Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ακρωτηριασμός γυναικείων γεννητικών οργάνων (FGM)

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος dora_salonica, στις 5 Δεκεμβρίου 2007.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. blindfold

    blindfold Contributor

    ομολογώ όχι απλά δεν είδα το video αλλά ούτε καν έκανα το κόπο να το διαβάσω φαντάζομε τι θα γράφει με την κλασσική γλαφυρότητα της dora_salonica ,απλά ασχολήθηκα με τις αντιδράσεις ...

    πολύ ενδιαφέρων η αντίδραση της Afrodyte μου θύμιζε κάτι σημιωματάρια από χρηματιστές της Γουώλ Στρήτ στην Νέα Υόρκη ... βυθισμένοι στην ανάγκη για πλούτο αδιαφωρούν για τις συνέπειες που προκαλούν ,αλλά θα συμφωνήσω είναι πολύ αστείο να φωνάζουμε για όλα αυτά ,αλλά είναι αρκετά δύσκολο να αποδεχθούμε ότι το σύστημα που μας παρέχει ήχο στις φωνές μας είναι το ίδιο που κρατά το κόσμο που βλέπουμε στο video στην υποβάθμιση ...

    δεν θέλω να πω ούτε ότι είναι άσχημο και βίαιο να ξέρουμε για το τι γίνετε κάπου αλλού αν και μας είναι μερικώς αδιάφορο ,αλλά είναι ορθό να κατανοούμε τις διαδικασίες που επιβάλλουν αυτές τις καταστάσεις εμμέσως ή άμεσα ...


    απλά κρατώ την παρακάτω απάντηση και θα ήθελα να την συνδυάσετε με την δική μας κοινωνία σε διάφορες κλίμακες κάθε φορά ...




     
  2. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    [...]Με αφορμή την απονομή του Βραβείου Ουμανισμού για το 1995 στον Ashley Montagu από την Αμερικανική Ουμανιστική Οργάνωση, το Ινστιτούτο Ουμανιστικής Επιστήμης, η Ουμανιστική Αδελφότητα του San Diego και η Εθνική Οργάνωση των Κέντρων Πληροφόρησης για την Περιτομή (NOCIRC) έχουν υποβάλλει προς έγκριση στα μέλη της Αμερικανικής Ουμανιστικής Οργάνωσης το ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ASHLEY MONTAGU ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΥΣΗ ΤΟΥ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΓΕΝΝΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ.

    Αυτό το ΨΗΦΙΣΜΑ έχει γίνει ακόμη πιο πιεστικό με τον αυξανόμενο αριθμό των μεταναστών από την Αιθιοπία, τη Σομαλία, το Σουδάν, τη Νιγηρία και άλλες Αφρικανικές χώρες στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς υποβάλλουν τις κόρες τους σε ακρωτηριασμό των γεννητικών οργάνων μέσα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σε πρόσφατες συζητήσεις μου με την Marilyn Milos, R.N., Διευθύντρια στο NOCIRC, και με μία νοσοκόμα Αιθίοπα, την Meserak (Mimi) Ramsey, LVN, από το Νοσοκομείου του Santa Clara County, πληροφορήθηκα ότι περίπου 10.000 μετανάστες Αφρικανοί ζουν μόνο στο Santa Clara County και οι περισσότεροι από αυτούς τηρούν το έθιμο του ακρωτηριασμού των γεννητικών οργάνων στις κοινότητές τους.

    Αυτή τη χρονιά που μας πέρασε, το 1994, στο Νοσοκομείο του Santa Clara County, περίπου 4-5 παιδιά που νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο αποκαλύφτηκε ότι είχαν υποστεί ακρωτηριασμό των γυναικείων γεννητικών οργάνων, πράγμα που σόκαρε τους γιατρούς που τα φρόντισαν. Μία δεκαεξάχρονη εισήχθη στα επείγοντα περιστατικά για επιπλοκές από αυτό που φαινόταν να είναι εγκυμοσύνη αλλά που τελικά ήταν μία πρησμένη κοιλιά γεμάτη με συσσωρευμένα έμμηνα υγρά και ούρα που δεν μπορούσαν να βγουν από το ραμμένο άνοιγμα. Η επέμβαση που άνοιξε το σφραγισμένο αιδοίο της είχε σαν αποτέλεσμα μία τεράστια ροή εμμήνων και ούρων που είχαν συσσωρευθεί. Σε ιατρικές περιπτώσεις που δεν είναι επείγουσες, οι γιατροί αποτρέπονται από διορθωτικές επεμβάσεις σε αυτά τα ανήλικα παιδιά χωρίς την άδεια των γονιών γιατί οι γονείς επιμένουν να παραμείνει ο αγκτηριασμός έτσι ώστε να αποδειχτεί ότι είναι παρθένες και έτσι να μπορέσουν να παντρευτούν μέσα στην κοινότητα.

    Πρέπει να τονίσουμε ότι αυτοί που είναι υπεύθυνοι γι’ αυτές τις αποτρόπαιες πράξεις είναι τελικά οι άντρες, γιατί επιμένουν να έχουν παρθένες στο νυφικό τους κρεβάτι. Ο ακρωτηριασμός των γεννητικών οργάνων με τον αγκτηριασμό εκπροσωπεί ίσως την πιο κτηνώδη μορφή ζώνης αγνότητας που επινόησε ποτέ ο άντρας για να εξασφαλίσει την παρθενία και την αγνότητα της γυναίκας. Και οι υπόλοιπες κτηνωδίες του ακρωτηριασμού των γυναικείων γεννητικών οργάνων που επίσης είναι σχεδιασμένες να καταστρέφουν την θηλυκή σεξουαλική απόλαυση πρέπει να καταδικάζονται το ίδιο. Είναι γνωστό ότι η «σεξουαλική αγνότητα» και η μείωση ή ο αφανισμός του σεξουαλικού πάθους και της απόλαυσης, μέσω του ακρωτηριασμού των γεννητικών οργάνων είναι οι θρησκευτικοί λόγοι για τις βάρβαρες αυτές πρακτικές και στα αγόρια και στα κορίτσια παντού σε όλο τον κόσμο[...]

    Το μέγεθος του τραύματος που σχετίζεται με τον ακρωτηριασμό των γεννητικών οργάνων είναι τεράστιο, ιδίως στα κορίτσια. Η Mimi Ramsey μου περιέγραψε τον δικό της ακρωτηριασμό, κατά τον οποίο δεν αφαιρέθηκε μόνο η κλειτορίδα και τα εσωτερικά χείλη του αιδοίου αλλά συμπεριελάμβανε και τον καυτηριασμό με μία καυτή βελόνα στις απολήξεις των νεύρων της κομμένης κλειτορίδας που είχαν απογυμνωθεί, διασφαλίζοντας έτσι ότι ποτέ δεν θα βίωνε την σεξουαλική απόλαυση[...]

    Πηγή: The Ashley Montagu Resolution
    Μετάφραση: dora_salonica
     
  3. Konstantinos

    Konstantinos Staff Member

    γίνονται τέτοια πράγματα στην Αμερική ?
     
  4. Απάντηση: Ακρωτηριασμός γυναικείων γεννητικών οργάνων (FGM)

    Και στο Λονδίνο γίνονται κλειτοριδεκτομές.

    Και για να μην ξεχνάμε: Τις κάνουν γυναίκες σε κορίτσια.
     
  5. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: Re: Ακρωτηριασμός γυναικείων γεννητικών οργάνων (FGM)

    Δεν είναι έτσι ακριβώς όπως τα περιγράφεις. Είναι προφανής η άνιση κατανομή του πλούτου της γης σε παγκόσμιο επίπεδο, η οποία επιτυγχάνεται με εμφυλίους και με το ότι παραμένει μεγάλο ποσοστό αμόρφωτο και φανατισμένο. Τα αγαθά όμως που έχεις εσύ κι εγώ είναι κατά 10 φορές περισσότερα απο αυτά που έχουν τα 3/4α του πλανήτη. Τα αγαθά πάλι που έχει ο μπους, η apple, οι φαρμακοβιομηχανία, οι ασφαλιστικές, οι εταιρίες πετρελαίου κτλ είναι εκατομμύρια φορές περισσότερα απο αυτά που έχουν τα 3,9/4α του πλανήτη.

    Μην ξεχνάς πως την ίδια στιγμή που οι ανθρωπιστικοί οργανισμοί ζητάνε απο εσένα 20 ευρώ τον μήνα για να εμβολιάσουν 300 παιδάκια σε κάποια χώρα, η ίδια η φαρμακοβιομηχανία δεν τους δίνει ούτε 5. Αντιθέτως πλουτίζει με τα 20 ευρώ το μήνα που παίρνει απο εκατομμύρια πολίτες, επειδή δεν υπάρχει νόμος που να τις υποχρεώνει να παρέχουν δωρεάν φάρμακα αναλογικά με τα κέρδη τους.

    Καλό είναι να καταλαβαίνουμε όσο το δυνατόν ακριβέστερα την δική μας συμμετοχή στην όλη γελοιότητα που επικρατεί παγκόσμια και όχι να επωμιζόμαστε ευθύνες που δεν μας αναλογούν.

    Επίσης σημαντικό είναι να αποδεχτούμε ότι κάποιοι επιλέγουν τον φανατισμό και την έλλειψη παιδείας και να μάθουμε να αποδεχόμαστε την θέληση αυτού που δεν θέλει να απελευθερωθεί.

    Συγγνώμη για το offtopic. Μου είναι δύσκολο να τοποθετηθώ σε ένα τόσο σκληρό θέμα. Η όποια τοποθέτηση μου θα μου φαινόταν επιπόλαια.
     
  6. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Ακρωτηριασμός γυναικείων γεννητικών οργάνων (FGM)

    Συγχαρητήρια για την τοποθέτησή σου, Uther. Θα διαφωνήσω μόνο με αυτό:

    Επειδή είμαι ρομαντική...
     
Thread Status:
Not open for further replies.