Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Όρια BDSM και ψυχικών διαταραχών...

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Elysium, στις 14 Μαρτίου 2007.

  1. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    ο αεροσακος στο σαλταρισμα του νου , ειναι η επιγνωση για την τρελα που κουβαλας .....
    αγαπησε την τρελα σου και συμφιλιωσου με αυτη και τοτε θα αγαπησεις και τον εαυτο σου ... μα ποτε .. ποτε μην πιστεψεις πως δεν εισαι τρελος .... 
     
  2. Elvira

    Elvira Regular Member

    Απάντηση: Όρια BDSM και ψυχικών διαταραχών...

    Κατοπιν Αδειας Του Κυριου μου

    Η "μηδαμινοτητα" που αποζηταει να νιωθει καποιες στιγμες ενας σκλαβος ειναι και αυτη μεσα στη ζωη ενος σκλαβου οπως και πολλα αλλα οπως η ταπεινωση, ο εξευτελισμος, ο πονος. Η ισσοροπια αναμεσα στην μηδαμινοτητα, στην ανικανοτητα, στην συντροφικοτητα, στην αγαπη, στον σεβασμο, στον απολυτο εξευτελισμο, στον πονο, στην τυφλη εμπιστοσυνη ειναι πολυ δυσκολη και πολυ λεπτη, χρειαζεται δυναμη, μεσα απο την δυναμη που δινεται και η υποταγη. Δεν ξερω και δεν μπορω να μιλησω για ολους τους αλλους που αναφερεις που γραφουν σε αυτο το φορουμ. Ομως ακομα και οι λεξεις που χρησιμοποιησα πιο πανω περνουν μια εντελως διαφορετικη ερμηνεια σε μια bdsm σχεση, και δεν εννοω ποσο εξευτελιστηκα μπορει να ειναι συγγεκριμενα πραγματα για καποιον αλλα για το συνολο των αισθηματων και πραξεων. Η αναγκη της υποταγης κατα την γνωμη μου συνεπαγει και αυτο το αισθημα της "μηδαμινοτητας" κιολας στην απλη λογικη πως διαλεγεις να περνεις εναν ρολο στην σχεση ο οποιος ειναι εξ ορισμου κατωτερος του Συντροφου σου(χωρις αυτο να σε κανει μηδαμινο, κατωτερο, ανικανο σαν ανθρωπο στο συνολο του). Και επισης η λεξη κλειδι ειναι πως επιλεγεις να περνεις τον συγγεκριμενο ρολο. Αν με ρωτησεις θα απαντησω πως ποτε δεν εχω νιωσει ξεφτυλισμενη σαν ανθρωπος, δεν εχω νιωσει πονεμενη σαν κορμι, δεν εχω νιωσει ταπεινωμενη σαν οντοτητα, αυτο δεν σημαινει πως τα παραπανω δεν εχουν γινει για μια βανιλα ερμηνεια των λεξεων.
    Θα προτεινα να ριξετε μια ματια στο παρακατω θεμα
    https://www.greekbdsmcommunity.com/forums/showthread.php?t=7369

    Τωρα αν τα κριτητιρα καποιου που αποζητα την υποταγη ειναι αυτα που περιεγραψα στην πρωτη παραγραφο του πρωτου μου ποστ καπως αστεια η τετοια παρεμφερη δεν ξερω αν μπορουμε να μιλησουμε για μια bdsm κατασταση και δεν ξερω ποιος Κυριαρχος δεχεται να αναλαβει ενα τετοιο ατομο οπως επισης δεν ειμαι σιγουρη αν ενα τετοιο ατομο θα αντεχε τελικα να ζησει σε μια τετοια σχεση.
     
    Last edited: 19 Μαρτίου 2007
  3. magda37

    magda37 Regular Member

    Απάντηση: Όρια BDSM και ψυχικών διαταραχών...

    ... Όμως ο Lost boy φαίνεται ν' ανησυχεί ιδιαίτερα. Κι επειδή μου μετέδωσε την ανησυχία του, διάβασα προσεκτικά όλα τα σχετικά νήματα.

    Δε βάζω το χέρι μου στη φωτιά ότι δεν είμαι ψυχασθενής., Είμαι, όμως βέβαιη για ένα πράγμα: Εδώ μέσα δε βρέθηκα για να τεθούν οι απόψεις μου στο μικροσκόπιο του ψυχιάτρου. Μπήκα για ν' ακούσω και να μιλήσω για την ιδιαιτερότητά μου με ανθρώπους που θα καταλάβουν γιατί μου μοιάζουν και τους μοιάζω.

    Δεν ήξερα πως η κατάθεση ψυχής ισοδυναμεί με ψυχική διαταραχή.

    Ο διάλογος έχει σα στόχο να απενοχοποιηθούμε κι όχι να πολλαπλασιάσουμε τις ενοχές τις δικές μας και των άλλων.

    Κι επειδή , όταν είσαι ανώνυμος. πείθεις πιο εύκολα επικαλούμενος τα λόγια επωνύμων. θα μεταφέρω μια άποψη από τα "Μαύρα Φεγγάρια του Έρωτα" : "Η διαστροφή είναι η πιο πολιτισμένη μορφή ερωτισμού. Η παρέκκλιση είναι που δίνει νόημα διαφορετικό στη σεξουαλική συμπεριφορά των ανθρώπων. Η τύποις συνουσία είναι άξια των ζώων."
     
  4. DeSade

    DeSade Owner of evelin

    Το Bdsm ειναι η συναινετικη σωματική και ψυχική κακοποιηση με στοχους που ποικιλλουν . Συνηθως η επιτευξη σωματικης και πνευματικής ηδονης αλλα και η απολαυση του οριζεις ενα ατομο(Κυριαρχικη συμπεριφορα) η να οριζεσαι απο ενα ατομο(υποτακτικη συμπεριφορα) . Φυσικα οι παραλλαγες ειναι αμετρητες σχεδον οσες και οι practicioners του bdsm.
    Αυτοι που κριτικαρουν το bdsm βρισκουν προσφορο εδαφος στο σκεπτικο οτι αποτελει κακοποίηση σωματική και ψύχική ακομα και αν αυτη ειναι συναινετική.
    Δεν νομιζω οτι η υπερασπιση σε μια τετοια κατηγορια ειναι ευκολη υποθεση.
    Βρισκω αδικα τα καυστικα σχολια εις βαρος του Lost Boy γιατι απλα εκφραζει καποιες ανυσυχίες σχετικα με το bdsm
    Πρεπει να κανουμε εναν σαφη διαχωρισμο: Το οτι ειμαστε bdsm practicioners δεν σημαινει οτι θα απορριπτουμε κατηγορηματικά οποιαδηποτε κριτική για αυτό. Γνωμη μου ειναι πως τα απελευθερωμενα και αποενοχοποιημένα ατομα δεν φοβουνται την κριτική μα προσπαθουν να αντιταξουν επιχειρηματα σε αυτή αν μπορούν. Σε αντιθετη περιπτωση προκειται για μια μαζα οπαδών που σε αντισταθμισμα με την αδυναμια τους για να αντιταξουν επιχειρηματα , μονολογούν "οποιος δεν ειναι μαζι μας ειναι εναντιον μας"
    Προσωπικα δεν θελω να ειμαι οπαδός σαν αυτους των ποδασφαιρικών σωματέιων. Προτιμώ να ακουω την καθε αποψη και αν την θεωρω καλα τεκμηριωμενη ακομα και αν ειναι καυστικη , θα την αποδεχτώ. Ειμαι practicioner αλλα σε καμμια περιπτωση οπαδός.
    Απελευθερωση σημαινει και το να μην φοβαμαι το ξεβώλεμα απο τις παγιωμενες αποψεις μου. Θελει αρετη και τολμη η αναζητηση της αληθειας.
     
  5. Lycaon

    Lycaon Regular Member

    Απάντηση: Όρια BDSM και ψυχικών διαταραχών...

    Κι όμως, Μάγδα, κάποια ΖΩΑ μας κατακρίνουν και μας κάνουν τη ζωή εφιάλτη. Σαν να μην μας έφταναν τα ταμπού και οι ενοχές μας. Προσπαθούν να μας στιγματίσουν, να μας βλάψουν, να μας πολεμήσουν. Μας βλέπουν σαν δράκους που πρέπει να εξολοθρεύσουν, ακόμα και αν δεν βλάψαμε ούτε σκοπεύουμε να βλάψουμε κανένα. Και σ'αυτό το μεσαιωνικό σκηνικό, συμβάλει κι η επιστήμη, που διατείνεται οτι με την ψυχανάλυση θεραπεύονται όλες οι λεγόμενες "παραφιλίες". Δώστε λεφτά στους ψυχοθεραπευτές δηλαδή, κάντε αμέτρητες συνεδρίες, για να πάψετε να είστε αυτό που είστε, να μήν κάνετε πλέον αυτές τις "αηδίες". Άν, παρεμπιπτόντως, δοκιμάσει κανείς απ'αυτό το βίτσιο (της ψυχανάλυσης) και εθιστεί, ας με ειδοποιήσει!
     
  6. zinnia

    zinnia Contributor

    δεν νομιζω πως ο ρολος των ψυ ειναι να μας φερουν στον ισιο δρομο..αλλα να μας κανουν να συμφιλιωθουμε μ αυτο που ειμαστε, κανοντας μας να δουμε συνειδητα γιατι κανουμε αυτα που κανουμε..
     
  7. DeSade

    DeSade Owner of evelin

    Ειναι εντελως φυσική η κριτική απο ατομα που δεν αντιλαμβανονται το bdsm γιατι δεν νοιώθουν την επιθυμια μεσα τους. Καλως η κακως το bdsm ειναι βιωματική εμπειρία , μονο οσοι το ζουν το κατανοούν.
    Παρολα αυτα ο χαρακτηρισμος ζώα για αυτούς ειναι αδικός τοσο για τα ζώα οσο και για τα ιδια τα ατομα διοτι
    α ) τα ζώα δεν συνηθίζουν να κριτικαρουν τους αλλους
    β) Ειναι αναφαίρετο δικαιωμα τους να μας κριτικάρουν
    γ) Τα μπινελίκια δέιχνουν την ελλειψη επιχειρηματολογίας και ειναι εν τελει μια ηττα
    δ) Γιατι να μας νοιάζει η γνώμη των αλλων και η εγκριση τους; Μηπως γιατι την αναζητουμε απεγνωσμένα;
     
  8. Lycaon

    Lycaon Regular Member

    Απάντηση: Όρια BDSM και ψυχικών διαταραχών...

    Είμαι εξοργισμένος με μερικούς. Μ'έχουν πολεμήσει, δεν με έχουν κριτικάρει απλώς. Λές και μπορούν να κρίνουν αυτό που δεν γνωρίζουν.
     
  9. Lycaon

    Lycaon Regular Member

    Απάντηση: Όρια BDSM και ψυχικών διαταραχών...

    Και τελος πάντων, αφήστε με να βγάλω το άχτι μου. Σιγά μη χρειάζομαι και επιχειρήματα, όταν ο "νορμάλ" γίνεται πιό μοχθηρός και κακός από το "σαδιστή". Τα "χρηστά ήθη" γίνονται μερικές φορές αυταρχικότερα και σκληρότερα από ενα αθώο παιχνίδι ρόλων.
     
  10. crystal angel

    crystal angel Contributor

    Απάντηση: Όρια BDSM και ψυχικών διαταραχών...

    Πάμε ενάντια στο κοινό ρεύμα, αυτο εμένα μου λέει πολλά είμαστε εδώ και συζητάμε εξω απο τα δόντια χωρίς ενοχές για αυτά που αγαπάμε. Όλοι κάτι διαφορετικό "έχουμε" όμως έχουμε μάθει να το αγαπάμε. Έρχονται στιγμές που νιώθω ανασφαλης, αδύναμη, μικρή, ομως δεν θέλω να γινω κατι διαφορετικό απλά ψάχνω το κομματι που θα με συμπληρωσει. Γιατί; γιατι εχω την δυναμη να πιστέψω και να εμπιστευτώ.
    Παρολα αυτα ομως ο Lost boy μιλησε για καταστασεις που μπορει να ειναι ΑΚΡΑΙΕΣ
     
  11. DeSade

    DeSade Owner of evelin

    Το bdsm φοβιζει οπως και καθε τι το ξενο . Και εχουν επιχειρηματολογια απο ολη την συγχρονη ψυχιατρική κοινοτητα. Ειναι ματαιο να προσπαθεις να τους πεισεις.
    Το τιμημα που πληρώνεις οταν εκτειθεσαι ειναι υψηλο.
     
  12. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    …και το πληρώνουμε με κόπο ετοιμάζοντας τα δικά μας επιχειρήματα . Αλλά αξίζει…