Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος Iagos, στις 26 Απριλίου 2016.

  1. Iagos

    Iagos Contributor

    Μετά από 9 χρόνια τραγωδίας, σθένους και αλληλεγγύης, ο κόσμος δεν πρέπει να ξεχάσει τους εκτοπισμένους της Συρίας


    10 Μαρ 2020

     
    H Kutna, πρόσφυγας από τη Συρία, κάθεται ανάμεσα στα μέλη της οικογένειάς της στο δωμάτιο όπου ζουν σε μια πολυκατοικία στον Λίβανο. © UNHCR/Hannah Maule-ffinch

    Καθώς η κρίση στη Συρία εισέρχεται στον δέκατο χρόνο, ο λαός της Συρίας εξακολουθεί να βιώνει μια τεράστια τραγωδία. Ένας στους δύο άνδρες, γυναίκες και παιδιά στη Συρία έχει αναγκαστεί να εκτοπιστεί, συχνά περισσότερες από μία φορές, από την αρχή των συγκρούσεων τον Μάρτιο του 2011. Σήμερα, ο αριθμός των Σύρων προσφύγων είναι ο μεγαλύτερος στον κόσμο.

    Χρόνο με τον χρόνο, ο συριακός λαός έχει επιδείξει τρομερό σθένος. Ενώ στην πλειοψηφία τους οι πρόσφυγες στις γειτονικές χώρες ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, αγωνίζονται να επιβιώσουν και να δημιουργήσουν ένα μέλλον για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Θέλουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, συμβάλλοντας παράλληλα στην οικονομία των χωρών που τους φιλοξενούν γενναιόδωρα, για όσο διάστημα παραμένουν εκεί. Στη βορειοδυτική Συρία, οι μάχες έχουν αναγκάσει σχεδόν ένα εκατομμύριο ανθρώπους να εκτοπιστούν στο εσωτερικό της χώρας από τον Δεκέμβριο του 2019, ζώντας σε φοβερές συνθήκες. Ταυτόχρονα, σε άλλες περιοχές της χώρας, πολλές οικογένειες και κοινότητες προσπαθούν να ξαναχτίσουν τη ζωή τους και να προχωρήσουν, παρά τις εκτεταμένες καταστροφές σε υπηρεσίες και περιουσίες, αλλά και τις οικονομικές δυσκολίες.

    Τα τελευταία εννέα χρόνια είδαμε επίσης μια ιστορία αξιοσημείωτης αλληλεγγύης. Οι κυβερνήσεις και οι λαοί της Τουρκίας, του Λιβάνου, της Ιορδανίας, του Ιράκ, της Αιγύπτου, καθώς και χωρών εκτός της περιοχής, έχουν προσφέρει ασφάλεια και προστασία στους Σύρους πρόσφυγες, ανοίγοντας τα σχολεία, τα νοσοκομεία και τα σπίτια τους.

    Η διεθνής ανταπόκριση σε επίπεδο ανθρωπιστικής βοήθειας έχει επεκταθεί τα τελευταία χρόνια και σε μέγεθος και σε βάθος, χάρη στις γενναιόδωρες συνεισφορές από κυβερνήσεις-δωρητές, από τον ιδιωτικό τομέα και από ιδιώτες. Αυτό που ξεκίνησε ως ανθρωπιστική ανταπόκριση, έχει επεκταθεί με τη συμμετοχή σημαντικών αναπτυξιακών φορέων, όπως η Παγκόσμια Τράπεζα, παρέχοντας δομημένη υποστήριξη στις κυβερνήσεις και τους θεσμούς των χωρών υποδοχής και ενισχύοντας τόσο τις κοινότητες υποδοχής όσο και τους πρόσφυγες. Περισσότερα από 14 δισεκατομμύρια δολάρια έχουν διοχετευθεί μέσω του Περιφερειακού Σχεδίου για τους Πρόσφυγες και την Αποκατάσταση της Συρίας (3RP) από το 2012 και έχουν αξιοποιηθεί μέσα από έναν συνασπισμό με πάνω από 200 εταίρους, υπό τον συντονισμό της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) και του Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για την Ανάπτυξη (UNDP). Πολύ περισσότερα έχουν δοθεί μέσω διμερούς βοήθειας και άλλων πολυμερών μηχανισμών.

    «Νιώθω ένα αίσθημα βαθιάς ταπεινότητας απέναντι στο κουράγιο και το σθένος των ανθρώπων της Συρίας. Κάθε μέρα που περνάει, έρχονται αντιμέτωποι με κακουχίες και στερήσεις», δήλωσε ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Filippo Grandi. «Καθώς αυτή η κρίση συνεχίζει για δέκατο χρόνο, απευθύνω έκκληση στον κόσμο να μην ξεχάσει τους ανθρώπους που παραμένουν εκτοπισμένοι μέσα στη Συρία, αλλά και εκείνους που αναγκάστηκαν να διαφύγουν σε άλλες χώρες. Πρέπει να αναγνωρίσουμε και να υποστηρίξουμε τη γενναιοδωρία των γειτονικών χωρών – μια από τις σημαντικότερες πράξεις αλληλεγγύης εδώ και δεκαετίες. Ωστόσο, πρέπει να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο. Χρειάζονται ακόμα περισσότερα», πρόσθεσε.

    Πράγματι, εδώ και εννέα χρόνια, είναι μια πρόκληση το πώς θα διατηρηθεί και θα επεκταθεί η στήριξη στην περιοχή, ειδικά σε μια εποχή που οι κοινότητες υποδοχής, όπως για παράδειγμα στον Λίβανο, περνούν μεγάλες οικονομικές δυσκολίες. Το Περιφερειακό Σχέδιο για τους Πρόσφυγες και την Αποκατάσταση στη Συρία (3RP) για το 2019 εξασφάλισε το 58 τοις εκατό της χρηματοδότησης έναντι του ποσού των 5,4 δις. δολαρίων που είχε ζητηθεί. Η απόσταση μεταξύ των πραγματικών αναγκών και των διαθέσιμων πόρων μεγαλώνει μέρα με τη μέρα. Η έλλειψη βοήθειας και η περιορισμένη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας και στην εκπαίδευση αυξάνουν τα καθημερινά έξοδα και υπάρχει ο κίνδυνος να οδηγηθούν οικογένειες προσφύγων σε έναν μη αναστρέψιμο κύκλο ευαλωτότητας. Από την απελπισία τους, κάποιοι πρόσφυγες αναγκάζονται να μη στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο προκειμένου να εργαστούν για να στηρίξουν τις οικογένειές τους. Άλλοι, μειώνουν τα καθημερινά γεύματα τους. Έκθετοι στην εκμετάλλευση και την κακοποίηση, κάποιοι καταλήγουν στους δρόμους ή καταφεύγουν σε πρόωρους γάμους ή την παιδική εργασία.

    Εννέα χρόνια κρίσης έχουν αφήσει το σημάδι τους σε ολόκληρη την περιοχή. Οι χώρες φιλοξενίας εξακολουθούν να έχουν ανάγκη από προβλέψιμη και έγκαιρη χρηματοδότηση για να μπορούν να συνεχίσουν να υποστηρίζουν εκατομμύρια πρόσφυγες από τη Συρία, να διασφαλίσουν ότι οι εθνικές υπηρεσίες είναι σε θέση να ανταποκριθούν και να διευρύνουν τις ευκαιρίες τόσο για τους πρόσφυγες όσο και για τις κοινότητες υποδοχής. Επιπλέον, είναι ανάγκη να στηριχθούν όσοι άνθρωποι επιθυμούν να ασκήσουν το δικαίωμά τους να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Το Παγκόσμιο Σύμφωνο για τους Πρόσφυγες, το οποίο υιοθετήθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη τον Δεκέμβριο του 2018, προσφέρει στις κυβερνήσεις και στον ιδιωτικό τομέα ένα πλαίσιο προσέγγισης της προσφυγικής κρίσης από ολόκληρη την κοινωνία μέσα από πιο προβλέψιμη ανταπόκριση και δίκαιο επιμερισμό των ευθυνών. Οι πρόσφυγες από τη Συρία και όσοι τους φιλοξενούν βασίζονται σε αυτήν.

    ΠΗΓΗ https://www.unhcr.org/gr/14169-ektopismenoi_tis_syrias.html
     
  2. Δίας

    Δίας Live a life by design not by default

    Καλά τα λένε αλλά καμία οργάνωση,ΜΚΟ μέχρι και ο ΟΗΕ δεν έχουν τα κότσια να τα βάλουν με την Τουρκία!
    Ο ΟΗΕ σφυρίζει αδιάφορα , οι διαφορές οργανώσεις και ΜΚΟ φωνάζουν, γράφουν και απαιτούν εκτός Τουρκίας (εκ του ασφαλούς πάντα).
    Ο πόλεμος στην Συρία θα είχε σταματήσει εάν οι Τούρκοι δεν προσπαθούσαν να φτιάξουν μια επαρχία "ανδρείκελο" μέσα στην Συρία αποτελούμενη με τζιχαντιστές και αντάρτες. Από δίπλα και η Ρωσία με την μέθοδο "καρότο και μαστίγιο" για τα εξασφαλίσει τα δικά της συμφέροντα.
    Εάν θες να θεραπεύσεις κάτι πας στην ρίζα όχι στα συμπτώματα.
    Δεν θα μιλήσω για το που πήγαν οι οικονομικές ενισχύσεις που πήρε η Τουρκία από ΟΗΕ και ΕΕ. Μια ματιά στο τεθωρακισμένο που προσπάθησε να ρίξει τον φράχτη στον Έβρο και στο σκάφος που εμβόλισε το σκάφος του λιμενικού θα σας πείσει.
     
  3. Iagos

    Iagos Contributor

     
    ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
    Σαν έτοιμοι από καιρό...
    Κλασική εικόνα ευρωπαϊκής ελληνικής φιλοξενίας.
    Σήμερα, φαντάροι από μονάδες της Κομοτηνής διατάχθηκαν ξαφνικά να πάνε στον Έβρο αποσπασμένοι για κάποιες (απροσδιόριστα) μέρες.
    Όπως έγινε άμεσα γνωστό θα ενταθούν οι κοινές περιπολίες στρατού και αστυνομίας.
    Ο αριθμός φαίνεται να είναι πολύ μεγαλύτερος από την προηγούμενη φορά (προς το τέλος του έτους).
    Οι ίδιες διοικήσεις που αργούν χαρακτηριστικά να λύσουν τα προβλήματα που εκθέτουν οι φαντάροι, σπάνε τα ρεκόρ ταχύτητας όταν είναι να καταστείλουν πρόσφυγες.
    Τόσο καιρό ανεβοκατεβάζουν κληρωτούς και μόνιμους στρατιωτικούς βάζοντας τους να κάνουν επαναπροωθήσεις, συλλήψεις και ξυλοδαρμούς.
    Αντιμετωπίζουν τους πρόσφυγες ως πιόνια στο γεωπολιτικό παιχνίδι με τη Τουρκία και με την Ευρώπη.
    Πιόνια είναι προφανώς και οι φαντάροι και τα χαμηλόβαθμα στελέχη που καλούνται να κάνουν την βρωμοδουλειά.
    Να είναι σίγουροι πως η ηγεσία θα τους φερθεί με τον ίδιο εργαλειακό τρόπο, όπως φέρεται στους πρόσφυγες και τους μετανάστες.
    Όσο περνάει η μέρα γίνεται γνωστό ότι υπάρχουν και συγκρούσεις στα σύνορα. Πάνε να μπλέξουν τους φαντάρους και σε καταστολή πλήθους.
    Για αυτό τόσο καιρό μας γανώνουν τα κεφάλια με σενάρια υποτιθέμενων επιθέσεων σε στρατόπεδα.
    Για αυτό τόσο καιρό η ρατσιστική προπαγάνδα μας ταΐζεται με το κουτάλι και για επιδόρπιο έχουμε σενάρια πολέμου.
    Υπάρχουν συνάδελφοι που αν ακούσουν για άλλη μία φορά τη λέξη «λαθροπίθηκος» θα χρειαστεί να συνομιλήσουν με το κέντρο ψυχολογικής βοήθειας του στρατού.
    Θερμικές κάμερες, περίπολα πεζά, τζιπάκια της αστυνομίας και του στρατού, drones και ελικόπτερα, 2 μοίρες καταδρομών μαζί με ΜΑΤ και χημικά στον Έβρο, με 66 συλλήψεις ήδη στο τραπέζι.
    Εκεί έχει οδηγήσει η επιλογή η Ελλάδα να γίνει ένα τεράστιο κλειστό κέντρο κράτησης.
    Όσοι φαντάροι πάνε πάνω μπορούν να είναι σίγουροι ότι βλέπουν εικόνες από το μέλλον, όπως οι νησιώτες είδαν τους εαυτούς τους χτυπημένους από τα ΜΑΤ ενώ τόσο καιρό το ξύλο έπεφτε μέσα στα ανοικτά κέντρα κράτησης.
    Οι μετανάστες θέλουν να φύγουν για τις διάφορες χώρες προορισμού τους.
    Η ελληνική πολιτεία γιατί διαλέγει να τους εγκλωβίζει και να κάνει τον δεσμώτη; Γιατί πρώτα δημιουργεί πρόβλημα εγκλωβισμού και μετά τους αντιμετωπίζει σαν δύναμη εισβολής;
    Ας τους αφήσει να φύγουν. Ας τους βοηθήσει στην ασφάλιση τους, στην εργασία τους και να έχουν το δικαίωμα όποια στιγμή θέλουν και μπορούν, να προχωρήσουν το ταξίδι τους.
    Βέβαια η διαχείριση του προσφυγικού βολεύει για εσωτερικά και εξωτερικά πολιτικά παιχνίδια.
    Ομογενοποιεί και πορώνει τον κόσμο στο εσωτερικό και δημιουργεί μία αίσθηση συνοχής απέναντι σε έναν φανταστικό εχθρό.
    Κρύβει το γεγονός ότι οι κυβερνήσεις είναι εκείνες που μας κλέβουν καθημερινά τη ζωή και μας εξαναγκάζουν να τους υπηρετήσουμε και στο φανταρικό μας. Κρύβει το γεγονός ότι ο πραγματικός εχθρός βρίσκεται στην ίδια μας τη χώρα και μας μειώνει μισθούς και συντάξεις, ενώ τα παιδιά του με διάφορα βύσματα κάνουν παραμεθόριο στο ΓΕΣ.
    Σύμφωνα με το Σύνταγμα ο ελληνικός στρατός έχει σκοπό να διασφαλίσει την εδαφική ακεραιότητα και την άμυνα της χώρας.
    Εμείς θέλουμε να ρωτήσουμε το ΓΕΣ και το υπουργείο Άμυνας, είναι αυτά τα καθήκοντά του ελληνικού στρατού σύμφωνα το Σύνταγμα;
    Οι κατατρεγμένοι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι απειλή για την εδαφική ακεραιότητα της χώρας;
    Αν η Τουρκία και η Ελλάδα (ή η Ελλάδα και η Τουρκία) έχουν αποφασίσει να χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο στον οικονομικό τους ανταγωνισμό καλό είναι να σταματήσουν να υπολογίζουν τους φαντάρους σε αυτό το παιχνίδι.
    Καλούμε όσους φαντάρους βρεθούν στα σύνορα σε σκηνικά με επαναπροωθήσεις να βγουν παραπονούμενοι.
    Δεν είναι κανενός δουλειά να πνίγει πρόσφυγες και μετανάστες στο ποτάμι, ούτε να τους δέρνει στην Αδριανούπολη.
    Δεν είναι στα καθήκοντα του φαντάρου, είναι παράνομο και δεν καταταχθήκαμε για αυτό.
    Επιπλέον, έχουμε παρατηρήσει ότι τα κοινά περίπολα στρατού και αστυνομίας έχουν αρχίσει να γίνονται και εντός του νόμου Ροδόπης.
    Εμείς θέλουμε να υπενθυμίσουμε στους συφάνταρούς μας αν ρωτηθούν να δηλώσουν ότι δεν θέλουν να πάνε.
    Αν τους αναγκάσουν να βγουν παραπονούμενοι, αν και προφανώς καταλαβαίνουμε την πίεση που ασκείται σε κάθε έναν από εμάς.
    Με το πρόσχημα του προσφυγικού οι κυβερνήσεις εμπλέκουν τον στρατό όλο και βαθύτερα σε συνθήκες αστυνόμευσης.
    • Κανένας φαντάρος στα περίπολα ενάντια στους μετανάστες
    • Ενάντια στα πολεμικά παιχνίδια Ελλάδας - Τουρκίας
    • Οι επαναπροωθήσεις είναι Βία και Τρομοκρατία
    • Οι πρόσφυγες να πάνε στις χώρες επιθυμίας τους
    ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
    ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
    ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
    ΠΗΓΗ http://diktiospartakos.blogspot.com/2020/02/o_29.html
     
    Last edited: 14 Μαρτίου 2020
  4. Δίας

    Δίας Live a life by design not by default

    Την συνθήκη Δουβλίνο ΙΙ την έχει ακούσει αυτή η επιτροπή;
    Γιατί δεν κάνει καταγγελία και μάλιστα να πάει αυτή η επιτροπή να τα πει και απέναντι που υπάρχουν και αποδείξεις για κακοποίηση και εκμετάλλευση;;;
    Ας μου εξηγήσουν που ή πως αυτή η κατάσταση αποβαίνει σε κέρδος στον οικονομικό ανταγωνισμό Ελλάδος - Τουρκίας.
    Και κάτι τελευταίο. Ας μας εξηγήσουν πως πνίγονται σε νερά που μπορείς να περάσεις περπατώντας;
     
  5. espimain

    espimain Contributor

    «SOS, σταματήστε την αποδοχή προσφύγων αμέσως»- Rebecca Sommer, εθελοντής συνοδός προσφύγων και βοηθός ενσωμάτωσης

     

    Η Rebecca Sommer έδωσε συνεντεύξεις σε δύο πολωνικές εφημερίδες (dorzeczy και Euroislam)
    Εδώ η γερμανική έκδοση:Rebecca_Sommer_@United_Nations_Indigenous_Peoples_Film copy


    Συνέντευξη με την Rebecca Sommer από την Natalia von der Osten-Sacken, 18.1.2018

    Η Rebecca Sommer είναι μία Γερμανίδα και διεθνούς εμβέλειας καλλιτέχνης, διαμένει από το 2012 στο Βερολίνο, δημοσιογράφος και πολλαπλώς βραβευμένη σκηνοθέτης.

    Μέχρι την επιστροφή της στη Γερμανία εν έτη 2012 κατείχε ειδική συμβουλευτική θέση στη κεντρική βάση των Ηνωμένων Εθνών ECOSOC, όπως και επίσης στη Γενεύη για τα ανθρώπινα δικαιώματα με κέντρο βάρος στα αυτόχθονα έθνη και στo διεθνές δίκαιο. Συνεργάστηκε πάνω από δεκαετία στενά με τους οργανισμούς UNHCHR και UNPFII, αλλά και με πρόσφυγες και με τον οργανισμό UNHCR. Συμμετείχε επίσης πάνω από μία δεκαετία στις διαπραγματεύσεις των Ηνωμένων Εθνών και στην δήλωση δικαιωμάτων αυτοχθόνων λαών, δήλωση η οποία έγινε με προσωπική υποστήριξη της ιδίας δεκτή από σχεδόν όλα τα έθνη. Επισκέφτηκε πολυάριθμα αυτόχθονα έθνη σε όλο τον κόσμο καθώς και παρουσίασε στα Ηνωμένα Έθνη τεκμήρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οργανωμένες δράσεις καθώς και εκστρατείες, διαφώτισε για την παράβαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά αυτοχθόνων λαών με φωτογραφικό και κινηματογραφικό υλικό καθώς και με γραπτές αναφορές. Ως γνωστή ειδικός σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων σκηνοθέτησε με εντολή των Ηνωμένων Εθνών την ταινία «αυτόχθονοι λαοί και τα Ηνωμένα Έθνη». Επίσης συμμετείχε μέχρι το έτος 2014 στις διαπραγματεύσεις περί κλιματικής αλλαγής UNFCCC και υπήρξε μέχρι το 2014 μέλος στην ένωση Climate Justice Now. Εργάστηκε ως συντάκτρια σε μεγάλες βρετανικές εφημερίδες όπως Scene, The Face και Spirit και σε αμερικάνικες εφημερίδες όπως Black Book και Madison. Εργάστηκε και ζούσε στην Ινδία, Μεγάλη Βρετανία, Βραζιλία, Νότια Αφρική και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Από το έτος 2012 εργάζεται και αγωνίζεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα των προσφύγων στην Ευρώπη και ίδρυσε και καθοδηγεί την οργάνωση Arbeitsgruppe Flucht+ Menschenrechte (oμάδα εργασίας φυγής και ανθρωπίνων δικαιωμάτων), ένα δίκτυο, το οποίο υποστηρίζει πρόσφυγες στο Βερολίνο.

    Νatalia von der Osten-Sacken: Rebecca, εργαζόσουν πολλά χρόνια με πρόσφυγες και με μετανάστες, είσαι μία γνωστή ακτιβίστρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Χρόνια τώρα ήδη πριν το μεγάλο κύμα μεταναστών εν έτη 2015 ήσουν ως άτομο πολύ γνωστή για την πολιτική σου θέση να δέχεται η Γερμανία απεριόριστο αριθμό αυτών των ατόμων. Τι επηρέασε την αλλαγή των πεποιθήσεών σου;

    Rebecca Sommer: Ποτέ δεν υποστήριζα την απεριόριστη αποδοχή των προσφύγων και των μεταναστών, διότι απλούστατα δεν γίνεται, να δεχτεί ένα κράτος απεριόριστα πρόσφυγες και μετανάστες. Είμαι ανθρωπιστής και υπερασπιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τα πρώτα χρόνια πίστευε, ότι οι άνθρωποι που έρχονται είναι πραγματικοί πρόσφυγες, ότι είναι πραγματικά πανευτυχής που είναι ασφαλείς και έτσι θα έχουν και την θέληση να προσαρμοστούν και να ενσωματωθούν. Αλλά με την πάροδο του χρόνου και αποσπασματικά αποκαλύφθηκε η πικρή αλήθεια. Οι λόγοι ήταν τόσο πολυάριθμοι, ώστε δεν μπορούσα πλέον να αποστρέψω το βλέμμα από αυτούς.

    ..............

    https://vimapress.gr/sos-stamatiste...O7ZM46Fuh5yuU3G3OoCfI0cEkMXSpqpD4YCKqaZFl8074
     
    Last edited: 14 Μαρτίου 2020
  6. Kentavros

    Kentavros Owned by Mistress Kits

    Αυτο που οι "αλλοι" προπαγανδίζουν ενω σε αυτο το νημα γράφεται η αντικειμενική αλήθεια πρεπει καποια στιγμη να το δουμε λιγο...

    Ηρεμα το λεω  
     
  7. Δίας

    Δίας Live a life by design not by default

  8. espimain

    espimain Contributor

  9. MindFeeder

    MindFeeder Η ζωή Μου, να το ξέρεις, είναι επικηρυγμένη. Contributor

    Σχεδόν 10 χρόνια, η διεθνής κοινότητα έχει αφήσει να μαίνεται εμφύλιος και λοιπές επιχειρήσεις διαφόρων παικτών εντός της Συρίας.
    Σύμφωνα με τον Αναπλ. Γεν. Γραμ. του ΟΗΕ, μόνο πρόσφατα, από τον Δεκέμβριο του 2019 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2020, από τότε δλδ που ο αρχικαραφασίστας ο Ρεντζέπ ο Ταγίπ ο Ερντογάν αποφάσισε να (ξανα)εισβάλλει στη Συρία, 900.000 άνθρωποι εκτοπίστηκαν από τα σπίτια τους:

    https://www.kathimerini.gr/1065270/...oi-ektopismenoi-apo-ton-dekemvrio-sto-intlimp

    Για να μετρήσουμε λιγάκι:
    1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, ...... 100.000, 100.001, ....200.000, 200.001, ... 300.000, 300.001, ....400.000, 400.001, ....500.000, 500.001, ... 600.000, 600.001, ... 700.000, 700.001, ....800.000, 800.001, ..... 900.000!!!
    900.000 άνθρωποι. Σαν να λέμε: ΟΛΟΚΛΗΡΗ η Θεσσαλονίκη να φύγει και να πάει κάπου αλλού.
    Μήπως λοιπόν έπρεπε οι ΜΚΟ να είναι πρώτα εκεί και μετά στην Ελλάδα; Αλλά τι λέω .. εκεί δεν μπορείς να κάνεις τη ζωούλα σου, είναι και επικίνδυνα. Άστο, καλύτερα εδώ (τσιπουράκια, μεζεδάκια, το χρήμα ρέει, όλα καλά).

    Επιπλέον, μήπως αυτός ο αρχικαραφασίστας είναι ο ίδιος που τόσα χρόνια έχει στείλει κόσμο και κοσμάκη στον πάτο του Αιγαίου με τις σαπιολέμβους
    (όταν θυμήθηκε πως υπάρχει Προεδρ. Διάταγμα που απαγορεύει την κίνηση με λέμβους, ξαφνικά σταμάτησαν οι θαλάσσιες εισροές από τα παράλια),
    και είναι ο ίδιος που έχει στείλει 15.000 ανθρώπους (δωρεάν μεταφορά) στα χερσαία σύνορα με την Ελλάδα για να κάνει τον χαμούλη που θέλει και να πάρει ΛΕΦΤΑ-ΛΕΦΤΑ-ΛΕΦΤΑ από την Ε.Ε.;;

    Αλήθεια, υπάρχει κάποιος που πιστεύει ότι το πρόβλημα είναι η Ελλάδα που προστατεύει τα σύνορά της και σύνορα της Ευρώπης και δεν δέχεται να γίνει πιόνι στα σχέδια ενός δικτάτορα;
    Ο οποίος δεν θα διστάσει να στείλει, όχι μόνο 15.000, αλλά και τις 900.000 ήδη εκτοπισμένους καθώς καιι όσους ακόμα εκτοπιστούν από τους βομβαρδισμούς που ο ίδιος κάνει;
     
  10. mpaxari

    mpaxari Regular Member

    Το μόνο που ξέρω είναι ότι εκ των υστέρων κάποιοι ένιωσαν(με) πολύ μαλακες....

     
  11. espimain

    espimain Contributor

    Γιατί η Μέρκελ τρέμει τον Ερντογάν
    Μαρίνος Γιάννης
    29.01.2020, 08:41


    Σε συζήτηση με κορυφαίο στέλεχος γερμανικού επιχειρηματικού κολοσσού, όπου εξέφρασα την οργή μας για την αγνόηση της Ελλάδας στη διεθνή διάσκεψη για τη Λιβύη, άκουσα έκπληκτος να με πληροφορεί: «Δεν είναι τόσο ο φόβος για ένα εκ Τουρκίας κύμα μεταναστών που διακατέχει την κυρία Μέρκελ. Η Ελλάδα ευτυχώς για εμάς έχει αποδεχθεί το κλείσιμο των προς Βορράν συνόρων της εξαναγκαζόμενη έτσι σε υποχρεωτική φιλοξενία τους. Η κυρία Μέρκελ τρέμει τους Τούρκους της Γερμανίας. Ηδη αυτοί ανέρχονται σε σχεδόν 4 εκατομμύρια, είναι πολιτογραφημένοι Γερμανοί, τα 2 εκατομμύρια από αυτούς ψηφίζουν, και στην πλειονότητά τους είναι οπαδοί του Ερντογάν. Συνεπώς είναι καθοριστικός ο ρόλος τους στο εκλογικό αποτέλεσμα. Γι’ αυτό και η καγκελάριος έχει καταστεί πειθήνιο όργανο του Ερντογάν».

    Έκπληκτος από τα ανωτέρω κατέφυγα σε σχετική έρευνα στο Διαδίκτυο, από την οποία προέκυψαν πολύ συνοπτικά τα εξής: Οι εκατοντάδες χιλιάδες Τούρκοι που συνέρρευσαν στη μεταπολεμική Γερμανία και έγιναν ευπρόσδεκτοι ως αναγκαία φθηνή εργασία, βαθμιαία έπαψαν να εργάζονται και διαβιούν πλουσιοπάροχα με κρατικά επιδόματα. Ηδη οι μη εργαζόμενοι επιδοματούχοι Τούρκοι έφθασαν σε ποσοστό το 80% και καθημερινά πολλαπλασιάζονται καθώς το ετήσιο ποσοστό γεννήσεων των εκ Τουρκίας γυναικών ανέρχεται σε άνω του 5% ενώ η αύξηση του πληθυσμού των Γερμανών είναι σχεδόν μηδενική. Ετσι έχει εκτιμηθεί ότι με αυτούς τους ρυθμούς η πλειοψηφία των ανθρώπων που θα ζουν στη Γερμανία έως το 2050 θα είναι τουρκικής καταγωγής!
    ...........................




    https://www.tovima.gr/2020/01/29/opinions/giati-i-merkel-tremei-ton-erntogan/
     
  12. Iagos

    Iagos Contributor

    Γι αυτούς που δεν έχουν νερό να πλύνουν τα χέρια τους

    «Σε περιοχές με επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού, οι άνθρωποι πρέπει να εφαρμόζουν καθημερινά μέτρα πρόληψης, όπως συχνό πλύσιμο των χεριών και παραμονή στο σπίτι εάν νοσήσουν. Όμως η πραγματικότητα είναι ότι σε ορισμένα τμήματα του καταυλισμού της Μόριας υπάρχει μόνο μία βρύση για 1.300 ανθρώπους και δεν υπάρχουν προϊόντα για την υγιεινή των χεριών. Οικογένειες πέντε ή έξι ατόμων είναι αναγκασμένες να κοιμούνται σε τρία τετραγωνικά μέτρα. Αυτό σημαίνει ότι στην πράξη είναι αδύνατη η εφαρμογή των συνιστώμενων μέτρων για την αποτροπή της εξάπλωσης του ιού σε τέτοιες συνθήκες» τόνισε την Πέμπτη ο Απόστολος Βεΐζης, γιατρός και διευθυντής προγραμμάτων των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. Η διεθνής ιατρική οργάνωση έκανε έκκληση προς την ελληνική κυβέρνηση για άμεση εκκένωση των άθλιων προσφυγικών καταυλισμών, όπως της Μόριας, που είναι πλέον «πιο επιτακτική από ποτέ».

    Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς το γιατί. Ενώ οι Έλληνες πολίτες κλείνονται σπίτι τους για να περιορίσουν όσο γίνεται περισσότερο την εξάπλωση του ιου στους γύρω τους, 42.000 αιτούντες άσυλο ζουν στοιβαγμένοι σε κέντρα, σύμφωνα με τους ΓΧΣ, ο ένας πάνω στον άλλον. Για τις συνθήκες υγιεινής και την ανάγκη πρόσβασης στην Υγεία γράφονται επι χρόνια πολλά και συγκλονιστικά στα διεθνή ΜΜΕ. Σήμερα όμως, που η υγιεινή, που ξεκινάει από το απλό πλύσιμο των χεριών, γίνεται πρώτο θέμα στον δημόσιο διάλογο, είναι καιρός να καταλάβουμε το πόσο απάνθρωπα υποχρεώνονται να ζουν σε σκηνές χιλιάδες άνθρωποι, κατατρεγμένοι, έρμαιο γεωπολιτικών παιχνιδιών, μισαλλοδοξίας και φόβου.

    Δεν είναι μόνο οι φυλακισμένοι όμως ούτε μόνο οι ανθρωπιστικές οργανώσεις που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Πέντε Ενώσεις Αστυνομικών, σε Χίο, Λέσβο, Σάμο, Νότια και Βόρεια Δωδεκάνησα, απέστειλαν εξώδικο στους Υπουργούς Δημόσιας Τάξης, Χρυσοχοϊδη, Υγείας, Κικίλια και Μετανάστευσης, σε εξαιρετικά σκληρούς τόνους. Στο εξώδικο, καταγράφουν και καταγγέλλουν την «εγκληματική», όπως την χαρακτηρίζουν, «κυβερνητική αδιαφορία» και «ανεπάρκεια», σχετικά με τους πρόσφυγες που πετιούνται πρόχειρα, σε διάφορους χώρους, χωρίς συγκεκριμένο σχέδιο από την Πολιτεία:

    «Κύριοι, έχουμε αρχίσει να αμφιβάλουμε αν πέρα από τα γραφεία σας έχετε αντίληψη της θλιβερής κι απαράδεκτης τόσο για τα ανθρώπινα δικαιώματα όσο και για την δημόσια υγεία, κατάστασης που επικρατεί στα νησιά μας. Για το λόγο αυτό σας αναφέρουμε ότι αυτή τη στιγμή α) στην Μυτιλήνη βρίσκονται σε αρματαγωγό 502 αλλοδαποί, β) στη Χίο βρίσκονται συνολικά 258 αλλοδαποί εκ των οποίων 136 4 άτομα σε δημοτικό ακίνητο με μία τουαλέτα και 122 άτομα σε υπαίθριο χώρο της ζώνης Λιμένος Χίου και εντός υπηρεσιακών λεωφορείων που εξυπηρετούνται από 2 χημικές τουαλέτες γ) στη Σάμο βρίσκονται 93 αλλοδαποί σε αίθουσα του Λιμεναρχείου Σάμου χωρίς τουαλέτα και ύδρευση δ) στη Ρόδο βρίσκονται 38 αλλοδαποί στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης ε) στην Σύμη βρίσκονται 21 αλλοδαποί στο μπαλκόνι του Αστυνομικού Τμήματος και στ ) στο Καστελόριζο των 400 κατοίκων, βρίσκονται 100 αλλοδαποί τύποις κρατούμενοι να τριγυρνούν ωσάν τουρίστες στο νησί ελλείψει υποδομής κι αστυνομικού προσωπικού για τη φύλαξη τους, ζ) στην Κω βρίσκονται 150 αλλοδαποί σε αίθουσα αναμονής επιβατών στο λιμάνι , με 2 τουαλέτες και η) στην Λέρο βρίσκονται 252 αλλοδαποί σε ένα υπόστεγο στο Λιμάνι του νησιού με 2 χημικές τουαλέτες»

    Καταλήγουν, ζητώντας άμεση αποσυμφόρηση και τονίζοντας ότι «τη στιγμή που κι η χώρα μας καλείται να αντιμετωπίσει την πανδημία του Covid19 και καθημερινά ανακοινώνονται προληπτικά μέτρα από το Υπουργείο Υγείας, όπως η 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, είναι εγκληματική η αδιαφορία και η αμέλεια σας όταν σας κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου για την δημόσια υγεία με τις συνθήκες υγιεινής που επικρατούν στους χώρους που βρίσκονται οι ανωτέρω αλλοδαποί».
    ΠΗΓΗ https://thepressproject.gr/gi-aftou...plynoun-ta-cheria-tous/#.Xm0BbctxBr5.facebook