Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Όρια BDSM και ψυχικών διαταραχών...

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Elysium, στις 14 Μαρτίου 2007.

  1. Elysium

    Elysium Contributor

    Έχω την αίσθηση πως όταν σοβαρεύουν τα πράγματα μιλάμε για παιχνίδια και ρόλους.
    Συγγνώμη για το καυστικό του σχολίου αλλά κάποιες φορές οι μάσκες πέφτουν έτσι.
    Σωστό βέβαια για μένα μιας και ποτέ μου δεν αποδέχθηκα πως το bdsm είναι κάτι παραπάνω από ερωτικό παιχνίδι.
    Αλλά όταν μιλούμε για ρόλους και παιχνίδια, αυτό αντιτίθεται στις δηλώσεις του στυλ «έτσι γεννήθηκα, είμαι σκλάβος/α από γεννησιμιού μου, αυτή είναι και πρέπει να είναι η συμπεριφορά μου σαν άνθρωπος» κλπ κλπ
    Και μην μου πείτε πως δεν τα έχετε ακούσει κι εσείς.

    Έχω ακούσει τόσο φανατισμένες δηλώσεις από σκλάβους/ες για την αυθεντικότητα του ρόλου τους που μου θυμίζουν φανατικούς πιστούς κάποιας θρησκείας για το ποίος είναι πιο ευσεβής και αληθινός ακόλουθος της πίστης του.
    Σκλάβος ρε φίλε δεν είσαι, ούτε είναι μάγκες και ανώτεροι οι άλλοι Κυρίαρχοι. Απλά γουστάρουμε να κάνουμε ορισμένα πράγματα και να παίζουμε με την σεξουαλικότητά μας και αν αυτή βρίσκει πραγματική έκφραση κι ευχαρίστηση από το bdsm ας είναι έτσι. Ο καθένας παίρνει το ρόλο που θέλει όταν το γουστάρει. Ίσως κάποια στιγμή αυτό αλλάξει, ίσως και όχι.
    Δηλώσεις όμως, όπως μόνο αυτό είμαι, γεννήθηκα για να υπηρετώ και άλλα τέτοια γραφικά αν όντως υποστηρίζονται κι εννοούνται από αυτούς που τα δηλώνουν, δε μου κάνουν για λογικά από όποια πλευρά κι αν τα δω.

    Ίσως βέβαια κάνω κι εγώ λάθος. Ίσως ο φανατισμός κάποιων να αποδείξουν πόσο true είναι (whimps and posers leave the hall   ), σε αυτό που θέλουν να κάνουν, δε με άφησαν να δω πως είναι μάλλον ερωτικό κάλεσμα και προσπάθεια να «δειχθούν», να ξεχωρίσουν από τους άλλους και δεν αποτελούν πραγματικές κοσμοθεωρίες τους.

    @magda37
    Ο διάλογος είναι απλά διάλογος, δεν έχει στόχους για εμένα. Ό,τι προκύψει μέσα από αυτόν......
     
  2. gaby

    gaby Guest

    αντί του ποστ που ετοίμαζα για την αναπαραγωγική μεροληψία - reproductive bias, αν θέλετε τρέξτε ένα google σχετικό και δείτε τί θα βγει, και αν ήταν ο Κραφτ Έμπιγκ ένας στενοκέφαλος θρησκόληπτος.

    και για το πώς μία σαν κι εμένα πολλές φορές θα έχει έναν νοερό διάλογο μ έναν φανταστικό "ψυ" που θα πρέπει η ίδια, εκείνη τη στιγμή, να βγάλει ψεύτη και να συνεχίσει...

    αυτά  
     
  3. Antzi26

    Antzi26 New Member

    Απάντηση: Όρια BDSM και ψυχικών διαταραχών...

    Ολοι οι ανθρωποι ανεξαρτητα με το τι δηλωνουμαι χριαζομαστε ψυχαναλυση!Και οι αναγκες μας ειναι αποτελεσμα βοιωματον.γιατι να στερουμαι την ευχαριστηση Κυριαρχιας/υποταγης εαν και εφοσον δεν μας βλαπτει.
     
  4. Lycaon

    Lycaon Regular Member

    Απάντηση: Όρια BDSM και ψυχικών διαταραχών...

    Καλά, επιχειρήματα απέναντι στην επίστήμη δέν έχουμε. Αλλά πιστεύει κανείς απο σας οτι με κάποιες συνεδρίες σε ένα ψυχαναλυτή, θα πάψει να'ναι σαδιστής, μαζοχιστής, φετιχιστής κλπ και άν θα ήθελε να γίνει ποτέ αυτό; Είμαι άρρωστος και την βρίσκω μ'αυτό! Με θεωρούν τον ανώμαλο σαδιστή δράκο της γειτονιάς, το σχιζοφρενή δολοφόνο με το πριόνι, ε και τι μ'αυτό; Σκοτίστηκα ξέρετε. Αλλα όταν μιλάω για παιχνίδι ρόλων το έννοώ. Ακόμα και σε μια σχέση 24/7 δέν είναι όλες οι ώρες ίδιες.
     
  5. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Σε οποιαδήποτε σχέση μεταξύ ανθρώπων που ενδιαφέρονται ο ένας για τον άλλο , όποια διαταραχή είτε σωματική , είτε ψυχική πρέπει να αντιμετωπίζεται με το ίδιο σκεπτικό . Φροντίζω αυτόν που είναι δίπλα , από κάτω , από πάνω μου , γιατί νοιάζομαι για αυτόν .

    Ψυχικές διαταραχές μπορείς να αντιμετωπίσεις , είτε αν βρίσκεσαι σε Bdsm σχέσεις , είτε σε vanilla , είτε οποιουδήποτε προσδιορισμού . Δεν βρίσκω το λόγο γιατί να το αντιμετωπίσουμε διαφορετικά ή να θεωρήσουμε ότι οι Bdsm σχέσεις κρύβουν περισσότερους κινδύνους . Για παράδειγμα η μανιοκατάθλιψη με προεκτάσεις αυτοκαταστροφής , δεν είναι μία ασθένεια που θα μπορούσε να ελλοχεύει παντού ;

    Η υπευθυνότητα , η ισορροπία , η φροντίδα , η υγεία , είναι ζητούμενα που είναι απαραίτητα για όλους τους ανθρώπους . Ό,τι άλλο θα μου φαινόταν ανισότητα …
     
  6. Lycaon

    Lycaon Regular Member

    Απάντηση: Όρια BDSM και ψυχικών διαταραχών...

    Όχι τίποτ'αλλο, το να εκτίθεμαι, βλάπτει στις κοινωνικές σχέσεις, μου την κάνει χαλάστρα και στα vanilla νταραβέρια. Γιατι κάνω και τέτοια, αμα λάχει να πούμε... Αμ, πως;
     
  7. Lycaon

    Lycaon Regular Member

    Απάντηση: Όρια BDSM και ψυχικών διαταραχών...

    Ακριβώς Ηλία. Bέβαια το BDSM σε συνδυασμό με μια ψυχασθένεια γίνεται εξαιρετικά επικίνδυνο.
     
  8. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    στην ταινια "η Γραμματεας" , η Αν Μεχριτελος (δικη μου ελευθερη μεταφραση του αγγλικου επιθετου) αν θυμαστε ειχε μια κακη συνηθεια . να αυτοτραυματιζεται .... παρα το οτι ο δικηγορος ευκολα βρηκε την αιτια , για την ιδια την Ανν ηταν ενας γριφος που την εκλεισε μεσα στο ψυχιατρειο .... Βλεπουμε στην συνεχεια τον δικηγορο απλα να της ζητα να το σταματησει και να της περναει οτι δεν το εχει πια αναγκη και ουσιαστικα την λυτρωνει απο αυτο .......
    ...... αυτο ειναι ενα καλο παραδειγμα .......
    .... υπαρχει ομως και το αντιθετο υποθετικο σεναριο : ... αν ο δικηγορος την εβρισκε με το κομμενο δερμα και το αιμα απο την πληγη ? θα ειχε δωσει ασυλο σε μια νοσηρη συνηθεια ή οχι .... θα ηταν πλεον υπολογος σε οτι μπορουσε να συμβει ή οχι .... και παει λεγοντας ....
     
  9. L_Strike

    L_Strike Contributor

    Έχω την αίσθηση Lost boy πως όταν σοβαρεύουν τα πράγματα μιλάμε για συνειδητή στάση ζωής (θεωρία), που συνοδεύεται από τον ανάλογο τρόπο διεξαγωγής της (πράξη).Στην περίπτωση που μιλάμε για roleplay:

    α) εάν κάποιος στηρίζει την ζωή του σε ένα παιχνίδι ρόλων και στο πρωτόκολλο που το συντηρεί, βασίζεται σε σάπια σανίδια. Άρα μιλάμε για άτομα χωρίς κρίση και εκτός πραγματικότητας. Μοιραία λοιπόν, μόλις οι απαιτήσεις ανέβουν ή χάσει κάποιος το ενδιαφέρον του για τον συγκεκριμένο ρόλο, θα υπάρξει αλλαγή πλεύσης στην ζωή του. Κάτι τέτοιο δεν υφίσταται. Στοιχεία που συνδέονται με την προσωπικότητα και την ψυχοσύνθεση (τα οποία είναι επίκτητα και όχι "εκ γενετής") δεν απορρίπτονται με μια ξαφνική αλλαγή τύπου "απεταξάμην το BDSM". Εάν έζησες και που σε εκφράζει ως άνθρωπο δεν το εγκαταλείπεις.

    β) κανείς δεν θα δεχόταν ένα παιχνίδι ρόλου που θα αλλοίωνε την προσωπικότητά του, είτε ως Ελεγκτής ενός ανθρώπου είτε ως ελεγχόμενος από Κάποιον. Κάτι τέτοιο θα έδινε ιδιαίτερα βαρύτητα σε κάτι τόσο ελαφρό, όπως ένα παιχνίδι. Ακόμα και αν το δεχόταν στην αρχή, η προσωπικότητα που θα δημιουργούνταν θα μπορούσε να το συνεχίσει; Επιπλέον, πόσο σώφρων μπορεί να θεωρηθεί κάποιος που ασκεί εξουσία ή αφήνεται στα χέρια Κάποιου έπ’ αόριστον χάριν "ενός παιχνιδιού";

    Δυο τινά λοιπόν: ή το BDSM ως lifestyle άπτεται της πραγματικότητας ή όλοι οι lifestylers απανταχού της υφηλίου να εγκλειστούν σε ψυχιατρικές κλινικές ως άκρως επικίνδυνοι, τόσο για το κοινωνικό σύνολο όσο και για τους εαυτούς τους. Στο κάτω κάτω, αν με ελκύει το να υποδύομαι έναν ρόλο, θα γραφτώ σε σχολή θεάτρου, δεν θα σύρω και άλλον στην δική μου παράνοια!

    Από την δική σου οπτική γωνία το εξετάζεις (και καλά κάνεις). Αυτό όμως δεν σε καλύπτει, ώστε να παρουσιάζεις την ζωή κάποιου ως κίβδηλη.

    Ο τρόπος έκφρασης και ο "φανατισμός" των διάφορων - με γνωστούς τους λόγους που αντιδρούν κατ' αυτόν τον τρόπο - δεν αποδεικνύει ότι σαδομαζοχιστική σχέση είναι αποτέλεσμα ενός καλοστημένου roleplay. Η σοβαρότητα των δηλώσεων εκάστου χαρακτηρίζουν μοιραία τον ίδιο, όχι όμως ολόκληρο το BDSM (επειδή οι χούλιγκανς είναι απαράδεκτοι, είναι εξίσου απαράδεκτο το ποδοσφαίρο ως άθλημα; ).
    Η διαφορά μεταξύ ενός Κυρίαρχου και ενός υποτακτικού δεν βρίσκεται στην ανατομία (σάρκα και οστά έχουν και οι δυο), αλλά στην εικόνα που έχει ο ένας για τον άλλο και σε ότι αυτή η εικόνα του προκαλεί ως αποτέλεσμα. Αυτό δεν είναι προϊόν φαντασίας, ούτε αποτέλεσμα από παιχνίδι ρόλων. Είναι απόσταγμα της σχέσης αλληλεπίδρασης δυο ξεχωριστών προσωπικοτήτων, με αλληλοσυμπληρούμενες επιθυμίες, που θέλουν μια συγκεκριμένη έκφραση και συμπεριφορά στην ζωή τους. Αυτό δεν μπορεί να το υποδυθεί κάποιος... και αν μπορεί όχι για πολύ.
     
    Last edited: 19 Μαρτίου 2007
  10. Lycaon

    Lycaon Regular Member

    Απάντηση: Όρια BDSM και ψυχικών διαταραχών...

    Καλά... Εσείς μπορεί να είστε κάθε στιγμή της ζωής σας ο,τιδήποτε θέλετε να είστε. Κρατήστε τις θεωρίες περι σανιδιών/θεάτρου και χούλιγκανς για την πάρτη σας! Εμένα αφήστε με να να γυρίζω το διακόπτη από vanilla σε BDSM master ό,τι ώρα θέλω εγώ. ΠΕΙΡΑΖΕΙ;;;;;;;;;;;
     
  11. thelma

    thelma Regular Member

    Απάντηση: Όρια BDSM και ψυχικών διαταραχών...

    Για να σε καθησυχασω,εμενα προσωπικα καθολου. 
     
    Last edited: 19 Μαρτίου 2007
  12. Lycaon

    Lycaon Regular Member

    Απάντηση: Όρια BDSM και ψυχικών διαταραχών...

    Και αυτό θα συνεχίσω να κάνω.