Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ένα ακόμη κακοποιητικό βίωμα

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Εμπειρίες' που ξεκίνησε από το μέλος esmarol, στις 28 Δεκεμβρίου 2021.

  1. Brt

    Brt #ολαπολυ

    Αυτό για εμένα ήταν το μάθημα τότε.

    Δυστυχώς, η δράση η δικη μας δεν ξέρουμε τι αντί-δραση θα έχει. Ισότιμη, ισόποση, παρανοϊκή η καταστροφική.

    πχ εγώ βρίζω κάποιον, το αναμενόμενο είναι να με βρίσει κι αυτος. Όπως όμως είδαμε πρόσφατα, μπορεί και να μου τσακίσει το κεφάλι στα βράχια. Προσέχουμε όσο γίνεται, κι έχουμε κοντά μας Ανθρώπους.
     
    Last edited: 30 Δεκεμβρίου 2021
  2. trterterterterter

    trterterterterter Speak the words that drag me to surrender!

    Μην τους δίνεις σημασία, φανατισμένες είναι, με φανατισμένους δεν βγάζεις άκρη. Όπως ένας φανατισμένος ολυμπιακός δεν νοιάζετε για τον αθλητισμό έτσι και μια φανατισμένη φεμινίστρια δεν νοιάζεται για τις γυναίκες.
     
  3. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Ως εκφραστής της κουλτούρας του βιασμού, η καλύτερη αντιμετώπιση είναι η απομόνωσή σου.
    Δε θα πάρεις, λοιπόν, περαιτέρω προσοχή.
     
  4. WisDomme

    WisDomme I am just Myself - that's all.

    Ο σκοπός τέτοιων μοιρασμάτων δεν είναι για να μας πει κάποιος πως θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει τα πράγματα καλύτερα. Συνήθως βέβαια αυτός ο κάποιος που τρέχει να κουνήσει το δάχτυλο μιλώντας για ευθύνη είναι μάλλον κάποιος cis/straight/white male, που μέσα στην προνομιάρα του ποτέ δεν ένιωσε πως είναι να σε κλειδώνουν σε ένα μέρος και να μην ξέρεις ποιος είναι ο λιγότερο βίαιος τρόπος να φύγεις με ασφάλεια. Για να μην μιλήσω πως είναι να βλέπεις κάποιον που οκ, έχει τοξικά χαρακτηριστικά και που οκ, θες να δικαιολογήσεις γιατί 1. κάπως σου έχει φερθεί καλά και τον συμπαθείς και 2. έτσι κι αλλιώς όλοι θα κάνουμε τα λάθη μας, ναι; ) να μεταμορφώνεται σε κακοποιητή.

    Ο σκοπός που γράφονται τέτοια κείμενα είναι για να δώσουν χώρο σε ανθρώπους με παρόμοια βιώματα να εκφραστούν. Για να δειχθεί ποιες συμπεριφορές δεν είναι αποδεκτές σε αυτόν τον χώρο. Για να έχουν μια υποψία άνθρωποι που μπαίνουν με παρορμητισμό ή που συναναστρέφονται το άτομο το οποίο κατηγορείται (άλλωστε κανείς δεν είναι κακοποιητής με όλους, όμως συνήθως εμφανίζεται ένα πάτερν). Για να φανεί πως υπάρχει ένα υποστηρικτικό και ασφαλές περιβάλλον.

    Όταν λοιπόν κάποιος μας πει ότι τον τράκαραν ενώ είχε πράσινο, δεν είναι η ώρα να του πούμε "εσύ φταις που δεν τσέκαρες τον δρόμο και από τις 2 μεριές, αφού ξέρεις τι κυκλοφορεί εκεί έξω". Είναι ώρα να ρωτήσουμε αν χρειάζεται κάτι, να δείξουμε πως χαιρόμαστε που είναι ασφαλής τώρα, πως είναι σημαντικό που μας μίλησε για αυτό το άσχημο γεγονός ώστε όλο και περισσότεροι άνθρωποι να ενημερωθούν για τους ανεύθυνους ανθρώπους στην οδήγηση. Είναι για να έχουν στο μυαλό τους όσοι θεωρούν πως δεν έγινε και κάτι αν περνάνε με κόκκινο, ότι όχι μόνο κινδυνεύουν από το νόμο ή να τραυματίσουν άσχημα κάποιο άλλο άτομο, αλλά και από κοινωνικό αποκλεισμό, μιας και είναι απαραίτητο για την ασφάλια όλων μας να μην έχουμε τέτοιους ανθρώπους γύρω μας. Είναι για να πάρει χώρο το άτομο που βίωσε αυτήν την άσχημη κατάσταση να νιώσει τα βαριά συναισθήματα που ακολουθούν μια πράξη βίαιη, απειλητική, τραυματική και σοκαριστική.
     
  5. Nickname

    Nickname Όμορφος, έξυπνος και μετριόφρων Contributor

    Ο διαχωρισμός αναλόγως orientation, φύλου, χρώματος καλά κρατεί. Μια χαρά.
     
  6. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Νομίζω ότι γι'αυτόν τον λόγο άνοιξε το νήμα η @esmarol .
    Όταν νιώσεις έτοιμη, θα είμαστε εδώ.
     
  7. quest

    quest custom title

    Αυτός ο "πόλεμος" διαδραματίζεται ΚΑΙ δημόσια, όπως εδώ σε αυτό το φόρουμ, αλλά δεν είναι εμφανές πολλές φορές ο στόχος πίσω από αναρτήσεις κάποιον που έχουν βάλει σκοπό να ψαρέψουν τους/τις νέους/ες στο "χώρο," ή ακόμα με σκοπό να δημιουργήσουν "προφίλ" και "ιστορικό" ώστε οι τρίτοι να μην μπορούν να δεχθούν όποια καταγγελία εναντίων τους ως αληθινή.

    Οι μικρές λεπτομέριες αργούν να συσσορευτούν ώστε να φανεί το μέγεθος της πλάνης. Δυστυχώς αυτό φαίνεται μετά το γεγονός ( = όποιο δυσάρεστο βίωμα που γίνεται είδηση). Και μόνο τότε μας έρχονται στο νου διάφορα red flags που ζήσαμε ή που η έκτη αίσθηση μας διεσθάνθηκε ότι κάτι δεν πάει καλά με αυτό που διαβάζουμε/ακούμε/βιώνουμε/βλέπουμε μπροστά μας.


    Διαβάζω σήμερα σχόλια που μας προτρέπουν να μήν καταντήσει η συζήτηση εδώ, κάτω από την πρόσφατη καταγγελία, σε "λαϊκό δικαστήριο" ή ότι δεν πρέπει να αμαυρωθεί το "άθλημα."

    Στο τέλος καταντάμε να αναλύουμε την υπαρξιακή υπόσταση ή μη της ίδιας της "κοινότητας" η/και της ευθύνης της όποιας κοινότητας post-factum αντί να ασχοληθούμε με το ανθρώπινο βίωμα που μας παρουσιάστηκε.

    Δεν με ενδιαφέρει να συμμετάσχω στον πόλεμο που γίνεται εδώ μεταξύ των μελών που στην προσπάθεια τους να αναλύσουν το "πρόβλημα" το μόνο που καταφέρνουν είναι να πολλαπλασιάζουν τα μέτωπα. Θα μπορούσαμε να το τερματίσουμε λέγοντας ότι υπάρχουν μέχρι και "bad guy" educators και "good guy" predators - αυτό βλέπω ότι ισχύει στις σελίδες της συζήτησης όπως εξελίσσεται αυτό το νήμα.

    Ας μείνουμε στην ουσία. Στο βίωμα.

    Την νηματοθέτρια δεν την γνωρίζω προσωπικά. Το κείμενο της μου ακούγεται αληθινό μιας που η δική μου ελάχιστη επαφή με τον θύτη καθρεπτίζει (σε μικρότερη κλίμακα) τις ίδιες συμπεριφορές του και αντιδράσεις του που καταγράφονται εδώ.

    Εκτός από τις κατευθυντήριες γραμμές που συνοψίζονται στα αρχικά SSC RACK PRICK κλπ εντός του "χώρου," ίσως έχετε συναντήσει και το YMMV. Σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει "τα κριτήρια σου μπορεί να διαφέρουν."

    Σήμερα βρίσκομαι σε εσωτερική σύγκρουση με την συνείδηση μου γιατί αυτό που με ενοχλεί διστάζω να το μοιραστώ, έχοντας υπόψιν την αρχή του YMMV. Αυτό που ενοχλεί εμένα για άλλους δεν είναι κάτι μεμπτό, οπότε ποιος ο λόγος να δημοσιεύσω τις λεπτομέριες των red flags μου - ακόμα και εάν ένα από αυτά τα red flags αφορά inappropriate touch.

    Θα αρκεστώ στο να πω ότι τα red flags ήταν αρκετά σημαντικά για μένα τότε ώστε να μην επιθυμώ να αναπτύξω διαύλους επικοινωνίας μαζί του. Σήμερα όμως, δεν μπορώ να μην απολογηθώ λέγοντας ότι έσφαλα όταν αρκέστηκα στο ότι ήταν απλά red flags, που δεν τα κατηγοριοποιήσα ως - δικό μου - κακοποιητικό βίωμα. Τήρισα την αρχή του YMMV, και το περιόρισα στο ότι ήταν παρά μόνο ενδείξεις.

    Λυπάμαι πολύ που οι συμπεριφορές αυτές ξεπέρασαν την διάσταση των ενδείξεων και ήταν οδυνηρό βίωμα για κάποιον άλλον.

    Ξαναδιαβάζοντας πάλι τα λόγια του Wiseman - βρήκα το αυτούσιο κείμενο (χρονολογείται από το 1996) όπου κλείνει με: "The good guys always need more team members."

    Αντιστέκομαι στο να συμμεάστχω σε ένα "πόλεμο" ιδεών και εντυπώσεων που πάντα θα υπάρχει σε αυτό τον χώρο. Οι αναλύσεις πέρι αρχών, ηθών, σημασιών, νομοθεσιών κλπ δεν έχουν νόημα όταν είναι too little too late.

    Γνωρίζω σε ποιο στρατόπεδο ανήκω, χωρίς να χρειαστεί να κάνω κάτι για αυτό. Γνωρίζω τι κοινό έχω βιώσει με την νηματοθέτρια. Η μαρτυρία της είναι μια ευκαιρία να ξανα-εκτιμήσω που βρίσκεται αυτό το βίωμα στο φάσμα της εμπειρίας μου.
     
    Last edited: 30 Δεκεμβρίου 2021
  8. Αν και γνωρίζω από κοντά πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις (πολλά περισσότερα απ όσα έχει γράψει η Esmarol) δεν θα επιχειρήσω να επιβεβαιώσω κάτι.

    Απλά θα απευθύνω κάποια ερωτήματα προς όσους αμφισβητούν ευθέως ή συγκεκαλυμένα (αν, μήπως, βλέπω μόνο την μία πλευρά κι όχι κ τις δύο κλπ):

    Μία τέτοια εμπειρία ή -για να το κάνω μέχρι και "διπλωματικό"- ιστορία, είναι ή δεν είναι πιθανό να είναι υπαρκτή;
    Αποκλείεται να συμβεί;
    Που συμβάλλει ή αποσκοπεί η αμφισβήτηση από την στιγμή που δεν κατονομάζεται ο θύτης;
    Πόσο θα προστατέψει η αμφισβήτηση τυχόν μελλοντικά θύματα;
    Πόσο θα συμβάλει η αμφισβήτηση ώστε να αποτρέψει κάποιο δυνητικό θύτη;
    Κρύβεται κάτι άλλο; Ενοχλεί; Χαλάει κάποια μανέστρα;

    (και τονίζω: τα ερωτήματα τίθενται με βάση το ότι δεν κατονομάζεται ο θύτης συνεπώς δεν υπάρχει καν θέμα λαϊκού δικαστηρίου)
     
  9. esmarol

    esmarol Regular Member

    Βεβαίως. Μα γι αυτόν ακριβώς το λόγο, δημιουργήθηκε το παρόν νήμα.
     
  10. de7

    de7 s

    Στο ίδιο μήκος κύματος με ποιον; Ή με τί;

    Η τοποθέτησή σας ήταν σαφής σε σχέση με τις δημόσιες καταγγελίες από άτομα που έχουν κακοποιηθεί: είστε αντίθετος με τη δημοσιοποίηση τέτοιων καταγγελιών ( όπως αυτής της @esmarol ) και προτείνετε την απομάκρυνση των κακοποιημένων άτομων που μιλούν δημόσια για αυτό που τους συνέβη.

    Αυτή η τοποθέτηση δεν αφορά ούτε σε «γεύσεις», ούτε σε «κλίματα.» Είναι σαφέστατη. Συντάσσεται υπέρ της σιωπής των κακοποιημένων ατόμων που στηλιτεύουν φαινόμενα κακοποίησης εντός του BDSM χώρου. Τελεία.

    Γνωρίζετε κάποια ιδιοκτησία που παίρνει την πρωτοβουλία και γράφει αυτόβουλα σε κάποιο φόρουμ, χωρίς η οποιαδήποτε επικοινωνία της με τρίτους να γίνεται υπό την πλήρη εποπτεία και κατόπιν έγκρισης Του Ιδιοκτήτη;


     
     
  11. bumblebee

    bumblebee Contributor

    Εάν δεν καταλαβαίνεις το κίνδυνο να γεμίσει το φόρουμ ψευδείς η αστήρικτες καταγγελίες , να βγουν προσωπικά δεδομένα στη φόρα αλλοιωμένα και μάλιστα να περιμένεις με ύφος χιλίων καρδιναλίων , να υιοθετησουν ολοι καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από εγγυήσεις η αποδεικτικά στοιχεία και να περιμενετε να προτρέπουμε κιόλας τα μέλη να κάνουν τέτοιες, εχεις χαιρετήσει τη λογική και οποιαδήποτε συζήτηση δεν έχει νόημα.

    Ότι να ναι.

     
     
  12. bumblebee

    bumblebee Contributor

    @de7

    Το φόρουμ αυτό το αγαπώ, το άθλημα το αγαπώ, μου εχει δώσει πολύ ωραίες στιγμές στο συνολο και συντροφιά όταν βαριόμουν και για να το χαλάσεις εσύ και όποιος άλλος, θα περάσετε πρώτα πάνω από το πτώμα μου.

    Ελάτε έχω κάνει τη βδσμ διαθήκη μου