Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Έμφυτη ανάγκη ή αποτέλεσμα εμπειριών το BDSM

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος crystal angel, στις 1 Σεπτεμβρίου 2006.

  1. SM_Art_Lady

    SM_Art_Lady Contributor

    Προσπάθειες κάνει για να το πετύχει...Για Με αποτυχημένες.

    Κατάφερε να μας απαλλάξει από τα προβλήματα της καθημερινότητας?
    Μήπως κατάφερε να αλλάξει την πορεία της σκέψης μας?
    Δεν πιστεύω στην επιστήμη που αναλύει την ανθρώπινη σκέψη.
    Το πνεύμα είναι άπιαστο και ανήκει μόνο στον δημιουργό του...

    Το δικό μου πνεύμα πάντως δεν πρόκειται να το συλλάβει προς απογοήτευση της.
    ανορθωγραφος_πιητης ... μη το σχολιάσεις αυτό ....
    Δεν είναι απαραίτητο.
     
  2. crystal angel

    crystal angel Contributor

    Εκτός από τον τίτλο έγραψα για υποτακτικές και κυρίαρχες συμπεριφορές,
    οι οποίες εκφράζονται και εκτός BDSM.
    Άρα πιστεύω πως τα άτομα που μπαίνουν σε αυτό το χώρο, μπαίνουν μετά από δική τους επιλογή και σκέψη. ¨δεν χρησιμοποιώ την λέξη συνειδητή γιατί μπαίνοντας στον χώρο αυτό πολλοι δεν είναι συνειδητοποιημένο騨



    Γιατί πάντα έτσι λειτουργεί η σκέψη μου, θέλω να γνωρίζω πως, τι, γιατί, άσχετα αν παίρνω απάντηση η όχι στις ερωτήσεις που πρώτα από όλα θέτω στον εαυτό μου και τώρα μοιράζομε μαζί σας.
    Ίσως πάλι για να συνειδητοποιήσω (=αποκτώ σαφή και ενσυνείδητη γνώση πράγματος και κατάστασης) τις επιλογές μου.



    Φυσικά και υπάρχουν πολλές εναλλακτικές και δρόμοι που καθημερινά μπορούμε να ακολουθήσουμε, η επιλογή είναι δική μας και το αποτέλεσμα της πράξης μας είναι επίσης δικό μας .


    Ε τότε τι καθόμαστε και συζητάμε; Ας μην αναρωτιόμαστε για τίποτα είναι πιο εύκολο.

    Δεν είναι υποχρεωτικό κάποιος να απάντηση η να διαβάσει το thread
    ειδικά
    αν νιώθει πως κάνει ομαδική θεραπεία σε κέντρα ψυχαναλύσεις (δεν είναι κακό αυτό)γέλιο.

    Έβαλες και εσύ ένα παρόμοιο θέμα SM_Art_Lady χτες. πλάγιες οδοί σεξουαλικής έκφρασης¨¨ γιατί το έβαλες αφού δε θέλεις να αναλυθεί;



    Επειδή πολλές φορές βλέπουμε και νιώθουμε αυτά που θέλουμε ή μεταφράζουμε μια συζήτηση όπως εμείς θέλουμε μέσα μας. Εμείς επιλέγουμε την οπτική γωνία που βλέπουμε.
     
    Last edited: 10 Σεπτεμβρίου 2006
  3. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

  4. Princess_of_Pain

    Princess_of_Pain Regular Member

    ανορθωγραφος_πιητης ή όλοι οι υπόλοιποι είμαστε ηλίθιοι ή εσύ δεν ξέρεις να διατυπώσεις αυτό που θες σωστά, οπότε.........άστο ρε φίλε, μην το παλεύεις  
     

  5. Φυσικα και υπαρχει και η "ευθεια" οδος,τουλαχιστον σε οτι αφορα στα ενστικτα,δηλαδη στη σεξουαλικη δυναμικη που ασκει η επιθυμια,προσοχη ομως μην κολλας στις λεξεις,δεν υποστηριζω οτι η ευθεια οδος ειναι και το ζητουμενο για μια "υγιη" σεξουαλικη ζωη,

    Πολλες φορες οι ορισμοι ξεγελουν και καταντουν βαρετοι αν δε καταλαβουμε ακριβως τους μηχανισμους στους οποιους αναφερονται,

    Απο "μηχανικης" αποψης και οι 2 οδοι ειναι σωστοι,γι αυτο το λογο αλλωστε υπαρχουν επειδη ακριβως εξυπηρετουν κατι,

    Προσοχη δεν εχω τη παραμικρη διαθεση να προσεγγισω το βδσμ απο ηθικης πλευρας.,ουτε με ενδιαφερει ουτε τα παω καλα με τις εκαστοτε ηθικες που μας επιβαλουν οι κοινωνιες και αυτο πρεπει να γινει κατανοητο διοτι πολλοι μπορουν να με παρεξηγησουν ευκολα αυτα που λεω,

    Για μενα το ζητουμενο δεν ειναι αν το βδσμ ειναι σωστος η λαθος τροπος ζωης η εκφρασης,το μονο ζητουμενο ειναι να αναλυσω και να κατανοησω το γιατι συμβαινει καθαρα και μονο απο ανρωπολογικης σκοπιας,

    Μεταξυ μας καλυτερα που δεν εχεις πειστει,ο κοσμος ειναι βαρετος και αναλατος οταν δεν καλυπτεται και απο λιγο μυστηριο,σαν τους ψυχολογους φιλε μου,οι περισσοτεροι ειναι απελπιστικα βαρετοι.

    Μπα,εδω κανεις λαθος,εκτος αν αναφερεσε μονο στις στατιστικες της μοντερνας κοινωνιας ισως και κανα δυο ακομα εποχων πριν αυτης,

    Σκεψου μονο ποσο δοαφορετικα θα λειτουργουσε η ιδια προσωπικοτητα μεσα σε διαφορετικες κοινωνιες και ηθικες.


    ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ,ελπιζω να το ξεκαθαρισα πιο πανω.


    Παγιωμενους οχι,προκαθορισμενους ναι,τα παραπονα σου/μου/μας στο αφαντο δημιουργο.

    The truth shall set you freeeeeee,

    Αγαπητε με εκλησεις,δε μπορω να καταλαβω πως κατανοεις αυτο και δεν εχεις πειστει ακομα για τις οδους που ακολουθουν οι επιθυμιες,αυτο που λες ειναι σωστοτατο και ερχεται σε πληρη αρμονια με την αναγκη να υπαρχουν διαφορετικοι οδοι.
     
  6. Sm_Art_Lady wrote:
    "Συμβουλεύω η καλύτερα θα έλεγα, γνώμη Μου είναι να επικοινωνήσετε με τον εαυτό σας και τα συναισθήματα σας μόνο.
    Σταματήστε να αυτομαστιγώνεστε και απολαύστε την συμπεριφορά σας από όποια θέση (status) και αν βρίσκεστε...
    Αγαπήστε τον εαυτό σας με τις όποιες αδυναμίες του έστω και αν αυτές καλλιεργήθηκαν με το πλήρωμα των χρόνων. Τι και αν είναι από γονίδια τι θα άλλαζε δηλαδή? Θα ζητάγαμε από κάποιους που μας έφεραν στον κόσμο ευθύνες η θα τους δίναμε συγχαρητήρια (ανάλογα με το πως νιώθουμε)?
    Αφήστε λοιπόν πίσω το παρελθόν και τις όποιες επιρροές είχε στην διαμόρφωση του χαρακτήρα σας.
    Ασχοληθείτε με το μέλλον και το πως θα ζήσετε σε αυτό χωρίς ενοχές γι αυτό που είσαστε σήμερα.
    Κάνετε το καλύτερο για να ζήσετε το σήμερα απολαμβάνοντας το, διεκδικώντας το και κατακτώντας το."

    Θα συμφωνήσω και 'γω με τα παραπάνω:
    Οι εξοντοτικές ψυχαναλύσεις είναι για τους ψυχαναλυτές.
    Το DNA και τα λοιπά περι εξέλιξης στάτους αφήστε τα για τους ανθρωπολόγους.
    Έχω πραγματικά κουραστεί - μιλάω προσωπικά πάντα - να βλέπω αναλύσεις περι αναλύσεων και κόντρα αναλύσεις και ξαναμανακόντρα αναλύσεις και δεν συμαζέυεται. Εντάξει καλή και η ανάλα αλλά μέχρι ενος ορίου. Και - που να πάρει (όπως λεει και ο Σαίνης) εδώ ειναί απλά ενα Bdsm φορουμ και όχι το DNA center της ευγονικής των ΓΑΜΩΝαζι.

    Η γνώμη μου (μέχρι στιγμής) είναι ότι γεννιέσαι (νέτα σκέτα) με τα βασικά σου ένστικτα. Απο εκει και πέρα στην πορεία της ζωής σου διάμορφώνεσαι και αναλόγως των συνθηκών και αλλων πολυαριθμων παραγόντων κάποια στιγμή καταλήγεις να βρεις το δρόμο σου μέσα στο Bdsm (και φυσικά μιλάω για bdsm ζυμωμένο μέσα από την ψυχοσυνθεσή σου TO ΔΙΚΟ ΣΟΥ BDSM και όχι απλά το προς αποφυγήν style monkey see monkey do)

    Κανένας δεν γεννήθηκε με το μαστίγιο, στραπόν, σχοινί στα χέρια
    και αν ποτέ γίνει κάτι τέτοιο φωνάξτε με να το τραβήξω μια αναμνηστική (που μάλλον δεν θα ζω για να το δω)
     
  7. DreamMaster

    DreamMaster Regular Member

    Εδώ νομίζω πως ανοίγει (και κλείνει!) η διαφωνία μας. Το "ίδια προσωπικότητα σε άλλες κοινωνίες και ηθικές" μου ακούγεται σαν "αστροναύτης στο Μεσαίωνα". Δεν πιστεύω δλδ. πως υπάρχει εκ γεννετής ο "σκληρός πυρήνας" της προσωπικότητας, ένα "ψυχικό αναλλοίωτο" στον καθένα μας, κάτι "ιδιοχαρακτηριστικό", που υπό άλλες συνθήκες θα εκφραζόταν αλλιώς. Μια προσωπικότητα κατασκευάζεται (κατ' άλλους: επινοείται) μέσα σε συγκεκριμένη κοινωνία και ηθική. Και έχει τις συμπεριφορές που προβλέπονται, συμβατές ή αρνησιακές.

    Συνοψίζω την διόλου ταπεινή άποψή μου στο αρχικό ερώτημα της soft_crystal:

    Δεν υπάρχει καμμία ατομική γενετική προδιάθεση για οποιαδήποτε συμπεριφορά, συμπεριλαμβανομένης και της σεξουαλικής (ακόμη και οι ορμονικές "παρατυπίες" δεν εγγυώνται συμπεριφορές, απλώς τις ερμηνεύουν, εκ των υστέρων, καταχρηστικά).

    Μια κλασική σύγχυση προκαλεί η επιθετικότητα (ως συμπεριφορά) επειδή συγχέεται με την επιβίωση η οποία είναι γενετικά προδιαγεγραμμένη.

    Το γενετικό μας υλικό εγγυάται απλώς την ικανότητα προσαρμογής με/σε ένα φάσμα συμπεριφορών, άγνωστων εκ των προτέρων, που θα του επιτρέψουν την επιβίωση και τη διαιώνισή του. Το φάσμα έχει, στα άκρα, όρια συμβατά με την πραγματικότητα / περιβάλλον, π.χ. δεν μπορείς να κουνήσεις τα χέρια και να πετάξεις μπροστά στον κίνδυνο. Αυτή η συμπεριφορά είναι εκτός φάσματος. Εκεί αρχίζει και εκεί τελειώνει το γενετικό υλικό. Δεν έχει το γενετικό υλικό γονίδιο για να φτιάξεις αεροπλάνο!

    Πιστεύω πως η ανάπτυξη ψυχισμού και συμπεριφορών είναι ένα πολύπλοκο σύνδρομο της κοινωνικής ζωής που άρχισε πριν από εκατομμύρια χρόνια γύρω από μια φωτιά και εξακολουθεί να εξελίσσεται - αλλά αυτά δεν είναι στοιχεία της ανθρώπινης φύσης, με την έννοια του DNA.

    Η σεξουαλικότητα (ως ένστικτο εννοώ εδώ, όχι ως κοινωνικό επιφαινόμενο) έχει πάμπολα μονοπάτια υλοποίησης των στόχων της ανθρώπινης φύσης τα οποία έχουν περπατηθεί όλα, από τότε που υπάρχει καταγεγραμμένη ιστορία (προτείνω Φουκώ, Ιστορία της Σεξουαλικότητας, για όποιον δεν πείθεται με το attachment από την τέχνη των Μογγόλων νομάδων) και αυτά τα μονοπάτια, αφαιρετικά, μπορούν να ειδωθούν ως συμπεριφορές. Και πάλι αφαιρετικά μιλώντας, τα μονοπάτια είναι πεπερασμένα.

    Αυτό προκαλεί την σύγχυση ότι άλλοι το κάνουν έτσι, κι άλλοι το κάνουνε γιουβέτσι, άρα μάλλον θα υπάρχει γενετική προδιάθεση στην κάθε κατηγορία. Αναληθές και βιολογικά άχρηστο. Ωρες είναι να μου πείτε ότι οι Μογγόλοι νομάδες είχαν γενετική προδιάθεση για συμπεριφορά "BDSM με φοράδες", για να εξηγήσετε μια συμπεριφορά τόσο διάσπαρτη που πέρασε στην τέχνη τους!

    Επίσης, και αυτό βλέπω να το ξεχνάτε συνεχώς εδώ μέσα όταν σκέφτεστε, η σεξουαλικότητα μπορεί να αυτονομηθεί από τους αρχικούς, βιολογικούς, της στόχους και να καλύψει ευρύ φάσμα μη-βιολογικών αναγκών έκφρασης του κοινωνικού ανθρώπου (γινόμενη πλέον, κοινωνικό επιφαινόμενο). Οπως ακριβώς και το στόμα, που δεν κατασκευάστηκε βιολογικά για να απαγγέλεις ποίηση αλλά για να χλαπακιάζεις και να κράζεις!

    Αλοίμονο αν κάποιος "γεννιόταν για BDSM" - γιατί μπορεί να μην το 'βρισκε και να πέθαινε χωρίς να αναπαραχθεί! Αντίστοιχα για βανίλα. Πάπαλα το DNA του!

    Κατά την έννοια του ερωτήματος λοιπόν, όλες οι συμπεριφορές είναι επίκτητες. Και ανατρέψιμες. Ο καθένας πρέπει να πάρει την ευθύνη της απόφασης για το αν μια συμπεριφορά του τον βλάπτει / δεν τον καλύπτει, και άρα θέλει να την ανατρέψει ή όχι.

    Θέλω να κρούσω τον κώδωνα του κινδύνου εις διπλούν:

    α) οποιαδήποτε εμμονή στη ατομική γενετική προδιάθεση εξυπηρετεί μόνο την ευγονική (της Σουηδίας του '20, της Γερμανίας του '40, της Σοβιετίας του '50, της Χιλής του '70, της Αμερικής του '06 - αδιάφορο ποιά ακριβώς)

    β) οι υποστηρικτές της γενετικής προδιάθεσης δεν είναι κατ΄ανάγκη φασίστες - επενδύουν απλώς, εν αγνοία τους, την αποποίηση ατομικής ευθύνης.

    Αναγνωρίζω την ψυχολογική ανάγκη της γενετικής προδιάθεσης. Αλλά δεν την συμμερίζομαι.

    Dream

    ΥΓ. Δεν μπορείς να ανατρέψεις την πεποίθηση κάποιου, όταν αυτή η πεποίθηση τον εξυπηρετεί. Μπορείς όμως να σακατέψεις την γνωστική στρέβλωση που έχει κάνει για να την στηρίζει. Τα 'πα και ησύχασα και δεν θα ξαναενοχλήσω!
     
  8. Afentis Skliros33

    Afentis Skliros33 New Member

    Απάντηση: Έμφυτη ανάγκη ή αποτέλεσμα εμπειριών το BDSM

    Καλημέρα σε όλους.....

    Επιτρέψτε μου να αμφιβάλλω...

    Εγώ πιστεύω οτι ο άνθρωπος γίνεται στην πορεια της εξελιξής του οτι είναι να γίνει....


    Σε κάποια πράγματα ΔΕΝ υπαρχει ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΚΟΤΗΤΑ!!!!!


    Ας ξεκαθαρίσουμε κάποιες καταστάσεις στο μυαλο μας!!!


    Καλημέρα σε όλους!!!!
     
  9. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Τα μόνα ένστικτα που έχουμε όταν γεννιόμαστε , είναι αυτά που μας βοηθούν στην επιβίωση μας . Η τάση για τις "γεύσεις" μας δανείζεται από εκεί κάποια στοιχεία αλλά διαμορφώνεται στη συνέχεια , δεν προυπάρχει...
     
  10. Feldom

    Feldom New Member

    Βασικα αποψη μου ειναι οτι ισχυουν και τα δυο ο ανθρωπος γενιεται και γινεται...γενιεται ισως σε μεγαλυτερο βαθμο.Στο λυκειο ειχα ακουσει οτι ανθρωπινος χαρακτηρας διαμορφωνεται 80% απο το DNA και 20%
    απο τα ερεθισματα του περιβαλλοντος.Σε μια ερευνα μαλιστα που ειχε γινει σε διδυμους οπου ο ενας ηταν
    gay βρεθηκε οτι στο 60% το περιπτωσεων και αλλος ηταν επισης gay.(Φανταστειτε τη νειλα του πατερα
    μολις μαθει οτι και οι δυο γιοι κουνουν τη αχλαδια).Θα συμφωνισω παντως με την smart Lady οτι δηλαδη σε τελικη
    φαση τι νοημα εχει αν οφειλεται η οχι στο γωνιδιωμα;Σημασια εχει οτι γεννηθηκαμε με ορισμενα
    προσωντα και ελατωματα τα οποια θα εκμεταλευτουμε(ναι ακομα και τα ελατωματα,γιατι οχι  για να παιξουμε το παιχνιδι της ζωης και να πραγματοποιησουμε τα ονειρα μας η αν θελετε καποιοι καλυτερα<< τα
    ονειρα του DNA μας>>.
     
  11. Feldom

    Feldom New Member

  12. Uranoos

    Uranoos Regular Member

    Πόσο δίκιο έχεις... νομίζω πάντως οτι η έλλειψη "σκηνής" bdsm στην Ελλαδα το δημιουργεί αυτο, αυτή η ψυχανάλυση είναι οτι ποιο κοντα έχουμε σε κοινωνικοBDSM επίπεδο