Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Αθήνα, 1932

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος Jessie /C/, στις 17 Απριλίου 2022.

  1. Jessie /C/

    Jessie /C/ New Member

    Ο κατατρεγμός δυο ερωτευμένων γυναικών στην Αθήνα του Μεσοπολέμου.

    Βρισκόμαστε στην Αθήνα του 1932. Ο έρωτας μεταξύ γυναικών τραντάζει τη φαντασία του κοινού και αντιμετωπίζεται επικριτικά ως ένα από τα «άνθη του σύγχρονου πολιτισμού», κάτι εισαγόμενο από τις «σύγχρονες κοινωνίες» της Δύσης. Ο μακρόσυρτος τίτλος και υπότιτλος της εφημερίδας «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ» που δημοσιεύει το «σκανδαλώδες ειδύλλιον» κόρης γνωστής αθηναϊκής οικογένειας με την υπηρέτρια της, προϊδεάζει για το σκανδαλοθηρικό πνεύμα του κειμένου που ακολουθεί. Ο ετεροκανονικός λόγος της εποχής χαρακτηρίζει τις δυο ερωτευμένες «έκφυλες» και καλλιεργεί ένα ατιμωτικό και τιμωρητικό στίγμα στη δημόσια σφαίρα. Υποφώσκουν ακόμη ζητήματα ταξικά καθώς μαθαίνουμε μόνο το μικρό όνομα της εύπορης κόρης ενώ το ονοματεπώνυμο της υπηρέτριας δημοσιεύεται ολόκληρο, ή και το στερεότυπο της διεφθαρμένης κόρης και της αθώας υπηρέτριας που ενδεχομένως κατέληξε στο Εμπειρίκειο Άσυλο το οποίο είχε μετατραπεί σε γυναικείες φυλακές. Ενώ η «έκπτωτη» κόρη καταλήγει να χαρακτηριστεί ως μη έχουσα σώας τας φρένας και να κλειστεί σε φρενολογική κλινική. Με λίγα λόγια σκιαγραφείται μια κοινωνική συνθήκη ανελευθερίας και μια α-δυνατότητα ζωής και ύπαρξης μεταξύ δύο γυναικών που αγαπιούνται.

    Δεν μένει παρά να διαβάσουμε αναλυτικά το βίαιο δημοσίευμα του 1932 που όχι μόνο καταδικάζει την διαφορετικότητα αλλά συναινεί και στον διωγμό της.

    Στο μόνο που ελπίζουμε, η ιστορία των δύο γυναικών μετά από τόσες κακουχίες να απέκτησε ένα αίσιο τέλος.




    https://1-2.gr/2020/10/31/o-katatregmos-dyo-lesvion-sthn-athhna-toy-mesopolemoy/