Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ένα διαφοροποιημένο κοινωνικό μοντέλο ?

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος Dome of Affection, στις 9 Απριλίου 2008.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Dome of Affection

    Dome of Affection Contributor

    Φαντάζομαι πως οι περισσότεροι απο εμάς έχουν γνώση επί ορισμένων επιστημονικών μεθόδων που άπτονται της σεξουαλικότητας.Αναφέρομαι στη ευχέρεια που δίδεται σε γονείς του ιδίου φύλου να αποκτήσουν παιδί , αλλά και στη διαφαινόμενη σύμπραξη της πολιτείας ως προς ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
    Δεν έχω σκοπό να εκφέρω γνώμη και να ηθικολογήσω επί του σωστού ή λάθους αυτής της νέας προοπτικής.
    Θα ήθελα να ρωτήσω το πως φαντάζεστε ενορατικά , τη δομή μιας μελλοντικής κοινωνίας , όπου ένα μεγάλο μέρος των παιδιών θα έχουν σαν σημείο αφετηρίας της λογικής τους υπόστασης , τόσο την προσωπική όσο και τη δημόσια εικόνα των γονέων τους.
    Δε ρωτώ τόσο σχετικά με το πως πιστεύετε ότι θα πρέπει να είναι , αλλά το πως πιστεύετε οτι θα είναι με βάση τη σημερινές κοινωνικές δομές , οι οποίες εκ των πραγμάτων πηγάζουν από εμάς τους ίδιους.Κι επιπρόσθετα πως φαντάζεστε τόσο εσάς , όσο και το παιδί σας (αν έχετε) μέσα σε αυτή την ενδεχόμενη εκδοχή της πραγματικότητας.
     
  2. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    Παρα πολυ καλο θεμα Sudden
    Νομιζω οτι η λογικη οριζεται απο το αποτελεσμα . Ενα παιδι που αναπτυσεται , εκπαιδευται και λειτουργει θετικα , ειναι πραγματικα αδιαφορο απο ποιο περιβαλον προερχεται ... αλωστε δεν σημαινει οτι ετεροφυλλοφιλο ζευγαρι θα βγαλει ετεροφυλλοφιλο παιδι .. γιατι λοιπον να μας φβιζει το αναποδο ?
    ΟΜΩΣ .. η λογικη για να σταθει χρειαζεται και το εδαφος της ...
    Νομιζω οτι σημερα το εδαφος αυτο δεν υπαρχει διοτι η νοοτροπια και η παιδεια στο τομεα αυτο ειναι ακομα εξελισσομενες .
    Μπορει η παραδοσιακη οικογενεια να ακροβατει πλεον σε αποτελεσμα και αξιοπιστια , αλλα εξακολουθει να κραταει την πρωτη θεση (στατιστικα) στην ανατροφη των παιδιων .
    Απο την μια θεωρω οτι σημαντικος ειναι ο χρονος που θα αφιερωθει σε ενα παιδι και το φυλλο αυτου που θα ασχοληθει αδιαφορο , απο την αλλη ομως , πιος μας λεει οτι το ομοφυλλο ζευγαρι δεν θα κανει τα ιδια λαθη με το ετεροφυλλο , προσθετοντας στην ψυχικη επιβαρυνση του παιδιου και το γεγονος της διαφορετικοτητας των γονεων .
    Κατι ακομα που με απασχολει ειναι οτι πιθανον να δημιουργηθει ενα καθεστως κοινωνικης ανοχης , στην απουσια του ενος απο τους δυο βιολογικων γονεων .... σκεφτητε τι προεκτασεις μπορει να εχει αυτο ... δεν λεω κακες ή καλες .. σιγουρα ομως αγνωστες ..
    Η αποψη μου ειναι πως σημερα δεν υπαρχει η κοινωνικη υποδομη , πρακτικη κυριως , για να διασφαλιστει η προστασια του παιδιου που θα μεγαλωσει σε μια διαφορετικη οικογενεια ... Αυτο θα πρεπει να ξεκινησει ως πειραμα εκει που οι κοινωνιες ειναι ποιο ανεκτικες σε νεες προκλησεις , να μελετηθει για καποιες γεννεες και αφου αξιολογηθει να υοθετηθει αναλογα και απο τον υπολοιπο κοσμο .
     
    Last edited: 10 Απριλίου 2008
  3. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Οντως ωραιο θεμα.Ο Isnogood με καλυψε σε γενικες γραμμες.Πρεπει να ειμαστε πολυ προσεκτικοι οταν προβαλλουμε αιτηματα που δεν εχουν να κανουν μονο με τα δικα μας δικαιωματα,αλλα επηρεαζουν την ζωη αλλων και δη παιδιων.
    Για να μπορεσει να αποδεχθει η κοινωνια μια τετοια προοπτικη,θα πρεπει πρωτα να "χωνεψει" την ομοφυλοφυλια ,να την αποδεχθει σαν μια διαφορετικοτητα και να την απσυνδεσει τις εννοιες "διαστροφη","ανωμαλια" και "ανηθικοτητα".
    Δυστυχως,οταν την μεση δημοσια εικονα της ομοφυλοφυλιας δημιουργουν τυποι σαν τον Κωστετσο η τον
    "εθνικο σταρ", με την συνδρομη βεβαιως των ΜΜΕ που τους προβαλλουν, καταλαβαινετε οτι η αλλαγη της δημοσιας γνωμης θ'αργησει που ακομα...
     
Thread Status:
Not open for further replies.