Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Όταν το safeword δεν εισακουεται

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Εμπειρίες' που ξεκίνησε από το μέλος dina, στις 27 Φεβρουαρίου 2019.

  1. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Σου διαφεύγει το όλον Arioch μου. Εκτός αυτού, μιλούσαμε για το πώς διαπιστώνεται ότι το 9/10 δεν καταγγέλλει.
     
  2. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Μισό λεπτό μήπως μιλάμε για διαφορετικό πράγμα: Το 9/10 δεν το καταγγέλει ή το 9/10 προτιμούσε να είχε πεθάνει;
     
  3. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Μίλησα για αυτά που ακολουθούν και αυτό επειδή έχω διαβάσει σχετικές μελέτες κυρίως ιατροδικαστικής ψυχιατρικής.

     
  4. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Εγώ αναφέρθηκα στο "9/10 θα προτιμούσαν να είχαν πεθάνει", που έγραψε η @Sparrow και επαναλαμβάνω ότι χωρίς να αμφισβητώ το ψυχολογικό τραύμα που προκαλεί -για να μην αναφερθούμε στο σωματικό- αμφιβάλλω έντονα ότι 9/10 θύματα βιασμού θα προτιμούσαν να είχαν πεθάνει.

    Για το άλλο, για το ποσοστό βιασμών που δεν καταγγέλεται στις αρχές, δεν γνωρίζω το ποσοστό αλλά το να είναι ακόμα και της τάξης του 90% δε μου φαίνεται απιθανο.
     
    Last edited: 15 Δεκεμβρίου 2020
  5. Sparrow

    Sparrow Seduce my mind..

    Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν αφιερώσει την ζωή τους γύρω από τα εγκλήματα της γενετήσιας ελευθερίας, γύρω από την πρόληψη και την στήριξη κακοποιημένων γυναικών (ως επί το πλείστον γυναικών ). Αν λοιπόν ενδιαφέρεστε πραγματικά να ενημερωθείτε για στατιστικά μπορείτε να ανατρέξετε σε έρευνες και μελέτες.
    Υπάρχουν πολλά χειρότερα πράγματα από τον θάνατό, οπως ο βιασμός. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι ένα ζήτημα για το οποίο έχετε παντελή άγνοια. Με τον θάνατο επηρεάζεται η ανθρωπινη μας υπόσταση, πεθαινει το σωμα μονο. Σε αντίθεση με τον βιασμό που εκτός από το σώμα, βιάζεται η ψυχή σου. Ένα διεστραμμένο τέρας για να ικανοποιήσει τις ορέξεις του, βρωμίζει την ψυχή σου. Ναι, το πρώτο πράγμα που θα βιωσει ένα θύμα βιασμού, ιδίως την ώρα του βιασμού, αν εχει αισθήσεις, είναι να παρακαλάει να πεθάνει. Δεν αναφέρθηκα στον θάνατο για 10 ή 20 χρόνια μετά το περιστατικό. Προφανώς, και με κάποιο τρόπο θα επιβιώσει. Αλλά θα ζήσει? Θα μπορέσει ποτέ ουσιαστικά να ξαναζήσει?

    Προσπαθώ να καταλάβω το συλλογισμό αλλά δεν μπορώ. Καμία νομική βάση δεν έχει ο συλλογισμός.


    Χειρότερα?? Όπως ??
    Και ναι το γνωρίζω ότι βρίσκομαι σε φόρουμ Bdsm και το θέμα έχει να κάνει με το safeword, το οποίο αν δεν εισακουστεί και ο Κ συνεχίσει σε γενετήσια πράξη, τότε έχουμε βιασμο. Τόσο άσχετο σας φαίνεται το ζήτημα του βιασμού με το bdsm??
    Δηλαδη αν δεν εισακουστεί το safeword, υπάρχει περίπτωση να τελεστεί το έγκλημα του βιασμού και το θεωρείτε άσχετο με το bdsm?? Αλήθεια τώρα? Θα αρχισω να τραβάω τις κοτσίδες που δεν έχω ..
     
    Last edited: 16 Δεκεμβρίου 2020
  6. Sparrow

    Sparrow Seduce my mind..

    Σώπα ρε μάγκα!!
    Μάλλον εσένα πρεπει κάποιος να σου εξηγήσει τι ακριβώς σημαίνει μεταφορική χρήση της γλώσσας ..
     
  7. Koproskylo

    Koproskylo Regular Member


    Να τις δούμε, το στατιστικό έχει τρομακτικές επιπτώσεις, πρέπει να μαθευτεί απ' όλους
     
  8. espimain

    espimain Contributor


    Παρακαλώ μπορείτε να εξηγήσετε τι σημαίνει το «εγκλήματα της γενετήσιας ελευθερίας»;
    Θεωρείτε ότι το safword είναι για να αποφεύγονται οι βιασμοί των υποτακτικών γυναικών, από τους Κυρίους τους;
    Βιασμοί έτσι όπως τους εννοείτε γίνονται σε «ξεπέτες;» και όχι σε σχέσεις Κυριαρχίας υποταγής.
    Ένας κυριαρχικός δεν συνάπτει σχέση με μια γυναίκα η οποία φοβάται μην την βιάσει. Θα την διαολοστείλει πριν απ΄οτιδήποτε, γιατί οι Κυρίαρχοι δεν είναι βιαστές, δεν είναι αυτό το χαρακτηριστικό τους.
    Εξάλλου πώς γίνεται να βιάσεις μια γυναίκα που σου έχει παραδώσει το κορμί και την ψυχή της και είσαι κύριος του αισθησιασμού της;
     
  9. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Δεν έχει νομική βάση, απλή συλλογιστική είναι. Αν το 90% όσον απειλούνταν με βιασμό προτιμούσαν το θάνατο τότε οι απόπειρες βιασμού υπό απειλή θανάσιμης βίας θα κατέληγε στο 90% των περιπτώσεων σε φόνο. Όσο σκληρή εμπειρία και αν είναι ένας βιασμός το ένστικτο της επιβίωσης είναι πολύ ισχυρό όποτε η δήλωση "το 90% των θυμάτων θα προτιμούσε το θάνατο" δε μου στέκει. Η ερώτηση λοιπόν παραμένει: αυτό το στατιστικό που παρέθεσες έχεις αξιόπιστες πηγές που να το στηρίζουν;

    Το safeword και η γεννετίσια πράξη δεν συνδέονται απαραίτητα. Safeword σημαίνει "δεν πάει παρακάτω" στην πράξη που το προκάλεσε όχι "δε θέλω σεξ".

    Επίσης σηκώνει πολλή κουβέντα τι σημαίνει βιασμός σε μια σχέση M/D/s και αν δεν υπάρχει τέτοιο νήμα καλό θα ήταν να ανοιχτεί, ωστόσο το θέμα της παρούσας συζήτησης είναι η παραβίαση του safeword.

    Στη δική μου κοσμοθεώρηση η παραβίαση του safeword ισοδυναμεί με βιασμό, είναι κάτι που δήλωσα από το πρώτο μου ποστ στο νήμα.

    Στη δική μου κοσμοθεώρηση επίσης ο βιασμός είναι έγκλημα κατά της ζωής.

    Αυτό ωστόσο δεν αλλάζει το γεγονός το ότι πως τα βλέπω εγώ και πως τα βλέπει ο νόμος διαφέρουν και επιπλέον είναι πολλά πράγματα στο BDSM που *δεν* αρέσουν στο νόμο αλλά αυτό είναι επίσης άλλη κουβέντα.

    Τούτων λεχθέντων μια χαρά μπορούμε να καυλαντίζουμε με το βιασμό και με το βασανισμό και με τον τεμαχισμό και με μύρια άλλα όσα απευθύνονται στο φαντασιακό του BDSM, ειδικά ως μέλη ενός forum που το έχει σα θεματική του.
     
    Last edited: 16 Δεκεμβρίου 2020
  10. tithon

    tithon Contributor

    μεταφορικά,. βιασμός.
     
  11. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Εσύ το αναφέρεις συνεπώς φέρεις το βάρος της στήριξης του ισχυρισμού σου με αναφορά σε πηγές.
    Ναι, δεν έχω πέσει θύμα βιασμού, έχω όντως άγνοια επ αυτού. Αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι το "ο θάνατος είναι προτιμότερος από το βιασμό" είναι αστήριχτος αφορισμός, εκτός και αν έχεις στοιχεία ότι το 90% σε απόπειρες βιασμού υπό απειλή θανάσιμης βίας οδηγεί σε φόνο του θύματος ή ότι το 90% των θυμάτων βιασμού αυτοκτονεί.

    Υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ του "θέλω να πεθάνω" και του να το κάνω πράξη, το ένστικτο της επιβίωσης είναι εξαιρετικά ισχυρό, όχι τόσο ώστε κανείς να μην καταφέρνει να το αγνοήσει αλλά τόσο ώστε η συντριπτική πλειοψηφία να μη μπορεί.
     
  12. Tenebra_Silente

    Tenebra_Silente Contributor

    Στα πλαίσια του BDSM επιτρέπονται αν όχι τα πάντα, σχεδόν τα πάντα...Άκυρο Νο 1

    Άπαξ και δοθεί η συναίνεση σε κάποια πράξη/πρακτική, δε πα ν' ανακληθεί, μας καλύπτει η αρχική της χορήγηση...Άκυρο Νο 2 που έρχεται να συγκεκριμενοποιήσει το Άκυρο Νο 1

    Στο κεφάλι του άλλου μάλλον δεν υπάρχει πιθανότητα να εισχωρήσουμε εις βάθος ποτέ.
    Καθώς και ότι οι περισσότερες σκέψεις / αντιδράσεις / επιθυμίες είναι τρισάθλια δυναμικές και ευμετάβλητες...Ίσως Έγκυρο Νο 0

    Υ.Γ.

    Το τρισάθλια ήταν για να δώσει έμφαση, τουτέστιν για το chicε του "συλλογισμού" και επ' ουδενί για την ουσία του, η οποία και παραμένει ελλειπής