Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος Iagos, στις 26 Απριλίου 2016.

  1. Mr__despicable

    Mr__despicable Regular Member

    Συμφωνώ απόλυτα. Μόνο που δεν βγήκε ως άλλος Τζακ Μπάουερ και Σούπερμαν μαζί, να πει πως θα τους έσωζε όλους μόνος του. Είπε κατά λέξη: "Υπάρχουν συγκεκριμένα πρωτόκολλα (δεν νομίζω πως διαφωνείτε με αυτό), αν δεν τα έχει το λιμενικό, να τους τα δώσουμε! Μην ακούμε παραλογισμούς πως δεν μπορείς να προσεγγίσεις..."
    Βγήκε και το είπε έτσι επειδή του την έδωσε; Όχι! Το είπε , καθώς το πρώτο αφήγημα του λιμενικού , ήταν ακριβώς αυτό! Το ίδιο που χρησιμοποιήσατε κατά κάποιο τρόπο εσείς και ο @NobodyKP (τα γραπτά είναι εδώ ας μην κάνω quote καθώς δεν έχω όρεξη για αντιπαράθεση).
    Επίσης διαφωνώ στο ότι δεν υπάρχουν πανομοιότυπα συμβάντα. Πανομοιότυπα υπάρχουν, για αυτό και μπορούν και βγαίνουν πρωτόκολλα ασφαλείας/διάσωσης κλπ. Ακριβώς ίδια περιστατικά δεν υπάρχουν, συμφωνώ, το κάθε ένα έχει τις ιδιαιτερότητές του και πρέπει να προσαρμόζεσαι.

    Υγ: Ο συγκεκριμένος ονομάζεται Ιάσονας Αποστολόπουλος και έχει διασώσει (αποδεδειγμένα) , εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες, ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ που βρίσκονταν σε κίνδυνο στη θάλασσα. Το ότι δεν φοράει στολή με σαρδελιτσες και δεν πληρώνεται από το κράτος, δεν τον κάνει λιγότερο ειδικό από κάποιον που φοράει.
     
  2. Δίας

    Δίας Live a life by design not by default

    Τον κάνει όμως ίδιο ως προς το συμφέρον γιατί και αυτός πληρώνεται όπως και οι υπάλληλοι του κράτους. Από άλλο εργοδότη βέβαια αλλά έχει συμφέρον από όλο αυτό
     
  3. elfcat

    elfcat . Contributor

    Kudos!
     
  4. RAIN

    RAIN nefelibata

    Από ποιον πληρώνεται;
     
  5. Guiltless

    Guiltless Handle with care

    Καμμία διαφωνία όσων αφορά τα πρωτόκολλα, να διευκρινίσω ότι το σχόλιο περί Τζάκ Μπάουερ αφορούσε αυτό το κομμάτι του τουίτ "Έχουμε διασώσει πολλές φορές τέτοια αλιευτικά κ δεν έχει πάθει ο κόσμος ούτε γρατζουνιά.". Ούτε γρατζουνιά...

    Βγήκε και το είπε χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η έρευνα για το συμβάν και άρα χωρίς να έχει όλες τις πληροφορίες. Το ότι έχει περισσότερη εμπειρία από όλους μας μαζί δεν σημαίνει ότι μπορεί να μιλάει με τόσο μεγάλα λόγια χωρίς να έχει διεξαχθεί πρώτα η έρευνα. Τώρα γιατί βγήκε και το είπε δεν μπορώ να ξέρω. Δεν τον ξέρω τον άνθρωπο.

    Νομίζω εννοείτε ότι υπάρχουν προφανώς περιστατικά με όμοια χαρακτηριστικά, αλλά όχι πανομοιότυπα. Και συμφωνούμε 100%.

    Το ότι κάποιος (ο οποιοσδήποτε) δεν φοράει στολή δεν σημαίνει ότι δεν εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα. Ούτε και το ότι την φοράει. Η στολή τέλος πάντων δεν μου λέει τίποτα. Δεν τον γνωρίζω τον άνθρωπο, δεν ξέρω τίποτα για αυτόν, εύγε του για την συνεισφορά του, καλό θα ήταν κατ'εμέ να κρατάει τα λόγια του μέχρι τουλάχιστον να υπάρχει μια πλήρης εικόνα.

    Αυτό είπα εξαρχής. Δεν είμαστε αρμόδιοι, δεν έχουμε και τις γνώσεις να βγάζουμε πορίσματα, αλλά και να τις είχαμε δεν έχουμε όλες τις πληροφορίες. Δεν θεωρώ ότι έχει δίκιο το λιμενικό, μου την δίνει απλά που έχουν πέσει να τους φάνε από το πρώτο δευτερόλεπτο.

    Όπως ξαναείπα
     
  6. espimain

    espimain Contributor

    Φήμες και διαστρεβλώσεις για το ναυάγιο της Πύλου

    Μετά την είδηση της τραγωδίας εγχώριοι και εξωχώριοι κύκλοι και παράγοντες φαίνεται ότι επιχειρούν να προωθήσουν τις δικές τους πολιτικές ατζέντες.

    https://www.huffingtonpost.gr/entry...naeayio-tes-peloe_gr_64901d9ae4b06725aee7c4db
     
  7. Ε ναι το κακο κρατος ΗΘΕΛΕ επιτηδες να φουντάρει το πλοιο.
     
  8. espimain

    espimain Contributor

    Ότι πληροφορία έχει κοινοποιηθεί από την ομάδα των ακτιβιστών ελέγχεται σαν αναληθείς.
    1. Από αυτή την ομάδα και μόνο, αναφέρθηκε ο αριθμός των επιβαινόντων. (Πώς το γνώριζε άραγε; )
    2. Όποιος έχει στοιχειώδεις γνώσεις περί τα ναυτικά (ακόμη και βάρκα να έχει) ξέρει τι είναι «η ίσαλος γραμμή» στα πλοία.
    3. Σε όλες τις φωτογραφίες του αλιευτικού φαίνεται πολύ καθαρά ότι η ίσαλος γραμμή είναι πολύ πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.
    3. 700 άτομα από 50 κιλά το κάθε ένα, μας κάνουν 35.000 κιλά, τριανταπέντε τόνους δηλαδή.
    4. Πώς γίνεται ένα αλιευτικό αυτού του μεγέθους, να κουβαλά 35 τόνους και να φαίνεται η ίσαλος γραμμή τόσο πάνω από την θάλασσα;

    Υ.Γ. Για όποιον δεν ξέρει τι είναι η ίσαλος γραμμή.
    Είναι η γραμμή που φτάνει στην επιφάνεια της θάλασσας όταν το σκάφος είναι φορτωμένο στο όριο του, όταν είναι άδειο η γραμμή είναι πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και όταν είναι υπέρβαρα φορτωμένο, η γραμμή δεν φαίνεται, γιατί είναι κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.
     
  9. JOHN_athens

    JOHN_athens New Member

    Το παράδειγμά σου έχει κάποια προβλήματα αριθμητικής.
    Έστω ένας γιατρός με ιδιωτικό ιατρείο, (γιατί αν μιλάμε για το Δημόσιο οι αμοιβές - μισθός+εφημερίες ειναι μετρημένα κουκιά και φορολογούνται στην πηγή, εκτός αν πρόκειται για μαύρο χρήμα).
    20 άτομα / μέρα στο ιδιωτικό ιατρείο Χ 50 € =1.000.
    Κόβει απόδειξη; Αν κόβει σε όλους υπάρχει μία φορολόγηση (στην απόδειξη) που θεωρητικά πρέπει να αποδώσει στη ΔΟΥ (περ. 20% το λιγότερο αν και παίζει κλιμακωτά)
    Επίσης το ιδιωτικό ιατρείο έχει πάγια έξοδα λειτουργίας (π.χ. ενοίκιο, ΔΕΗ, ΟΤΕ και φυσικά πάγιο εξοπλισμό που πρέπει σε ένα βάθος χρόνου να περάσει σε "απόσβεση" αλλά και να ανανεωθεί είτε από νεώτερα μηχανήματα, είτε λόγω φθοράς.
    Το ιδιωτικό ιατρείο απαιτεί μια βασική γραμματειακή υποστήριξη που σημαίνει μισθό (έστω και τον βασικό και ασφάλιση) που είναι συνολικά 1000 €/μηνα (το λιγότερο) με την προϋπόθεση ότι η γραμματειακή υποστήριξη δεν πληρώνεται "μαύρα" και δεν είναι ανασφάλιστη.
    Επίσης ο γιατρός αυτός πρέπει να πληρώνει ασφαλιστικές εισφορές (500-600 €/μήνα), να συντηρεί την οικία του, να τρώει, να πληρώνει το κινητό του, το αυτοκίνητο κλπ.
    Άρα αυτό το 22 εργάσιμες Χ 1000 (ιδιωτικό ιατρείο ΣΚ σπάνιο) = 22.000 αλλά όχι καθαρά.
    Ας υποθέσουμε ότι αυτός ο γιατρός ζει σε συνθήκες κοσμοκαλόγερου και τα προσωπικά του έξοδα ειναι τόσα όσα να διατηρεί το κοινωνικο status (για να συνεχίσει να έχει πελάτες). Αρα αυτά τα 22.000 είναι πολύ λιγότερα... και πάντα υπό την προϋπόθεση ότι η πελατεία ειναι 20 άτομα και το κόστος 50 €.
    Από που μπορεί να έχει άλλες "εισροές"; α) από κατευθυνόμενη συνταγογράφηση, β) από παραπομπή σε συγκεκριμένα εξωτερικά διαγνωστικά κέντρα κλπ. Αλλά κι αυτό είναι "μαυρο".
    Τώρα αυτός ο γιατρός με τουτα και με κείνα από τα 22.000 μεικτά το μήνα ας πούμε ότι βάζει στην άκρη τα 12.000
    Σ' ένα χρόνο θα έχει στην άκρη 120.000 € Άρα θα χρειαστεί μία 5ετία για να πάρει μια μικρομεσαία μεζονέτα στη Βούλα Βάρκιζα Βουλιαγμένη ή κανα 2 χρόνια ακόμη στο Ψυχικό.
    Αυτό όμως είναι ένα επάγγελμα (ο ιατρός) και μάλιστα πολύ συγκεκριμένες ειδικότητες. Προφανώς άλλο πελατολόγιο έχει ένας που απλά γράφει φάρμακα της γιαγιάς και παίρνει ένα 10-20αρικο, άλλο πελατολόγιο ένας οφθαλμιατρος, άλλος ένας παιδίατρος (πιο σταθερή σχέση με τον πελάτη) κι άλλο ένας χειρούργος. Υπάρχουν και ειδικότητες που είναι σπάνιο να ασκήσουν ιδιωτικό έργο σε ιατρείο (π.χ. αναισθησιολόγος, παθολογο-ανατόμος), άλλοι που έχουν μεγάλο και σχετικά σταθερό πελατολόγιο (πχ. γυναικολόγοι-μαιευτήρες και παράλληλα με το ιδιωτικό σπρώχνουν κόσμο να γεννά σε ιδιωτικά μαιευτηρια και με καισαρική κλπ). Υπάρχουν και ειδικότητες που ασκούνται εκτός δημοσίου όπως π.χ. οι οδοντίατροι. Τέλος υπάρχουν ειδικότητες πολυτελείας - μόδας όπως η αισθητική χειρουργική κλπ.
    Ο κλάδος των γιατρών λοιπόν είναι πολύ περίεργος αν μιλάμε για καθαρά ιδιωτικό έργο. Προφανώς σταθμιζεις ότι αλλο κοινό (και πορτοφόλι πελατών) έχει ένας παθολόγος στο Κολωνάκι, άλλο κοινό ένας παιδίατρος στο Κολωνάκι κλπ.

    Αν αφήσουμε αυτόν καθ εαυτόν τον κλάδο και το μαύρο χρήμα που όλοι ξέρουμε ότι ''ρέει άφθονο" υπάρχει ένα πιο ΚΡΙΣΙΜΟ ερώτημα: θέλουμε δημόσια δωρεάν και ποιοτική υγεία ή όποιος έχει χρήματα θα ζει και θα απολαμβάνει υπηρεσίες, παροχές, φροντίδα και οι άλλοι θα είναι "αόρατοι"; Το επόμενο ερώτημα: αυτός ο γιατρός που ίδρωσε να σπουδάσει (εκτός απο το 19 η οικογένεια στηριξε με χρημα σπουδές + ειδικότητα) πρέπει να παίρνει έναν αξιοπρεπή και σοβαρό μισθό ή το "κράτος" θα του δίνει κάτι ΣΑΝ μισθό και θα του κλείνει το μάτι να συμπληρώσει με "μαυρα"; Κι αυτό το ερώτημα επεκτείνεται και στον καθηγητή στο σχολείο (μαύρα = ιδιαίτερα), επεκτείνεται και στον μηχανικό, επεκτείνεται στην "ανώτερη δημοσιοϋπαλληλία" (από θέμα τυπικών προσόντων) που αμείβεται με ψίχουλα και εξωθείται/εκπαιδεύται ή στην τεμπελιά (όσο κι αν δουλέψω τα ίδια θα πάρω... δεν γαμ...) ή στο φακελάκι...

    Αν πάμε σε λιγότερο "πνευματικές" εργασίες (ηλεκτρολόγος, υδραυλικός, πλακάς, μπετατζής, γκαρσόνι) εκεί έχουμε ακόμη πιο περίπλοκη εικόνα. Ουσιαστικά δεν υπάρχει έλεγχος προσόντων αλλά ένα παλαιό σύστημα "παραγιού"-"μάστορα". Ο "παραγιός" μαθαίνει τη δουλεια (και τα "κόλπα") απο τον μάστορα και μετά απο κάποια χρόνια άτυπης μαθητείας στηνει το δικό του "μαγαζί". Αυτό είναι ένα συστημα εκπαιδευσης που (τυχαία άραγε) επιβιώνει στην Ελλάδα σε πολλούς τομείς. Οσοι φώναζαν ότι θέλανε να μεινουν ευρώπη, θα όφειλαν να γνωρίζουν ότι στο σοβαρό καπιταλισμό αυτές οι "ειδικότητες" πιστοποιούνται και ελέγχονται σοβαρά. Αν πχ μιλήσεις για τη Γαλλία είσαι υποχρεωμένος να περάσεις μια διαδικασία πιστοποίησης αλλιώς... έχεις θεματάκια. Στη Γαλλία αυτό έχει περάσει ως αυτονόητο ακόμη και στους γάλλους που προέρχονται απο τις παλιές αποικίες.

    Τέλος, υπάρχει μια πολύ πολύ (μα πολυ) θολή κατάσταση τί συμβαίνει με τους αγρότες, τα συστήματα επιδοτήσεων και τους εργάτες γης (από τους πακιστανούς της Μανωλάδας, μέχρι αυτούς που μαζεύουν ελιές και η αμοιβή είναι 30 € μεροκάματο και ποσοστό απο π.χ. το λάδι). Αυτά αν θέλουμε να ειμαστε σοβαροί ειναι μια μιξη προκαπιταλιστικών συστημάτων και ακραίου νεοφιλελευθερισμού. Θυμόμαστε το περίφημο σύνθημα "όλα τα κιλα όλα τα λεφτά" για το βαμβάκι (το βρεγμένο και με αμμοχάλικο); Εκεί πάνω το επίσημο κράτος δεν έστησε την συμμαχία των περίφημων μικρομεσαίων και μη προνομιούχων;

    Ο Αλβανος , Πολωνός, Βούλγαρος εργατης τεχνίτης παλαιότερα, ο Αιγύπτιος ψαράς (γεμάτη η Ιχθυόσκαλα και οι τράτες), ο αόρατος μπαγκλαντεσιανός στο υπόγειο του ξενοδοχείου που σιδερώνει σεντόνια μας λέει κάτι; Είναι απλά "αόρατος" άρα εκμεταλλεύσιμος και χωρίς δικαιώματα, χωρίς συνδικάτο, χωρίς χαρτιά, χωρίς να μπορεί να πάει στο "ΙΚΑ" (ΕΦΚΑ), στην Επιθ. Εργασίας ή στην Αστυνομία για το "δώρο" Πάσχα. Οι πρακτικές που η επιχείρηση δίνει το δώρο Πάσχα αλλά η ανάληψη γίνεται απο το ΑΤΜ παρουσία φουσκωτού της επιχείρησης που αναλαμβάνει να το επιστρέψει είναι πρωτάκουστη; Τα πιο συστημικά κανάλια την αναδεικνύουν... οχι ο "ριζοσπάστης", ή η αυγή ή η προλεταριακή σημαια.

    Τροφή για σκέψη ... και πιο αυστηρή αποτίμηση αυτών που αποτελούνε τον εθνικό κορμό... (μαυρος γάτος, Παπακωνσταντίνου)
     
  10. espimain

    espimain Contributor

    Γιατί τα γράφετε όλα αυτά;
     
  11. JOHN_athens

    JOHN_athens New Member

    αυτό το αθωο κράτος πάντα τα στραβά του συμβαίνουν
    πάντα η κακια η ώρα..
    βεβαια δεν θα θυμαται η κοινωνία με μνημη χρυσόψαρο ότι στην "μένουμε Ευρώπη" το ευρωπαικό δικαστήριο καταδίκασε την ελλάδα για τη... "ρυμούλκηση" στο φαρμακονήσι το 2014. Κι αν δώσεις το λινκ για να διαβάσει ο ελληναράς το σκεπτικό της απόφασης, βαριέται (και δεν ξέρει και να διαβάσει) άσε που ολοι αυτοί οι "ξένοι" (ευρωπαίοι) ειναι ανθέλληνες, φιλότουρκοι και πράκτορες των εμβολίων...
    Το αθώο κράτος προσευχόταν να πάει η ψαρόβαρκα στην Ιταλία για να μην διαχειριστεί το πρόβλημα.
    Το αθώο κράτος έδωσε ρητά η με νοημα τη γραμμή στο πειθαρχημένο (κατ' εξοχην) ένοπλο στρατιωτικό εκτελεστικό βραχίονα (αστυνομία, ναυτικό κλπ)
    Κάτι κατάλαβε και ο "βραχίονας" (καλά δεν διεκδικεί και δάφνες... εφυίας, μόνο δάφνες "διατάξτε" κ. αρχηγέ, υπουργέ, βουλευτά...) αλλά στην πράξη λιγο η μαγκιά , λιγο η κακια ώρα (παλι η κακια ώρα ως "θεούλης" ανέλεγκτος) τούμπαρε το καϊκι. Οπότε τι κάνουμε; Το κλασικό: δεν φταιμε εμεις, φταινε οι άλλοι. Οι πρόσφυγες δεν ηθελαν βοήθεια (είχαν τασεις αυτοκτονίας), το σχοινί (ποιο σχοινι, εδω το σχοινί εκεί το σχοινί...), πόσα μίλια; να είναι 3,κάτι ή 30, κάτι (η γνωστη λογική του καραγκιοζη των μηδενικών και της υποδιαστολής) και φυσικά μια διάχυτη αίσθηση (και βεβαιότητα) ότι με ελεγχόμενα τα ΜΜΕ και με κάμποσα τρολ κάθε θέμα τρεις και το μεγάλο πέντε. ποιος θα θυμάται. Ειπαμε εκπαιδευση στη συλλογικη μνήμη χρυσόψαρου.
    Πόσο απέχει αυτή η λογική από τον βιαστή που του αναγνωρίζει η ελληνική οικογένεια ελα μωρέ τα θελε του κουνήθηκε τον προκάλεσε αντρας ήταν φουντωσε τι να κάνει;
    Πόσο απέχει αυτή η λογική από το φασισμό που κάθε άλλο διαφορετικό ειναι εθνικά ύποπτο;

    Κι ύστερα ο ναυπηγός κάνει υπολογισμούς 500 άτομα (σαν τσαμπιά ήταν) χ 50 κιλα (μ' αρέσει που δεν ειναι παχυσαρκοι ελληναράδες) δεν βαριέσαι ούτε 30 τόνοι... μπατάρι μανα μου η κακοσυντηρημένη τράτα που κάνει 1 δρομολόγιο κι αν βουλιάξει βουλιαξε με 30 τόνους. όχι μωρε... δεν βουλιάζει γιατι ειναι πεισματάρα. αλλά γι' αυτό υπάρχουν τα σχοινιά... και οι μανούβρες για κυματισμό και πανικό και αποτομη μετακίνηση. Στ' αμπάρια δεν ειχε κόσμο... κάτι μαυρούλες με τα μωρά.. σιγά τι να ζύγιζαν κι αυτές...
    Περιπαίζοντας τη λογική και με σοφιστίες... δεν κρύβεται ο φασίστας.
     
  12. JOHN_athens

    JOHN_athens New Member

    για την αγία ελληνική οικογένεια τους ''φουκαράδες'' μικρομεσαίους που ειναι ο εθνικός κορμός και αποστρέφει το βλέμμα στα τέμπη, στην πυλο, στο φαρμακονήσι, στους κοριούς, στον αστυνομικό που δέρνει τον νέο, στη ΔΕΗ που σου κόβει το ρεύμα γιατί... ειναι Α.Ε. και λογοδοτεί στους μετόχους, στα μακαρόνια που μας χαρίζουν και στην κοινωνία με εκπαιδευση για να αποδεχθεί ότι η συλλογική μνήμη μπορεί και να ειναι αναλογη χρυσόψαρου.