Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος Iagos, στις 26 Απριλίου 2016.

  1. JOHN_athens

    JOHN_athens New Member

    Το πρόβλημα είναι ότι ο κόσμος αυτός, στα ΚΥΤ, στα γκέτο των μεγαλουπόλεων κλπ, είναι εκτός συστήματος υγείας, πρόνοιας, ελέγχου κλπ. Είναι ένας "γκρίζος πληθυσμός" , σε μια γωνιά , γκρίζα γωνιά μιας κοινωνίας που δεν θέλει, δεν ξέρει, δεν μπορεί να διαχειριστεί το προβλημα
     
  2. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Αυτό είναι που λέμε "ψωνίζουμε από σβέρκο"...
     
    Last edited: 26 Μαρτίου 2020
  3. lizard_

    lizard_ his only purpose is A's pleasure

    καλη μουσική έχει για σεσσον
     
  4. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Σέσιο με μουσ'κή δεν πάνε παρέα, σ' λέω... Α, μα πχια..!
    Κανάς πήδος σπανίως παίζει, σα στη ταινία 10 με την λεβεντομούνα Bo Derek (σαν αμερικάνικο αμάξι, ένα πράμα) έπεφτε ρομαντικός πήδος με το Bolero του Ravel, πούβαζε 'ξεπιτούτου ο πρωταγωνιστής για ατιμόσφαιρα...
    Του Χόλιγουντ καμώματα στα 70s...
     
  5. DreamMaster

    DreamMaster Regular Member

    Η διαχρονικά διαχεόμενη και όχι μεμονωμένη μισανθρωπική αντίδραση σε αυτό το -στην τελική, αβλαβές- ενημερωτικό νήμα από ορισμένους συμμετέχοντες ξεπέρασε τα όρια της πολυετούς σιωπής μου σε αυτό το φόρουμ.

    @JOHN_athens

    Επιλέγω να απαντήσω με αφορμή δικές σας λέξεις, καθόσον ο κομψός αχταρμάς των απόψεων που παραθέτετε συνομολογείται από πλειάδα Eλλήνων που αρέσκονται τα βράδια να κοιμούνται τον ύπνο του δίκαιου ει μη και του "προοδευτικού" (αν αυτό σημαίνει ακόμη κάτι) που κατανοεί -και καλά- την πολυπλοκότητα του μεταναστευτικού, ενώ απλώς κάμει ένα ινσταγκραμ άλμπουμ επιφανειακών παρατηρήσεων, εφάμιλλων σε συναίσθηση του προς παρατήρηση αντικειμένου με την συναίσθηση που αποκαλύπτουν τα πειπερ για την κοινωνική οργάνωση στη ζωή των αρουραίων υπονόμου vs. εκείνων του αγρού. Παρατηρήσεων (ομπσερβέισονς, που λέμε) αποστασιοποιούμενων δλδ. από το γεγονός ότι μιλάμε για ανθρώπους, και δη παραπεταμένους με συνευθύνη μας σε γωνιές οριακής απειλής για τις οικογενειακές μας διακοπές. Με μικρή ανάδευση, βέβαια, οι απόψεις αυτές αναδίδουν την ουσία τους, καταλήγωντας στο ότι οι δύο πλευρές που έχουν τα δίκια τους είναι ο αστυφύλαξ και ο χωροφύλαξ.

    Δεν αφορούν όλα όσα γράφω σε δικές σας λέξεις και πολλά από αυτά που καταγράφω έχουν ήδη ειπωθεί στο φόρουμ, αλλά μιας που είσαστε νιου-προφίλ-ιν-δε-μπλοκ και σας αρέσουν και οι αρχαιοπρεπείς παροιμίες ("επανάληψις μήτηρ μαθήσεως") είπα να το πιάσω από σας.

    Μα, τώρα βρήκατε και σεις να κάνετε την επίσκεψη; Τώρα που απαγορεύονται οι επισκέψεις; Τέλος πάντων. Πιθανώς η επίσκεψη να είναι η αρχή, αλλά η συνέχεια της σοφίας είναι η κατανόηση των ονομάτων και η ορθή (συνεννοητικά) νοηματοδότηση των ονομάτων.

    Και με την συντριπτική τους μειοψηφία τί γίνεται; Μόνο τη διετία 1967-68, και μόνο στον Καναδά, σύμφωνα με τον αρμόδιο Καναδό υπουργό, μετανάστευσαν "χωρίς νόμιμη πρόσκληση ή/και ταξιδιωτικά έγγραφα" που θα λέγατε και σεις, 611 Ελληνες, εκ των οποίων 229 συνελήφθησαν και απελάθηκαν (δλδ. επεστράφησαν στη χούντα).

    Για να μην πιάσω τί έγινε στην πρώτη γενιά Ελλήνων μεταναστών στην αρχή του προηγούμενου αιώνα στις ΗΠΑ, τον έλεγχο δοντιών στη νήσο Ελις, κλπ. κλπ. ασχέτως πρόσκλησης και εγγράφων. Το τί καλά παιδιά ήταν οι δικοί μας με-τη-βούλα ή χωρίς μετανάστες το υπέδειξε ήδη ο @Arioch.

    Αλλά μιας που τρόπον τινά γλωσσολογείτε, ο όρος "λαθρομετανάστης" που ξέθαψε στα 80ς ο Μπαμπινιό εντοπίζεται ήδη σε εφημερίδες (αχ, αυτά τα μύδια, τι μπόχα βγάζουν αν είναι χαλασμένα..) αρχές του προηγούμενου αιώνα, για Ελληνες που προσπαθούσαν να φύγουν από τη χώρα ακτοπλοϊκώς για τις ΗΠΑ και αλλαχού ("Συνελήφθησαν στον Πειραιά 18 λαθρομετανάστες από τη Φλώρινα" - πώς αλλάζουν οι καιροί, ε; τότε η μακεδονία ήταν φλωρινική!) και κατά πάσα πιθανότητα είναι μια μάλλον άτσαλη προσπάθεια να συντμηθεί το λαθρεπιβάτης (στο πλοίο) με το μετανάστης (ως σκοπός του ταξιδίου). Διαχρονικά, οι δημοσιογράφοι μας δεν ήταν τέρατα γλωσσικής μορφώσεως, οψίμως βέβαια έπιασαν δάπεδο.

    Κομψό απόσπασμα από την εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ (ίσως με την όπισθεν, αλλά δεν διευκρινίζει) το 1929, χρονιά του Κραχ, το οποίο δεν ανέκοπτε τις προσπάθειες των Ελλήνων για καλύτερη ζωή:

    "Πόσα περιστατικά Ελλήνων λαθρομεταναστών δεν μας είναι γνωστά. Χιλιάδες άνθρωποι γυμνητεύουν, πεινούν περιφερόμενοι εις τον Καναδάν, ή την Αργεντινήν όπου έχουν αποσταλή πλανηθέντες ότι η γη της επαγγελίας είναι εκεί και ότι τα δολλάρια τους αναμένουν εις τα προκυμαίας…"

    Ο νομικός πολιτισμός μας και σιγά σιγά και ο κοινωνικός πολιτισμός μας έχει παραιτηθεί, ο μεν πρώτος ρητά με έγγραφο του Αρείου Πάγου, η δε κοινωνία ακολουθεί ευτυχώς, όχι μόνο από τον απίστευτο για άνθρωπο όρο "παράνομος" (λες και παίζει σε ταινία του Κλιντ Ιστγουντ για την Αγρια Δύση και κάνει τον outlaw) αλλά και από τον όρο λαθρομετανάστης, θεωρώντας τον όρο μειωτικό και προσβλητικό για το άτομο. Ο Αρειος Πάγος δεν το έκανε αυτό "στο όνομα ενός χυδαίου κοσμοπολιτισμου και δικαιωματισμου" που θα λέγατε και σεις αλλά σε μια επίδειξη έλλειψης αγραμματοσύνης.

    Βλέπετε, δεν έρχονται λάθρα εδώ οι άνθρωποι, φανερά έρχονται, με τα πόδια, με τις σάπιες βάρκες, εμφανίζονται μπροστά μας και ζητάνε λίγο νερό και λίγο ψωμί. Περαιτέρω, στην ελληνική γλώσσα, το "παράνομος" μπορεί να χαρακτηρίζει πράξεις ή παραλείψεις ως πράξεις, δεν μπορεί να χαρακτηρίζει ανθρώπους που δεν ακολούθησαν διοικητική διαδικασία. Φανταστείτε να σας αποκαλούσαμε "παράνομο οδηγό" επειδή δεν σταματήσατε πλήρως σε κάποιο STOP. Δεν θα εξηγήσω γιατί είναι μειωτικός και προσβλητικός ο όρος "παράνομος / λαθρομετανάστης" για να μην χρειαστεί να μιλήσουμε εδώ μέσα για τον χαρακτηρισμό / στιγματισμό ανθρώπου με τον όρο "ανώμαλος" επειδή τεχνικά παρεκλίνει από την συνήθη σεξουαλική πρακτική. Ελεος δλδ.

    Ο Δυτικός νομικός πολιτισμός λοιπόν, κι εμείς με την συνήθη καθυστέρηση, πρόκρινε γι αυτούς τους ανθρώπους τον όρο "μετανάστης χωρίς χαρτιά" ή "παράτυπος μετανάστης". Τελεία και παύλα.

    Πράγμα που αναγκάστηκε να μάθει δια της σκληράς οδού και ο πάλαι ποτέ (και ελπίζω "πάλι ποτέ") Υπουργός Ναυτιλίας της χώρας μας, όταν έφαγε στη μάπα (κοινώς, του επεστράφη) έγγραφο που έστειλε προ ετών στην Κοινότητα για το πως αντιμετωπίζονται από το λιμενικό μας οι "παράνομοι μετανάστες / λαθρομετανάστες". Του επεστράφη από τον αρμόδιο Επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ως απαράδεκτο, καθ'όσον όπως του εξηγούσε δεν υπάρχουν "παράνομοι μετανάστες", και με το συνοδό ερώτημα μήπως εννοεί "παράτυπους μετανάστες". Και να το ξαναγράψει.

    Επίσης, όλως τυχαίως στα παραδείγματα που επιλέξατε (λαθρεπιβάτης, λαθραναγνώστης, λαθροκυνηγός κλπ.) το επίδικο είναι εμφανώς ότι κάνουν κάτι για το οποίο οι άλλοι ΠΛΗΡΩΣΑΝ (κόμιστρο, έντυπο, παράβολο άδειας) και εξ αυτού, οι λαθρο- , με την κρυφή τους πράξη, αποφεύγουν την πληρωμή και αδικούν τους άλλους που πλήρωσαν.

    Για να δούμε λίγο, λοιπόν, ποιούς αδικούν οι παράτυποι μετανάστες και πρέπει να ζουν σε συνθήκες εξαθλιωμένων ζώων, με τη μέριμνα της πατρίδας μου, στις διάφορες Μόριες; Πώς άραγε έρχεται κανείς "νόμιμος" μετανάστης στην Ελλάδα;

    Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, την γκόλντεν βίζα (όπου προσφέρουμε σε μη Ευρωπαίους ελληνικά χαρτιά για 5 χρόνια και ελεύθερα ταξίδια στην ζώνη Σενγκεν με αντάλλαγμα να κάνει ο ενδαφερόμενος αγορές ακινήτων τουλάχιστον 250,000 ευρώ) ΜΟΝΟ το πρώτο εξάμηνο του 2019 πήραν μεταξύ άλλων 1197 Τούρκοι, 439 Λιβανέζοι, 360 Ιρακινοί, 323 Αιγύπτιοι, 319 Ιρανοί, 223 Σύριοι κλπ. κλπ. Α, και 10,198 Κινέζοι (φαντάσου τί μικρόβια κουβαλήσαν - θα λέει τώρα ο ηλίθιος που με διαβάζει).

    Ξαναλέω, ώστε να πέσει κι ο φερετζές των δήθεν Ελληναράδων ότι δήθεν κόπτονται για τα δήθεν σχέδια των Τούρκων να παρεισφρήσουν πράκτορες μέσα σε αυτούς τους φτωχοδιάβολους που, (κι εμείς - στο βαθμό που μας επετράπη), τους καταντήσαμε καρπαζοεισπράκτορες και τους στοιβάξαμε στις ψυχαποθήκες: 1197 Τούρκοι μετανάστες, μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2019. Ούτε επιτροπές ασύλου, ούτε τίποτα.

    Και δεν έκλασε ουδείς Ελληναράς! Εκεί βλέπετε, δεν βάλανε οι Ελληναράδες το δάχτυλο στον κώλο τους για να το μυρίσουν μετά και να βγάλουν τη στατιστική ότι είναι 99,9% λαθραίοι, τυχοδιώκτες, εγκληματίες, πράκτορες. Εκεί αποδεχτήκανε οι Ελληναράδες ότι αυτοί ειδικά οι Τούρκοι και οι άλλοι "μαυριδεροί" είναι "καλά παιδιά". Ε, αφού είχαν 250 χιλιάρικα με τα οποία θα μπορούσαν εν δυνάμει να αγοράσουν το γκρεμίδι τους, τί θα τανε, τίποτις γύφτοι;

    Αρα τελικά, ας επικρατήσει έστω η τσίπα της ξεφτίλας, και ας ομολογηθεί: η μόνη διαφορά του "νόμιμου" από τον "παράνομο" μετανάστη είναι τα 250 χιλιάρικα. Τελεία και παύλα.

    Ετσι το βλέπει. Μια ανθρώπινη προσέγγιση, μια προσέγγιση που δεν διαχωρίζει ανθρώπους σε α' και β' διαλογής θα λεγα εγώ, αλλά τέλος πάντων.

    Και είναι. Καθολικό.

    Δείτε κάτι: αυτές τις μέρες, Ελληνες βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο αεροδρόμιο του Στανστεντ βόρεια του Λονδίνου. Επί 2-3 μέρες ήδη ζούνε μες στο αεροδρόμιο, κατουράνε ο ένας πίσω από τον άλλον, κοιμούνται κατάχαμα, τους φέρονται όχι με τον καλύτερο τρόπο. Αυτοί τώρα τί είναι; Εφ όσον ήξεραν ότι απαγορεύονται οι πτήσεις, άρα δεν ταξιδεύουν ούτε συνοδεύουν ταξιδιώτη, δεν βρίσκονται "παρανόμως" στις Αναχωρήσεις; Να τους ονομάζουμε "παράνομοι ταξιδιώτες / λαθροταξιδιώτες" αφού προσπαθούν να ταξιδέψουν ενώ διοικητική απόφαση τους το απαγορεύει; Μήπως τους χρησιμοποιεί η εταιρεία για να σπρώξει υπούλως κορονοϊό στην Ελλάδα, να την γλιτώσουν κάποιοι Βρετανοί; Μήπως η ΜΙ6; Ο Τζέιμς Μποντ; Καποιες ΜΚΟ;

    Ας έρθουμε στα συγκαλά μας: όποιος είναι αλληλέγγυος στους πρόσφυγες είναι ΠΑΣΙΦΑΝΩΣ αλληλέγγυος και στους ελληνες και τους οιουσδήποτε ανθρώπους που υποφέρουν. Επειδή στον πόνο, δεν βλέπει κατηγοριοποιήσεις, βλέπει ανθρώπους. Δεν ζητάει χαρτιά πριν σταθεί αλληλέγγυος. Το αντίστροφο, αυτός που είναι αλληλέγγυος στους ελληνες, να είναι αλληλέγγυος με τους πρόσφυγες, δεν είναι πασιφανές. Ελπίζω, αν υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι, ανάμεσα στους γονείς αυτών των εγκλωβισμένων, κυρίως φοιτητών, ή κι ανάμεσα στους ίδιους τους "παράνομους ταξιδιώτες / λαθροταξιδιώτες" να αλλάξουν βλέμμα απέναντι στους πρόσφυγες μετά την -σύντομη, εύχομαι- εμπειρία τους.

    Μα τι λέτε τώρα; Πώς θα φτάσουμε στο παιδί του μετανάστη να ενταχθεί στο σύστημα εκπαίδευσης αν εξακολουθούμε να τον λέμε παράνομο / λαθραίο και δεν μπορεί να βγει αυτό το παιδί από τα παραπήγματα πριν καεί ζωντανό; Κι αν φτάσει, θα είναι το λαθροπαίδι;

    Και τί κομψά που τα λέτε εδώ:

    Σιγά μην είναι λίγο κρασί, λίγο θάλασσα, και τ'αγόρι τους. Μήπως λίγο τα χετε μπερδέψει;

    Μεταμοντέρνοι νομάδες! Δίχως ipad! Μήπως να κάνουμε κι ένα ντεφιλέ "Κομψή νομάδα στη Μόρια" που θα λεγε κι η Καγιέν; τα έσοδα βέβαια υπέρ των μεταναστών - των αληθινών όχι των ντεμέκ...

    Κοιτάξτε, καλώς ή κακώς, είναι άλλοι εντεταλμένοι να κρίνουν την αναγνώριση του καθεστώτος του πρόσφυγα - όχι εμείς σε ένα φόρουμ. Καλώς λέω εγώ γιατί μας διαφεύγουν πολλές παράμετροι και ερμηνείες των διεθνών οδηγιών. Και μετά λόγου γνώσης σας λέω ότι αυτοί οι άλλοι είναι επαρκώς καταρτισμένοι. Και ξέρουν να κρίνουν αν, φερ'ειπείν, ένας ομοφυλόφιλος απ' το Αφγανιστάν πρέπει και μπορεί να πάρει άσυλο ή όχι, ασχέτως από τις πολιτικές του πεποιθήσεις και το αν έχει δείξει η τιβί πόλεμο. Αρκεί να τους αφήσουν να κάνουν τη δουλειά τους.

    Αχ, και σ' αυτό ελαττωματικούς μας στέλνουν εδώ;; Τους κιοτήδες;;; Χάθηκε να στείλουν κανά Σουηδό;;; Κανάν Ράγκναρ;;; Αλλά αυτός θα μου πείτε θα έμενε να πολεμήσει... Σαν Ελληνας, μην πω σαν ήρωας - ίδιο πράγμα άλλωστε...

    Κοιτάξτε, σε σας πιθανόν προκαλεί εντύπωση, σε όσους έχουν ρίζες Μικρασίας δε νομίζω. Σίγουρα δεν ήσασταν εκεί να κρατήσετε τους πληθυσμούς απ'τα παράλια, ώστε να μείνουν να πολεμήσουν, να αντισταθούν στην καταστροφή, την πείνα, την υποδούλωση. Κιοτέψανε κι αυτοί. Θα πει κανείς, εντάξει αυτοί δεν ήταν και πούροι Ελληνες, ψιλομπασταρδεμένοι ήταν. Ισως. Κι απ'την άλλη, οι Ελληνες δεν θα μπορούσαν ποτέ να πάνε πρόσφυγες - αφού έχουμε την καλύτερη χώρα του κόσμου...

    Για να είμαι ειλικρινής, δεν πιστεύω ούτε για σας, ούτε και για τα διάφορα κρούσματα παρανοϊού στο φόρουμ που ολοφύρονται για την πατρίδα που αλώνεται και βάση σχεδίου μάλιστα, ότι σας λείπουν πληροφορίες.

    Για παράδειγμα, ακόμη κι αν είχατε δει πριν προλάβει να απαγορευτεί από την κυβέρνηση το ντοκυμαντέρ στην ΕΡΤ για τα καράβια με Ελληνες πρόσφυγες που έφυγαν από την Ικαρία μεσούντος του β' παγκοσμίου πολέμου με προορισμό τη Συρία, το πώς τους υποδέχτηκαν εκεί, το πως τους άνοιξαν τα σπίτια τους και πήραν τις οικογένειες μέσα, δε νομίζω ότι θα άλλαζε κάτι αυτόματα στον τρόπο σκέψης σας. Ή αν σας λέγανε οι παππούδες σας πως όταν αποβιβάζονταν "κατά 99,9% λαθρομετανάστες" από τη Μ. Ασία βρέθηκαν κάποιοι ελληναράδες που τους πουλούσαν το νερό χρεώνοντας με το ποτήρι, το νερό που ζητούσαν περπατώντας στα χωριά από το λιμάνι όπου μόλις είχαν αποβιβαστεί, πάλι το ίδιο.

    Σας λείπουν σκέψεις, όχι πληροφορίες - ούτε καν ερεθίσματα. Γιατί την ίδια είδηση διαβάσαμε όλοι, όταν κάηκε το 6χρονο κοριτσάκι στη Μόρια. Αλλά δεν κάναμε, όπως φάνηκε σε αυτό το νήμα, τις ίδιες σκέψεις...

    Τώρα, με αυτά και μ'αυτά που βιώνουμε, είναι μια καλή περίοδος για σκέψη και περισυλλογή.

    Αναμφίβολα, μέσα από σκέψεις, κάποιοι θα κάνουν upgrade το μίσος για τους μετανάστες, πρώτα σε μίσος για τους Κινέζους (που τρώνε νυχτερίδες), μετά για τους Γερμανούς (που κρατάνε τις μάσκες στα τελωνεία), και τέλος για τον κάθε διπλανό τους - πού ξέρεις τώρα πια τί επωάζει ο Αλλος μέσα του και θα στο κολλήσει;

    Αλλά κάποιοι από μας θα συλλογιστούμε για το πώς μπορούμε να περπατήσουμε στον κάπως στενό χώρο που αφήνουν ανάμεσά τους ο Σαρτρ ("Η Κόλαση μας είναι οι Αλλοι") και ο Γκαροντί ("Η Κόλασή μας είναι η απουσία των Αλλων"):

    Αλληλέγγυοι στους ανθρώπους εν κινδύνω.

    Να επιστρέψω τώρα στη σιωπή μου που είναι ο καλύτερος σύμμαχος της σκέψης.

    Το προτείνω.

    Dream


    Το μεσημέρι έμαθα ότι απόψε ένα 20χρονο παιδί δεν θα κοιμηθεί στη Μόρια, όπως έκανε κάθε βράδυ από το Φλεβάρη του 2019. Για την ακρίβεια, δεν θα ξανακοιμηθεί ποτέ στη Μόρια. Και γενικότερα. Μ' αρέσει να σκέφτομαι ότι είναι πια σε μια ανοιχτωσιά, κουβεντιάζει στη λιακάδα και γελά με φίλους και γνωστούς, με αγόρια και κορίτσια, ξαναβλέπει τους γονείς του, τη ματιά του δεν την περιορίζει τίποτα, είναι όλος ο κόσμος δικός του. Μ'αρέσει να τον φαντάζομαι έτσι, αν και δεν το πιστεύω. Οπως και να χει, δεν θα γίνει άντρας, και κυρίως εδώ, οπότε δεν κινδυνεύει η φυλή μας, οι γυναίκες μας, ο πολιτισμός, τα ήθη και τα έθιμα μας ή οι αξίες μας - κυρίως οι αξίες μας! Δεν θα μπορεί ας πούμε να έχει τη γυναίκα του με μπούρκα και να επικαλεστεί ότι μπερδεύτηκε με τη δικιά σου που φορούσε μάσκα. Είπαν ήδη ότι μάλλον ήταν δική του απόφαση, ποιός ξέρει, ποιός θα μάθει. Πάντως, δεν θα γίνει άντρας. Ισως να ήταν από αυτά τα παιδιά που δεν γίνονται άντρες. Μ' αρέσει να φαντάζομαι ότι ήταν από το Κάιρο. Και ότι λεγόταν λέει, Αχιλλέας. Το φαντάζεσαι; Ενας Αχιλλέας από το Κάιρο στη Μόρια, γιατί όχι; Και μια μέρα, μια μέρα σαν την σημερινή, αυτός ο Αχιλλέας, λέει, ο πραγματικός, ο Αχιλλέας που υπήρξε, σε αντίθεση με τον ομηρικό ήρωα που δεν ξέρουμε αν υπήρξε, βαρέθηκε. Βαρέθηκε να περιμένει. Βαρέθηκε να περιμένει να του αλλάξουν στάτους, λες κι ήτανε προφίλ στο φέισμπουκ. Βαρέθηκε γιατί στα 19 τα χρόνια πρέπει να περνάνε γρήγορα, κι όχι αργά, όπως περνούσαν τα δικά του, κάθε μέρα ίδια, κάθε μέρα ίδια ελπίδα, κάθε μέρα ίδια απογοήτευση. Και σκέφτηκε λοιπόν, αυτός ο ίδιος κι όχι εγώ, ότι ίσως ήταν από αυτά τα παιδιά που δεν γίνονται άντρες. Τον φαντάζομαι να κοιτάει έξω απ'τα κάγκελα και να λέει ένα ελληνοπρεπέστατο "Αει Σιχτίρ, Ελληναράδες!". Και μετά να γίνεται όντως απ'τα παιδιά που δεν γίνονται άντρες. Αυτά που θα μπορούσαν να είναι παιδιά μου. Κάπως έτσι τον φαντάζομαι. Γι αυτό και σε κάθε ευκαιρία λέω στα παιδιά μου να μακαρίζουν την τύχη την αγαθή που δεν γεννήθηκαν στο Κάιρο και δεν βαφτιστήκαν Αχιλλέας. Και φυσικά τα παρακινώ να λένε όλο και πιο συχνά "Αει Σιχτίρ Ελληναράδες!"
     
    Last edited: 28 Μαρτίου 2020
  6. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Παράκληση να μήν, λείπετε φίλτατε.. αυτούς τους καιρούς έτι περισσότερο.
     
  7. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

  8. Stalker

    Stalker Not a very nice guy Contributor

  9. bd.bd

    bd.bd Regular Member

    Πολύ καλό!!!
     
  10. Master Electro-pain

    Master Electro-pain Staff Member

  11. estelwen

    estelwen χρήσιμη Contributor

    @DreamMaster, ευχαριστούμε. Παράκληση, μείνετε.
     
  12. D Q Juls

    D Q Juls Αρχή...Διαδρομή...Ηδονή...

    Ακόμα και στα off topic αυτό το φόρουμ θα έχει διαμάντια!

    @Master Electro-pain