Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Αγαπας και υποτασσεσαι ή υποτασσεσαι και αγαπας?

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος Striker, στις 5 Νοεμβρίου 2005.

  1. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, MasterJp. Η ερώτησή μου όμως αφορούσε την διάρκεια των σχέσεων υποταγής. Έχετε κάποια στατιστικά στοιχεία στη διάθεσή σας; (γι αυτό ρώτησα εσάς και όχι το google).
     
  2. Απάντηση: Αγαπας και υποτασσεσαι ή υποτασσεσαι και αγαπας?


    Eντάξει ρε παιδιά, δεν έχω τελειώσει και τη φιλολογική αλλά είναι τόσο χάλια τα Ελληνικά μου?εγώ δεν μίλησα μόνο για αγάπες έρωτες και λουλουδάκια.Ούτε είπα υποτάσσομαι γιατί αγαπώ.Είπα : είναι δυνατόν να αγαπάς και να υποτάσσεσαι.Και είναι.Που είναι το περίεργο?
    Όπως επίσης θεωρώ αδύνατον και το να υποτάσσομαι σε κάποιον μόνο επειδή τον αγαπώ.Μπορεί να τον αγαπώ και να μην υπάρχει ίχνος υποταγής απέναντι του.
     
  3. Sklavos40

    Sklavos40 New Member

    Απάντηση: Αγαπας και υποτασσεσαι ή υποτασσεσαι και αγαπας?

    Αγαπας και υποτασσεσαι στην Αγαπη, στο να τα δινεις ολα χωρις να περιμενεις τιποτα.Να εισαι απολυτα ευτηχισμενος οταν κανεις ευτηχισμενο τον ανθρωπο που αγαπας.Να κανεις οτι μπορεις να παραγματοποιησει τα ονειρα του γιατι εχουν γινει πια δικα σου ονειρα.
    Αντεχει αραγε κανεις τοση Αγαπη?
     
  4. Απάντηση: Αγαπας και υποτασσεσαι ή υποτασσεσαι και αγαπας?

    ... και σ΄αγαπάει κι αυτός/ή, εννοείτε, φαντάζομαι....
    ειδάλλως, αν σε θέλει μακρυά του/της, δεν είσαι και πολύ ευτυχισμένος υπακούοντας...

    ...ή την έλλειψή της;
     
  5. illusion

    illusion Regular Member

    Ούτε και γω την τελείωσα sklavina.

    I just commented my opinion.

    Τι να πω...φταίει αυτή η μανία που έχουμε - γενικά σαν άνθρωποι στην εποχή μας, don't take it personally - να μην μας φτάνει μια εξήγηση και ερμηνεία.


    illusion
     
  6. Seduction

    Seduction Regular Member

    Απάντηση: Αγαπας και υποτασσεσαι ή υποτασσεσαι και αγαπας?

    MasterJp
    Σε μια textbook BDSM σχέση, (όπως το έθεσε σαν όρο ο DreamMaster σε άλλο νήμα) η παραπάνω πρόταση του MasterJp θα ήταν απόλυτα σωστή,

    όμως

    Φρονώ πως όσοι και όσες πιστεύουν στην ύπαρξη textbook στο BDSM βρίσκονται τόσο κοντά στην πραγματικότητα όσο κοντά ήταν οι απόψεις για την χρήση βίας μεταξύ του Χίτλερ και του Γκάντι.

    Οσοι και όσες ψάχνουν "απεγνωσμένα" στο ίντερνετ και σε βιβλιογραφία να βρούν τα "ιερά κείμενα" που καταγράφουν τους "απόλυτους κανόνες" του BDSM σε ένα TextBook, αυτό που στην καλύτερη των περιπτώσεων θα καταφέρουν είναι να εξαγάγουν «γνώση» που βασίζεται στην τυχαιότητα και στην απροσδιοριστία.

    Δεν υπάρχει καταγεγραμμένη στατιστική συμπερασματολογία, αποτέλεσμα επιστημονικής έρευνας που προήλθε από εξαγωγή των πληροφορίων από τα διαθέσιμα δεδομένα μελέτης μιας μεγάλης ομάδας πληθυσμού με χαρακτηριστικά BDSM και σωστή κατανομή του δείγματος βάση ηλικίας, μόρφωσης, κοινωνιών κλπ και άρα δεν υπάρχει Ευαγγέλιο (text book) του BDSM

    Welcome to the real life

    Ο κάθε άνθρωπος έχει τον δικό του χάρτη (ένα υποσυνείδητο κατάλογο χαρακτηριστικών που χτίζουμε από παιδιά καθώς μεγαλώνουμε και ενισχύουμε βάση λογικής, μόρφωσης, εμπειριών, κοινωνικών, πολιτικών και θρησκευτικών πεποιθήσεων κλπ) και άρα αντιλαμβάνεται και βιώνει με τον δικό του ΜΟΝΑΔΙΚΟ τρόπο το ΒDSM όπως και κάθε τι άλλο στη ζωή του.

    Σε αυτό τον τομέα υπάρχει μόνο ο παρακάτω κανόνας: Δεν υπάρχει κανόνας.

    Τώρα όσο αφορά το θέμα που πραγματεύεται το νήμα, θα προσθέσω στις ενδιαφέρουσες απόψεις που έχουν καταγραφεί, το πώς το βλέπω από τη σκοπιά μου.

    Kατά την γνώμη μου η αγάπη με την υποταγή είναι δύο απολύτως ανεξάρτητες έννοιες.

    Η υποταγή για όσες την αισθάνονται, για όσες συμπληρώνονται ή ολοκληρώνονται μέσα από αυτή στη σχέση τους, είναι κάτι περισσότερο από εσωτερική ανάγκη και φυσικά δεν είναι ένα επιπλέον παιχνίδι που διανθίζει την ερωτική λίμπιντο (!) ούτε μια παρορμητική αντίδραση της σεξουαλικότητας τους (!)
    Είναι μια βιολογική ορμή. Προέρχεται από την κινητήρια δύναμη του νου, το τμήμα του νου που θέλει, που λαχταρά… και είναι δυνατότερη από τη σεξουαλική ορμή. Θα το περιέγραφα σαν μια "ανυπόφορη φαγούρα" όταν είναι ανεκπλήρωτη.

    Τι είναι το να αγαπάς είπε ο Σαίξπηρ, αλλά αν δεχτούμε ότι ορίζουμε σχεδόν όλοι μας, την αγάπη με τον ίδιο πάνω κάτω τρόπο, ναι μεν η αγάπη μπορεί να δώσει σε πολλές περιπτώσεις ζευγαριών περισσότερο χρώμα σε μια D/s σχέση, αλλά σε άλλες μπορεί να ενισχύει ή να γεννά την αμφιβολία στο αν υπάρχει υποταγή στον Κ ή έχει καταλήξει υποταγή στην αγάπη προς αυτόν.

    Σε μια σχέση D/s τα μόνιμα και βασικά στοιχεία της είναι η Κυριαρχία και η υποταγή και αυτό κατά τη γνώμη μου από τη μία πρέπει να είναι απόλυτα ξεκάθαρο, αναμφισβήτητο και αδιαπραγμάτευτο και από την άλλη ασύνδετο με κάθε άλλου είδους συναισθήματα που γεννούνται μέσα σε μια ερωτική σχέση εντός των πλαισίων που ορίζει το ζευγάρι βάση των αναγκών και των προτιμήσεων του.

    Τι οδηγεί λοιπόν μια υ να υποταχθεί σε έναν συγκεκριμένο K αν όχι η αγάπη θα ρωτήσουν κάποιοι-ες.

    Πολλοί διαφορετικοί λόγοι που ποικίλουν για την κάθε μια

    O θαυμασμός, το πάθος, η επιθυμία, η πνευματική ανωτερότητα, η οικονομική υπεροχή, η κοινωνική θέση, ο σεβασμός που αποπνέει, η δύναμη που βγάζει, η μόρφωση που έχει, ο συντονισμός, η απόσταση, το μυστήριο που προκαλεί, ο τρόπος που μιλάει, που κινείται, που ντύνεται, το φέρσιμο του, η εμφάνιση του, το σωματότυπο του, η μελλοντική προοπτική…

    Κάποια ή πολλά από τα παραπάνω αλλά και άλλα. (Για καμία δεν είναι ποτέ τα ίδια ή όμοια σε προτεραιότητα).

    Στα παραπάνω θα προσθέσω τα θεμελιώδη κατά την άποψη μου
    1. Ικανότητα προσέγγισης της υ από τον Κ που έχει όχι μόνο την πρόθεση αλλά και την ικανότητα να την κερδίσει-κατακτήσει-επιβληθεί. Το μισό δεν μπορεί να αντισταθεί σε αυτό που το κάνει ολόκληρο.
    2. Εμπιστοσύνη
    3. Συμβατότητα

    Υπάρχουν βέβαια και άλλες περιπτώσεις

    Α. Οι υ που έχουν την ανάγκη της υποταγής από μόνη της. Εδώ αναζητείται απλά αυτός που δηλώνει Κ και οι υ ακολουθούν τυφλά, "απολαμβάνοντας" μια φαινομενική και ουτοπική κάλυψη της στέρησης τους, ανήμπορες να συνειδητοποιήσουν και να έχουν επίγνωση των πραγματικών τους αναγκών.
    Συνήθως σε αυτές οι γυναίκες τα επίπεδα σεροτονίνης τους ανεβαίνουν καταστέλλοντας το κύκλωμα ντοπαμίνης. Στην πτώση της ντοπαμίνης τους οφείλεται και η μειωμένη διάθεση τους για σεξ.

    Β. Οι υ που έχουν μπερδέψει την υποταγή με τον έρωτα. Είναι αυτές που πιστεύουν πως ο έρωτας και η υποταγή δεν είναι δύο διαφορετικά ζητήματα που μπορούν να συνδεθούν και να συνυπάρξουν, αλλά είναι a priori αλληλένδετα. Είναι αυτές που δεν επιθυμούν, εύχονται, λαχταρούν την μονογαμικότητα αλλά την απαιτούν (!)

    Βέβαια επανερχόμενος στο θέμα του νήματος οι υ νιώθουν έντονο πόθο, όχι μόνο σεξουαλικά αλλά και συναισθηματικά για τον Κ τους. Αυτό συχνά οδηγεί τις υ να ερωτευτούν το K τους και σε ένα μάκρος χρόνου να τον αγαπήσουν. Αλλά αυτό ΔΕΝ πρέπει να συνδέεται με το D/s

    Yπάρχουν επιστημονικά ερευνητικά δεδομένα που μας λένε πως το σεξ αυξάνει την ντοπαμίνη και η ντοπαμίνη συνδέεται με την ρομαντική αγάπη. Ετσι μπορούμε να ερωτευτούμε κάποιον με τον οποίο κάναμε σεξ. Με τον αργασμό έχουμε μια αύξηση της οξυτοκίνης και της βασοπρεσίνης και αυτά συνδέονται με την πρoσκόλληση.
    Γι’ αυτό αισθανόμαστε αυτό το αίσθημα της "κοσμικής ένωσης" με κάποιον αφού κάναμε σεξ μαζί του.

    Σε μια σχέση D/s όταν η υ ερωτεύεται φεύγει από τη σφαίρα της λογικής και συνήθως απομακρύνεται από την εγκεφαλική διεργασία που απαιτείται. Μπορεί να κάνει ένα μακρύ κατάλογο για το τι δεν της αρέσει στον Κ της, αλλά στη συνέχεια τα ξεχνάει όλα και συνεχίζει. Ετσι δεν είναι σε θέση να ξεχωρίζει αν η εξάρτηση που νιώθει προς τον Κ της και άρα και η υποταγή της είναι αληθινή και ουσιαστική. Αντίθετα ο Κ είναι πάντα στη θέση να μπορεί να διαχειριστεί σωστά την εξέλιξη της σχέσης ανεξάρτητα από τη συναισθηματική εμπλοκή του.

    (Δώστε σε ένα Κ, την άνευ όρων υποταγή χωρίς εξέλιξη και θα δείτε την πλάτη του καθώς θα φεύγει).

    Εξω από το D/s σε μια γυναίκα (όπως και σε έναν άντρα), η επιθυμία για σεξ, η ρομαντική αγάπη και η προσκόλληση δεν είναι πάντα συνδεδεμένα μεταξύ τους. Μπορεί να υπάρξει μια βαθιά προσκόλληση σε ένα μόνιμο σύντροφο, ενώ ταυτόχρονα αισθάνεται έντονη ρομαντική αγάπη για κάποιον άλλον, ενώ αισθάνεται σεξουαλική παρόρμηση για ανθρώπους που δεν σχετίζονται με τους προηγούμενους. Εν συντομία μπορεί να αγαπήσει περισσότερους από έναν άνθρωπο ταυτόχρονα.

    Σε μια σχέση D/s πιστεύω πως για την υ δεν μπορεί να υπάρξει κανένας άλλος που να υπερκερνά τον Κ της στους τομείς της σχέσης. Αυτό δεν σχετίζεται με το αν τον αγαπά και πόσο ή όχι, αλλά κυρίως και πρωτίστως στο αν έχει υποταχθεί και πόσο ή όχι.

    (Μερικά από τα στοιχεία που παραθέτω είναι αποτέλεσμα ερευνών της επιστημονικής ομάδας της καθηγήτριας ανθρωπολογίας και ερευνήτριας Ελεν Φίσερ)
     
  7. Nesaea

    Nesaea Guest

    Απάντηση: Αγαπας και υποτασσεσαι ή υποτασσεσαι και αγαπας?

     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  8. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @MindMaster: Με κάνετε να αισθάνομαι ολίγον Σωκράτης αγαπητέ, η χρήση της λέξεως "ευγενές" αναφερόταν στην σπουδαιότητα της υποταγής στο αντικείμενο του έρωτος τινός, που ανέφερε η sklavina, πέραν τούτου, συνοπτικά, καθώς δεν άπτεται του θέματος, αναφορικά με τις ερωτήσεις σας, φρονώ πως ευγενή, εντός ή εκτός εισαγωγικών, μπορούν να είναι τα αίτια μιας πράξεως όχι το αποτέλεσμά τους.

    @sklavina: η συνύπαρξη φυσικά και δεν αποκλείεται, τουναντίον τολμώ να πώ (το έχω ξαναπεί) πως αποτελεί σχεδόν αναπόφευκτη κατάληξη για ένα υ, η συζήτηση όμως αφορούσε και αφορά την αλληλουχία.

    @Seduction: αποπειράσθε να απαξιώσετε την θέση που εξέφρασα στην εισαγωγή του post σας και καταβάλετε κάθε δυνατή προσπάθεια να την τεκμηριώσετε και υπερασπισθείτε στην εξέλιξή του. Ενδιαφέρον.

    @lais: έχεις κατά νου κάτι συγκεκριμένο ή απλώς προσπαθείς να επιβεβαιώσεις τον χαρακτηρισμό που δίνεις στον εαυτό σου;

    @dora_salonica: δεν γνωρίζω να υπάρχουν επίσημα στατιστικά στοιχεία γι' αυτό που ρωτάς, η συνέχιση όμως μιας σχέσης δεν συνδέεται απαραίτητα με τα αίτια που την δημιούργησαν, ούτε η λήξη της συνεπάγεται πάντα και την εξαφάνιση τους.
     
  9. Απάντηση: Re: Αγαπας και υποτασσεσαι ή υποτασσεσαι και αγαπας?

    Όντως ακούγεται περίεργο...
     
  10. Nesaea

    Nesaea Guest

    Απάντηση: Re: Αγαπας και υποτασσεσαι ή υποτασσεσαι και αγαπας?

    MasterJp και ορεξη να ειχα να εξηγησω τι εννοω, το υφος της ερωτησης σου με κανει απλα να θελω να αδιαφορησω.
     
    Last edited by a moderator: 28 Απριλίου 2010
  11. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @lais: that's fine by me, just keep it this way
     
  12. Απάντηση: Αγαπας και υποτασσεσαι ή υποτασσεσαι και αγαπας?

    Τί εννοείτε κάτι περισσότερο από εσωτερική ανάγκη; Με όλο το θάρρος, μ' αυτή σας τη φράση μου φαίνεται πως υποτιμάτε τις εσωτερικές ανάγκες, και αν δεν μιλάμε για ανάγκη, για τί ακριβώς μιλάμε...;

    Θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω ως προς τα υπόλοιπα της συγκεκριμένης παραγράφου.

    Δεν θα το έλεγα "παιχνίδι", αλλά φυσικά για μένα είναι κάτι που επηρεάζει την σεξουαλικότητα, διαφορετικά, ο Κ στη ζωή ενός υ θα ήταν ένας ακόμη φίλος, και δεν θα μουσκεύαμε τόσο πολύ, απλώς με την σκέψη Του.

    Ούτε ο Κ θα έδινε εντολές του τύπου, "Παράτησε ότι κάνεις τώρα και χύσε για μένα".

    Τα πράγματα θα ήταν πιο απλά.

    Ίσως να μπορούσε να Κυριαρχήσει απλώς, δίνοντας εντολές οικοκυρικής,
    "θ' απλώνεις τα μαύρα με τα μαύρα, 3 βρακάκια με 4 μανταλάκια, τα εσώρουχα πάντοτε στραμμένα προς την μέσα πλευρά του μπαλκονιού" κτλ...
    (Αστειεύομαι με τα παραδείγματα   )

    Και το υ, θα "κρατούσε" στη ζωή του οποιονδήποτε αξιόλογο Κ, αφού οι ωφέλειες είναι γνωστές... χωρίς να ψάχνει για έρωτες και τρέμουλα κτλ.

    Υπάρχουν σχέσεις D/s ή M/s, απελευθερωμένες από το σεξουαλικό στοιχείο?
    Μήπως δεν κατάλαβα κάτι εγώ σωστά?

    Συμφωνώ. Μιλάμε για ορμές.