Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Αλληλεγγύη για τους βιασμούς γυναικών

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος Iagos, στις 10 Δεκεμβρίου 2015.

  1. Seras Victoria

    Seras Victoria My "give a fucks" are on vacation Contributor

    Ερώτηση: τα λεγόμενα "hate crimes" προσβάλλουν τις μειονότητες;
     
  2. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Συγνώμη που αμφέβαλλα  

    Υποθέτω ότι υπάρχουν αποχρώσεις όταν ορίζεται η ποινή για κάθε συγκεκριμένο έγκλημα. Αυτό που είπα είναι ότι από τη στιγμή που εισήχθη ο όρος αυτός, χωρίς αντίλογο από ό,τι γνωρίζω, ήρθε για να μείνει και η χρήση που του γίνεται ή η κατάχρηση, σε κοινωνικό πρωτίστως επίπεδο, είναι ένα άλλο κεφάλαιο.

    Γιατί τώρα ο διχασμός και όχι πριν ψηφιστεί αυτή η ορολογία;

    Όταν συμβαίνει πιθανότατα είναι στη βάση μιας πεποίθησης ότι η γυναίκα είναι η αδύναμη ή πιο συγκεκριμένα ότι δεν θα αντιδράσει επειδή είναι ή νιώθει η αδύναμη. Η αδυναμία όμως μπορεί να έγκειται στο ότι η υφιστάμενη την επίθεση δεν γνωρίζει ότι για τις γυναίκες που πέφτουν θύματα κακοποίησης ή βίας υπάρχει ειδικό πλαίσιο αναφοράς. Σε αυτό δεν βοηθάει η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση;

    Η αιτία του εγκλήματος έχει να κάνει με το τι είναι το θύμα; Θα περίμενα ότι η αιτία του εγκλήματος έχει να κάνει πρωτίστως με τον εγκληματία και τον εντελώς λάθος τρόπο που αισθάνεται, σκέπτεται, αποφασίζει και ενεργεί.

    @Aliki, ο ορισμός femicide του WHO έχω την εντύπωση ότι αντικρίζεται με περιπτώσεις όπως της Σαμάν Αμπάς. Το να τον αποδίδουμε σε οποιοδήποτε θύμα μη αναστρέψιμης βίας συμβαίνει να είναι γυναίκα μήπως μειώνει την δύναμή του και θέτει σε αμφιβολία την εγκυρότητά του;
     
  3. espimain

    espimain Contributor

    Αν ένας παλαβώσει και σκοτώσει τον γιο και την κόρη του στην περίπτωση του γιού είναι παιδοκτόνος, ενώ στην περίπτωση της κόρης είναι γυναικοκτόνος; Γιατί να συμβαίνει αυτό;.
     
  4. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Το παραπάνω ήταν αυτό που χρειαζόμουν για να μου κάνει το κλικ. Δεν είναι το εργαλείο το πρόβλημα, η χρήση του είναι.
    Γιατί χρησιμοποιείται -κακώς- για να διαχωρίσει το θύμα του φόνου και όχι την αιτία του φόνου. Είναι γυναίκα το θύμα; Ο γυναικοκτόνος. Είναι άντρας το θύμα; Η συζυγοκτόνος.
    Μακροπρόθεσμα ναι. Βραχυπρόθεσμα μόνο η νομοθέτηση στη δυνατότητα χρήσης της όποιας διαφοράς ισχύος μπορεί να βοηθήσει.

    Η παιδεία είναι το εμβόλιο, αν θες. Τα όποια νομοθετήματα περιορισμού της δυνατότητας χρήσης της όποιας διαφοράς σε όποια δύναμη, είναι το φάρμακο. Μπορεί να μην είναι πάντοτε αποτελεσματικό αλλά μέχρι να έρθει το εμβόλιο δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι καλύτερο.
     
    Last edited: 20 Ιουνίου 2021
  5. tithon

    tithon Contributor

    βατραχομυομαχία;
     
  6. tithon

    tithon Contributor

    επιβεβαιώθηκε απ τους γιατρούς ότι το θύμα δέχθηκε χτύπημα στην μύτη και στο μάτι. είναι καλύτερα και πήρε εξιτήριο.
     
  7. Aliki

    Aliki airetiko

    @gaby_m

    Θα ήθελα να διαβάσω το σκεπτικό σας για αυτή την επισήμανση που κάνατε,αν δεν καταλαβα όπως το εννοείτε αυτό που γραψατε

    Νομιζω ότι δε μένει μόνο στα περιστατικά που οι κακοποιητες είναι οικεία πρόσωπα ή το θρησκευτικόκοινωνικο υπόβαθρο της πράξης. Ο φονος γυναίκας λόγω φύλου ονομάζεται γυναικοκτονία,αυτό διαβάζω μαζί με την πρόθεση να υπάρχει διαχωρισμός και για τη βία κατά των γυναικών. Είναι ξεκάθαρο νομίζω ότι όταν ακούμε τη λέξη βιασμός ή ενδοικοικογενειακη βία, στο μεγαλύτερο ποσοστό των περιπτώσεων θα σκεφτούμε τη γυναίκα ως θύμα.
    Η πληθωρα διαφορετικών περιπτώσεων που ο όρος αυτός ανταποκρίνεται, θεωρω έχει να κάνει με τις άπειρες δικαιολογιες των κακοποιητων/κοινωνιας που επικαλούνται εγκλήματα πάθους, τιμής, οργής, πρόκλησης και ότι άλλο σκεφτούν με βάση πάντα το φύλο του θύματος.
    Νομίζω ότι το αντίθετο κάνει από το να αποδυναμώνει την εγκυροτητα του.
    Δημιουργεί ένα πιο δεμένο και ξεκάθαρο πλαίσιο όπου δε χωράει η αιτιολογία ήταν sex worker ή μουσουλμάνα κοκ
     
    Last edited: 20 Ιουνίου 2021
  8. Gangrel

    Gangrel Καλύτερα να καώ πάρα να σβήσω

    Καλό και αυτό
    Εγώ σκέφτομουν εξυπναδολαγνεια η πρωκτικοευφυΐα
    το αφήνω πάνω σου να διαλέξεις που ξέρεις καλύτερα
    Την καλημέρα μου κ πάντα μ υγεία
     
  9. bd.bd

    bd.bd Regular Member

  10. Iagos

    Iagos Contributor

    ....Τον σκότωσαν για το ποδόσφαιρο...

    Ντροπή και μόνο ντροπή...

     
  11. rea..

    rea.. Contributor

    Πιστεύω ότι οφείλεται στο γεγονός ότι δεν υπάρχει επαρκής ενημέρωση, τόσο για το ψήφισμα όσο και για τις εκτάσεις και τα μεγέθη της ενδοοικογενειακής βίας.

    Γίνονται προσπάθειες αλλά υπάρχουν πολλά εμπόδια ακόμα. Στην συγκεκριμένη συζήτηση, μπορείς να πάρεις μια πρόχειρη εικόνα (σε μικρογραφία) των εμποδίων.
    Θεωρητικά είμαστε όλοι "κατά" της ενδοοικογενιακής βίας . Μιλόντας για κουλτούρα, δεν αντιλαμβανόμαστε το βάθος που έχει αυτή η έννοια μέσα μας ακόμα και ασυνείδητα, πόσο έχει επηρεάσει την σκέψη μας. Δεν ξέρουμε πως να το αναγνωρίσουμε για να το ξεριζώσουμε.
    Λέμε αναγνώρηση και εννοούμε απλώς μια επιφανειακή αποδοχή λέξης - ταμπέλας και είναι λάθος. Δεν είναι αναγνώρηση όταν δεν γίνεται απορρόφηση, όταν δεν γίνεται γνώση και αντίληψη.

    Ο κύριος λόγος είναι η άγνοια και πάνω της χτίζονται όλα τα υπόλοιπα.

    Η θετική πλευρά του πράγματος είναι ότι γίνονται βήματα, μέχρι πριν λίγες δεκαετίες η σιωπή ήταν άγραφος κανόνας στα σπίτια μας.
     
    Last edited: 21 Ιουνίου 2021
  12. Alice in wonderland

    Alice in wonderland sui generis Contributor

    Λιγότερες ενστάσεις προβάλει η Τουρκία για να αναγνωριστούν οι γενοκτονίες εθνών τις οποίες επιτέλεσε, παρά η πλειοψηφία των ανδρών (#notallmen, see what I did there?) να δεχτούν την λέξη "γυναικοκτονία". Υπάρχει ο πατροκτόνος, ο μητροκτόνος, παιδοκτόνος, υπάρχει ζωοκτονία αλλά προς Θεού, ΟΧΙ ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ, γιατί αν υπήρχε η λέξη, θα έπρεπε να υπάρχει κ η αναγνώριση του φαινομένου, γυναίκες θανατώνονται μαζικά στα χέρια κακοποιητών - ε, και αυτό δε συμβαίνει, συμβαίνει;; "και γυναίκες σκοτώνουν άντρες, θυμάστε μία που σκότωσε έναν κ τον έβαλε στον καταψύκτη μπλα μπλα μπλα", ΝΑΙ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ, ΦΙΛΕ. ΤΗΝ ΜΙΑ. ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΕ ΕΝΑΝ. Τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους, είναι η αφόρητη αλήθεια. Που προκαλεί δυσφορία. Σπάω το κεφάλι μου, ειλικρινά. Γνωρίζω ανθρώπους καλούς, και φίλους και γνωστούς και συγγενείς μου. Που ενώ παίρνουν ξεκάθαρη θέση υπέρ των θυμάτων, αρνούνται μετά βδελυγμίας να αποδεχτούν τον όρο "γυναικοκτονία", τους ενοχλεί αφάνταστα, γιατί;
    Με ανησυχεί αυτή η ενστικτώδης σχεδόν παρόρμηση τόσων πολλών, να αποδεχτούν τον όρο, άρα και την κατάσταση. Πως θα αλλάξουν τα πράγματα αν δεν συμφωνήσουμε κατ'αρχην και κατ'αρχάς, ΠΩΣ ΟΝΤΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ; Πως θα βρούμε την θεραπεία της 'αρρώστιας', όταν δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε καν, στο ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ;
    #γυναικοκτονία ΠΕΣ'ΤΟ.

    Copy paste από σελίδα του φβ