Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Αγαπας και υποτασσεσαι ή υποτασσεσαι και αγαπας?

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος Striker, στις 5 Νοεμβρίου 2005.

  1. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: Αγαπας και υποτασσεσαι ή υποτασσεσαι και αγαπας?

    Δεν είπα ότι λέει. Είπα ότι η ανάλυση δεν με καλύπτει και εκτός από αυτό υπαινίχθηκα ότι αν κάποιος υποτακτικός βάζει σινικά τείχη μεταξύ υποταγής και αγάπης, πέραν του ότι μπορεί να του το είπαν, σημαίνει ότι το έχει ο ίδιος ανάγκη, να ελέγξει το θέμα της αγάπης.

    Αλλιώς, τείνω και εγώ στα περί ψευδοδιλήμματος, αν πρόκειται για υποτακτικό άτομο, σέβομαι όμως την ανάγκη για ξεκάθαρες καταστάσεις πολλών Κυρίαρχων. Από την πλευρά των Κυρίαρχων είναι αλλιώς, πολύ η ευθύνη. Αλλιώς εμένα ποτέ δεν με βασάνισε το θέμα αυτό, ιδίως ιδεολογικά.

    lara[E-p], υπάρχουν υποτακτικά άτομα που κάνουν την είσοδό τους στο χώρο λόγω αναγκών αυτοπραγμάτωσης, έκφρασης και σεξουαλικής ευχαρίστησης και υπάρχουν εκείνα που έρχονται εδώ σπρωγμένα από συναισθηματικές ανάγκες, στις οποίες μπορεί να περιλαμβάνεται η ανάγκη της προσφοράς που εδώ παίρνει τη μορφή "πάρτε ό,τι θέλετε από τα απλωμένα μου χέρια και στήθη", άρα της υποταγής, μπορεί όμως και όχι. Είναι ποτέ δυνατό, οι Κυρίαρχοι να μην έχουν το νου τους να τους βρεθεί κάποια κάθετα ερωτευμένη μαζί τους όταν για άλλα μιλούσαν τόσον καιρό στο msn;

    Θυμάμαι τον εαυτό μου, όταν είχα πρωτοέρθει εδώ και τους πρώτους καιρούς που ήμουν εκπαιδευόμενη. Είχα καλύψει τις συναισθηματικές μου ανάγκες από πριν, η ζωή τα είχε φέρει έτσι. Είχα νιώσει την αγάπη, την απώλεια, την αποδοχή εκείνη που φέρνει η αγάπη, είχε μπει πάρα πολύς ήλιος στην ψυχή μου και τότε χρειαζόμουν άλλα.

    "περιμένει τον κατάλληλο" επουδενί δεν θα έλεγα, ούτε εγώ. Όμως είναι κάτι που έχουμε ή δεν έχουμε μέσα μας και είναι θέμα κυρίως συνθηκών αν θα εκφραστεί. Κατά τη γνώμη μου πάντα  

    @ Sehrazat,

    κανένα θέμα, περασμένα ξεχασμένα   φίλες;  

    @ vani,

    ετοιμάζω ένα θέμα σχετικά με το ποιος είναι και ποιος δεν είναι, μπορεί να το βρεις ενδιαφέρον.

    Κατά τ άλλα, το φύλλο δεν έχει καμία σχέση με το φύλο. Το ένα το παίρνει ο αέρας, το άλλο όχι.
     
  2. vani

    vani Regular Member

    Απάντηση: Αγαπας και υποτασσεσαι ή υποτασσεσαι και αγαπας?

    άρα καλά το έθεσα   βέβαια για να είσαι συνεπής μην στέκεσαι και εσύ στα φύλα...
     
  3. Sehrazat

    Sehrazat Regular Member

    Απάντηση: Αγαπας και υποτασσεσαι ή υποτασσεσαι και αγαπας?

    sure!!!
    δεν βλέπω κανένα λόγο για το αντίθετο αγαπητή Gaby!

    άλλωστε οι φίλοι δεν είναι μόνο για να μας "χαϊδεύουν" τ'αφτιά!! και εμείς οι δύο είπαμε αυτά που θεωρούσαμε ότι πρέπει να ειπωθούν!! σωστά?  

    και σας προειδοποιώ : δεν προτίθεμαι να βγάλω το σκασμό!!!  :lol3:
    @vani εκτιμώ ιδιαίτερα το χιουμορ σου και τις απόψεις σου ! να είσαι καλά!!
    (είμαι σε διαπραγματεύσεις με δικηγορικά γραφεία για το ποιος θα αναλάβει την υπόθεσή μου !! χαχαχαχα)

    @elfcat
    συμφωνούμε απόλυτα και κυριως στο bold

    Tώρα πείτε μου μα το ΔΙΑ και τα χίλια μαστίγια που στα κομμάτια είπα ότι η υποταγή προϋποθέτει αγάπη ή κάτι ανάλογο!?!   Με τις αντιπαραθέσεις είδατε τι επαθα ? έχασα τον ειρμό μου ! α πα πα πα !! "παλιοκόριτσα"  

    προς το παρόν θα ασχοληθώ λίγο με ενα παραμύθι που έχω αφήσει στη μέση και κάποιοι με μάλλωσαν γι αυτό!
    τα φιλιά μου σε όλες σας!
     
  4. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Τι ωραίο Θέμα.

    Θεωρώ πως η προσέγγιση "υποτάσσομαι γιατί αγαπώ", είναι τελείως λάθος και ουσιαστικά οδηγεί στην εκμετάλλευση (abuse) των συναισθημάτων.
    ..δύναται να υπάρχει D/s χωρίς έρωτα, άλλοι βάζουν τις ανάγκες & τις επιθυμίες σε πρώτη προτεραιότητα & κάποιοι άλλοι χρειάζονται εξ ' αρχής ΚΑΙ τον έρωτα για να μπορέσουν να το απογειώσουν.


    ps: D/s και Έρωτας δεν πάνε μαζί.
     
  5. Baron Shamedi

    Baron Shamedi BDSM = Brain Dead Sorry Mate ?

    Αγαπάς η προσπαθείς ν'αγαπήσεις την πάρτη σου, γι' αυτό θέλεις να υποτάξεις η να υποταχθείς, ο άλλος είναι απλά το μέσον για την επίτευξη ενός προσωπικού σκοπού. Συμφωνώ με την Madeleine έρωτας και D/s δεν πάνε μαζί ούτε για μένα.
     
  6. Έχουν μπερδέψει τα μπούτια τους ορισμένοι.
    Άλλο έρωτας, άλλο αγάπη.
    Έρωτας, ουσιαστικά, είναι η σεξουαλική έλξη για κάτι (πως είναι η αίσθηση της δίψας, πείνας, κλπ στον άνθρωπο).
    Συνήθως είναι προυπόθεση (το να νιώθεις ΚΑΙ ερωτική έλξη) για να περάσεις σε μια σχέση.
    Η αγάπη από την άλλη είναι ένα συναίσθημα που ωριμάζει με το χρόνο και δεν είναι απαραίτητη προυπόθεση για τα 2 προηγούμενα.
     
  7. Dapom

    Dapom Contributor

    Σωστό ο @Seirios_79 ...γιατι μπλέκετε τον έρωτα με την αγάπη;
     
  8. vanilla30

    vanilla30 κι αλλο!!

    Βασικα γιατι μπλεκετε τον ερωτα αλλα και την αγαπη στην υποταγη...;;
     
  9. ἀστράρχη

    ἀστράρχη an asteroid ☆•○•°¤●° Contributor

    Μα..τι θα πει ''καθαρή αγάπη?'' , '' σε αγαπάω '' ?

    *σε θέλω κοντά μου? - ναι, θέλω τον Κ μου κοντά μου
    *σε νοιαζομαι πραγματικά και θέλω να είσαι χαρούμενος και ικανοποιημένος ? και απο εμένα αλλα και γενικά απο τη ζωή σου? και κάνω τα πάντα για να βοηθήσω σε αυτό?- ναι, θέλω τον Κ μου χαρούμενο και συνεισφέρω με τον τρόπο μου.
    * ακόμα και όταν με πληγώνεις ή με πονάς μένω κοντά σου? - αλίμονο!! γιατι να φύγω?
    * εχω δεθεί μαζί σου ? και νιωθω οτι μπορώ να βασιστώ σε εσένα ή και εσύ σε εμένα ? και σε θεωρώ ανθρωπο μου? - που μεγαλύτερο δέσιμο απο όλο αυτό που ζούμε μαζί σε μια d/s σχέση?
    *αφήνομαι και ανοιγομαι και σε αφήνω να με δεις γι αυτό που είμαι? - μη πω οτι μερικές φορές ο Κ ( που θέλει να σε μάθει) βλέπει και καταλαβαίνει περισσότερα ,για εσένα , απο οτι εσύ ο ιδιος.

    ( στα παραπάνω να τονίσω και οτι στο d/s κομμάτι όλα αυτά ειναι και ξεκαθαρισμένα , δεν μπαινεις στο τριπάκι να νιωθεις ασχημα ή λίγη ή να κλωτσάει η φιλοσοφία των φιλενάδων σου που σε λένε θύμα πχ κάθε φορα που θέλεις να ικανοποιήσεις απολυτα τον σύντροφο σου )

    Θα μπορούσα να συνεχίσω..
    εκει που θέλω να καταλήξω είναι, τι θα πει ''πραγματική αγαπη?'' γιατι εγώ δεν ξέρω ουτε πως την μετράς, ούτε πως την δείχνεις , ούτε πως την καταλαβαινουν οι αλλοι . Στο ονομα της ''πραγματικης αγαπης'' μαλιστα, εχουν γίνει τα τραγικότερα λάθη, οι μεγαλύτερες ''κωλοτούμπες'' και τα πιο βαθεια μαχαιρώματα. Αν είναι έτσι μη σώσω και αγαπηθώ ή αγαπήσω ποτέ , πιο πολλά νιωθω ,βλέπω,κερδίζω και νιωθει,βλέπει,κερδίζει και ο αλλος μέσω της υποταγής μου .Να υποτάσομαι λοιπόν ,παρά να αγαπιεμαι.

    Για να απαντήσω λοιπόν στο ερώτημα, σίγουρα απορρίπτω το πρώτο και επιλέγω το '' αγαπώ εκεί που υποτάσομαι '' , μόνο που όπου ''αγάπη'' βάζω τη λέξη , ''νιώθω'' .
    ''Νιωθω '' λοιπόν πράγματα και ωμά και σωματικά και συναισθηματικά και ψυχολογικά και ένα σωρό εκεί που έχω υποταχθεί. Εκεί που με κέρδισε η κυριαρχία του .Εκεί που η κυριαρχία του δένει και ταιριάζει με την υποταγή μου. Εκει που πρώτα το d/s κομμάτι δημιουργείται και δουλευει! και μετά έρχονται όλα τα αλλα φυσικά..απο μόνα τους .

    Ενα μικρό παραδειγμα για το πόσο διαφορετικά αντιλαμβάνεται ο καθένας τα πράγματα. Οταν εγώ θα πω ''ειμαι ερωτευμένη '' σημαίνει οτι είμαι τρελά , μα τρελά ενθουσιασμένη , κοιμαμαι ξυπνάω και σκεφτομαι αυτόν , σκεφτομαι στιγμές και χαμογελάω , εχω κέφι συνεχώς και γενικά είμαι χαρούμενη! Ο έρωτας με κάνει πιο δυνατή .Δεν το θεωρώ κακό , ούτε οτι επηρεάζει κάπου αρνητικά το κομμάτι του d/s. Ερωτας για κάποιον αλλον μπορεί να σημαίνει , βεβαια, κάτι αλλο, μπορεί να σημαίνει οτι ξεκινά να γίνεται κτητικός, ζηλιάρης, οτι δεν μπορεί να διαχειριστεί αυτά που νιωθει , οτι του βγαινουν παραπάνω ανασφάλειες στη μέση απο οτι πριν που δεν ήταν ερωτευμένος. Αν αυτό ξεκινήσει και επηρεάζει την σχέση κ/υ τότε ναι υπάρχει προβλημα, αλλα και πάλι δεν θεωρώ οτι οφείλεται στον έρωτα, οφείλεται στα αρνητικά αυτά στοιχεία του χαρακτήρα που είτε με ερωτα είτε μετα απο καποιο χρονικό διαστημα μέσα στην d/s σχέση θα εβγαιναν στην επιφάνεια.

    Ολο το κλειδί βρίσκεται στο ταίριασμα, της κυριαρχίας που προσφέρει το α ατομο, με την υποταγή που εκδηλώνει το β ατομο. Αν αυτά ταιριαζουν πως ο ενας κοντρολάρει το υ , πως το μαθαίνει να διαχειρίζεται τον χαρακτήρα του και τα συναισθηματα του και πως το ιδιο το υ απο ενα σημειο και μετά καταλαβαίνει τι οφελει και τι οχι την σχέση του , δεν νομιζω οτι το συναίσθημα θα χαλάσει κάτι. Οπως επίσης και αν δεν ταιριαζουν ,όλο του συναίσθημα του κόσμου δεν φτάνει για να φτιαχτεί κάτι.
     
  10. Apollyon

    Apollyon God's Demon Contributor

    Μήπως τελικά αυτό που μπερδεύεται είναι η εμπιστοσύνη με την υποταγή και όχι ο έρωτας και η αγάπη; Η εμπιστοσύνη είναι απαραίτητη για την υποταγή 100%
     
  11. gaby

    gaby Guest

    Διότι η εποχή που ζούμε μας έχει μάθει να τα θέλουμε όλα. Η αγάπη είναι πλεονέκτημα επιβίωσης, η υποταγή προαιρετική και ιδιόμορφη εφόσον δεν έχει αντικειμενική αιτία, οπότε…
     
  12. Ο καθένας έχει δώσει τον δικό του ορισμό για την αγάπη σύμφωνα με την καύλα του. Αλίμονο.