Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος Iagos, στις 26 Απριλίου 2016.

  1. NobodyKP

    NobodyKP Contributor

    Το λάθος σε αυτό το σκεπτικό, είναι πως θεωρείται (με αι και οχι με ε) ως βέβαιο πως θα εσώζοντο κάποιοι, κάτι που δεν είναι καθόλου βέβαιο, χωρίς να λαμβάνεται υπ' όψιν, ότι υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα σε περίπτωση βύθισης (όταν θα συνέβαινε), να κατηγορούνταν το λιμενικό πως προκάλεσε το ναυάγιο εξαιτίας της παρέμβασής του.
    Πολυ ορθά το λιμενικό έδρασε όπως έδρασε, αλλά ξαναλέω, είναι εξαιρετικά περίπλοκο το θέμα για να αναλυθεί γιατί στο πλαίσιο ενός forum. Τόσο δύσκολο που υπάρχουν ειδικά δικαστήρια γι'αυτα τα θέματα.
     
    Last edited: 19 Ιουνίου 2023
  2. Guiltless

    Guiltless Handle with care

    Κατανοώ πως το λέτε, παραταύτα οι νόμοι δεν ισχύουν μόνο όποτε μας συμφέρει, ειδικά όταν μιλάμε για Διεθνείς συμβάσεις.

    Δυστυχώς, σε ιδανικές καιρικές συνθήκες με ελικόπτερα, αεροπλάνα και βαπόρια συνοδεία και το να σωθούν όλοι αυτοί οι άνθρωποι θα ήταν εξαιρετικά απίθανο. Ίσως θα είχαν πεθάνει λιγότεροι αν υπήρχε και συνεργασία από το πλοίο και περισσότερος συντονισμός από το λιμενικό (συντονισμός ως το αρμόδιο MRCC και μόνο).

    Στα του άρθρου τώρα, αυτός που το έγραψε πιθανολογώ ότι δεν ξέρει ούτε τι χρώμα έχει η SOLAS πόσο μάλλον το περιεχόμενό της και το πώς εφαρμόζεται. Μάλλον είναι ο ίδιος που έχει βάλει αυτές τις υπέροχες ταμπέλες MARPOL εκεί που μαζεύονται τα απορρίμματα που δίνουν τα καράβια στον Πειραιά.

    Αναφέρει στο τέλος, πολύ σωστά κατά την γνώμη μου, "Γνωρίζοντας ότι το πλοίο διέτρεχε κίνδυνο την κύρια ευθύνη για την επιχείρηση διάσωσης είχε η Ελλάδα". Όλα τα φώτα στην πρώτη λέξη που από εκεί ξεκινά και μια σωστή έρευνα. Εξίσου σημαντική η λέξη επιχείρηση, αλλά είναι διαφορετική κουβέντα αυτή.

    Αυτά χωρίς καμία διάθεση αντιπαράθεσης και συγχωρέστε μου μια κάποια σύγχυση.
     
  3. NobodyKP

    NobodyKP Contributor

    ΕΙναι πιθανότατο.
     
  4. Mr__despicable

    Mr__despicable Regular Member

    @NobodyKP @Guiltless για το αν μπορούν να σωθούν ή όχι.

    https://www.reuters.com/world/europ...ues-almost-600-migrants-off-italy-2023-05-27/

    Ίδιο ακριβώς ψαροκάικο, ίδιοι περίπου επιβαίνοντες
    https://news.sky.com/story/we-all-t...of-600-people-from-the-mediterranean-12892438

    Πως έγινε η διάσωση από τους γιατρούς χωρίς σύνορα
    https://twitter.com/Iasonas_Apost/status/1670062130094133249?s=20
     
  5. Guiltless

    Guiltless Handle with care

    Θα το ξαναπώ κι ας γίνω γραφική. Ολες οι διασώσεις που δεν θρηνούν θύματα και ειδικά όταν πρόκειται για πολλά άτομα σε τόσο μικρά πλοιάρια σε ανοιχτή θάλασσα γίνονται με πολλά πολλά πολλά καντάρια τύχη. Δεν είναι τόσο απλό. Ναι, παίζει ρόλο πόσοι είναι οι προς διάσωση, παίζει ρόλο το πλοιάριο, αλλά παίζουν ρόλο και άλλοι πολλοί παράγοντες (καιρικές συνθήκες, συντονισμός πλοίων της περιοχής, συνεργασία των προς διάσωση, τύχη, κλπ). Καμία διάσωση δεν είναι πανομοιότυπη.

    Όταν βγαίνει άνθρωπος μέσα από την δουλειά και λέει με τόση σιγουριά ότι θα μπορούσε να τους έχει σώσει όλους γιατί ως άλλος Τζακ Μπάουερ το έχει κάνει πολλές φορές τον ακούω με ακόμα μεγαλύτερη δυσπιστία. Προσωπική άποψη δεν χρειάζεται να την υιοθετήσει κανένας.
     
  6. εχουμε την τυχη να εχουμε εδω μεσα ατομο του επαγγελματος και πάλι ολοι "ειδικοι" .guitless καλό κουράγιο.
     
  7. Guiltless

    Guiltless Handle with care

    Δεν είμαι διασώστης. Επειδή τυγχάνει να έχω συντονίσει διασώσεις και να ασχολούμαι με θέματα ασφάλειας στη θάλασσα αυτό δεν κάνει την γνώμη μου αλάνθαστη, μπορεί να βγει η έρευνα για το συμβάν και να δικαιώσει όλους όσους μυρίζονται αίμα δεν το ξερουμε. Απλά θέλω να ακούγεται ότι καλό είναι να κρατάμε και ένα φίλτρο για ότι ακούμε και διαβάζουμε τις τελευταίες ημέρες που όλοι στην τηλεόραση είναι "ειδικοί" και να αφήσουμε τα πορίσματα σε αυτούς που πρέπει.
     
  8. τελος παντων μέσα στον κύκλο του επαγγελματος. αν και ειμαι σιγουρος οτι και διασώστη ακόμα να ειχαμε εδω , ακόμα και αυτου του περιστατικου πάλι οι "ειδικοι" θα βρισκαν καποιο ψεγάδι .
     
  9. Guiltless

    Guiltless Handle with care

    @feet-lover δεν το πιστεύω. Απλά η πολιτική και κοινωνική χροιά του συγκεκριμένου ναυαγίου ανάβει τα αίματα. Σε λίγο καιρό θα είναι κάτι άλλο. Έτσι συμβαίνει με την επικαιρότητα.
     
  10. NobodyKP

    NobodyKP Contributor

    Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο.
     
  11. elfcat

    elfcat . Contributor



    Πoλύ σωστά έδρασε το λιμενικό ή @Guiltless, με την οποία συμφωνείτε, τα λέει σωστά και θα πρέπει να κρατάτε εσείς πρώτα απ' όλα ένα φίλτρο;
     
  12. Yiyi

    Yiyi .

    Αν κάποιος είναι πετυχημένος γιατρός και παίρνει 50ευρώ σε κάθε επίσκεψη, 20 άτομα να έχει τη μέρα, βγάζει 1000ευρώ τη μέρα, χωρίς φακελάκια και λοιπά. Οπότε σ ένα χρόνο περίπου θα έχει πάνω κάτω 300K. Δλδ, οκ αυτά τα άτομα ανήκουν στην μειοψηφία, αλλά μου κάνει λίγο Λαζοπουλικός μικροαστισμός το να θεωρούμε όλους τους πλούσιους ως παράνομους. Πχ ο άλλος που έκατσε και διάβασε 6 χρόνια παλούκια μαθήματα στην Ιατρική, συν το Λύκειο που έπρεπε να αισθάνεται ως "βάση" το 19 σε όλα τα μαθήματα, συν την ειδικότητα, βγάζει το άχτι του στα -για τα δεδομένα της πλειοψηφίας-, πολλά λεφτά για μεροκάματο.

    Και μάλιστα, υπάρχουν και χειρότερα σ αυτό το μεροκάματο. Όταν ήμουν 19 βίωσα με πολύ άσχημο τρόπο προδοσία, ερωτική απογοήτευση και σαπίλα από άτομο που ήταν όπως έλεγε για χρόνια, "η αδελφή ψυχή" μου. Επειδή είχα φρικάρει, μιας και τότε είχα σε μεγαλύτερη εκτίμηση τους ανθρώπους γενικότερα, πήγα αρχικά σ έναν κάζουαλ τραγόπαπα που μου είπε "έτσι είναι οι άνδρες, αλλιώς θα μείνεις μόνη", οπότε αποφάσισα να μιλήσω για πρώτη φορά σε μια ψυχολόγο. Αφού η τύπισσα, δεν με άφηνε καν να μιλήσω γι αυτό που ένιωθα, και προσπαθούσε να επικεντρωθεί στα παιδικά μου χρόνια (άσχετο, αλλά μάλλον έτσι είχε μάθει στη σχολή), μετά από μισή περίπου ώρα, ζήτησε 50 ευρώ, χαμογέλασε και μου είπε "μην στεναχωριέσαι, θα βρεις άλλον γκόμενο".
    Και επιπλέον, υπάρχουν και τα "λαϊκά παιδιά" που προσπαθούνε να κονομήσουνε αισχρά, απλώς δεν έχουν τόσο την ανάγκη του άλλου (όπως πχ οι γιατροί κλπ), και δυσκολεύονται περισσότερο. Πχ ένας ηλεκτρολόγος φέτος που ζήτησε 250 ευρώ για να περάσει 4 πολύφωτα σε ενιαίο χώρο σαλονοκουζινοτραπεζαρίας.