Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Έμφυτη ανάγκη ή αποτέλεσμα εμπειριών το BDSM

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος crystal angel, στις 1 Σεπτεμβρίου 2006.

1. Τιποτα δεν ισοπεδωσα.απλα εσυ δεν καταλαβες τι ειπα (τι πρωτοτυπο).

2. Elysium

Elysium Contributor

Re: Απάντηση: Re: Έμφυτη ανάγκη ή αποτέλεσμα εμπειριών το BDSM

normal = κοινό
    Εννοείς πως αυτές οι γυναίκες δεν ικανοποιούνται με το sex αλλά με άλλους τρόπους; πχ με το BDSM. Ίσως....
    Τώρα για το αν αυτός ο τρόπος ανήκει στη νόρμα...... εχχμμ... μάλλον όχι... 
    Χωρίς αυτό να ενοχλεί φυσικά κανέναν.
    Φυσικά και αστειευόμουν/προβληματιζόμουν για τα τελευταία που έγραψα  

3. crystal angel

crystal angel Contributor

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Έμφυτη ανάγκη ή αποτέλεσμα εμπειριών το BDSM

Όχι δεν ικανοποιούνται και δεν έχουν ικανοποιηθεί ποτέ γιατί δεν μπορούν να βρουν τον δρόμο .
    Είναι εγκλωβισμένες στα ¨¨νορμά먨 αλλά από εκεί δεν περνούν καμία απόλαυση.
    Αστειεύεσαι να θεωρηθούν ¨¨αρρωστημένες¨¨; 

4. SM_Art_Lady

SM_Art_Lady Contributor

Re: Οι πλαγιες οδοι σεξουαλικης εκφρασης.

Toν Εαυτο μου και οτι τον περιβαλλει.
    Δεν εισαι μεσα σε αυτα. Μη τρελαινεσαι. 

Last edited: 3 Σεπτεμβρίου 2006
  5. Απάντηση: Re: Έμφυτη ανάγκη ή αποτέλεσμα εμπειριών το BDSM

Γονιδια και καταλληλο περιβαλλον αρχικα πλην ομως υπαρχουν και ασταθμητοι παραγοντες,ενα καλο και ησυχο αγορακι μπορει να μεταμορφωθει αν πεθανει η μητερα του και η νεα φερει αλλο ενα παιδι στο σπιτι και αυτου του φερεται ασχημα ή πολλες απανωτες απογοητευσεις μια γυναικας απο εκμεταλλευτες αντρες μπορει να την οδηγησουν στο λεσβιακο κ.ο.κ

Στο Bdsm ή το Kinky ακομα και αν σε οδηγησουν αν δεν ειναι στο "ειναι" σου θα φυγεις μονος σου απογοητευμενος,απο την αλλη μπορει να μην ξερεις πως λεγεται αυτο που κανεις και να εμπιπτει αμεσα στην κατηγορια αυτων 

6. Master_Spiler

Master_Spiler Contributor

Με μία λέξη, εξαρτάται, όλα είναι αποτελέσματα πολλών πραγμάτων, ίσως γονιδιακών, ίσως εμπειριών, ίσως ψυχολογικών, who knows, ένα είναι το σίγουρο, οτι από κάπου προέρχονται και δε θα μπορούσα να πω οτι είναι όλες οι περιπτώσεις στο ίδιο καλούπι.

7. Απάντηση: Έμφυτη ανάγκη ή αποτέλεσμα εμπειριών το BDSM

Καμια περιπτωση δεν ειναι ιδια σε αυτον τον πλανητη απο την στιγμη που κανενας δεν ειναι ιδιος με τον αλλον,απλα ορισμενες ισως μοιαζουν λιγο-πολυ μεταξυ τους.

8. Elysium

Elysium Contributor

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Έμφυτη ανάγκη ή αποτέλεσμα εμπειριών το BDSM

Όσο "άρρωστοι" είναι όλοι όσοι ασχολούνται με το χώρο αυτό   Ενδιαφέρει πραγματικά κανένα αν βρίσκεται μέσα σε "αυτά" που κάνει ο μέσος άνθρωπος, αν αυτά που κάνει τον ευχαριστούν και τον καλύπτουν; (με την προϋπόθεση βέβαια πως δε βλάπτει κανένα).
    Εντύπωση πάντως μου κάνει πως δεν έχει μιλήσει κανένας για τον εαυτό του και για το γιατί πιστεύει πως βρέθηκε στο χώρο. Ήταν κάτι που το είχε μέσα του τελικά ή προέκυψε από τις εμπειρίες και τις δοκιμές που έκανε στο sex; πχ να πω, πως προσωπικά ήταν κάτι για το οποίο ένιωθα μια έλξη από πολύ μικρός, άρα αφήνω απ`έξω τις όποιες εμπειρίες με οδήγησαν προς τα εδώ.
    Έχω την εντύπωση πως η soft_crystal θα ήθελε να απαντηθεί απ`όσους συμμετέχουν στο topic...

9. crystal angel

crystal angel Contributor

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Έμφυτη ανάγκη ή αποτέλεσμα εμπειριών το BDSM

Έχεις δίκιο καλέ μου Lost boy αυτό περιμένω να διαβάσω από τους συμμετέχοντες, προσωπικές εκτιμήσεις για την δική τους ζωή ή πορεία .
    Το να μιλάμε γενικά δεν έχει και μεγάλο νόημα επειδή δεν είμαστε ειδήμονες, αν και ούτε και τους ειδήμονες τους ακούω πάντα με ανοιχτό το στόμα..
    Φυσικά και δεν είμαστε όλοι ίδιοι, σε αυτό συμφωνούμε όλοι όμως αυτήν την διαφορετικότητα μπορούμε να την αποτυπώσουμε και να την μοιραστούμε σε μια συζήτηση on topic

Last edited: 3 Σεπτεμβρίου 2006
  10. gaby

gaby Guest

Η ερώτηση της soft crystal,

είναι πάντα επίκαιρη και πάντα ενδιαφέρουσα και μπορεί να διαβαστεί με δύο τρόπους:

α) ο ένας τρόπος είναι όπως το θέτει η soft crystal:

τί πιστεύει ο καθένας μας που απαντάει στην ερώτηση, ότι είχε περισσότερη σημασία για τον ίδιον και τον έκανε να εκφραστεί ερωτικά μέσα από το BDSM; Τα γονίδια ή το περιβάλλον και οι συνθήκες ζωής του;

Γνωρίζουμε ότι η ερωτική μας αυτή απόκλιση οφείλεται σ έναν συνδυασμό γονιδίων και περιβάλλοντος (nature and nurture), δε γνωρίζουμε όπως για τον καθένα τί είναι πιό ισχυρό στο μίγμα.

Για να είμαι ειλικρινής, αμφιβάλλω αν μπορούμε να βγάλουμε άκρη εύκολα σε αυτό το ερώτημα.

Υπάρχουν άνθρωποι, λίγοι, που μεγάλωσαν σε M/s περιβάλλον και από ένα σημείο και έπειτα γνώριζαν ότι είναι παιδιά μίας σκλάβας και ενός αφέντη και που όμως δεν μπήκαν στο M/s. Πολλοί όμως που μεγάλωσαν σε M/s περιβάλλον εξελίχθηκαν σε λαιφσταιλερς.

Υπάρχουν άνθρωποι που ουδέποτε στη ζωή τους είχαν ακούσει για σαδομαζοχισμό, για BDSM και για Κυριαρχία - υποταγή, που ποτέ δεν είδαν π.χ. τον πατέρα τους να χαστουκίζει τη μάνα τους ή την μανα τους να στέλνει τον πατέρα τους να καθίσει στη γωνία και που όμως θέλησαν, έψαξαν, βρήκαν και εκφράστηκαν ερωτικά μέσα από το BDSM.

Για τον εαυτό μου δεν γνωρίζω να πω. Και για να είμαι ειλικρινής δε με απασχολεί κιόλας. Θεωρώ πολύ λογικό και πολύ πιθανό το να υπήρχε "κάτι" μέσα μου που να με έκανε να συγκρατήσω από πολύ νωρίς τα ερεθίσματα εκείνα που πήρα από το περιβάλλον μου και που είχαν σχέση με κυριαρχία και υποταγή.

Είχα γράψει κάτι σχετικά στο
    Εξέλιξη ταυτοτήτων και δεν έχω αλλάξει γνώμη έκτοτε  

"H φύση Μ/μας ... η φύση μου ως υποτακτικής... δυνατή λέξη αυτή. Και ίσως θέλει λίγο συζήτηση. Ας γίνει σε κάποιο άλλο thread κάποια στιγμή. Απ ότι γνωρίζω γενικότερα, εδώ υπάρχουν δύο βασικές προσεγγίσεις, που με αφορούν κι εμένα, γιατί έχουν να κάνουν με το πώς αποδέχτηκα τη φύση μου ή το πώς επέλεξα (ή με επέλεξε) να είμαι υποτακτική.

Η μία προσέγγιση λέει περίπου, σε πολύ γενικές γραμμές: “tender lilly, με τις συγκεκριμένες εμπειρίες ζωής, με το συγκεκριμένο ερωτικό φορτίο και στις συγκεκριμένες συνθήκες, οποιαδήποτε στη θέση σου το ίδιο θα ήθελε, το external locus of control που λαχταράει η τυπική femsub δηλαδή, με ότι τούτο συνεπάγεται. Σε άλλες συνθήκες θα μπορούσες να είσαι vanilla ή switch ή Domme και να ήσουν ο ίδιος άνθρωπος. Δηλαδή, είναι οι συνθήκες που μετράνε, τα πάντα στηρίζονται στο δίπολο ερέθισμα και αντίδραση και δεν είναι η φύση σου». Υπο σκέψη... ας πάμε παρακάτω.

Η άλλη προσέγγιση λέει περίπου, σε πολύ γενικές γραμμές: “tender lilly, ξέρεις κορίτσι μου, γεννήθηκες με τα εξής δέκα χαρακτηριστικά που αναφέρει η yalda tovah στην «υγιή υποτακτική» courtesy of DreamMaster, ευχαριστούμε   . Ούτως εχόντων των πραγμάτων, είτε έτσι είτε αλλιώς, κάποια στιγμή femsub θα κατέληγες, το πολύ – πολύ, αν δε σε είχαν ευνοήσει οι συνθήκες, και ένας συγκεκριμένος Κυρίαρχος, να γινόσουν troubled submissive, όπως τα λέει το επόμενο άρθρο της yalda tovah. Δηλαδή, για μας εδώ υπάρχει ασυνείδητο, είναι ότι έχει καταγραφεί στο κύτταρο σου ως αταβική γνώση και αντίληψη των πραγμάτων και αυτό είναι που βασικά σε κάνει ότι είσαι.” Δεκτό κι αυτό...πάμε παρακάτω.

Και λέω εγώ, η tender lilly, (θιασώτης πάντα των εκλεκτικών προσεγγίσεων, άλλωστε στην εποχή Μ/μας μόνο αυτές υπάρχουν πλέον) περίπου, σε πολύ γενικές γραμμές: «ξέρετε αγαπητές μου προσεγγίσεις, έχετε και οι δύο δίκηο. Αλλά δε με πολυνοιάζει. Η μητέρα φύση μου έδωσε ένα τόσο δα μυαλό, μία στοιχειώδη συναισθηματική νοημοσύνη, και η μητέρα κοινωνία με ανέθρεψε για να αναλαμβάνω τις ευθύνες μου και να παίρνω αποφάσεις. Όταν ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και στοιχειωδώς ικανοποίησα τη ματαιοδοξία μου, τη φιλοδοξία μου και εν μέρει και την απληστία μου, όταν ξεπλήρωσα τα χρέη μου στην κοινωνία και μπορούσα να κάνω το κέφι μου και να μη ρωτάω, βασικά, κανέναν για το αν εγκρίνει ή όχι, τότε επέλεξα να είμαι femsub, ιδεατά γύρω στο επίπεδο 7 (για Ο/όσους το ψάχνουν το θέμα, ένα από τα πιό «αντιπαθή» επίπεδα υποταγής στη σελιδογραφία του internet – ούτε ακριβώς υποτακτική, ούτε ακριβώς σκλάβα). Αυτή ήταν η επανάστασή μου της μίας στιγμής και οι νέες μου προσωπικές, ερωτικές ισορροπίες των επόμενων χρόνων, ίσως for the rest of my life. Υπάρχει καμμία αντίρρηση;»
    "

Μία σκέψη για το πώς μπορεί να καταλάβει κάποιος αυτούς που είναι από τη φύση τους υποτακτικοί έχει καταγραφεί στο subspace

β) ο άλλος τρόπος είναι να διαβάσει κανείς τον τίτλο του νήματος, τί είναι γενικά το BDSM, αν είναι δηλαδή ένστικτο ή τεχνητή κατασκευή. Διαβάζεται και έτσι ο τίτλος.

Έμφυτη ανάγκη ή αποτέλεσμα εμπειριών το BDSM;

Εδώ συμφωνώ απολύτως με τον ανορθώγραφο πιητή που λέει ότι πρόκειται για τεχνητή κατασκευή. Που βασίζεται σε ένστικτα και συγκεκριμένα στο γενετήσιο ένστικτο, σύμφωνοι αλλά από κει και πέρα είναι μία πολύ διαμορφωμένη δομή, δεν κάνει ο καθένας του κεφαλιού του.

Η ανάλυση του δεύτερου, που ξεφεύγει λίγο από το θέμα, κάποια άλλη στιγμή, γιατί πήγαν μεσάνυχτα και νυστάζω  

11. DreamMaster

DreamMaster Regular Member

Η άποψη αυτή προϋποθέτει ότι υπάρχει η "ευθεία οδός έκφρασης" των ορμών και το BDSM είναι οι παράδρομοι. Δεν έχω πειστεί.

Ακόμη και στατιστικά να το δει κανείς, η ψυχοδυναμική που αναπτύσσεται σε όλες τις ερωτικές σχέσεις, αλλά και οι πρακτικές, όπως μπορεί να πείσει μια οποιαδήποτε ιστορία της σεξουαλικότητας, συνηγορούν στο αντίθετο.

Προτιμώ να πιστεύω ότι όλοι οι δρόμοι έκφρασης της σεξουαλικότητας είναι "ισότιμοι". Δεν έχει λεωφόρους και παράδρομους.

Στο θέμα του νήματος: Μέσα στα γονίδια μας βρίσκονται οι ανάγκες, όχι οι τρόποι έκφρασης και ικανοποίησής τους. Θα ήταν περιττό και βλακώδες (και θα 'χαμε εξαφανιστεί πριν τους δεινόσαυρους - αλλαγή habitat = πάπαλα!).

Αν κάποιος μηχανικός μου, μού έφερνε ένα τέτοιο σύστημα, με τις ανάγκες και τους μηχανισμούς υλοποίησης "παγιωμένους" θα τον απέλυα επιτόπου (αλλά δεν είναι αυτός ο λόγος που "απέλυσα" το Θεό!).

Οι τρόποι έκφρασης και υλοποίησης μιας ανάγκης όμως δεν είναι ξεκομμένοι από τις υπόλοιπες ανάγκες. Αποτελούν εν πολλοίς προϊόν συμβιβασμού κάλυψης όσο το δυνατόν περισσότερων αναγκών.

Αλλά, soft_crystal, στη βασική ερώτηση του ποστ -που έρχεται και ξανάρχεται και θα ξανάρχεται- αντιτείνω:

"Γιατί ρωτάς;"

Δεν επικρίνω την πιθανή φιλομάθειά σου, προσπαθώ να διερευνήσω (-εις) τί θα άλλαζε στην ζωή σου αν ήξερα (-ες) την απάντηση... Νομίζω εκεί είναι η περισσότερη ουσία ... (Hint: γονίδια = μη ευθύνη, εμπειρία = κακοτυχία, δηλ. μη ευθύνη ...)

Dream

ΥΓ. Γιατί ποτέ κανείς δεν δίνει την επιλογή "συνειδητή απόφαση μετά από γνώση των εναλλακτικών;"

12. SM_Art_Lady

SM_Art_Lady Contributor

Mε αφορμή το μήνυμα του Dream και επειδή πολλές φορές και σε μένα μου δημιουργούνται αρκετές απορίες θα ρωτήσω λοιπόν....

Γιατί νιώθω ότι όλοι μαζί έχουμε κάτσει σε ένα κύκλο και κάνουμε μια ομάδα σαν αυτές που κάνουν στα κέντρα ψυχανάλυσης κάτι σαν ομαδική συνέδρια θεραπείας και αποθεραπείας? ( τα είπα καλά ανορθογραφε ποιητη?)
    Τι σκοπό έχουν αυτές οι ομαδικές συνεδρίες?
    Μήπως θα απαντήσουν σε ερωτήματα μας και θα πατάξουν το "κακό BDSM" που βιώνουμε η που κάποιοι νομίζουν ότι έχουν ανάγκη να καταπνίξουνε?
    Γιατί πρέπει να υποβάλουμε στον εαυτό μας ερωτήματα τα οποία δεν έχουν σκοπό την βελτίωση μας σαν άτομα αλλά την κατακρεούργηση τον επιθυμιών μας?
    Γιατί πρέπει να ξέρουμε αν το ΒDSM είναι έμφυτη ανάγκη ή αποτέλεσμα εμπειριών?
    Σε τι θα μας ωφελήσει αυτό?

Συμβουλεύω η καλύτερα θα έλεγα, γνώμη Μου είναι να επικοινωνήσετε με τον εαυτό σας και τα συναισθήματα σας μόνο.
    Σταματήστε να αυτομαστιγώνεστε και απολαύστε την συμπεριφορά σας από όποια θέση (status) και αν βρίσκεστε...
    Αγαπήστε τον εαυτό σας με τις όποιες αδυναμίες του έστω και αν αυτές καλλιεργήθηκαν με το πλήρωμα των χρόνων. Τι και αν είναι από γονίδια τι θα άλλαζε δηλαδή? Θα ζητάγαμε από κάποιους που μας έφεραν στον κόσμο ευθύνες η θα τους δίναμε συγχαρητήρια (ανάλογα με το πως νιώθουμε)?
    Αφήστε λοιπόν πίσω το παρελθόν και τις όποιες επιρροές είχε στην διαμόρφωση του χαρακτήρα σας.
    Ασχοληθείτε με το μέλλον και το πως θα ζήσετε σε αυτό χωρίς ενοχές γι αυτό που είσαστε σήμερα.
    Κάνετε το καλύτερο για να ζήσετε το σήμερα απολαμβάνοντας το, διεκδικώντας το και κατακτώντας το.

Έτσι θα ζήσετε την ευτυχία που σας αξίζει.

soft_crystal και φίλοι μου εδώ στο forum...SORRY, αλλά έπρεπε να γράψω αυτό που αισθάνομαι και που απορρέει από όλα αυτά τα post.
    Πιστεύω ότι δεν μπορούμε και δεν πρέπει να μπαίνουμε σε μικροσκόπια και να τεμαχίζουμε συνέχεια τον εαυτό μας (όχι τουλάχιστον για θέματα που δεν μας προσφέρουν κάτι ουσιαστικό στην πορεία της ζωής μας)

Συνεχίστε... και πάλι θα σας διαβάζω με ενδιαφέρον.