Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Αλληλεγγύη για τους βιασμούς γυναικών

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος Iagos, στις 10 Δεκεμβρίου 2015.

  1. rea..

    rea.. Contributor

    Όταν ανοίγεις συζήτηση για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα όπως τον βιασμό ενός κοριτσιού, θα πρέπει να είσαι έτοιμος να αναλάβεις και την ευθύνη της βαρύτητας του θέματος.

    Μισόλογα, υπονοούμενα και «όποιος κατάλαβε» σε νήμα που αφορά περιπτώσεις βιασμών και φόνων? Δεν το δέχομαι.
    Πως να στο πω? Είναι ένα τόσο ευαίσθητο θέμα που θεωρώ αυτονόητο ότι θέλει κάποια προσοχή η προσέγγιση του.

    Δεν αναφέρομαι μόνο σε σένα, μιλώ γενικά. Έχω διαβάσει από απροκάλυπτο victim shaming, μέχρι τον τέρμα καμένο σχολιασμό περί στριπτίζ με πατατάκια.
    Είναι πραγματικά κρίμα.

    Το ελάχιστο ανθρώπινο δείγμα ουσιαστικής αλληλεγγύης προς τα θύματα, είναι ο στοιχειώδης σεβασμός. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ακόμα και οι όποιες διαφωνίες που υπάρχουν, παράγουν έργο, σκέψη, ενημέρωση, προβληματισμό, ευαισθητοποίηση. Και ευτυχώς υπάρχει και αυτή η εικόνα στο νήμα.

    Από την άλλη μεριά, για κάποιους λόγους, σε κάποια μέλη, το θέμα πειράζει κάποιες περίεργες χορδές και τους βγάζει κάποιες ανεξήγητες αντιδράσεις και τσιτώματα. Δεν με ενδιαφέρει να τα εξηγήσω ή να τα καταλάβω, δεν τα δέχομαι σαν ψύχραιμη και νηφάλια έκφραση λόγου.
     
    Last edited: 4 Αυγούστου 2021
  2. Δίας

    Δίας Live a life by design not by default

    Δεν αντιλέγω αλλά καλώς ή κακώς οι διαχειριστές μερικές φορές διαφωνούν με τον τρόπο που αναλαμβάνω την ευθύνη που λες. Και επειδή δεν θέλω να δημιουργώ προβλήματα σε ένα χώρο που με φιλοξενεί χρόνια τώρα προτιμώ μια πιο "ουδέτερη" στάση (όχι ότι τα καταφέρνω πάντα)
     
  3. Alice in wonderland

    Alice in wonderland sui generis Contributor

    Η γυναικοκτονία εκτός από έμφυλη δολοφονία είναι και πολιτική δολοφονία.

    Η πατριαρχία και ο νεοσυντηρητισμός δολοφόνησαν ακόμη μια γυναίκα ακριβώς γιατί είναι γυναίκα.

    Η γυναικοκτονία στη Λάρισσα επιβεβαιώνει ότι το τρίπτυχο Πατρίς - Θρησκεία - Οικογένεια σκοτώνει, δολοφονεί.

    Δεν είναι μόνο γυναικοκτονία είναι και πολιτική γυναικοκτονία.

    Η πατριαρχική εξουσία υπηρετεί πιστά το τρίπτυχο Πατρίς - Θρησκεία - Οικογένεια για να εκλέγεται και να παραμένει στην εξουσία. Και η ύπαρξη της γυναίκας , η ύπαρξη της χειραφετημένης γυναίκας αποτελεί τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την εξουσία τους.

    Και η πατρίδα και η θρησκεία και η οικογένεια οφείλουν την ύπαρξη και την εξουσία τους στην καταπίεση και την χειραγώγιση της γυναίκας.

    Και οι τρεις αυτοί πυλώνες του νεοσυντηρητισμού τοποθετούν την γυναίκα στην θέση της μήτρας αναπαραγωγής και τίποτε άλλο. Και κάθε φορά που η γυναίκα έδειχνε να ξεφεύγει από αυτά τα δεσμά το πατριαρχικό σύστημα χτυπούσε αλύπητα. Στο μεσαίωνα οι ελευθερόφρονες γυναίκες κυνηγήθηκαν και δολοφονήθηκαν ως μάγισσες από την θρησκεία και καλά της αγάπης.

    Κάθε μία γυναικοκτονία τελείται με την υποβοήθηση απο το κράτος από τους διάφορους Μπαλάσκες του.

    Τα ΜΜΕ παίζουν τον πιο βρόμικο ρόλο σε όλο αυτό όπως τον έπαιζαν πάντα.

    Οι γυναίκες είναι η ελπίδα της ανθρώπινης κοινωνίας για μια ουσιαστική εκτόξευση προς τα μπροστά. Κι αυτό η πατριαρχική και συντηρητική εξουσία και κοινωνία δεν το θέλει και για αυτό τις δολοφονεί. Όσο δεν αποκαθηλώνουμε την πατρίδα την θρησκεία και την οικογένεα τόσο θα δολοφονούνται γυναίκες, τόσο θα σαπίζει αυτή η κοινωνία η οποία έχει σκοπό να κρατήσει την πατριαρχία στην εξουσία.

    Η γυναικοκτονία εκτός από έμφυλη δολοφονία είναι και πολιτική δολοφονία.

    Μανόλης Μαυραντωνάκης
     
  4. Iagos

    Iagos Contributor

    Νέα γυναικτονία στο Ρέθυμνο – Απόπειρα αυτοκτονίας έκανε ο δράστης
    Δεύτερη γυναικοκτονία μέσα σε λίγες μέρες σημειώθηκε στο Ρέθυμνο όπου άνδρας πυροβόλησε δύο φορές μία γυναίκα και έπειτα αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει. Τον άνδρα συνέλαβε η αστυνομία μετά την απόπειρα και πλέον νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Ηράκλειο Κρήτης.
     
    George Vitsaras / SOOC

    Άλλη μία γυναικοκτονία συνέβη, αυτή τη φορά στο Ρέθυμνο, όταν 49χρονος άνδρας πυροβόλησε δύο φορές και σκότωσε 47χρονη στην περιοχή Πάνορμο του Δήμου Μυλοποτάμου και στη συνέχεια αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι.

    Σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικά μέσα, το απόγευμα της Κυριακής 8 Αυγούστου, πυροβόλησε τη γυναίκα πισώπλατα αφού της ζήτησε να βγει από την επιχείρηση που εκείνη διατηρούσε και έπειτα προσπάθησε να αυτοκτονήσει. Τον άνδρα βρήκε η αστυνομία μετά την απόπειρα και αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ρεθύμνου και έπειτα στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

    https://thepressproject.gr/nea-gynaiktonia-sto-rethymno-apopeira-aftoktonias-ekane-o-drastis/
     
  5. Iagos

    Iagos Contributor

    Άλλη μια γυναικοκτονία προκαλεί σοκ στο Πανελλήνιο, καθώς 55χρονος άνδρας δολοφόνησε τη σύντροφό του μέσα στο διαμέρισμά της στη Θεσσαλονίκη, στην οδό Γραβιάς, το μεσημέρι της Δευτέρας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival, το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στη 1 το μεσημέρι, στην οδό Γραβιάς, στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Ο δράστης της δολοφονίας της 55χρονης γυναίκας με καταγωγή από τη Γεωργία είναι επίσης Γεωργιανός και εγκατέλειψε το θύμα στο διαμέρισμα, ενώ περιοίκοι είδαν τον άνδρα να φεύγει από την πολυκατοικία με αιματοβαμμένα ρούχα.

    Λίγες ώρες αργότερα, ο άνδρας εντοπίστηκε και συνελήφθη στο Καραμπουρνάκι κοντά στον Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης. Όπως αναφέρουν πληροφορίες του thestival, η σύλληψη φέρεται να έγινε έπειτα από τηλεφώνημα πολίτη στην ΕΛΑΣ.

    Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στο thestival ότι προηγήθηκε σοβαρό επεισόδιο εντός του διαμερίσματος. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της τοπικής ιστοσελίδας, σύμφωνα με την μαρτυρία γείτονα το επεισόδιο διήρκεσε περίπου τριάντα λεπτά. Κάποια στιγμή άκουσε την 55χρονη γυναίκα να φωνάζει: «Σε παρακαλώ μη με σκοτώσεις». Λίγα λεπτά αργότερα την άκουσε να βαριανασαίνει, ενώ είχαν προηγηθεί γδούποι και χτυπήματα. Κλήθηκε το ΕΚΑΒ και η αστυνομία όμως η άτυχη γυναίκα είχε καταλήξει.

    Σημειώνεται πως αυτή είναι η ένατη γυναικοκτονία στη χώρα μας από την αρχή του χρόνου.

    https://tvxs.gr/news/ellada/nea-gynaikoktonia-sti-thessaloniki
     
  6. Alice in wonderland

    Alice in wonderland sui generis Contributor

  7. Iagos

    Iagos Contributor

    Ο Πάνος Κοκκινόπουλος, ο σκηνοθέτης ο οποίος με τα τηλεοπτικά «Κόκκινο κύκλο», «10η εντολή» και «Ου φονεύσεις» εστίασε πολλά χρόνια πριν σε περιστατικά ενδοοικογενειακής και έμφυλης βίας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Παναγιώτη Δαλαταριώφ για το Gazzetta for Her αναφέρθηκε διεξοδικά και με ειλικρίνεια στο φαινόμενο των γυναικοκτονιών στη χώρα.

    Σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν έχει αλλάξει κάτι στο προφίλ των γυναικοκτόνων με το πέρασμα του χρόνου ο Π. Κοκκινόπουλος απάντησε: «Δεν πιστεύω ότι γίνονται πιο συχνά γυναικοκτονίες απ’ ότι παλιότερα. Απλά τώρα το μαθαίνουμε πιο γρήγορα. Το μαθαίνουμε αμέσως γιατί οι γυναίκες έχουν μάθει να αντιδρούν, να επαναστατούν, να προσπαθήσουν να ανακτήσουν το “εγώ” τους, να είναι αυτόνομες υπάρξεις κι όχι κτήματα κάποιου ανθρώπου. Οι γυναικοκτονίες κι η ενδοοικογενειακή βία στην Ελλάδα υπήρχαν πάντα»

    Ο σπουδαίος σκηνοθέτης έχει μελετήσει ιστορίες από το 1920 κι έπειτα και διαπίστωσε ότι στην Ελλάδα συμβαίνουν κατά κόρον, «γιατί στην Ελλάδα είμαστε γιδοβοσκοί, δεν είμαστε κοινωνία, είμαστε φυλή. Οι άνθρωποι ζούσαν στα χωριά, σ’ ένα δωμάτιο όλοι. Όλοι έκαναν ό,τι έκαναν με τους άλλους κι ο άρχοντας πατέρας-αφέντης ήταν ο κτηματίας. Όπως είχε τα ζώα του είχε και τα παιδιά του και τη γυναίκα του. Ήταν κτήματά του, δεν υπήρχε κανένας έρωτας. Και τώρα αυτός που σκοτώνει και λέει “τη σκότωσα γιατί ήμουν ερωτευμένος και δεν μπορούσα μακριά της” ,είναι βλακείες. Δεν υπάρχει έρωτας, υπάρχει κτήση».

    Ο ίδιος αναφέρθηκε εκτενώς και στην πατριαρχική κοινωνία που ζούμε. «Δεν είμαστε κοινωνία, είναι φυλή. Είμαστε “εγώ κι η οικογένειά μου να είμαστε καλά κι όλοι οι άλλοι να πάνε να…”. Δεν περάσαμε Διαφωτισμό, το “Liberté, Égalité, Fraternité (Ελευθερία, Ισότητα, Αδελφοσύνη)” δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Κρατάμε το σπίτι μας καθαρό και πετάμε τα σκουπίδια μας από το παράθυρο, γιατί δεν μας ενδιαφέρει τί θα γίνει στον δρόμο. Μας ενδιαφέρει εμείς να είμαστε καλά. Και το “εμείς” πηγαίνοντας στο θέμα μας είναι “εγώ ο αφέντης να έχω τα πράγματα υπό έλεγχο. Το παιδί μου θα είναι η συνέχειά μου, η κόρη μου θα είναι η συνέχειά μου και επειδή θα είναι και παιδί μου το κάνω κι ό,τι θέλω – ό,τι πάει να πει αυτό που λέω -, η γυναίκα μου είναι γυναίκα μου και είναι δικιά μου και δεν υπάρχει περίπτωση να φύγει γιατί αν φύγει θα μπει στο χώμα. Τελείωσε! Είναι δικιά μου” . Δεν υπάρχει έρωτας, είναι μόνο κτήση. Ο έρωτας είναι κάτι άλλο για μένα. Είμαστε τριτοκοσμικοί και στην Τουρκία έχει πολλούς σαν εμάς, είμαστε το Ιράν της Ευρώπης ως γνωστόν αλλά ας μην πάμε σ’ αυτό το κομμάτι».

    https://thepressproject.gr/eimaste-...inai-dikia-mou-ki-an-fygei-tha-bei-sto-choma/
     
  8. Iagos

    Iagos Contributor

    Κατέ Καζάντη: The Bachelor, το σόου της γυναικείας κακοποίησης

    Οι γυναικοκτόνοι και οι λοιποί κακοποιητές δεν φυτρώνουν παρασιτικά, ανάμεσα σε λιβάδια με τριαντάφυλλα και άλλα καλλωπιστικά φυτά. Καθορίζονται από τις συνθήκες της ύπαρξής τους και όχι μοναχά τις υλικές: καθορίζονται κυρίως από την κουλτούρα της εποχής η οποία πριμοδοτεί ή δεν πριμοδοτεί την ανισότητα των φύλων και τους επιτρέπει ή δεν τους επιτρέπει να φέρονται αυταρχικά, με βάση ένα, τρόπον τινά, κατεστημένο εθιμικό πατριαρχικό δίκαιο.

    Οι εκφάνσεις μιας τέτοιας κακοποιητικής κουλτούρας γίνονται παραπάνω από φανερές στην βιομηχανία του θεάματος. Η αναπαραγωγή των στερεοτυπικών ρόλων, από το χοντροκομμένο γυναίκα πρωτίστως μάνα πλένει πιάτα, άντρας κουβαλητής, μέχρι τη σεξουαλικοποίηση της γυναικείας ταυτότητας, με την αποθέωση μιας στερεοτυπικής ομορφιάς κ.ο.κ., λειτουργεί σε δυο επίπεδα: ως καταπιεστικός μηχανισμός για τα θηλυκά και ως μηχανισμός επικύρωσης της αρσενικής κυριαρχίας, ταυτόχρονα.

    Η φιλοσοφία του “άντρας είμαι, ό,τι θέλω κάνω” και οι γυναίκες κτήμα μου υποκρύπτεται παντού: πίσω από την κυρίαρχη θρησκεία με τον ώμο του Αδάμ, πίσω από την ιεροποίηση της μητρότητας, πίσω από την ενοχή της σεξουαλικής απόλαυσης. Υποκρύπτεται, στις σύγχρονες κοινωνίες, πίσω από τις περισσότερες, δήθεν για “λαϊκή κατανάλωση”, εκπομπές της τηλεόρασης, κι ας παραμένει ζητούμενο αν οι ινστρούχτορες της τηλοψίας γνωρίζουν τι εστί λαός.
    Κι επειδή συχνά αναφέρεται ο ρόλος της μάνας, άρα της γυναίκας, στην ανατροφή των κακοποιητών, λογική που μετατρέπει και πάλι το θύμα σε θύτη, απαλλάσσοντας από κάθε ενοχή τους όντως ενόχους, να κραυγάζεις με κάθε ευκαιρία τις ευθύνες των από πάνω, που κατασκευάζουν αξιακά συστήματα και ανθρωπολογικά πρότυπα, είναι χρέος.

    Κορωνίδα του είδους που χαϊδολογεί τα ένστικτα του κυρίαρχου “ό,τι θέλω κάνω”, το διαβόητο The Bachelor. Το οποίο, σημειωτέον, προβλήθηκε σε ένα σωρό χώρες του δυτικού κόσμου, από τις ΗΠΑ όπου και δημιουργήθηκε, μέχρι την Αυστραλία, τη Σουηδία ή τη Ρουμανία. Στην Ελλάδα προβάλλεται για δεύτερη σεζόν. Φυσικά, ουδείς θεσμός παρενέβη για την απαγόρευση της προβολής του, πουθενά. Συνεχίζει απρόσκοπτα τον κακοποιητικό του ρόλο, με τον αφέντη να διαλέγει γυναίκα από το χαρέμι κατά τις ορέξεις του. Έτσι, η αδυνατότητα του αρσενικού να κατανοήσει ότι το όχι είναι όχι, γίνεται υπόθεση ενός συγκεκριμένου πολιτισμού ο οποίος παράγει και καταναλώνει τέτοια σκουπίδια.
    https://commonality.gr/kate-kazanti-the-bachelor-to-sooy-tis-gynaikeias-kakopoiisis/
     
  9. de7

    de7 s

  10. Seras Victoria

    Seras Victoria My "give a fucks" are on vacation Contributor

    Στην Αμερική πάντως υπάρχει και το bachelorette, όπου μια γυναίκα επιλέγει ανάμεσα σε πολλούς άντρες.
     
  11. quest

    quest custom title

  12. Iagos

    Iagos Contributor

    Νέα γυναικοκτονία στην Κρήτη – Σκότωσε τη σύζυγό του και απειλεί να αυτοκτονήσει
    Ένας 54χρονος άνδρας μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τη 48χρονη πρώην σύζυγό του στην Ιεράπετρα. Το περιστατικό είναι σε εξέλιξη καθώς ο δράστης έχει εντοπιστεί, βρίσκεται σε έναν γκρεμό και απειλεί να αυτοκτονήσει.
     

    Η δολοφονία σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στην περιοχή της Περιστεράς στην Ιεράπετρα, όταν μετά από καυγά ο 54χρονος μαχαίρωσε πολλές φορές φορές την 48χρονη τραυματίζοντάς την θανάσιμα.

    Αμέσως μετά τη δολοφονία, ο δράστης διέφυγε και εντοπίστηκε από την αστυνομία κοντά σε έναν γκρεμό όπου ο δράστης απειλεί να αυτοκτονήσει.

    Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, το ζευγάρι είχε χωρίσει πρόσφατα και η γυναίκα διέμενε προσωρινά σε ενοικιαζόμενα δωμάτια, ενώ μαζί είχαν και τέσσερα παιδιά.

    https://thepressproject.gr/nea-gyna...se-ti-syzygo-tou-kai-apeilei-na-aftoktonisei/