Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Αγαπας και υποτασσεσαι ή υποτασσεσαι και αγαπας?

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος Striker, στις 5 Νοεμβρίου 2005.

  1. gaby

    gaby Guest

    Πρωτού σχολιάσω αυτό το πολύ ωραίο κείμενο της MP slave, θα ήθελα να πω ότι κατά την ταπεινή μου γνώμη πάντα, μη-αγάπη στο συγκεκριμένο θέμα που Σ/συζητάμε δε σημαίνει αδιαφορία, απόρριψη, τέλμα και λήξη μίας σχέσης. Απλά σημαίνει ότι δεν είναι η κινητήριος δύναμη για το D/s η αγάπη, όχι ότι απαραίτητα δεν υπάρχει ή δεν εκφράζεται.

    Και επίσης, το ποστ αυτό της MP slave με βρίσκει σύμφωνη προσωπικά εκεί που εμφανίζεται, δηλαδή στο Για ποιό λόγο μία γυναίκα γίνεται σκλάβα . Άλλο όμως το "για ποιό λόγο" και άλλο το "μέσα από πιά ψυχική διεργασία" γίνεται μία γυναίκα σκλάβα.

    Με βρίσκει πάρα πολύ επιφυλακτική αυτή η άποψη και νομίζω ότι ο Κυρίαρχος διαχειρίζεται την υποταγή της "υπό" και όχι τον συναισθηματισμό της. Κακά τα ψέματα, ο συναισθηματισμός της και ο έλεγχός του (νομίζω ότι) παραμένει ευθύνη της "υπό".

    Θα μιλούσαμε για πολύ αρρωστημένες (χωρίς εισαγωγικά) ιστορίες, αν ο Κυρίαρχος Οδηγούσε την "υπό" στο breast crusher Κάνοντας χρήση των συναισθημάτων της και όχι της υποταγής της και της συναίνεσής της.

    Αν η sub ψυχούλα δεν είναι τόσο συναισθηματική, ή εν πάσει περιπτώσει δεν έχει πρόβλημα στο να διαχειρίζεται τα συναισθήματά της; Μένει χωρίς δουλειά ο Κυρίαρχος; Τί ακριβώς κάνει το subspace, γίνεται ποτέ ένα κύμα που σαρώνει συναισθήματα και αφήνει στη θέση τους αισθήσεις; Την υποταγή, Ποιός τη διαχειρίζεται; Γιατί και πώς εκφράζεται η υποταγή;

    Γλυκύτατο, αλλά υπάρχουν Πολλοί εκπρόσωποι του Herrenvolk εδώ στην κοινότητα, που Διαφωνούν ρητά και κατηγορηματικά.

    Αν και δεν πρόκειται για την ίδια συζήτηση ακριβώς, για το θέμα «συναισθηματισμός και υποταγή της femsub» μπορεί Κ/κανείς να βγάλει πολλά συμπεράσματα από το άρθρο αυτό της myria hunter. H οποία, όταν ρωτήθηκε επισταμένως, για την έλλειψη συναισθηματισμού που διακρίνει την περιγραφή που κάνει στη ζωή μίας σκλάβας, είπε ότι είναι γνωστό πώς οι υποτακτικές έχουν πλούσια και βαθιά συναισθήματα, το ζητούμενο όμως είναι η υποταγή τους και το πώς αυτή θα εκφράζεται μόνιμα και σταθερά.

    Και ξαναμπαίνει το θέμα: με όχημα την αγάπη ή την υποταγή θα εκφράζεται μόνιμα και σταθερά η υποταγή; Τί δείχνει ποιό πιθανό;
     
  2. DarkSide

    DarkSide Regular Member

    Προσωπικά δεν έχω γνωρίσει καμία σκλάβα που να έχει υποταχτεί πριν αγαπήσει , αντίθετα όλες όσες γνωρίζω , ( με εξαίρεση μόνο μια , που και αυτή μόνο σε μια περίπτωση στην ζωή της ένιωσε υποταγή για Κυρίαρχο όχι από βαθιά αγάπη αλλά από σεβασμό – και εδώ αυτό για μένα θα πρέπει να διαχωριστεί , μια και είμαι της άποψης πως από σεβασμό και θαυμασμό μπορείς να υποταχτείς και χωρίς να υπάρχει αγάπη - ), έχουν ανάγκη να αγαπήσουν πρώτα και να λάβουν και αγάπη για να αφεθούν τελείως και να υποταχτούν. Η αγάπη αυτή που νιώθουν, είναι η κινητήριος δύναμη που της οδηγεί στην πλήρη απελευθέρωση του εαυτού τους.
     
  3. Mparmpara

    Mparmpara New Member

    Σε μια σχεση bdsm δεν μπορει ευκολα να υπαρξει αληθινη και πραγματικη αγαπη και οχι μονο σε μια τετοια σχεση αλλα και σε μια κανονικη σχεση ευκολα δεν θα την βρεις . Ολοι την αναζητουν αλλα μολις την βρουν το βαζουν στα ποδια ,δεν εχουν τα κοτσια να την αντεξουν .Αν καποιος ομως τη βρει ανεξαρτητου χωρου καλα θα κανει να την κρατησει με νυχια και με δοντια γιατι χωρις αυτην δεν εχει αξια η Ζωη μας .Αν αγαπας πραγματικα Υποτασσεσαι οποια και αν ειναι η σχεση που εχεις .
     
  4. Dome of Affection

    Dome of Affection Contributor

    Kύριε Dark Side,

    δεν θα μπορύσα να συμφωνήσω περισσότερο στη θέση Σας αυτη. Καθώς και στο ότι ο Σεβασμός αλλα και ο Θαυμασμός μπορουν να οδηγήσουν στην υποταγή και ως φυσική συνέπεια στην αγάπη.

    και βέβαια Κυρία Μparbara...σοφό. Αν τη βρεις καλό θα ειναι να φροντίσεις να την κρατήσεις.... Γιατι ειναι το πιο πολύτιμο και σπανιο δωρο μπου μπορει να μας κανει η ζωή!!
     
  5. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    RE: RE: Αγαπας και υποτασσεσαι ή υποτασσεσαι και αγαπας?

    Συμφωνώ απόλυτα! Όταν αγαπάς υποτάσσεσαι ακόμη κι αν δεν είσαι σκλάβα, υποτάσσεσαι στην αγάπη σου.

    Τώρα καταλαβαίνω γιατί παρά το ότι Ε/ερωτευτήκαμε κεραυνοβόλα με Τον Κύριο μου, Επέμενε να Λέει πως θα Είναι Βέβαιος πως είμαι σκλάβα και όχι άλλη μια ερωτευμένη γυναίκα που υποτάσσεται σ΄Αυτόν που αγαπά, όταν περάσει χρόνος, και αποδείξω πως η υποταγή είναι ανάγκη για μένα, είναι αυτό το οποίο αν δεν έχω είμαι ημιτελής.
     
  6. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Απάντηση: RE: RE: Αγαπας και υποτασσεσαι ή υποτασσεσαι και αγαπας?

    Επιστρέφω μετά από σχεδόν 4 χρόνια, από τότε που έγραψα το πιο πάνω ποστ και 6+ χρόνια από τότε που πρωτογνώρισα Τον Κύριο μου, για να επιβεβαιώσω αυτό που υπέθετα τότε πως είναι λογικότερο και ορθό.
    Το υποτάσσομαι και μετά αγαπώ.

    Όσοι με διαβάζουν, γνωρίζουν ήδη την άποψη μου περί έρωτα, τον οποίο θεωρώ ένα προσωρινό γκρέμισμα των συνόρων του εγώ, που έχει ως αποτέλεσμα να αντιλαμβανόμαστε το αντικείμενο του έρωτα μας μέσα από ροζ γυαλιά, ανίκανοι να αντιληφθούμε τα ελαττώματα του, τις αδυναμίες του κ.ο.κ. σε αντίθεση με την αγάπη, η οποία είναι μια συνειδητή επιλογή επέκτασης των συνόρων του εγώ μας στο σημείο που να αντιλαμβανόμαστε το αντικείμενο της αγάπης μας ως μέρος μας, κομμάτι μας, με τα ελαττώματα και τα προτερήματα, με τις αδυναμίες και τα δυνατά του σημεία, αλλά να έχουμε επιλέξει συνειδητά να το αγαπάμε και να νοιαζόμαστε γι αυτό, για την ευτυχία, την ανάπτυξη του, την ευημερία του, όπως θα νοιαζόμασταν για την δική μας.
    {Λέγοντας τα πιο πάνω, με κανένα τρόπο δεν μειώνω ή ακυρώνω το υπέροχο συναίσθημα του έρωτα, το οποίο κατά διαστήματα βιώνω και απολαμβάνω.}

    Κάθε άτομο για να επιλέξει να αγαπήσει κάποιον που δεν είναι οικογένεια του, αλλά συνειδητή επιλογή, πρέπει να δει στο επικείμενο αντικείμενο της αγάπης του εκείνα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα - προτερήματα αλλά και ελαττώματα- τα οποία αποδέχεται αλλά πέραν αυτών και συμπεριφορές τέτοιες που να τον πείσουν τόσο σε συνειδητό αλλά και σε ασυνείδητο επίπεδο, πως αξίζει να κάνει μια τέτοια επιλογή,(χωρίς να σημαίνει πως παύει να υπάρχει το ρίσκο «αποτυχίας»). Τα κριτήρια επιλογής ο καθένας τα θέτει, βάση της προσωπικότητας, χαρακτήρα και αναγκών που προκύπτουν.
    Οπότε για μια γυναίκα- σκλάβα το βασικότερο κριτήριο επιλογής είναι η ικανότητα Του μελλοντικού Κυρίου, να την υποτάξει. Αν κρίνει πως η συγκεκριμένη ικανότητα απουσιάζει ή είναι ελλιπής, δεν νομίζω να προχωρήσει την αξιολόγηση πέραν αυτού. Γιατί από την συγκεκριμένη ικανότητα κρίνεται πλέον η δυνατότητα ανάπτυξης του είδους της σχέσης που έχει ανάγκη.

    Πως μπορώ λοιπόν να αγαπήσω κάποιον, όσα χαρίσματα και να έχει, όταν δεν μπορεί να μου προσφέρει το βασικό, εκείνο το είδος της σχέσης, μέσα στο οποίο ολοκληρώνομαι?

    Και πως μπορώ να μην αγαπήσω Κάποιον, που έχει την ικανότητα αυτή?
     
  7. Kaveiros

    Kaveiros Regular Member

    Απάντηση: Αγαπας και υποτασσεσαι ή υποτασσεσαι και αγαπας?

    Αγαπη ειναι το θυμα του σωματεμπορα εγωισμου μας...(Δημουλα)Απο μια προσφατη τηλ εκπομπη
     
  8. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: Αγαπας και υποτασσεσαι ή υποτασσεσαι και αγαπας?

    Αναρωτιέμαι, αν στη ζωή υπάρχουν στεγανά! αναρωτιέμαι αν μπορεί να υπάρξει ε ρ ω τ ι κ ή αγάπη, αν δεν έχει προηγηθεί ο έρωτας. Θεωρω ότι ο θαυμασμός, ο έρωτας και η αγάπη, από μια στιγμή και μετά, διαχέονται ο ένας μέσα στον/στην άλλη και περπατάνε χεράκι χεράκι, όσο περπατήσουν... άλλοτε παίρνει προβάδισμα το ένα πότε το άλλο... Η υποταγή είναι ένας τρόπος να αγαπάς ερωτικά...
     
  9. Emma

    Emma Contributor

    Το έχω καιρό απορία:
    Tί διαφοροποιεί* την (vanilla έστω) γυναίκα (ή και άντρα) που επιδυκνείει υποτακτική συμπεριφορά καθαρά λόγω του ότι αγαπάει/είναι ερωτευμένη, από μία υποτακτική κατά τον bdsm ορισμό;

    *(Πέρα απ' τις bdsm "πρακτικές")
     
  10. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @Emma: Η συνειδητότητα και η διάρκεια
     
  11. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    MasterJp, μήπως έχετε στατιστικά στοιχεία στη διάθεσή σας - η έστω μία γενική αίσθηση περί αυτών - σχετικά με την διάρκεια;
     
  12. Nesaea

    Nesaea Guest

    Απάντηση: Αγαπας και υποτασσεσαι ή υποτασσεσαι και αγαπας?

    Παλι προσπαθουμε να κανουμε γενικο κανονα την προσωπικη μας εμπειρια, η μου φαινεται;