Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Έρευνα : Οι υποτακτικές είναι απαθείς στον πόνο του άλλου

Συζήτηση στο φόρουμ 'Επιστημονικές έρευνες που αφορούν το BDSM' που ξεκίνησε από το μέλος trterterterterter, στις 29 Ιουνίου 2019.

  1. Θρυαλλίς

    Θρυαλλίς Staff Member

    Δεν κατάλαβα τι θέλεις να πεις

    Όταν είναι αυστηρές με ποιον; Έστω ότι διαφωνώ εγώ μαζί σου ιντερνετικα, τι σεξουαλικη ευχαρίστηση μπορεί να μου προσφέρει όλο αυτό εμένα; Τώρα το ότι καυχιονται θα το αφήσω ασχολίαστο.
     
  2. trterterterterter

    trterterterterter Speak the words that drag me to surrender!


    Μήπως όλο αυτό περιστρέφεται γύρω απο τον μαζοχισμό, όταν βλέπουμε κάποιον να βασανίζεται πώς αντιδράμε εμείς; Μας αρέσει; Η έρευνα έδειξε ότι δεν δείχνουμε συμπόνια, ίσως γουστάρουν να είναι σκύλες γιατί "καυλώνουν" με το θέαμα.
     
  3. Θρυαλλίς

    Θρυαλλίς Staff Member

    Είναι διαφορετικό πράγμα όμως το να καυλώνω όταν βλέπω κάποιον να τον βασανίζουν (ζηλεύω θα ήθελα να είμαι στη θέση του βασανισμενου) και άλλο το να καυλώνω (και να παίρνω ευχαρίστηση) όταν βασανίζω εγώ κάποιον.

    Σημ. Ότι άποψη και εάν έχετε για το νήμα, ανοίχτηκε στο bdsn discussion. Δεν έχω καμία όρεξη να τρώω το χρόνο μου και να διαγράφω off topic. Σε όποιον δεν αρέσει, ας πάει στα ανάλογα να παίξει
     
  4. trterterterterter

    trterterterterter Speak the words that drag me to surrender!

    Ίσως το να το παίξουν σκληρές και ανένδοτες (όπως φαντάζομαι έχουν στο μυαλό τους τον Κυρίαρχο να είναι έτσι) να είναι μια ευχαρίστηση για αυτές (συνειδησιακή ή ασυνείδητη).

    Στην διάρκεια της μέρας εισπράττουμε ερεθίσματα από άσχετους αποστολείς, που μας ανεβάζουν την λίμπιντο χωρίς να το αντιληφθούμε...
     
  5. kaissa

    kaissa Regular Member

    Η έρευνα δεν μίλησε για τη συμπόνοια, αλλά για την ενσυναίσθηση. Άλλη μεγάλη συζήτηση ως προς το ΤΙ όρισαν ως ενσυναίσθηση εν προκειμένω οι δύο έρευνες, που η μία δεν είδα να είναι κάπου δημοσιευμένη, εννοώ σε επιστημονικό περιοδικό.

    Η άλλη από το research gate δεν παρατίθεται ολόκληρη. Τη βρήκατε εσείς κάπου και τη διαβάσατε ή μείνατε στη περίληψη; Η συγκεκριμένη πλατφόρμα για το άρθρο αυτό, ζητάει στοιχεία για να επιτρέψει το κατέβασμα της έρευνας.

    Καλό είναι να ΜΗΝ μένουμε στα abstracts ερευνών, αλλά να τις διαβάζουμε ολόκληρες, αν θέλουμε να τις χρησιμοποιήσουμε ως επιχείρημα προς επίρρωση των λεγομένων μας.

    Συν τοις άλλοις, όταν διαβάζουμε μία έρευνα, ή οτιδήποτε άλλο, καλό είναι να βάζουμε και το μυαλό μας να δουλεύει. Αν δω μία σκηνή βιασμού σε ταινία, ένα κομμάτι μου θα καυλώσει, γιατί σε ένα πλαίσιο ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ είναι μία πρακτική που απολαμβάνω τρομερά! Αλλά ΠΡΟΦΑΝΩΣ δεν θα μείνω αναίσθητη σε έναν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ βιασμό ενός ανθρώπου! Αν συνέβαινε ποτέ αυτό, δεν θα είχε ΚΑΜΙΑ σχέση με την υποτακτικότητά μου, αλλά με άλλα σοβαρά θέματα που θα βίωνα.

    Αναρωτιέμαι συν τοις άλλοις τι ΕΙΔΟΥΣ εικόνες έδειξαν; Έδειξαν ας πούμε πραγματικές φωτογραφίες ανθρώπων που κακοποιήθηκαν και εξήγησαν κιόλας τι και πώς; Ή έδειξαν απλά εικόνες που με τη πρώτη ματιά παραπέμπουν σε κάτι κακοποιητικό που ενδεχομένως δεν είναι κιόλας, στο κατάλληλο πλαίσιο;

    Το ΠΩΣ μελετάει κανείς αυτό που τον ενδιαφέρει είναι μεγάλο θέμα και πολύ σημαντικό στη διασικασία της έρευνας. Και μέσα σε όλο αυτό υπάρχουν και οι προσωπικές προκαταλήψεις του κάθε επιστήμονα/ερευνητή και πολλά πολλά άλλα. Τα τελευταία ως τροφή για σκέψη αναφορικά με ό,τι ερευνητικό μπορεί να διαβάσετε, το οποίο θα εισπράξετε άκριτα χωρίς προβληματισμούς.
     
  6. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    και για όσους δυσκολεύονται με τα αγγλικά

    Η άσκηση bondage/discipline, dominance/submission, sadism/masochism (BDSM) μερικές φορές σχετίζεται με την προσφορά και τη λήψη πόνου. Παραμένει αδιευκρίνιστο το πως εκλαμβάνουν οι ασκούντες BDSM τον πόνο άλλων ανθρώπων. Η μελέτη αυτή διερευνά το αν και πως η BDSM εμπειρία επηρεάζει την ανθρώπινη ενσυναίσθηση. Το πείραμα 1 μέτρησε την ενσυναίσθηση ως χαρακτηριστικό και την υποκειμενική συναισθητική απόκριση σε ασκούντες BDSM και σε ομάδα ελέγχου (control group). Τα αποτελέσματα έδειξαν χαμηλότερες τιμές στην ενσυναίσθηση ως χαρακτηριστικό και υποκειμενικές κατατάξεις της έντασης του πόνου στην ομάδα των θηλυκών υποτακτικών συγκριτικά με την ομάδα ελέγχου. Το πείραμα 2 μέτρησε την νευρωνική απόκριση στην ταλαιπωρία / πόνο του άλλου καταγράφοντας δυναμικά σχετιζόμενα με συμβάντα (ERPs) αό τις θηλυκές υποτακτικές και την ομάδα ελέγχου κατά την οπτική παρακολούθηση οδυνηρών και ουδέτερων εκφράσεων. Βρέθηκε πως τα διαφορικά πλάτη μεταξύ οδυνηρών και ουδέτερων εκφράσεων στο μετωπιαίο Ν1 (92–112 ms) και μετωπιαίο P2 (132–172 ms) και του κεντρικού LPP (late positive potential * ) (700–1000 ms) ήταν μειωμένα στην υποτακτική ομάδα έναντι της ομάδας ελέγχου. Τα ευρήματα αυτά υποδεικνύουν πως η ανάληψη του υποτακτικού ρόλου κατά την διάρκεια BDSM πρακτικών εξασθενίζει την συναισθητική απόκριση των θηλυκών ατόμων στην ταλαιπωρία / πόνο του άλλου και σε συμπεριφορικό και σε νευρωνικό επίπεδο.

    Νομίζω ότι συγχέετε την ενσυναίσθηση (βιώνω τον πόνο του άλλου), στην οποία αναφέρεται η έρευνα με την συμπάθεια / συμπάσχω (αντιδρώ στον πόνο του άλλου), στην οποία αναφέρθηκε η @Θρυαλλίς . Δεν είναι το ίδιο και δεν προκαλούν απαραίτητα τις ίδιες αντιδράσεις.

    Όπως αναφέρει ο @espimain
    πολύ δε περισσότερο, όταν έχει συνηθίσει στον πόνο. Παρόμοια είναι (για άλλους λόγους) και η αντίδραση στον πόνο / ταλαιπωρία του άλλου και των εξασκούντων ιατρικά / παραϊατρικά επαγγέλματα. Παρόμοιες μελέτες / ευρήματα έχουν δημοσιευθεί και αναφορικά με γυναίκες που έχουν γεννήσει σε σχέση με αυτές που όχι ή άντρες και έχουν εξηγηθεί με την αυξημένη παρουσία οιστρογόνων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της γέννας. Οι επιθετικό-αμυντικές συμπεριφορές στις οποίες αναφερθήκατε, έχουν, βάσει της δικής μου εμπειρίας, να κάνουν με απόπειρα, συνειδηιτή ή ασυνείδητη, διαχείρισης της υποτακτικότητας και όχι με την εξοικείωση στον πόνο και μειωμένη ενσυναίσθηση λόγω αυτού, καθώς παρατηρούνται και σε υ που δεν έχουν εξοικειωθεί με αυτόν.

    * αξιόπιστος ελεκτροφυσιολογικός δείκτης της συναισθηματικής αντίληψης των ανθρώπων

    Σημ. Έχω ζητήσει το πλήρες κείμενο της μελέτης αλλά δεν έχει εγκριθεί ακόμη.
     
  7. trterterterterter

    trterterterterter Speak the words that drag me to surrender!


    Συμπόνια ονομάζεται στα Ελληνικά, η ενσυναίσθηση δεν έχει καμία σχέση με το εμπάθεια (empathy) που λένε οι βλάκες οι ξένοι που τα πήραν όλα έτοιμα απο εμάς, και τους έχουν βγάλει τα μάτια... αλλά δεν είναι αυτό το θέμα.

    Αυτό με τον βιασμό ας μην το πιάσουμε καλύτερα, γιατί θα ανοίξουν οι πύλες του Χάους και θα μας καταπιούν μέσα...(τελευταία φορά που άνοιξε τέτοιο θέμα είχαμε 10 απώλειες μελών και άλλα τόσα αγνοούνται ακόμα).

    Καταλαβαίνω όμως τι θές να πείς και συμφωνώ.
     
  8. Aliki

    Aliki airetiko

    Λίγο άνοιγμα στο πλαίσιο παρακαλώ. Ο πόνος το χρειάζεται για να χωρέσει και ο μαζοχισμός επίσης.
    Το δώρο που έχουν δεχτεί οι υποτακτικές, να κάνουν μια διαδρομή μέσα από το πόνο και να μπορέσουν μέσα από αυτόν να έρθουν σε επαφή με τα ίχνη που έχουν σβηστεί, να τα επαναεπενδύσουν με ηδονή ,μόνο σκύλες και άκαρδες δε τις κάνει.
    Αντίθετα έχουν αναπτύξει μια εξαιρετική ενσυναίσθηση και αντίδραση απέναντι στο πόνο και σε όσους πονάνε ή "πονάνε".Αναγνωρίζουν τη καύλα και τη διαδρομή που κάνει κάποι@ μέσω αυτού,αναγνωρίζουν την υπομονή και το κόπο να βρεθείς να περπατήσεις και να φτάσεις εκεί που έχεις αποφασίσει να βρεθείς εμπιστευόμεν@ τον Κ σου,μαθαίνοντας και διευρύνοντας τα όρια και την αντίληψη σου. Γνωρίζοντας πώς είναι να αλληλεπιδράς δεχόμεν@ μια ανταλλαγή που φτάνει στο βάθος σου και δεν ελέγχεται από εσένα.
    Σκύλες και άκαρδες γίνονται απέναντι σε όποιον πονέσει τον άλλο με σκοπό να τον βλάψει,να τον εξαφανίσει ή να εκμεταλλευτεί την όποια αδυναμία του.Ίσως σε κάποιες περιπτώσεις γίνουν με κάποι@ που χειραγωγεί μέσω του πόνου του τον άλλο,γεμίζοντας τον ενοχές.
    Η μη ανοχή του λίγου ,της βλακείας και της σπατάλης είναι πάλι κάποια από τα δώρα που μια/ενας υποτακτικ@ έχουν δεχθεί από τον Κ τους και η όποια αυστηρότητα τους μάλλον τη ποιότητα της Κ/υ σχέσης τους απεικονίζει και όχι απωθημένα όπως παιδικά και κακομαθημένα ο όποιος δέκτης τους θα μπορούσε να ισχυριστεί.
     
  9. Seras Victoria

    Seras Victoria "Play stupid games, win stupid prizes" Contributor

    Θα είχε ενδιαφέρον να βλέπαμε ποιες εικόνες οδύνης και πόνου χρησιμοποιήθηκαν για αυτή την έρευνα.
     
  10. dimfetishman

    dimfetishman Ζεις μονάχα μια φορά. Ενίοτε και καμία. Contributor


    Συμφωνώ με όσα αναφέρεις. Ακόμη και με το γεγονός ότι οι υ άντρες σκέφτονται και λειτουργούν διαφορετικά από τις υ γυναίκες. Δεν ξέρω αν έγκειται στο φύλο και την ιδιοσυγκρασία μας να σκεφτόμαστε άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο με το κάτω κεφάλι.

    Ωστόσο θελω να επισημάνω τα εξής:

    Ως switch ίσως δεν αποτελώ και το πιο αυθεντικό και αντιπροσωπευτικό δείγμα υποτακτικού και επομένως τρόπου σκέψης του.

    Όμως έχω την αίσθηση ότι υπάρχει ένα σεβαστό (και ικανοποιητικό για Εσάς) ποσοστό υποτακτικών, οι οποίοι έχουν μάθει ή τουλάχιστον επιδιώκουν να βάζουν πάντα την Κ τους στο επίκεντρο και να την ικανοποιούν με όποιον τρόπο τους ζητηθεί.

    Είναι δεδομένο ότι η υποτακτικότητα ξεκινά από το μυαλό. Πρώτα εκεί διεισδύετε και μετά στα υπόλοιπα. Όποιος άντρας αδυνατεί ή απλά δεν θέλει να το αντιληφθεί και κυρίως να το παραδεχτεί και αποδεχτεί όλο αυτό, προφανώς και χάνει το δρόμο. Το ταξίδι αλλά και τον τελικό προορισμό.

    Εν κατακλείδι ταυτίζομαι με τα λεγόμενά σου Και, αν πραγματικά είναι τόσο λίγοι όσο αναφέρεις, τόσο καλύτερα γι'αυτούς τελικά. Υπό την έννοια ότι θα έχουν Εσάς (γενικώς), τις τύχες τις καλές.

    Γιατί να ξέρετε (και βάζω και τον εαυτό μου εδώ απερίφραστα) σας θέλουμε ικανοποιημένες , χαμογελαστές και ευτυχισμένες. Ακόμη κι αν χρειαστεί να πιαστούμε, να στεγνώσει το στοματάκι μας, να πονέσουν τα γονατάκια μας ή ό,τι άλλο νομίζετε.  

    Η χαρά του να δίνεις και να δίνεσαι είναι ανυπέρβλητη, εκτιμώ. Σε όλα τα επίπεδα.
     
    Last edited: 29 Ιουνίου 2019
  11. Θρυαλλίς

    Θρυαλλίς Staff Member

    Θα μιλήσω προσωπικά και μόνο. Υπάρχουν στιγμές και καταστάσεις στις οποίες πρέπει να το παίξω και σκληρή και δύσκολη και σκύλα και ντίβα και και και.... Αλλά εμένα δεν με φτιάχνει, αντιθέτως νιώθω περίεργα (ίσως άσχημα) πολλές φορές. Αυτό που με ευχαριστεί στο τέλος είναι πως έχω το κεφάλι μου ήσυχο γιατί αυτό επιδιώκω μέσα από όλη αυτή τη συμπεριφορά.

    Νομίζω έχω καταλάβει στο περίπου τι θέλεις να πεις, αλλά εγώ είμαι τέρμα ανωμαλαρα. Δηλαδή; Έτσι και πάρω τον αέρα στον ερωτικό σύντροφο ξενερώνω. Νιώθω κάτι σαν ice bucket να μου έρχεται στο κεφάλι και σταματάω να τον βλέπω ερωτικά, αυτοματα.

    Το ίδιο ισχύει και με τους ανώτερους μου στη δουλειά. Πχ έχω έναν υπεύθυνο, νευρικό, μικρότερο από εμένα, που ώρες ώρες μου γυρίζει το μάτι ανάποδα και όπως καθόμαστε δίπλα δίπλα στους υπολογιστές θέλω να του καρφώσω το στυλό στο μάτι, αλλά καταβαθος χαίρομαι που μου δείχνει σε καθημερινή βάση ποια είναι η δική μου θέση και ποια η δική του. Και εκεί όμως έχω κάποια όρια τα οποία εάν τα ξεπεράσει θα αναγκαστώ να πάρω την τσαντουλα μου και να φύγω.
     
  12. Katemou

    Katemou Εκτός λειτουργίας

    Μύθος...