Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Αλληλεγγύη για τους βιασμούς γυναικών

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος Iagos, στις 10 Δεκεμβρίου 2015.

  1. RAIN

    RAIN nefelibata

    Σκοπός θα λεγόταν στο ένα ποστ.
    Στο εκατοστό ποστ που επαναλαμβάνεις τα ίδια και τα ίδια, λέγεται εμμονή.
     
  2. Δίας

    Δίας Live a life by design not by default

    Όταν υπάρχουν μέλη που δεν το κατανοούν (ίσως και ηθελημένα) και κάνουν και σχόλια τι θα έπρεπε να γίνει;;
    Ξέρετε εγώ δεν είμαι σαν ένα μέλος που δημόσια είχε αναφέρει ότι με θεωρεί ανάξιο για να συζητήσει μαζί μου.
     
  3. Naja

    Naja New Member

    Συμφωνώ απόλυτα.
     
  4. sapfw

    sapfw out of order Contributor

    Για να καταλάβω @Δίας θεωρείς πως δεν υπάρχει αλληλεγγύη σε θύμα που ο θύτης του έχει κάποια συγκεκριμένη καταγωγή;
     
  5. RAIN

    RAIN nefelibata

    Να κατανοήσουν τι ακριβώς;
    Σου έχει επανειλημμένα απαντηθεί ότι η αλληλεγγύη δεν έχει και δεν θα έπρεπε να εχει χρώμα, φυλή, θρησκεία, φύλο.
     
  6. NobodyKP

    NobodyKP Contributor

    Από τότε που ισχύει το "άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε" που λέει και το γνωμικό. ;-)
    Διότι το σωστό, για πολλούς δεν το καθορίζει η ορθότητά του, αλλά το αν το έχει πει ο "κατάλληλος" άνθρωπος ή το κατάλληλο μέσο ή εξυπηρετεί τις απόψεις μας ή τις πολιτικές πεποιθήσεις μας, κλπ κλπ κλπ κλπ... πάντως όχι η ορθότητα του.
     
  7. Iagos

    Iagos Contributor

    Παραδεκτή από τις ευρωπαϊκές δικαστικές Αρχές έγινε η προσφυγή που έκανε η Γεωργία Μπίκα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την υπόθεση του βιασμού της, όπως η ίδια κατήγγειλε πριν από περίπου ένα χρόνο και έτσι η υπόθεση οδηγείται και επίσημα στα ένδικα μέσα του εξωτερικού.

    Όπως αναφέρει το ThessToday.gr, η Γεωργία Μπίκα είχε κάνει την προσφυγή στις 22 Σεπτεμβρίου για την υπόθεση του βιασμού της και έγινε παραδεκτή από το το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο πρότεινε στην ίδια, αλλά και την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσουν σε διακανονισμό και να αποζημιωθεί.

    «Η Γεωργία Μπίκα δεν πρόκειται να δεχθεί τον διακανονισμό, διότι επιθυμεί να οδηγηθεί η υπόθεση σε δημόσια συνεδρίαση, για να υποστηρίξει ζωντανά τα όσα ακριβώς συνέβησαν, και μετά να αποφασίσει το δικαστήριο για το τελικό ποσό της αποζημίωσης» δήλωσε στο ThessToday.gr ο δικηγόρος της Γεωργίας Μπίκα, Νίκος Διαλυνάς.

    Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, το θέμα δεν είναι η αποδοχή υψηλότερου ή χαμηλότερου ποσού αποζημίωσης, αλλά η δικαίωση της Γεωργίας Μπίκα, κυρίως ηθικής.

    «Από εκεί και πέρα το επόμενο ραντεβού μας θα είναι στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, και αξίζει να τονιστεί πως από τις 78.000 προσφυγές, μόνο το 8% αυτών γίνεται δεκτό. Μπορεί ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματά του, όχι μόνο για τα στοιχεία που περιείχε η προσφυγή, αλλά και για την αστοχία και τις παραλείψεις των ελληνικών αρχών», εξηγεί ο κ. Διαλυνάς.

    Η Γεωργία Μπίκα έκανε την προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μετά την αρχειοθέτηση της υπόθεσης στην Ελλάδα από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, όπου δεν έκανε αποδεκτή την άσκηση αναίρεσης κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, το οποίο απάλλαξε τον 27χρονο από την κατηγορία του βιασμού.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η υπόθεση καταγγέλθηκε από τη Γεωργία Μπίκα πριν από περίπου ένα χρόνο, αναφέροντας στις Αρχές ότι έπεσε θύμα νάρκωσης και βιασμού σε σε γνωστό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης το βράδυ της παραμονής της πρωτοχρονιάς.

    https://www.cnn.gr/ellada/story/354...evropaiko-dikastirio-gia-tin-ypothesi-viasmoy

     
    Last edited: 16 Μαρτίου 2023
  8. Iagos

    Iagos Contributor

    Απροστάτευτο και εκτεθειμένο άφησε επί μήνες η ελληνική Πολιτεία ένα παιδί που έχει υποστεί τα πάνδεινα, τη 12χρονη-θύμα πολλαπλών βιασμών και τράφικινγκ στην υπόθεση του Κολωνού, με αποτέλεσμα χθες να κινδυνέψει η ζωή της καθώς δέχτηκε άγρια επίθεση εκφοβισμού μέσα στο σπίτι όπου διαμένει, εκτός Αθήνας.

    Πρώτα η κυβέρνηση και πολλά ΜΜΕ αποκάλυψαν την περιοχή όπου ζει, στη συνέχεια αγνοήθηκαν οι προειδοποιήσεις των δικηγόρων της οικογένειας, φεμινιστικών συλλογικοτήτων και της Επιτροπής Αλληλεγγύης πως το κορίτσι εξακολουθεί να κινδυνεύει και χθες αποδείχτηκε με τον πλέον εξοργιστικό τρόπο πως οι φόβοι ήταν πραγματικοί και πως τίποτα δεν έχει γίνει ώστε να υπάρξει ένα στοιχειώδες πλαίσιο προστασίας απέναντι σε ένα κύκλωμα τραμπούκων που εμφανώς απειλεί και επιχειρεί να κλείσει τα στόματα, παρέχοντας προστασία στους θύτες.

    Η επίθεση συνέβη χθες το πρωί, όταν το 12χρονο κορίτσι που εξέδιδε ο νεοδημοκράτης Ηλίας Μίχος ήταν μόνο στο σπίτι καθώς η θεία του ήταν σε δουλειά. Τότε είδε άγνωστο άνδρα με καλυμμένα χαρακτηριστικά (φουλ φέις) και καλυμμένα τα παπούτσια του με ποδονάρια να επιχειρεί να μπει μέσα στο σπίτι.

    Η μικρή έσπρωξε την πόρτα και αμύνθηκε, ωστόσο ο δράστης πρόλαβε να της επιτεθεί με μαχαίρι τραυματίζοντάς την στο χέρι. Το κορίτσι φώναξε δυνατά και πήρε αμέσως το κινητό της για να καλέσει την Αστυνομία, με αποτέλεσμα ο άγνωστος να σπεύσει να φύγει.

    Στη συνέχεια η ίδια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και έπειτα μαζί με τη θεία της πήγαν στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής και κατέθεσαν μήνυση, ενώ παραγγέλθηκε και ιατροδικαστική εξέταση. Δύο ημέρες πριν, καθώς ο μικρός της αδελφός βρισκόταν στην είσοδο του σπιτιού, άγνωστος σταμάτησε μπροστά του και βάζοντας το δάχτυλο μπροστά στο στόμα του έκανε το σήμα «μη μιλάς» κι εξαφανίστηκε.

    Την Πέμπτη 2 Μαρτίου άγνωστος πέταξε πέτρα και έσπασε το παράθυρο του δωματίου των παιδιών στο ίδιο σπίτι. «Η καταγγελία του γεγονότος στην Αστυνομία όχι μόνο δεν πρόσφερε κάτι, αλλά αντιμετωπίστηκε με αδιανόητη αδιαφορία», ανέφερε τότε η Επιτροπή Αλληλεγγύης. Το κορίτσι επίσης έχει αντιληφθεί αγνώστους να τη φωτογραφίζουν κατ’ εξακολούθηση όταν βρίσκεται σε δημόσιο χώρο.

    «Δεν είναι τυχαίο ότι ο δράστης γνωρίζει πώς να μην αφήνει ίχνη. Τους απειλούν συνεχώς. Περνάνε απ’ έξω από το σπίτι και τους κάνουν νόημα να μη μιλήσουν. Προφανώς είναι ένα κύκλωμα με πλάτες από πίσω. Τι θα πει μετά η Πολιτεία αν γίνει κάτι χειρότερο;» λέει στην «Εφ.Συν.» η συνήγορος Αντωνία Λεγάκη.

    Σήμερα οι δύο δικηγόροι της οικογένειας, Ασπασία Ταραχοπούλου και Αντωνία Λεγάκη, θα υποβάλουν εκ νέου συγκεκριμένη αίτηση στην ανακρίτρια για να καταθέσει η 12χρονη νέα στοιχεία (με νέα ονόματα δραστών) για την υπόθεση. Εντύπωση προκαλεί πως πριν από λίγες ημέρες η ανακρίτρια απέρριψε ως αόριστη σχετική αίτηση της κ. Ταραχοπούλου.

    «Προφανής κίνδυνος»
    Από την άλλη πλευρά, το να αναγκάζεται ένα μικρό παιδί να καταθέτει ξανά και ξανά, βιώνοντας επανειλημμένα τη σωματική και ψυχική κακοποίησή του, είναι πολύ βασανιστικό και συνιστά ένα είδος δευτερογενούς θυματοποίησης. Ομως, από ό,τι φαίνεται, το κορίτσι είναι αποφασισμένο να καταθέσει εκ νέου.

    «Ο κίνδυνος είναι προφανής, όπως και η απειλή για να μη μιλήσουν. Εξι μήνες μετά την αποκάλυψη των βασανιστηρίων της 12χρονης, η Πολιτεία την έχει αφήσει απολύτως απροστάτευτη, στο έλεος των κυκλωμάτων που την εκμεταλλεύονταν. Καλούμε τις Αρχές να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των παιδιών και καθιστούμε υπεύθυνους όλους τους θεσμικά και πολιτικά αρμόδιους για οτιδήποτε συμβεί στα παιδιά!» αναφέρουν οι δικηγόροι.

    Σε ανακοίνωσή της μέσα από τη φυλακή όπου κρατείται, η μητέρα της κάνει λόγο για συστηματικές προσπάθειες εκφοβισμού της κόρης της «για να σταματήσει να “μιλάει” σχετικά με όσα βίωσε» και ζητά την άμεση συνδρομή των αρμόδιων αρχών, ώστε «να συλληφθούν ο/οι δράστες και να προστατευθεί η κόρη μου και η οικογένειά μου».

    Σε όλες τις καταθέσεις το κορίτσι επιμένει ότι η μητέρα της δεν γνώριζε για τη δράση του Ηλία Μίχου και του κυκλώματος μαστροπείας, ενώ το ίδιο υποστηρίζουν όλα τα αδέλφια της που στέκονται στο πλευρό της μητέρας τους.

    Σημειώνεται ότι τον τόπο διαμονής της 12χρονης και του αδερφού της είχε γνωστοποιήσει δημόσια η ίδια η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου από το βήμα της Βουλής, ισχυριζόμενη ότι το κορίτσι είχε μπει σε πρόγραμμα κατ’ οίκον διδασκαλίας, κάτι που τότε μάλιστα δεν ίσχυε. Μόλις την 1η Μαρτίου ξεκίνησε τα μαθήματα στο σπίτι με 2 καθηγητές.

    Σε παλαιότερη ανακοίνωσή του για τη συγκεκριμένη υπόθεση ο πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Κωνσταντίνος Μενουδάκος είχε πει: «Απαγορεύεται απολύτως η διάδοση πληροφοριών και ειδήσεων που μπορούν άμεσα ή έμμεσα να οδηγήσουν στην αποκάλυψη της ταυτότητας του ανήλικου θύματος, συμπεριλαμβανομένων και των πληροφοριών με τις οποίες ταυτοποιούνται οι γονείς, οι συγγενείς και ο φιλικός του κύκλος».

    «Είναι αδιανόητο αυτό που έχει συμβεί. Ούτε εμείς που το καταγγέλλαμε τόσον καιρό δεν το πιστεύουμε σήμερα. Ηταν απαράδεκτο να βγαίνει δημοσίως μια υπουργός και να αποκαλύπτει τον τόπο κατοικίας του θύματος» υπογραμμίζει στην «Εφ.Συν.» η Γιώτα Μπόμπου, μέλος της Επιτροπής Αλληλεγγύης στη 12χρονη.

    Πλήρης εγκατάλειψη
    Η ίδια προσθέτει: «Είναι τέραστια η κρατική ευθύνη. Εχουν εγκαταλείψει την οικογένεια στη μοίρα της σε μια υπόθεση τόσο σοβαρή. Δεν τους έχουν δώσει ούτε ένα ευρώ στήριξης τόσο καιρό. Ο πατέρας παραμένει άνεργος και έχουμε κάνει δεκάδες αιτήματα στον Δήμο της Αθήνας για να βρει μια δουλειά, χωρίς αντίκρισμα».

    H πλήρης εγκατάλειψη της οικογένειας από την πλευρά του κράτους, η αδιαφορία της Αστυνομίας για τις απειλές που είχαν προηγηθεί, η αναποφασιστικότητα των εισαγγελικών αρχών και οι κυβερνητικές επιπολαιότητες, εκτός από το ότι παραβιάζουν σχεδόν όλες τις διεθνείς συμβάσεις για τα Δικαιώματα του Παιδιού, οπλίζουν το χέρι των μαφιόζων και επιχειρούν να φιμώσουν τα θύματα.

    Αντί η Πολιτεία να πάρει μέτρα για να διευκολύνει τη σωματική και ψυχολογική ανάρρωση και την κοινωνική επανένταξη κάθε παιδιού-θύματος, στέλνεται ένα σήμα αποτροπής των καταγγελιών των θυμάτων. Ποιος προστατεύει ποιον;

    https://www.efsyn.gr/ellada/koinonia/384601_aprostateyti-stis-epitheseis-ekfobismoy-i-12hroni
     
  9. dina

    dina Σκλαβα της Brt Contributor

    Είναι εξοργιστικο το ότι δεν εχουν ορίσει αστυνομική φύλαξη στη 12χρονη και τον γελοίο τον φουρθιωτη τον φυλουσαν 14 αστυνομικοί.
    Απλά τραγικοί...όλοι τους.
    Σαπίλα.
     
  10. Iagos

    Iagos Contributor

    Το κείμενο της Επιτροπής Αλληλεγγύης που στηρίζει το παιδί από την πρώτη στιγμή.

    ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ 12ΧΡΟΝΗ
    ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΣ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟ ΣΤΟΜΑ

    Τα κυκλώματα και οι «υψηλοί» προστάτες τους κλιμακώνουν τις επιθέσεις , απέναντι στην 12χρονη απο τον ΚΟΛΩΝΟ.

    Η παρέμβαση κράτους και παρακράτους χτύπησε για 7η φορά την πόρτα τους. Από τα κρούσματα εκφοβισμού και τρομοκράτησης για να κλείσει το στόμα το 12χρονο κορίτσι, περνούν πλέον σε απόπειρες δολοφονικών επιθέσεων.

    To νέο κρούσμα, αφορά επίθεση αγνωστου άνδρος, με καλυμένα χαρακτηριστικά και καλυμένα τα παπούτσια προσπάθησε να μπει από την πόρτα, η μικρή την έσπρωξε και πρόλαβε να επιτεθεί στο κορίτσι με μαχαίρι, τραυματίζοντάς την στο χέρι! Το κορίτσι φώναξε δυνατά και αμύνθηκε, με αποτέλεσμα ο άγνωστος να σπεύσει να φύγει. Δεν είναι η πρώτη φορά που τα παιδιά απειλούνται, με κύριο στόχο να μην μιλήσουν.

    Έξι μήνες μετά την αποκάλυψη των βασανιστηρίων της 12χρονης, η Πολιτεία δια μέσου της υφυπουργύ Εργασίας Δόμνας Μιχαηλίδου φρόντισε να κοινοποιήσει δημόσια τον τόπο διαμονής της αναλαμβάνοντας εξ’ ολοκλήρου την πολιτική ευθύνη για τα γεγονότα τρομοκράτησης που επαναλαμβάνονται ενάντια στη 12χρονη.
    Μήνες τώρα εξοντώνουν ψυχικά, οικονομικά, ηθικά τη 12χρονη και την οικογένεια της. Η τακτική τρομοκράτησης συμβαδίζει απόλυτα με την εγκατάλειψη της λαϊκής πολυμελούς οικογένειας και την απουσία οποιασδήποτε στήριξης της από θεσμοθετημένους φορείς και όργανα προστασίας ανηλίκων.

    Το 12χρονο κορίτσι επανατραυματίζεται συνεχώς, η οικογένεια τιμωρείται με την παραμονή της μάνας στη φυλακή παρά την απουσία αποδείξεων για την κατηγορία της μαστροπείας και τις κατηγορηματικές δηλώσεις των παιδιών της οικογένειας.
    Το τελευταίο επεισόδιο με την επίθεση με μαχαίρι στη 12χρονη, γίνεται ακριβώς μετά την επιμονή της 12χρονης να καταθέσει συμπληρωματικά , ενω οι αρχές βιάζονται να κλείσουν την υπόθεση.

    Κράτος και παρακράτος με κάθε μέθοδο ή και μαφιόζικο τρόπο επιχειρούν να εξοντώσουν την οικογένεια και το 12χρονο κορίτσι, επιδιώκοντας να στείλουν μήνυμα πως όποιος καταγγέλλει τους παιδοβιασμούς και τα κυκλώματα trafficking, συμβάλει στην αποκάλυψη των ισχυρών κυκλωμάτων παιδικής εκμετάλλευσης και εμπορίας είναι στο στόχαστρο.

    Δεν θα το επιτρέψουμε.Στεκόμαστε στο πλευρό των παιδιών, των συγγενών που ανέλαβαν τη φροντίδα τους και των οικογενειών τους.

    Μετά το τελευταίο επεισόδιο, καλούμε την κυβέρνηση και τις αρμόδιες Αρχές να λάβουν μέτρα προστασίας των παιδιών και καθιστούμε υπεύθυνους όλους τους θεσμικά και πολιτικά αρμόδιους για οτιδήποτε συμβεί στα παιδιά!

    Να σταματήσει αμέσως ο βασανισμός και η επαναθυματοποίηση της 12χρονης επιζώσας βιασμού, να ληφθούν άμεσα μέτρα προστασίας της οικογένειας.

    Το κράτος και οι θεσμοί, η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, η αστυνομία αλλά και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που ξεδιάντροπα βγάζουν τις καταθέσεις και προσωπικά στοιχεία της 12χρονης φέρουν ακέραια την ευθύνη για όσα συμβαίνουν.

    • Καμία συγκάλυψη του κυκλώματος μαστροπείας και εμπορίας ανθρώπων και των σχέσεών του με κέντρα εξουσίας που δρουν και στη γειτονιά του Κολωνού.
    • Άμεση αποφυλάκιση της μητέρας του 12χρονου κοριτσιού
    • Καμία άλλη καθυστέρηση για την ολόπλευρη στήριξη του 12χρονου κοριτσιού και όλης της οικογένειας της από τους αρμόδιους κοινωνικούς φορείς δήμου και κράτους.
    Κάτω τα χέρια σας από τα παιδιά! Θα τα υπερασπίσουμε με κάθε τρόπο.

    ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗ 12ΧΡΟΝΗ. 4/4/2023

    https://m.tvxs.gr/mo/i/387093/f/new...as-apo-ta-paidia-–-amesa-metra-stiriksis.html
     
  11. Iagos

    Iagos Contributor

    Συνθήκες εξέτασης που παρέπεμπαν σε ανάκριση κατηγορούμενου ατόμου, περιγράφει η δικηγόρος της οικογένειας του ανήλικου θύματος βιασμών, αναφερόμενη στην τετράωρη κατάθεσή της 12χρονης μετά την τελευταία επίθεση που δέχτηκε με μαχαίρι, στο σπίτι της θείας της που φιλοξενεί την ίδια και τον αδερφό της, σε περιοχή εκτός Αττικής, από άγνωστο κουκουλοφόρο, όπως είχε αποκαλύψει η efsyn.gr
    Η οικογένεια του θύματος μαστροπών και βιαστών στον Κολωνό έχει επανειλημμένα καταγγείλει τις επιθέσεις σε βάρος της ανήλικης σε μια προσπάθεια, όπως λένε, να την αποτρέψουν από το να καταθέσει και πάλι για το κύκλωμα μαστροπείας. Υπενθυμίζει μάλιστα το περιστατικό με την ομάδα ΟΠΚΕ που σταμάτησε το αυτοκίνητο της ασφάλειας όταν το παιδί επέστρεφε στην Αθήνα, τον περασμένο Φεβρουάριο. Επίσης αναφέρουν ότι ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό ποιος φωτογράφιζε την ανήλικη και τον αδερφό της μέσα στο αυτοκίνητο.

    https://www.efsyn.gr/ellada/koinoni...nis-apo-tis-arhes-kataggellei-i-dikigoros-tis
     
  12. Iagos

    Iagos Contributor

    Ένα νέο περιστατικό, ουσιαστικά «θεσμικού» εκφοβισμού κατήγγειλε η δικηγόρος της 12χρονης, θύματος βιασμών και μαστροπείας από τον Κολωνό, κατήγγειλε η εκ των δικηγόρων της, Αντωνία Λεγάκη, σύμφωνα με την οποία μασκοφόροι αστυνομικοί είχαν σταματήσει με αυτόματα όπλα το αυτοκίνητο που μετέφερε το κορίτσι.

    Μιλώντας στον δημοσιογράφο Νίκο Μπογιόπουλο στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, η δικηγόρος μίλησε τόσο για την επίθεση που δέχθηκε το κορίτσι στο σπίτι όπου φιλοξενείται, για τις άλλες επιθέσεις που έχει δεχθεί και τόνισε ότι κάποιοι «φοβούνται ότι θα τους κατονομάσει».

    Όπως επισήμανε η Αντωνία Λεγάκη, η επίθεση στο σπίτι της θείας της, όπου φιλοξενείται το κορίτσι, «ήταν η σοβαρότερη, αλλά όχι η πρώτη» και αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό, με μασκοφόρους αστυνομικούς, που είχε προηγηθεί της επίθεσης, και είχε γίνει πριν από μερικούς μήνες.

    «Το γεγονός ότι δόθηκε η επιμέλειά του σε μία συγγενή που ζει μαζί της και το αγαπάει και το φροντίζει δεν σημαίνει ότι είναι προστατευμένο απέναντι σε απειλές από εγκληματίες που προσπαθούν να του κλείσουν το στόμα. Δεν ήταν, λοιπόν, το παιδί ήταν προστατευμένο κι αυτή η επίθεση ήταν η σοβαρότερη, αλλά όχι η πρώτη. Έχουν καταγγελθεί κι άλλες 3-4 επιθέσεις τουλάχιστον», είπε.

    Όπως εξήγησε, «πριν από μερικούς μήνες, μασκοφόροι αστυνομικοί με αυτόματα όπλα σταμάτησαν το πολιτικό αστυνομικό αυτοκίνητο που μετέφερε τα παιδιά στον τόπο που ζουν, κατέβασαν τα παιδιά με παρατεταμένα τα όπλα, ενώ οι αστυνομικοί που τα συνόδευαν φώναζαν πως είναι συνάδελφοι και τα παιδιά ουρλιάζανε και κλαίγανε. Μετά η εξήγηση που δόθηκε ήταν πως επρόκειτο για τυπικό έλεγχο. Έτσι, είπαν, τυπικό και τυχαίο έλεγχο στις 3 τη νύχτα. Φαίνεται πως ήταν αστυνομικοί, γιατί αυτό δεν αναιρέθηκε».

    Θυμίζοντας τα περιστατικά τρομοκράτησης και εκφοβισμού της 12χρονης και των μελών της οικογένειά της, είπε ότι «άτομο είχε κάνει το σήμα της σιωπής στον μικρό της αδερφό. Πιο πριν είχε καταγγελθεί ότι ένας συγκεκριμένος άνθρωπος περιφερόταν έξω από το σπίτι τους με φακό».

    Και περιέγραψε την πρόσφατη επίθεση, στην οποία το κορίτσι τραυματίστηκε λέγοντας ότι «μπήκε άνθρωπος μέσα στο σπίτι παραβιάζοντας την κλειδαριά, το παιδί άκουσε τον θόρυβο και βρέθηκε μπροστά σε έναν άνθρωπο που δίπλωσε στο παιδί σακούλες στα πόδια. Όρμησε κατά πάνω της, το παιδί έκανε μία κίνηση απώθησης και τραυματίστηκε, μετά πήρε την αστυνομία και εκείνη την ώρα ο άγνωστος υπό τον φόβο ότι μιλούσε με την αστυνομία έφυγε».

    Και εκτίμησε ότι «είναι βέβαιο ότι αυτές οι επιθέσεις έχουν να κάνουν με τις καταθέσεις του παιδιού. Όχι επειδή τα ονόματα που θα δώσει στην τελευταία κατάθεση είναι σημαντικά. Αυτή τη στιγμή μπορώ να σας πω ότι δεν είναι. Όμως, αυτοί οι άνθρωποι φοβούνται ότι κάποια στιγμή το παιδί θα βρει το κουράγιο να τους κατονομάσει. Γι' αυτό και προσπαθούν να το τρομοκρατήσουν».

    Η δικηγόρος επισήμανε ότι είχε ζητηθεί «από την αρχή προστασία» της ανήλικης. Και πρόσθεσε:

    «Η Πολιτεία, όμως, από το Σύνταγμα και τους νόμους, χωρίς κανένα αίτημα, οφείλει να προστατεύσει ένα παιδί που είναι ευάλωτο. Γι' αυτό η εισαγγελία του Αρείου Πάγου έδωσε εντολή να προστατεύεται το παιδί. Χωρίς κανένα αίτημα».

    Και επανέλαβε ότι «το παιδί δεν πηγαίνει σχολείο, κάνει μαθήματα κατ' οίκον. Δεν μπορεί να έχει μια κανονική ζωή γιατί τρομοκρατείται».
    https://www.efsyn.gr/ellada/koinoni...atisan-me-aytomata-ix-poy-metefere-ti-12hroni