Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Αλληλεγγύη για τους βιασμούς γυναικών

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος Iagos, στις 10 Δεκεμβρίου 2015.

  1. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Το θέμα δεν είναι να κρίνουμε, @rea.., αν δεν είμαστε θεσμοθετημένοι για να κρίνουμε. Το θέμα είναι να είμαστε παρόντες, να παρατηρούμε αντί να κρίνουμε, να αισθανόμαστε αντί να καταπιέζουμε τα συναισθήματά μας, να έχουμε συμπόνια και εφόσον μπορούμε, να προσφέρουμε. Διάβασα την εμπειρία σου και λυπάμαι πραγματικά για ό,τι κακό και άσκημο σε βρήκε. Αν ήμουν κοντά σου και το μάθαινα δεν θα έκρινα, θα συμπαραστεκόμουν, να σταθείς στα πόδια σου και να νιώσεις εντός κοινωνίας ανθρώπων και όχι χαστουκισμένη και παραπεταμένη. Για να δεις μετά, με τις δικές σου δυνάμεις που θα σε είχα βοηθήσει να ανακτήσεις, τι θα κάνεις και πώς θα βρεις το δίκιο σου. Στο κάτω κάτω δεν με νοιάζει αν "έφταιγε και αυτή λίγο" που λένε πάντα, σε όλες τις γυναίκες, για ό,τι και να τους συμβεί, ντρεσάροντάς τις έτσι, εξ απαλών ονύχων, στην θυματοποίηση, με όλα όσα αυτό συνεπάγεται και ποτέ σε άντρες, για να μην πέσει και κανένα σουτ βολέ. (Εδώ που το συζητάμε, έχει ποτέ ακούσει κανείς να λένε σε άντρα "έφταιγες και εσύ λίγο" για οποιοδήποτε θέμα; ) Άντε και "έφταιγε και αυτή λίγο" κάποια που βιάστηκε, δεν είναι λόγος να μην της σταθώ αυτός και θέλω να πιστεύω ότι δεν είναι λόγος να μην κινητοποιηθούν ακτιβιστικές δομές όπως οι του παρόντος νήματος.

    Είναι κυρίως θέμα του παθόντος πώς θα χειριστεί αυτό που του συνέβη, δεν είναι θέμα των άλλων. Δεν θα πείσει άλλος κανέναν ούτε ότι κακοποιήθηκε ούτε ότι δεν κακοποιήθηκε, στην συνηθέστατη περίπτωση που ο πράγματι κακοποιημένος δεν θέλει να το παραδεχτεί για να μην καταρρεύσει. Και γιατί είναι αναγκασμένος να κάνει κάτι, να πάρει πάνω του μια ευθύνη σύγκρουσης, λέω εγώ τώρα.

    Διότι οι "άλλοι" έχουν πάντα τα φίλτρα τους, όπως εσύ, όπως εγώ, όπως όλοι. Και όλοι έχουν τις άμυνές τους διότι κανένας δεν θέλει να τύχει στον ίδιο η όποια κακοποίηση, που δεν είναι μόνον ο βιασμός, ούτε μόνο σεξουαλική η κακοποίηση, είναι πάρα πολλά πράγματα κακοποίηση. Η στάση του τρίτου απέναντι σε κακοποιητικό περιστατικό, πρωτίστως αυτό το εσωτερικό κίνητρο έχει, την χαρά που δεν έτυχε σε αυτόν και την ανησυχία να μην του τύχει, για αυτό θέλει να γνωρίζει, για να ξέρει τι να αποφύγει, τι να μην κάνει. Ο πιο αφελής θα ταυτιστεί με τον θύτη, είναι ο πιο βασικός ψυχολογικός μηχανισμός άμυνας.

    Έρχονται να θέσουν - ας το πω ουδέτερα - μια αντίληψη των πραγμάτων. Ακόμα και όταν δεν το κάνουν ως επί τούτου. Δεν είναι κακό να υπάρχουν. Είναι κακό να υποκαθιστούν την ατομική κρίση και να γίνονται στερεότυπα.

    Τι εννοείτε "σύστημα ασάφειας";

    Αφενός κρούετε ανοιχτές θύρες, καθότι υπάρχουν ακόμη και σχετικές κοινοτικές οδηγίες, μάθαμε αυτές τις μέρες. Χθες κιόλας η Άννα Διαμαντοπούλου έλεγε ότι ως Επίτροπος Ε.Ε. είχε περάσει την πρώτη κοινοτική οδηγία για την σεξουαλική παρενόχληση, το 2002 και έχει περάσει και μια πολύ πρόσφατη για καρφώματα (whistle blowing) παρενοχλητών. Αν και έχουν νόημα σε ορισμένο μόνο πλαίσιο αναφοράς ή πάντα οι πρώτες σειρές οδηγιών είναι ευσεβείς πόθοι και καταγραφές κοινών σημείων το πολύ, πάντως η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και η δόμηση των μορφών χειρισμού παίρνει σταδιακά μορφή και περιεχόμενο.

    Αφετέρου συγχέετε πολλά διαφορετικά θέματα. Άλλωστε ποιος "δαιμονοποίησε θύματα";

    Κατά τρίτον και τελευταίο, δεν μπορείτε να κρίνετε αν οι θέσεις μαρτυρούν και τις προθέσεις. Όπως άλλωστε λέτε και εσείς παραπάνω, στο ποστ σας, όπως δεν μπορούν "οι άλλοι" να κρίνουν πώς είναι να είσαι παθούσα κακοποίησης έτσι δεν μπορείτε και εσείς να κρίνετε πώς σκέπτονται και γιατί οι άλλοι.
     
  2. sapfw

    sapfw out of order Contributor

    με το "ωστόσο" αναιρείς όλη την πρώτη συλλογιστική σου... και άντε, το 1,2,3 τα αγοράζω... αλλά ρε φίλε, το δεύτερο μισό του 4... αχ αυτό το "τυχόν ευθύνη του θύματος"... θύμα και ευθύνη δεν πάνε μαζί, αυτό λέμε τόσες σελίδες τώρα...
     
  3. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    Καμία τιμωρία δεν μπορεί να αντικαταστήσει την παιδεία. Μια κοπέλα με παιδεία, δεν θα επισκεφθεί ποτέ έναν προϊστάμενο στο σπίτι του την νύχτα, όταν μάλιστα είναι γνωστός για την αδυναμία του στην αυτοσυγκράτηση.
     
  4. Iagos

    Iagos Contributor

    Αυτό είναι χαρακτηριστικό επιχείρημα που προάγει την κουλτούρα του βιασμού.

    Μόνο ντροπή νιώθω να φιλοξενούνται τέτοιες απόψεις στο φόρουμ..

    Ντροπή
     
  5. oscillation

    oscillation Regular Member

    Έχετε δίκαιο η κοπέλα φταίει, που έπρεπε να φοβάται να βρεθεί μόνη μ'έναν ανθρωπο στον ίδιο χώρο.
    θα πρέπει όλες οι γυναίκες να είναι φοβισμένες και καχύποπτες και να μην κυκλοφορούν μετά τις 9 το βράδυ (μπορεί να είναι και αργά) γιατί θα βρεθεί κάποιος να τις κακοποιήσει επειδή δεν μπορεί να ελέγξει τις ορμές του.
    Αυτή είναι η παιδεία που μας αρμόζει.
    Συγχαρητήρια για τον τρόπο σκέψης σας, νιώθω αηδιασμένη.
     
    Last edited: 11 Μαρτίου 2021
  6. stratos83

    stratos83 Regular Member

    Μια πρόταση, καλο είναι να δείς το The Ripper στο netflix, τα πρωτα τρία θύματα ήταν πόρνες, το τέταρτο μια 16χρονη απο καλή οικογένεια με καλή παιδεία, με καλή ανατροφή..
    Η κοινή γνώμη είχε συγκλωνιστεί διότι πίστευαν οτι ο βιαστής, κυνηγούσε μόνο πόρνες...
     
  7. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    και εγω αισθανομαι ντροπη που μέσα εδω κάποιοι θεωρούν την ελευθερία του λόγου "ντροπη". Προσπαθείτε να σεβαστείτε την άποψη των άλλων όσο διαφορετική και αν είναι από την δική σας.
     
  8. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    Έγραψα κάπου ότι φταίει η κοπέλα ή απλά ψάχνετε για σάκο του μποξ ερμηνεύοντας κατά το δοκούν ???? ...
     
  9. p0ltergeist

    p0ltergeist Regular Member


     
  10. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    άλλο το "φταίει για ότι επαθε" και άλλο η αφέλεια. Μια κοπέλα με παιδεία θα ήξερε ότι μια τέτοια επίσκεψη δεν συνάδει ούτε αρμόζει με τις τυπικές επαγγελματικές σχέσεις.... ειδικά με έναν άνθρωπο που βουίζουν οι φήμες... Αγνοείτε ωστόσο την σαφέστατη τοποθέτηση που έκανα για τον θύτη και την αδιαμφισβήτητη ενοχή του
     
  11. p0ltergeist

    p0ltergeist Regular Member

    Δεν την αγνοώ, αυτό που προσπαθώ να πω είναι ότι η τοποθέτηση περί αφέλειας ή ελλειπής παιδείας (την οποία και θεωρώ εντελώς άκυρη όταν μιλάμε για τέτοια θέματα) εμπεριέχει ένα νοητό "τα θελε και τα παθε"
     
  12. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    λοιπόν θα μιλήσω ευθέως διότι θα χαθούμε στην μετάφραση... Μια γυναίκα που ανταλλάσσει την αξιοπρέπεια της για το προσωπικό της όφελος και δεκαετίες μετά θυμάται ότι θέλει να την αγοράσει πίσω...σε καμία περίπτωση δεν θα σκεφτώ "αχ το καημένο το κορίτσι τι έπαθε.." ..... Όχι επειδή είμαι γρουσουζης και σκατοχυψος αλλά διότι έτσι αισθάνομαι ότι αδικώ κατάφορα εκείνες που πραγματικά αιφνιδιαστηκαν και βίωσαν την απόλυτη βία.... Τονίζω και πάλι ότι η πρώτη περίπτωση ΔΕΝ δικαιολογεί τον δράστη κατά οποιονδήποτε τρόπο και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί "ελαφρυντικό" .