Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Έρωτας: Πόρος ή Πενία;

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος Syrah, στις 3 Σεπτεμβρίου 2008.

Tags:
  1. Syrah

    Syrah Contributor

    Re: Απάντηση: Έρωτας: Πόρος ή Πενία;

    Ο Πόρος και η Πενία από όσο γνωρίζω αναφέρονται ενίοτε ως πρόγονοι του Έρωτα, αλλά τα σενάρια που αφορούν στο γενεαλογικό του δέντρο ποικίλουν. Το πώς η αλληγορική φράση της Διοτίμας ερμηνεύεται, άπτεται της ιδιοσυγκρασίας των συνομιλητών μου, και πιο συγκεκριμένα του τρόπου με τον οποίο αντιλαμβάνονται και βιώνουν τον έρωτα.

    Η εκδοχή της camera obscura μου φαίνεται αρκετά λογική, αν και πριν τη διαβάσω είχα στο μυαλό μου πως πρόκειται για διαφορετικούς έρωτες. Πως σε κάποιους ο έρωτας έρχεται να δώσει αίσθημα πληρότητας, ενώ σε κάποιους άλλους έρχεται να αυξήσει το αίσθημα του κενού ή της μοναξιάς ή της εν πάσει περιπτώσει επιτακτικής ανάγκης να "πάρουν". Στο νήμα μου "Τι είναι για εσάς ο έρωτας;" παρατήρησα πως μία μεγάλη μερίδα των συνομιλητών μου -οι ρομαντικοί- τον βιώνουν ως ασθένεια, ενώ μία άλλη -οι κυνικοί- τον αποφεύγουν για λόγους πρόληψης -προφανώς επειδή ομοίως ως ασθένεια τον αντιλαμβάνονται. Δεν παραιτούμαι της αρχικής μου άποψης, αλλά ομολογώ πως βαθμηδόν εμφιλοχωρεί εντός μου και η δική σας. Ίσως ο έρωτας δημιουργεί αυξημένες ανάγκες άρα και αυξημένο αίσθημα ικανοποίησης. Δεν έχω όμως βιωματική γνώση επ' αυτού. Μου δημιουργεί σαφώς αυξημένες επιθυμίες, αλλά όχι ανάγκες.

    Εσύ όταν αναφέρεσαι σε "ψευδαίσθηση πλήρωσης της συναισθηματικής πενίας", κάνεις λόγο για ψευδαίσθηση ύπαρξης πλήρωσης ή ψευδαίσθηση ύπαρξης συναισθηματικής πενίας;
     
  2. Dolmance

    Dolmance Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Έρωτας: Πόρος ή Πενία;

    Άσε τα νάζια! Προφανώς το εκτιμώ και με ευχαρίστησε, πολλώ μάλλον που είσαι περιώνυμη αμφισβητίας.
    Αλλά και όσα έγραψες για τις αμφισεξουαλικές επιθυμίες ήταν άκρως ενδιαφέροντα και διεισδυτικά (με το συμπάθειο). Ωστόσο, δεν αίρουν την πρόβλεψη μου ότι το νήμα δεν θα το τιμήσουν οι ομοφυλόφιλοι - γιατί κι αν υπάρχουν, εδώ, το κρύβουν κι απ' τον εαυτό τους.
     
  3. Syrah

    Syrah Contributor

    Re: Απάντηση: Έρωτας: Πόρος ή Πενία;

    Έχεις μπερδέψει τα νήματα αγαπητό μου παιδί.
     
  4. Maley

    Maley Contributor

    Απάντηση: Έρωτας: Πόρος ή Πενία;

    ο έρωτας είναι ανθρωπινη αναγκη..ανεξερευνητη..ειναι ανοησια να καθομαστε να την αναλυουμε..
     
  5. Dolmance

    Dolmance Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Έρωτας: Πόρος ή Πενία;

    Όχι. Εξήγησα στην Emma ότι αναφερόμουν σε όσα έγραψε σε άλλο νήμα.
    Άδικη η κατηγορία για διανηματική παρτούζα!
     
  6. muscle4master

    muscle4master Regular Member

    Re: Απάντηση: Έρωτας: Πόρος ή Πενία;

    Δεν είναι. Είναι παιδί του Πόρου και του Γαλατά, ανήψι της Ύδρας, βαφτιστικός της Αίγινας και προστάτης των Flying Dolphins.
     
  7. echo

    echo ***

    Sun W Knight,

    XX

    "... Φύση ερωτική τά' χει φτιαγμένα:
    αφέντης ο Έρωτας κι η καρδιά λημέρι
    εντός του αυτός, γαλήνια, κοιμισμένα,
    λίγο η πολύ καιρό, κρατάει καρτέρι..
     
  8. thomaspolygono

    thomaspolygono Regular Member

    Απάντηση: Έρωτας: Πόρος ή Πενία;

    Δημήτρης Λιαντίνης - Γκέμμα
    Πηγή:
    http://www.scribd.com/doc/3974357/-#document_metadata



    {...}Μεσήλικας κι αυτός, που στα νιάτα του είχε σπουδάσει τον έρωτα κοντά στη μαντική ιέρεια Διοτίμα. Τα φαγητά ήσαν νόστιμα. Και τα κρασιά εκλεκτά. Το δάπεδο της αίθουσας μάρμαρο παριανό, και οι τοίχοι με παραστάσεις τέχνης κλασικής. Η νύχτα έσταζε κρουνούς ησυχίας. Οι δούλοι, οι δίσκοι, τα κροντήρια, οι λαμπάδες, οι παρωψί-δες, τα ερεισίνωτα, οι σκίμποδες. Και το μετάξι το μενεξεδί. Αλλά στον αιθέρα της αίθουσας, αόρατος μονάρχης, εδέσποζε ο δαίμων. Τη λινή ατμόσφαιρα της βραδυάς την κινούσε ο Έρωτας. Ο γιος του Πόρου και της Πενίας. Ο καθένας από τους συγκωμαστές είπε και εκράτησε το λόγο του για τον Έρωτα. Με σοφία, με έλλογο πάθος, με φαντασία χορευτική. Περίγυρα χυνόταν η κομψότητα και η χάρη. Η ευαισθησία και η ανάερη σοβαρότητα. Πάρεδρος παντού παραστέκονταν η φινέτσα και το μουσικό θάλος. Τελευταίος ομιλητής εμφανίστηκε το άπιαστο και το όνειρο της ζωής μας. Ήταν ο φιλοσοφικός μύθος της Διοτίμας. Άκουγες, ωσάν να άκουγες τη φωνή των αιώνων. Τον κρότο από τις τροχαλίες των άστρων. Και έβλεπες, ωσάν να έβλεπες την κόμη της θάλασσας αναδετή. Και το λύγισμα το γοργό της αψηλής φλόγας να χορεύει.
    Η Διοτίμα εικόνισε τους ανιόντες αναβαθμούς του έρωτα. Τα έργα του έρωτα, είπε, αναδύουνται από τη γη, και ανεβαίνουν σκαλί-σκαλί ως τον ουρανό. Ο έρωτας πρώτα καρπίζει τα ωραία σώματα. Ύστερα λαξουργεί τις ωραίες ψυχές. Στη συνέχεια γεννάει τους πλουτοφόρους σκοπούς.{...} Και τέλος ψηλά ψηλά, εκεί που δεν έχει ψηλότερα, ο έρωτας γεννάει και καταστερώνει τα αθάνατα έργα της επιστήμης και της τέχνης. Τον Πολύκλειτο, τον Οβίδιο, τον Ιπποκράτη, την ουράνια μηχανική, την Ενάτη, την καταγωγή των ειδών, τη θεωρία των κβάντα, την ανακάλυψη της ακτινοβολίας υποβάθρου.{...}


    {...}Έβλεπα, δηλαδή, έναν ώριμο στιβαρό άντρα να αγκαλιάζει ολόγυμνο ένα θηλυκό αλάβαστρο είκοσι δύο χρονώ που άχνιζε. Έβλεπα να μαστιγώνει άγρια τα δύο σώματα η ιερή πείνα της σάρκας. Εκείνη η πολυτίμητη στέρηση, που λίγο πιο πριν η Διοτίμα την είχε ονομάσει Πενία, και τη δημοτολόγησε μητέρα του Έρωτα. Πώς είναι λοιπόν δυνατό; ρωτιόμουνα. Κι αν είναι δυνατό, πώς είναι φυσικό; Όχι, η λύση πρέπει νά 'ναι άλλη. Και άλλη να είχε δοθεί στο δραματικό επεισόδιο έξοδος{...}
     
  9. muscle4master

    muscle4master Regular Member

    Αυτά τα έλεγε ο αυτοκτονήσας;;; Ααααα, γι'αυτό του'στριψε στο τέλος.
     
  10. blindfold

    blindfold Contributor

    Re: Απάντηση: Έρωτας: Πόρος ή Πενία;

    και τι κλαις ,και εγώ έγραψα και κανείς δεν το πείρε χαμπάρι ,εσένα σου κάνανε και μία γκριμάτσα ...  
     
  11. G_E

    G_E Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Έρωτας: Πόρος ή Πενία;

    Για ψευδαίσθηση ύπαρξης πλήρωσης της "συναισθηματικής πενίας", και εξηγώ:

     
    Last edited: 5 Σεπτεμβρίου 2008
  12. muscle4master

    muscle4master Regular Member

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Έρωτας: Πόρος ή Πενία;

    Δηλαδή δεν το ήξερες ότι το μέγεθος μετράει;