Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Όταν η αλήθεια δεν κρύβεται...

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος Sumisa, στις 25 Μαϊου 2009.

1. Ας πάρουμε ως δεδομένο οτι ο Κυρίαρχος είναι το σημαντικότερο από όλα τα άτομα στο περιβάλλον της υποτακτικής, (εξαιρώ την περίπτωση των παιδιών, γιατί έχω αναφερθεί σε άλλο νήμα σ’αυτό το δύσκολο θέμα), εννοώντας οτι ασκεί τη μεγαλύτερη επιρροή πάνω της και συχνά με μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους. Κατά πόσο η παρατήρηση/αντίληψη αυτής της πραγματικότητας από τα άτομα του στενού της περιβαλλοντoς (πχ. οικογενειακού) μπορεί να προκαλέσει διαφόρων τύπων αντιδράσεις εκ μέρους τους; Ακόμα και αν έχουν αισθήματα συμπάθειας και εκτίμησης για το σύντροφο/Κ της, κατά πόσο μπορεί συνειδητά ή ασυνείδητα να νιώθουν μια ανησυχία, αισθανόμενοι την αυξανόμενη απώλεια ελέγχου εκείνης απέναντί του; Πώς μπορεί να επιδράσει στην ανησυχία τους το να μάθουν οτι η απώλεια αυτή είναι επιθυμητή από την υποτακτική; Είναι σίγουρο οτι θα την καταλαγιάσει ή μπορεί και να την εντείνει;

*η επιλογή φύλων έγινε για ευκολία στην έκφραση, το θέμα αναφέρεται εξίσου σε D/s σχέσεις οποιουδήποτε συνδυασμού φύλων

2. sapfw

sapfw out of order Contributor

Απάντηση: Όταν η αλήθεια δεν κρύβεται...

ανεξάρτητα από το βαθμό ελέγχου που της ασκούν οι σημαντικοί άλλοι της ζωής της υποτακτικής, θεωρώ λογική και αναμενόμενη την όποια αντίδρασή τους δεδομένου πως η εικόνα προς τα έξω ενδεχομένως να έρχεται σε σύγκρουση με το μοντέλο της ανεξάρτητης και αυτόνομης γυναίκας που μας έχουν επιβάλλει την τελευταία 30ετία... εκτιμώ πως η αντίδραση θα είναι ανάλογη του βαθμού ελέγχου, αν και αυτό δεν είναι απόλυτο

δεν μπορώ να πω με σιγουριά πως η γνωστοποίηση ότι ήταν επιλογή της θα καταλάγιαζε την κατάσταση (και γιατί να το μάθουν; ούτως ή άλλως το να είσαι με κάποιον είναι επιλογή σου) διαισθάνομαι όμως πως αν σιγουρευτούν ότι υπάρχει πραγματική αγάπη στη σχέση, θα ηρεμούσαν

Last edited: 25 Μαϊου 2009
  3. Avel

Avel Regular Member

Σε καταλαβαίνω απόλυτα γλυκειά μου.
    Πώς να κρύψεις τη φύση σου? Θέλει προσπάθεια. Πώς να κρατηθείς και να μην Του βάλεις νερό στο οικογενειακό δείπνο όταν βλέπεις το ποτήρι Του άδειο? Πώς να μην νοιαστείς αν Του αρέσει το φαϊ? Πώς να πάψεις να Τον κοιτάς στα μάτια με λατρεία για να μαντεύεις τις επιθυμίες Του???
    Φυσικά αν είσαι με άτομα που δεν σε ξέρουν τόσο καλά όλα είναι οκ. Μπορεί και να μην το πάρουν πρέφα. Αν όμως είσαι με ανθρώπους που σε γνωρίζουν και σε αγαπάνε, εκεί δυσκολεύουν τα πράγματα. Ειδικά αν πέρα από την σχέση σου με τον Κυριαρχό σου είσαι ένα άτομο ενεργητικό και δραστήριο, άστα να πάνε.
    Πώς να δεχτούνε οι δικοί σου άνθρωποι ότι μετατρέπεσαι μαζί Του σε ένα πλάσμα που ευχαριστιέται μόνο με την ευχαρίστηση Του?? Όσο και να συμπαθούν τον Κυρίαρχο σου κάποια στιγμή θα αντιδράσουν.
    Άρα δυστυχώς πρέπει να παίζεται θέατρο. Δύσκολο πολύ αλλά όχι ακατόρθωτο.
    Για παράδειγμα εμένα οι δικοί μου με θεωρούν πολύ μ@@νάκια!!! Τί να κάνεις? Σε αυτή τη ζωή χρειάζεται να κάνουμε και συμβιβασμούς. Φυσικά κάποια στιγμή φτάνει ο κόμπος στο χτένι και θες να φωνάξεις. Εγώ αυτός είμαι και σε όποιον αρέσω. Είσαι έτοιμη όμως να πληρώσεις το τίμημα?? Οι άνθρωποι γίνονται πολύ σκληροί όταν δεν μπορούν να κατανοήσουν και να χωνέψουν κάτι.
    Φυσικά για τους Κυριάρχους τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα. Πιο χωνευτό από τους άσχετους είναι να δεχτούν ότι δικός τους άνθρωπος είναι Κυρίαρχος και Εξουσιαστής. Με εμάς τους υποτακτικούς είναι πρόβλημα....

4. crimson moon[M_S]

crimson moon[M_S] Regular Member

πολύ ωραίο θέμα αυτό...

Όταν ξανοίχτηκα πρώτη φορά στην αυτοκόλλητή μου για την αλήθεια μου και για τον χώρο, πέρα από την (φυσική) ανησυχία της για την σωματική ασφάλειά μου, εξέφρασε έντονα την ανησυχία της για το τι θα σήμαινε απώλεια ελέγχου. Και δεν μπορούσε με τίποτα να καταλάβει πώς η φίλη της που έβλεπε στην δουλειά π.χ., έτσι όπως την έβλεπε, μπορούσε να νιώθει τόσο υπέροχα ελεύθερη αναζητώντας την απώλεια ελέγχου. Αησυχούσε επίσης, και το εξέφρασε έντονα, για το αν η προσωπική μου ζωή θα έβρισκε τρόπο να επηρεάσει την επαγγελματική μου ζωή ή την κοινωνική.

Μας πήρε πολλές - για την ακρίβεια ατελείωτες - ώρες κουβέντας για να μπορέσει να ηρεμήσει λίγο. Δεν έχει ηρεμήσει τελείως και ούτε και πρόκειται ποτέ νομίζω, και είναι από τους λόγους που την λατρεύω. Αλλά τουλάχιστον φτάσαμε σε ένα επίπεδο που κατανοεί και αποδέχεται τις ανάγκες μου.

cm

5. θάλασσα

θάλασσα Regular Member

πραγματικά πολύ ενδιαφέρον νήμα...

6. carla

carla New Member

Η ανησυχία των κοντινών ανθρώπων γεννιέται όταν δουν οτι αυτή η "αλλαγή" του κάνει κακό. Κάτι που συμβαίνει σε μια κακή σχέση του "είδους" και όχι μόνο.... Σε μια καλή σχέση, η παράδοση ελέγχου φέρνει ηρεμία στο υ άτομο και καμία ανησυχία στους γύρω τους.