Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Όταν απαιτείς αυτά που δεν δικαιούσαι – Δικαιωματισμός, η μεγάλη παγίδα του νάρκισσου

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος espimain, στις 4 Μαρτίου 2024.

  1. rea..

    rea.. Contributor

    Ευχαριστώ για την απάντηση, δεν είναι ακριβώς πάνω στις ερωτήσεις μου, αλλά σεβαστή η όποια ερμηνεία τους.  
    Το δέχομαι βάση κανονισμών. Ευχαριστώ για την απάντηση.
     
  2. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Να γίνω πιο συγκεκριμένη τότε, όσο μπορώ. Μόλις θα έχω χρόνο  
     
  3. MG

    MG No rest for the wicked Premium Member

    Δεν μπορώ να καταλάβω ούτε για ποιον λόγο ένα (όχι πολύ πετυχημένο κατά τη γνώμη μου) εκλαϊκευμένο άρθρο που περιγράφει ανθρώπους με την συγκεκριμένη ψυχολογική διαταραχή αναρτήθηκε στην κατηγορία BDSM,
    ούτε γιατί το συγκεκριμένο άρθρο αναλύθηκε και κρίθηκε σαν να είναι πολιτικό μανιφέστο,
    ούτε γιατί έγινε αφορμή για καυγά.

    Οι νάρκισσοι υπάρχουν, ζουν ανάμεσα μας και καλό είναι να γνωρίζουμε πως να τους αποφεύγουμε.
     
  4. NobodyKP

    NobodyKP Contributor

    Ωστόσο έγινε αφορμή να εξηγήσει εν μέρει, γιατί ενδιαφέροντα άρθα (οχι μονο το συγκεκριμένο), καταντούν συχνά, να αναλύονται και να κρίνονται, σαν να είναι πολιτικά μανιφέστα, κάτι που λόγω της ιδεολογικής διαφωνίας των συμμετεχόντων, καταλήγει σε "πολιτικο καυγά", ο οποίος συνηθως αποπροσανατολίζει απο το θέμα της αρχικής ανάρτησης.
     
  5. Dapom

    Dapom Contributor

    Προσωπικά θεωρώ οτι το όλο θέμα ξεκινάει απο την έλλειψη γνώσης ή αδιαφορία για τον ακριβή ορισμό των λέξεων και γίνεται απλά χρήσης αυτών προς εκμετάλλευση της αρνητικής έννοιας των, για Ad hominem επίθεση λόγω έλλειψης επιχειρημάτων ή αδυναμίας παράθεσης έστω και ασθενών επιχειρημάτων.

    Ετσι φτάνουμε στην κατάχρηση που αναφέρει η @sapfw.

    Και δεν πιστεύω οτι φταίει κάποιο αφήγημα οτι για όλα φταίει το άτομο.
    Αλλωστε πολύ εύκολα θα δείτε, ακομά και εδώ μέσα, πόσο "εύκολα" δίνονται ευθύνες και σε ολόκληρες κοινωνικές ομάδες με λέξεις όπως "μαύροι, ξένοι, εβραίοι, φασίστες,αναρχικοί, λοατκι κλπ"...πάλι λόγω έλλειψης επιχειρημάτων.
     
  6. rea..

    rea.. Contributor

    Έχω και έναν ακόμα προβληματισμό πιο συγκεκριμένο για εσάς ή όποιον-α ενδιαφέρεται να απαντήσει..
    Δεν έχω καταλάβει, αν/πως συνδέεται αυτού του είδους η θεματολογία με την Κυριαρχία και υποταγή του βδσμ?
     
  7. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    "Αυτού του είδους η θεματολογία" ούτε και εγώ μπορώ να προτείνω πώς μπορεί να συνδέεται με το BDSM, γιατί δεν μου είναι σαφές τι περιλαμβάνει η έννοια "θεματολογία".

    Το να απαιτεί κάποιος από κάποιον άλλο πράγματα που δεν δικαιούται παραπέμπει σε καταπάτηση ορίων του άλλου. Εφόσον δεχτούμε αυτήν τη θέση, τότε αυτό όχι απλά συνδέεται αλλά κατά την άποψή μου άπτεται του πυρήνα της Κυριαρχίας και υποταγής και στο BDSM και οπουδήποτε αλλού εμφανίζεται άτυπη επικυριαρχία και ανταπόκριση σε αυτήν με ανοχή, το λιγότερο, ως θετική αποδοχή και πρόκληση να συνεχιστεί. Στο BDSM η καταπάτηση ορίων έχει πολλές πλευρές. Ασφαλώς, όταν υπάρχει συναίνεση και συνειδητή επιλογή δεν είναι το ίδιο. Ασφαλώς στο M/s δεν μπαίνει θέμα "δεν δικαιούται" διότι ο ένας από τους δύο, ο Αφέντης, δικαιούται τα πάντα ενώ η σκλάβα που μπορεί να συμπεριφερθεί κατά τρόπο που θα λέγαμε "δεν δικαιούται", έχει απλά βρεθεί εκτός θέσης, έχει απεμπολήσει τη θέση της σκλάβας. Ως νόημα όμως, η καταπάτηση των ορίων έχει πάρα πολύ σχέση με την Κυριαρχία και την υποταγή. Τουλάχιστον από τη δική μου οπτική.

    Κοίταζα τον διάλογό μας το πρωί - για μένα τώρα που μιλάμε είναι μεσημεράκι   - και δεν έβλεπα γιατί δεν είναι ακριβώς πάνω στις ερωτήσεις σας. Μπορείτε να με βοηθήσετε λίγο, πού συγκεκριμένα ξέφυγα κατά την εφαπτομένη;
     
    Last edited: 16 Μαρτίου 2024
  8. Iagos

    Iagos Contributor

    @GreguarX Όντως, είναι απορίας άξιο τόσο σε Εσάς όσο σε Εμένα αλλά και σε άλλα μέλη του φόρουμ τι δουλειά έχει αυτό το νήμα στο BDSM Discussion, και μάλιστα από ένα έμπειρο και παλιό μέλος.

    Με ποιο σκεπτικό το μέλος @espimain το ανέβασε εδώ.

    Τι BDSMική συζήτηση να κάνει κανείς επ’ αυτού;
    Και μάλιστα όταν αυτό δεν έχει σαφή αναφορά στην ασυμμετρία αλλά σε ένα θολό και ασαφή «δικαιωματισμό» που μάλιστα συνδέεται αυθαίρετα με ψυχική διαταραχή της προσωπικότητας, τον ναρκισσισμό εν προκειμένω

    Όπως και να έχει έθεσα κάποια ερωτήματα εδώ:
    Όσον αφορά στο θέμα «καυγάς» δεν διέκρινα καυγά άλλα έντονη αντιπαράθεση σκέψεων και ιδεών, δηλαδή γόνιμο και δημιουργικό διάλογο.

    Και Έρχομαι στο θέμα περί «πολιτικού μανιφέστου».

    Το αρχικό κείμενο σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί «πολιτικό μανιφέστο», αν εννοείτε αυτό.

    Συνήθως τα πολιτικά μανιφέστα δεν είναι κωμικά κείμενα.

    Αποτελεί όμως μέρος μίας πολιτικής προπαγάνδας, ας μην κρυβόμαστε.

    Μιας προπαγάνδας που αναδύεται από τα σκοτάδια της αντιδραστικής Alt right «πολιτικής» «σκέψης».

    Το αρχικό κείμενο μιλά για «δικαιωματισμό.»

    Ο «δικαιωματισμός « χρησιμοποιείται από την Τραμπική alt right προπαγάνδα στις ΗΠΑ και αποτελεί εξαγώγιμο προϊόν ιδεοληψίας σε όλες τις δυτικές χώρες.

    Στην ουσία στοχοποιεί το αντιρατσιστικό και το αντιφασιστικό κίνημα, το αναπηρικό κίνημα, τον αντισεξισμό και τους αγώνες κατά της κουλτούρας του βιασμού, τις εθνικές μειονότητες, τους ψυχικά ασθενείς, τον αντισπισισμό και την ριζοσπαστική οικολογία.

    Άρα ο «δικαιωματισμός» είναι πολιτική θέση και το αρχικό κείμενο είναι ένα άκρως πολιτικό κείμενο που στοχοποιεί...

    Στην Ελλάδα ένας, μεταξύ άλλων, διακινητής αυτής της προπαγάνδας είναι ο Καραμπελιάς.

    Ο νηματοθέτης έχει ανεβάσει και άλλη φορά αυτές τις ιδεοληπτικές απόψεις Καραμπελιά.

    Πρόκειται για τον ίδιο
    ο οποίος
    Μην κρυβόμαστε…

    Καταλήγοντας θέτω το ερώτημα στα μέλη:

    Απειλείται το BDSM από τον «δικαιωματισμό;»

    Προσωπικά δεν βλέπω καμία απειλή.

    Ε/εσείς;

    Με εκτίμηση

    Iagos

     
    Last edited: 16 Μαρτίου 2024
  9. rea..

    rea.. Contributor

    Πάλι δεν βλέπω την σύνδεση. Η έννοια της καταπάτησης αφορά ξένη ιδιοκτησία.. Στην καταπάτηση ορίων χρησιμοποιείς κάτι ξένο χωρίς άδεια.
    Σε Κ/υ πλαίσιο είτε δεν υπάρχουν όρια, είτε υπάρχουν προσυμφωνημένα. Δεν υπάρχει κάτι ξένο στην Χρήση/ παράδοση για χρήση των ορίων που ανήκουν στην Κυριαρχία και μάλιστα από το καλημέρα.
     
  10. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Με την προϋπόθεση ότι το D/s που γίνεται είναι με μεγάλη ακρίβεια εστιασμένο και με υψηλό βαθμό συνειδητότητας και από τις δύο πλευρές. Όταν συμβαίνει αυτό, θα έλεγε κανείς τι ωραία και τι καλά, αλλά τότε είναι πιθανό ότι δεν θα υπάρχει το άγνωστο, που για πολλούς στο BDSM είναι πηγή μεγάλης απόλαυσης και κίνητρο. Και όταν μπαίνουμε στο πεδίο του αγνώστου εκεί υπάρχει χώρος να προκύψει καταπάτηση, δεδομένου ότι το άγνωστο είναι εκ των πραγμάτων και ξένο. Η καταπάτηση, σημειώνω, δεν αφορά απαραίτητα το ξένο, αφορά πρωτίστως το έκνομο. Για αυτό λέω ότι η σχέση καταπάτησης και BDSM είναι επαμφοτερίζουσα. Κλείνει η παρένθεση. Αν δεν προκύπτει καταπάτηση στο άγνωστο, το κάνουν τα πρόσωπα που μετέχουν να μην προκύπτει, επειδή αυτά τα πρόσωπα έχουν επιλέξει να φροντίζουν τ@ άλλ@, να φροντίζουν πώς σκέπτονται και πώς ενεργούν και έχουν την ικανότητα να συμπεριφερθούν έτσι στην πράξη.

    Ας ληφθεί υπόψη ότι ως εδώ μιλάμε για το D/s by the book. Δεν έχουμε μιλήσει ακόμα για το D/s που βιώνεται. Δεν έχουμε μιλήσει ακόμα για αυτ@ που μετέχει σε μια αλληλεπίδραση D/s είτε ως Κ είτε ως υ και έχει πείσει τον εαυτό τ@ ότι αυτό που θέλει αυτ@ είναι το σωστό και όχι μόνον αυτό αλλά έχει επίσης πείσει τον εαυτό τ@ ότι αυτ@ δικαιούται να επιβάλλει το σωστό στ@ άλλ@ και δικαιούται να αντιδράσει εναντίον τ@ άλλ@ αν ο άλλ@ δεν κάνει το σωστό το δικό τ@. Διότι αυτός κατά την άποψή μου είναι ο ναρκισσισμός που έχει γίνει sense of entitlement και έχει μπει στην περιοχή που απαιτεί πράγματα που δεν δικαιούται στο BDSM.

    Δεν μου είπατε όμως, πού δεν είχα γίνει αρκετά συγκεκριμένη στα ερωτήματά σας ώστε να συμπληρώσω ό,τι χρειάζεται;  
     
    Last edited: 17 Μαρτίου 2024
  11. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Το τόπικ αναφέρεται, θαρρώ, σε αυτούς που κάνουν σαν κακομαθημένα παιδάκια που απαιτούν και όχι σε εκείνους που διεκδικούν και κερδίζουν.

    Just my 0.02€
     
  12. Vakhos

    Vakhos Regular Member

    Θα ήθελα μια διευκρίνηση πάνω σε αυτό. Το να απαιτεί κάποιος δεν σημαίνει πως θα λάβει κιόλας. Άρα εκεί δεν βλέπω καταπάτηση των ορίων του άλλου.
    Στην περίπτωση επιβολής της απαίτησης το καταλαβαίνω.