Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος Iagos, στις 26 Απριλίου 2016.

  1. Iagos

    Iagos Contributor



    We need books

    Η πρώτη πολύγλωσση βιβλιοθήκη στην Ελλάδα.

    https://weneedbooks.org/
     
  2. Gigasite69

    Gigasite69 Ήθελα όλο τον κόσμο ή τίποτα

     
     
  3. Iagos

    Iagos Contributor

    «Το μόνο ευτύχημα ότι δεν έχουμε θρηνήσει ανθρώπινη ζωή πέρα από τους ταλαίπωρους 18 ανθρώπους» ανέφερε η παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ μιλώντας για τις φωτιές.

    Την ώρα που ακροδεξιοί με επικίνδυνα ακραίες και ρατσιστικές θέσεις δηλητηριάζουν την κοινωνική και πολιτική ζωή του τόπου στοχοποιώντας μετανάστες για τις πυρκαγιές και με περίσσια απανθρωπιά παρουσιάζουν περίπου ως «θεία δίκη» τον φρικτό θάνατο 18 ανθρώπων που αναζητούσαν καλύτερη ζωή, η κρατική τηλεόραση ρίχνει νερό στο μύλο τους.

    Μια αδιανόητη και ανεπίτρεπτη αναφορά στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ υπονόησε ότι όλες οι ζωές δεν έχουν την ίδια αξία. Ότι οι μετανάστες είναι άνθρωποι ενός κατώτερου θεού, άνθρωποι που η ζωή τους δεν είναι τόσο σημαντική όσο των Ελλήνων.

    Η αναφορά της παρουσιάστριας του δελτίου της ΕΡΤ, Αλεξάνδρας Δουβαρά για τον απολογισμό των πύρινων μετώπων, ολοκληρώνεται με μια απαράδεκτη διατύπωση, στην οποία τόνισε πως «ευτυχώς» δεν έχουν πεθάνει άλλοι πέραν από τους 18 μετανάστες που εντοπίστηκαν απανθρακωμένοι στο δάσος της Δαδιάς.

    https://gegonota.news/2023/08/24/ef...astes-ntropiastiki-anafora-se-deltio-tis-ert/
     
  4. Iagos

    Iagos Contributor

  5. Iagos

    Iagos Contributor

  6. DreamMaster

    DreamMaster Regular Member

    "Αλλά όταν κάποιος χρειάζεται βοήθεια επειδή πεθαίνει, δεν μπορείς να φύγεις έτσι απλά"

    Αυτή ήταν η απάντηση που έδωσαν ο Boubacar Toure και ο Odion Eboigbe μετανάστες στην Ιταλία, για να εξηγήσουν το γιατί παράτησαν το φαγητό τους κι έτρεξαν να σώσουν όσους μπορούσαν από το φλεγόμενο λεωφορείο που είδαν ότι έπεσε από αερογέφυρα, κοντά στο σπίτι που έμεναν, στη Βενετία.

    Πιθανολογώ ότι πολλοί από αυτούς που προσφεύγουν ως μετανάστες στη Δϋση (λέω να την γράφω με διαλυτικά από τούδε, για να φαίνεται η επικρατούσα τάση) προέρχονται από "αρχαϊκές" κοινωνίες όπου, ενστικτωδώς, η ζωή των άλλων μελών της κοινωνίας είναι σημαντική όσο κι η δική τους και τουλάχιστον πιο σημαντική από την κωλοτρυπίδα τους και τις "φιλοσοφικές" ιδεολογίες που κυριαρχούν εδώ για μεσο/μακρο-πρόθεσμα οφέλη και ζημίες, βελτιστοποίηση της μη-παραγωγής (δλδ. του σαπλάι τσέιν, άρα της αγοράς, ήγουν της κονόμας), εγκρατή δημοσιονομική πολιτική με ατομική αριστεία κλπ κλπ - όλα δηλαδή τα φληναφήματα ευνουχισμού της δράσης (πόσο μάλλον της αντίδρασης) που ως πλημμυρίδα κατατρώγουν ολημερίς τις ακτές μας (αυτές που κάποτε μας χ-όριζαν), όλα αυτά που λιγοστεύουν πραγματικά τον τόπο και την ανάσα μας.

    Κάποιοι από αυτούς που προσφεύγουν ως μετανάστες, στα σίγουρα μεγάλοι θαυμαστές μας, θα γίνουν και μιμητές μας, οπότε θα προσαρμοστούν σύντομα στον κωλοτρυπιδισμό που θα δούν να διαφημίζεται και ν' ανταμείβεται πλουσιοπάροχα γύρω τους και θα γίνουν βασιλικότεροι.

    Αυτούς τους δεύτερους, θα τους κάνουμε πρότυπα και παραδείγματα "άριστης ενσωμάτωσης" - ίσως παρακάτω γίνουν και Ομπάμιες.

    Από τους πρώτους θα μπορούσαμε να (ξανα)μάθουμε πολλά πράγματα, αν δεν τύχαινε να εκπροσωπούν αυτό που εκπαιδευόμαστε να μισούμε: την κοινωνική συλλογικότητα.

    Dream

    ΥΓ. Προσφυώς το άρθρο δεν καταγράφει από πού είχαν έρθει αυτοί οι δυό μετανάστες. Κατά πως φάνηκε είχαν έρθει από την Ανθρωπιά. Την παλιά μας πατρίδα.
     
    Last edited: 5 Οκτωβρίου 2023
  7. Iagos

    Iagos Contributor

    +1000
     
  8. de7

    de7 s