Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ανάγκη για υποταγή, sane or not?

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος ἀστράρχη, στις 29 Οκτωβρίου 2016.

1. Mind'n'Flesh

Mind'n'Flesh Ναι, εγώ είμαι.

Τι θα πει ανάγκη για υποταγή;
    (δεν κρατήθηκα)

2. Guruni

Guruni aohuhzp lpzhp

και για αυτο το νήμα υπάρχουν πολλά παρόμοια. Συμβαίνει να ξανασυζητιούνται τα ίδια, καθώς οι συμμετέχοντες αλλάζουν.

θα στο πω απλά, όταν η υποταγή μεταφράζεται σε εθισμό και ανάγκη δεν είναι ακριβώς υποταγή.

3. Guruni

Guruni aohuhzp lpzhp

καί όμως είναι διαφορετικό η ικανοποίηση της επιθυμίας από την ικανοποίηση της ανάγκης και αυτό είναι το σημείο που άρχισε η κουβέντα με την @kinsha no onna

4. íɑʍ_Monkeץ

íɑʍ_Monkeץ Contributor

Δλδ εξάρτηση δεν υπάρχει και εθισμός με την καλή έννοια; Aνάγκη για υποτακτικότητα και επιθυμία να παραδώσει τον έλεγχο;
    Είμαι κάπου λάθος; ξέρωγω το βλέπετε από μια οπτική γωνία καχύποπτη, προσθέτοντας του ''ειδικούς'', μην αρχίσουμε πάλι τα ίδια.  

5. Guruni

Guruni aohuhzp lpzhp

Η άποψή μου για το τι είναι ανάγκη και τι επιθυμία βρίσκεται στο post #8 .
    Δεν γνωρίζω τι είναι ο εθισμός με την καλή έννοια, θες να μου εξηγήσεις;

επίσης την υποταγή τελικά την προσφέρεις για το Κ ή για εσένα;

6. íɑʍ_Monkeץ

íɑʍ_Monkeץ Contributor

Εθισμός προς το πρόσωπο του Κ η ανάγκη μου να υποταχθώ σε εκείνον, εθίζεσαι σε αυτό πως να το κάνουμε; στον Κ την προσφέρω εκεί βρίσκεται η ικανοποίηση, αλλιώς ποιο το νόημα;

7. Guruni

Guruni aohuhzp lpzhp

για την υποταγη συμφωνώ μαζί σου, δεν συμβαίνει με όλους αυτό.
    Για τον εθισμό διαφωνώ.

8. gaby

gaby Guest

Πώς ξεχωρίζεις μεταξύ επιθυμίας και ανάγκης; Ο κάθε οίκος έχει τα δικά του κριτήρια. Ο που με έχει και με κατέχει έχει συγκεκριμένη άποψη επ αυτού την οποία ασπάζομαι και έχω υιοθετήσει. Πώς θα πας να πεις στον ειδικό "είναι ανάγκη, άρα σε χρειάζομαι" και γιατί να χρειάζεσαι ειδικό αν έστω είναι ανάγκη;

9. goodevil

goodevil arcade

Η αναγκη για υποταγη ειναι αναγκη για ελευθερια οπως κ το αντιθετο η αναγκη για Κυριαρχια ... η επιθυμια ειναι απλα μια θεληση
    για να ξυπνησεις καποια συναισθηματα κ να περασεις καλα.
    Οποτε μακρια απο ειδικους κ τις αορατες φυλακες τους.

10. Guruni

Guruni aohuhzp lpzhp

έχω τοποθετηθεί επ' αυτού,

αντιγράφω:

Για μένα λοιπόν για να γίνω πιο συγκεκριμένος σε αυτό που γράφω και με μεγαλύτερη συνοχή, η ανάγκη της αυτοπραγμάτωσης του υ πραγματώνεται από την ικανοποίηση της επιθυμίας του για υποταγή. Άλλωστε η ανάγκη και η επιθυμία δρουν συμπληρωματικά.

Σε αντίθετη περίπτωση όμως, εάν η έλλειψη της υποταγής την μετατρέπει σε ανάγκη, με ποια επιθυμία δύναται αυτή να ικανοποιηθεί; Κατά την άποψη μου τότε αυτή μετατρέπεται σε εμμονή, ψυχαναγκαστική, διαταραχή κι έτσι χάνεται το ελευθεριακό της ίδιας της υποταγής.

Από εκεί και πέρα δεν μπορώ να ξέρω τι κάνει ο καθένας στο σπίτι του, παρά μόνο να εκφέρω την άποψή μου ως μέλος αυτής της κοινότητας.

11. Guruni

Guruni aohuhzp lpzhp

ο εθισμός σου είναι ως προς το πρόσωπό του Κ ή ως προς την υποταγή;

12. íɑʍ_Monkeץ

íɑʍ_Monkeץ Contributor

Σου απάντησα ήδη, η ανάγκη να υποταχθώ σε Εκείνον, δε παίζω με τις λέξεις.