Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος Iagos, στις 26 Απριλίου 2016.

  1. tithon

    tithon Contributor

    με δεδομένο οτι αν νομοθετικά σώματα ή κανονιστικές αρχές αλλάξουν αίφνης την πιστοποιητική διαδικασία (προσθέτοντας φερ ειπείν άλλες έξι χώρες στην κατηγορία των εμπολέμων, ή τη διαδοχή ενεργειών ταυτοποίησης), δεν θα αλλάξει, και ορθά, η ανάλυσή σας, φαίνεται οτι είναι επιφατικό το διαδικαστικό μέρος, και πρόσκαιρο, αποτέλεσμα συσχετισμών.

    εκ τούτου το δικαίωμα παρουσίας αφορά προτάγματα, και θα ήταν άκρως ενδιαφέρουσα επ' αυτού συζήτηση, απο κάθε πλευρά.
    δε μπόρεσα να δω, πού η ανάπτυξή σας συγκρούεται με τη διατύπωσή μου.
     
  2. elfcat

    elfcat . Contributor

    @Gotham

    σας επισήμανα ότι η άποψή σας είναι αδόκιμη. Δεν με ρωτήσατε γιατί, περιοριστήκατε σε ψευτομαγκιές ("κατάλαβες;") και θολά νομικίστικα περί διεθνους νομοθεσίας, ποινικων αδικημάτων κλπ.

    Υποθέτοντας ότι η πεποιθηςη σας προέρχεται από άγνοια και όχι από ηθελημένη ή αθέλητη αναπαραγωγή προπαγάνδας συγκεκριμένου χώρου λάβετε υπόψη σας τα εξής:

    Ηδη από το 2006 το Συμβούλιο της Ευρώπης, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Κομισιόν) ζητούν να σταματήσει από τα κράτη μέλη η χρήση του όρου "παράνομοι μετανάστες" ως απαράδεκτη, προσβλητική και κενή νοήματος.

    Με την ντιρεκτίβα 2008/115/EC, ορίζεται η μόνη σχετική έννοια, αυτή του "irregular migrant" που είναι άτομο που δεν έχει υπηκοότητα ή ιθαγένεια της ΕΕ, βρίσκεται σε χώρα της περιοχής Σένγκεν και δεν πληροί, ή δεν πληροί πλέον τις συνθήκες εισόδου όπως αυτές ορίζονται για τον χώρο Σένγκεν ή άλλες συνθήκες που να του επιτρέπουν την είσοδο, την παραμονή ή την διαμονή σε χώρα της ΕΕ.

    Σε κάθε χώρα της ΕΕ η φράση irregular migrant μεταφράζεται διαφορετικά, στην Ελλάδα ο δόκιμος όρος είναι "παράτυπος μετανάστης". Αυτός είναι ο μόνος τρόπος αναφοράς σε αυτά τα πρόσωπα σε όλα τα επίσημα έγγραφα, σύμφωνα με την κείμενη διεθνή και εθνική νομοθεσία. Συνοπτικά δείτε εδώ http://picum.org/picum.org/uploads/file_/TerminologyLeaflet_reprint_FINAL.pdf

    Λάβετε επίσης υπόψη ότι ακόμη και στην Αμερική, όπου ο όρος "παράνομος μετανάστης" κυκλοφορούσε στα μίντια επί χρόνια, χωρίς και εκεί να υπάρει σαφής μνεία ενός τέτοιου όρου στη νομοθεσία, η κατάσταση έχει αρχίσει να ανατρέπεται. Εδώ, ένα ενδιαφέρον άρθρο - απολογία από γνωστό δημοσιογράφο που νόμιζε ότι τον χρησιμοπούσε καλή τη πίστη επικαλούμενος μια δήθεν "νομική" ακριβολογία http://www.newyorker.com/news/daily-comment/should-i-use-the-term-illegal-immigrant
     
  3. Εαν αλλαξει η διεθνης και η εθνικη νομοθεσια προς την κατευθυνση που λες τοτε θα εχουμε μια εντελως διαφορετικη κατασταση. Με υποθεσεις ομως δεν εχει νοημα η συζητηση. Μιλαμε με βαση την τωρινη πραγματικοτητα.
     

  4. Μην μπερδευεις την πραγματικοτητα με τις ευχες σου. Η Ε.Ε. επισημα στα τωρινα της εγγραφα αποκαλει τους λαθρομεταναστες illegal immigrants δηλαδη παρανομους και οχι παρατυπους μεταναστες. Σε επιασα παντελως αδιαβαστο. Τα λινκ σου δεν αποδεικνυουν τιποτα σε αντιθεση με τις παραθεσεις που θα κανω εγω για να ξεκαθαριστουν μια και καλη οι οποιες ανακριβειες.
     
  5. elfcat

    elfcat . Contributor

    @Gotham

    Πλάκα στον εαυτό σας κάνετε, έτσι; Δεν εξηγείται αλλιώς.

    Εντάξει, δεν έχω την απαίτηση να γνωρίζει κανείς επαρκή αγγλικά για να διαβάσει τα λινκ που δίνω, αλλά περιμένω να γνωρίζει επαρκή αγγλικά για να διαβάζει τα λινκ που δίνει εκείνος. Ακόμη και χωρίς αυτά τα αγγλικά, σας προτείνω να κάνετε μια αναζήτηση ("Ctrl-F") στο κείμενο που δίνετε και αν βρείτε την φράση "illegal immigrants" να έρθετε να ξανασυζητήσουμε.

    “And let me be clear about my vocabulary too: illegal migrants do not exist. People may come to the EU and might be required to use irregular ways…but no human being is illegal.”
    - Cecilia Malmström, European Commissioner for Home Affairs, 29 November 2010

    Επειδή δεν μοιάζει να το 'χετε με τα Αγγλικά, μια απλή μετάφραση:

    "Και να είμαι ξεκάθαρη με την ορολογία μου: παράνομοι μετανάστες δεν υπάρχουν. Κάποιοι άνθρωποι μπορεί να έρθουν στην ΕΕ και μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν παράτυπους τρόπους... αλλά κανένα ανθρώπινο ον δεν είναι παράνομο"

    Σεσίλια Μάλμστρομ, Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων ΕΕ, 29/10/2010
     
    Last edited: 24 Ιουνίου 2016
  6. Tenebra_Silente

    Tenebra_Silente Contributor

    Ένα παλιό άρθρο ( 1/4/2012 ) απ' το blog Ε-lawyer :

    "Λαθρομετανάστες"

    Ολοένα και συχνότερα ακούμε να χρησιμοποιείται, επί τούτου, ο όρος "λαθρομετανάστες". Δεν πρόκειται για ουδέτερη, αλλά αντιθέτως για αρνητικά φορτισμένη λέξη, καθώς συνδέει εξ ορισμού μια ιδιότητα με την τέλεση παράνομων πράξεων. Το ερώτημα είναι κατά πόσο αυτός ο όρος είναι ακριβής νομικά. Για το φιλολογικό μέρος μπορείτε να επισκεφθείτε ένα κείμενο με έρευνα του Νίκου Σαραντάκου (εδώ).

    Το κεντρικό νομοθέτημα για την μετανάστευση είναι ο Ν.3386/2005 ("Για την είσοδο, διαμονή και κοινωνική ένταξη υπηκόων τρίτων χωρών στην Ελληνική Επικράτεια", ο οποίος έχει τροποποιηθεί αρκετές φορές). Σε αυτόν τον νόμο ορίζονται συγκεκριμένα ποινικά αδικήματα, δηλαδή πράξεις που σύμφωνα με την μεταναστευτική πολιτική της Ελλάδας είναι παράνομες και τιμωρούνται:

    α) "Παράνομη είσοδος και έξοδος από τη Χώρα" (άρθρο 83).
    β) Απαγόρευση παροχής υπηρεσιών από δημ. υπαλλήλους σε υπηκόους τρίτων χωρών χωρίς χαρτιά (άρθρο 84).
    γ) Απαγορεύσεις σε συμβολαιογράφους (άρθρο 85)
    δ) Απαγορεύσεις σε εργοδότες και εργαζόμενους υπηκόους τρίτων χωρών (άρθρο 86).
    ε) Απαγορεύσεις σε λοιπούς ιδιώτες (άρθρο 87).
    στ) Απαγορεύσεις για μεταφορείς (άρθρο 88).

    Σε καμία από αυτές τις ποινικές διατάξεις γίνεται χρήση των όρων "λαθρομετανάστης", ή "λαθρομετανάστευση". Επομένως η επιλογή του ποινικού νομοθέτη είναι να μην χρησιμοποιηθεί η συγκεκριμένη ορολογία.

    Μόνο σε ένα άρθρο περιλαμβάνεται ο όρος "λαθρομετανάστες" στον μεταναστευτικό νόμο, σε άλλο κεφάλαιο, πέραν των ποινικών κυρώσεων: στο άρθρο 76, το οποίο έχει τίτλο "Προϋποθέσεις και διαδικασία διοικητικής απέλασης". Στην πρώτη παράγραφο του άρθρου προβλέπεται ότι η διοικητική απέλαση αλλοδαπού επιτρέπεται εφόσον έχει καταδικαστεί τελεσίδικα σε ποινή στερητική της ελευθερίας για μια σειρά απαριθμούμενων αδικημάτων, μεταξύ των οποίων και για "την προώθηση λαθρομεταναστών στο εσωτερικό της Χώρας". Σε αυτή τη διάταξη διοικητικού δικαίου έχει εμφιλοχωρήσει λοιπόν ο όρος αυτός, αλλά μόνο κατα παραπεμπτική λειτουργία: χρησιμοποιείται για να παραπέμψει στην εφαρμογή των ποινικών διατάξεων που αφορούν τα παραπάνω ποινικά αδικήματα ή και σε άλλα αδικήματα που αφορούν ποινικοποιημένες μορφές πράξεων στο πλαίσιο της μεταναστευτικής πολιτικής της Χώρας.

    Ο όρος "λαθρομετανάστευση" έχει χρησιμοποιηθεί σε κάποια προνομοθετικά κείμενα (αιτιολογικές εκθέσεις), κυρίως σε τμήματα που αναφέρονται στην μεταναστευτική πολιτική. Περιέχεται στην ελληνική μετάφραση της -αλήστου μνήμης- Συνθήκης για το Σύνταγμα της Ευρώπης (2004), αλλά και στον Τελωνειακό Κώδικα του 2002, κατά το άρθρο 3 του οποίου η Τελωνειακή Υπηρεσία είναι αρμόδια για ελέγχους προσώπων και πραγμάτων για μια σειρά από τομείς, ανάμεσα στους οποίους αναφέρεται και η "λαθρομετανάστευση". Ωστόσο, ο ίδιος κώδικας, όσον αφορά τον όρο "λαθρεμπορία" περιέχει έναν σαφή και εξαντλητικό κατάλογο πράξεων που εμπίπτουν σε αυτή την έννοια (στο άρθρο 155). Στο Ν.3204/2003 (άρθρο 44) υπάρχει επίσης μια αναφορά, ότι θεωρούνται νόμιμες κάποιες συμβάσεις που υπέγραψε το Κέντρο Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων για την αντιμετώπιση περιπτώσεων "βιοτρομοκρατίας και πρόληψης επιδημιών σχετιζόμενων με την λαθρομετανάστευση". Και πάλι δηλαδή η χρήση του όρου είναι παραπεμπτική και όχι εισηγητική.

    Δηλαδή η νομοθεσία, παρόλο που περιέχει περιστασιακά τον όρο, όταν έρχεται η ώρα να ορίσει το συγκεκριμένο περιεχόμενο ποινικών αδικημάτων που σχετίζονται με την μετανάστευση, αποφεύγει την χρήση του. Επομένως, οι όροι "λαθρομετανάστης" και "λαθρομετανάστευση" δεν είναι σαφείς νομικά. Αντιλαμβανόμαστε ότι παραπέμπει σε κάποια παρανομία, αλλά ο νόμος σιωπά ως προς το πώς ορίζεται η συγκεκριμένη παρανομία.

    Έτσι, η χρήση του όρου "λαθρομετανάστες" στο δημόσιο λόγο, θεωρώ ότι προσβάλλει το τεκμήριο της αθωότητας αλλά και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια των προσώπων, στα οποία αναφέρεται. Γιατί τους αποδίδει αυτομάτως την ιδιότητα του παρανόμου, χωρίς να προβλέπεται τέτοια ιδιότητα και, πολύ περισσότερο, χωρίς βέβαια να υπάρχει σχετική δικαστική απόφαση που να κηρύσσει τα πρόσωπα ένοχα. Έτσι πρόκειται τελικά για έναν όρο όχι μόνο τεχνικά ασαφή, αλλά, ανάλογα και με το πλαίσιο της χρήσης του, μπορεί να αποτελέσει και προσβολή της προσωπικότητας του άλλου, ως μια περίπτωση εξύβρισης.
     
    Last edited: 24 Ιουνίου 2016
  7. Tenebra_Silente

    Tenebra_Silente Contributor

    Όποιος/α θέλει, ας διαβάσει και αυτό:

    Κώδικας Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης και λοιπές διατάξεις.

    ΦΕΚ: 80/Α/2014

    http://www.mfa.gr/images/docs/ethnikes_theoriseis/2014/4251.pdf

    Λυπάμαι, αλλά κάποια πράγματα μου γυρίζουν τα μάτια ανάποδα, όπου και αν τα συναντήσω, στον αληθινό κόσμο ή στο ιντερνέτι. Και ξεχνάω τους όποιους κανόνες "καλής" συμπεριφοράς.
    Εκείνους που θα με ήθελαν πράο αρνί με το χορταράκι μου στο στόμα. Σε κάποια θέματα δεν χωράει ουδετερότητα. Ο ρατσισμός ( οιουδήποτε είδους ) για μένα είναι ένα απ' αυτά.
    Φτάνει πια η καραμέλα του όποιου νομοθετήματος και οι ερμηνείες ad arte. Ο νόμος δεν είναι αποτέλεσμα παρθενογένεσης, εξυπηρετεί τα συμφέροντα μιας μικρότερης ή μεγαλύτερης συλλογικότητας σε μια δεδομένη χρονική συγκυρία.
    Δεν είναι οι πλάκες του Μωυσή. Υπάρχουν και νόμοι κατάφωρα λανθασμένοι και μάλιστα σε ισχύ. Τεσπα, αποφεύγω τις κορώνες περί κόκκινων/μελανών κλπ κλπ.
    Σιχαίνομαι τις πολώσεις, σιχαίνομαι να χρωματίζονται οι άνθρωποι. Όπως σιχαίνομαι τα μαντριά, τα "μαχαίρια", τις σκέψεις μικροκυμάτων και την μισαλλοδοξία...την αλαζονεία...τον φανατισμό...
    Όπως σιχαίνομαι τις αγέλες, τους μαγικούς αυλούς, τις στρεβλώσεις και πάν' απ' όλα τη λήθη. Μιλάνε ποιοι, βάσει ποιας - μην αφοδεύσω - ανωτερότητας τους? Εμείς? Με τι προσόντα, την ένδοξη "προϊστορία" μας?
    Ξέχναγα, είμαστε επαρχία/μέλος της Νέας Ιερουσαλήμ ( λέγε με Ε.Ε. ) και προτεκτοράτο ποιος ξέρει ποιων ( και πόσων ) άλλων - ιστορία αιώνων δίχως σταματημό - .

    Το χειρότερο δεν είναι, ότι γίναμε επαίτες-κουρελήδες που γαβγίζουν μαγκιές στο εσωτερικό της επικρατείας ( ανεξαρτήτως "χρώματος" για δεκαετίες τουλάχιστον ), για να βγαίνουμε "έξω" και να κατεβάζουμε τα βρακιά δίχως ντροπή ή αξιοπρέπεια ( εξίσου για δεκαετίες τουλάχιστον ). Όχι η μεγάλη μας ένδεια δεν είναι εκείνη. Αλλά ότι αρκετοί από μας, χάσαμε τελείως την ανθρωπιά μας, το μέτρο και παν' απ' όλα την κριτική μας σκέψη και τα "καρύδια" μας.
    Να γιατί αρκετοί είμαστε κουρελήδες, όχι για τις άδειες τσέπες, αλλά για τα άδεια κρανία και την λιποψυχία μας.

    Κι αν όσα έγραψα, θεωρηθούν flame, δεν λυπάμαι, όχι αυτή την φορά. Θεωρητικά πάντα δεν είμαστε μονοδιάστατα πλάσματα και κάποιους από μας χτυπάει στο μεδούλι οποιοδήποτε είδος διακρίσεως.
    Να είστε όλοι/ες καλά...Αν καταφέρετε, ν' αλλάξετε και δυο κουβέντες μεταξύ σας και όχι απλά να σκυλοφαγώνεστε, ίσως και κάτι να κερδίστε.
    Εύχομαι μονάχα, να μην σκάσουν μύτη οι κλασικές μπούρδες περί των προσφύγων ( ή των μεταναστών ) "όλα τα κακά της μοίρας" αυτού του τόπου. Γιατί, αυτό κι αν είναι "σκέψη"-τσιχλόφουσκα/κατεψυγμένο σε ψυγείο παντοπωλείου.  

    Υ.Γ.

    Οι πρόσφυγες ( όπως και οι μετανάστες ) είναι άνθρωποι...όσο και κάποιοι να μην θέλουν να το καταλάβουν, τόσο "εδώ", όσο κι "έξω" από δω... Ά ν θ ρ ω π ο ι ... Κι αν σαν χώρα είμαστε τόσο "σοφή" ...
    Ας ψάξουμε λύση ... όχι γκούλαγκ με όμορφα ονόματα ... ούτε να κρυβόμαστε πίσω απ' τα φουστάνια/παντελόνια της "μαμάς" - μην αφοδεύσω ξανά - Ε.Ε.
    Δεν είναι "μαγκιά" να σκύβουμε το κεφάλι και ν' ακολουθούμε τους άλλους στις σκληρότητες και στο κενό τους, όσο κι αν μας έχουν πιασμένους απ' τους Ζεβεδαίους ( δηλαδή τα balls )...
     
    Last edited: 24 Ιουνίου 2016
  8. λαικ 
     
  9. sweet_release

    sweet_release ~she looks like the moon~

    @Tenebra_Silente


    Απολαυστικότατο το κείμενο... ειδικά το Υ.Γ
     
  10. Tenebra_Silente

    Tenebra_Silente Contributor

    Να είσαι καλά @sweet_release μα άλλοι τα είπαν πολύ καλύτερα από μένα...Και το πιο σημαντικό δεν είναι τι γράφουμε ή τι λέμε, αλλά τι κάνουμε, όταν βλέπουμε κάποιες σκηνές "απείρου κάλους", σαν εκτυλίσσονται μπροστά μας...
    Εκείνο μονάχα μετράει στ' αλήθεια...  
     
  11. sweet_release

    sweet_release ~she looks like the moon~

    Εγώ εσένα "ξέρω" ,εσένα εμπιστεύομαι στα σεντονάκια.. Όσο για τα υπόλοιπα σωστός