Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

"Ανάγκη" και "θέλω"... έχει διαφορά?

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος NobodyKP, στις 20 Ιουλίου 2012.

  1. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Απάντηση: "Ανάγκη" και "θέλω"... έχει διαφορά?

    και τα δύο
    ανάγκη να να έχει η ερωτική σου ζωη συναισθηματική κάλυψη και επιθυμιά να καλύψει αυτή σου την ανάγκη το συγκεκριμένο άτομο.
     
  2. anchor

    anchor Regular Member

    Re: Απάντηση: "Ανάγκη" και "θέλω"... έχει διαφορά?

    Αυτό είναι θέλω. Επίμονο, πεισματικό, βασανιστικό θέλω. Θέλω να μην κοιμάται και με άλλες γυναίκες παράλληλα. Υποφέρει ακριβώς επειδή θέλει. Αν δεν ήθελε να μην κοιμάται και με άλλες γυναίκες παράλληλα, δεν θα υπέφερε.
     
  3. Armida

    Armida Regular Member

    Απάντηση: "Ανάγκη" και "θέλω"... έχει διαφορά?

    Νομίζω πως είναι ανάγκη. Αυτός ο άνθρωπος κάτι της δίνει ή της έδινε και υποσυνειδητα πιστεύει πως ειναι αρκετο. Πολύπλοκο αυτό το θέμα, αλήθεια.
     
  4. θάλασσα

    θάλασσα Regular Member

    Απάντηση: "Ανάγκη" και "θέλω"... έχει διαφορά?

    επιλέγουμε να θέλουμε κάτι που μας κάνει να υποφέρουμε?

    μια ανάγκη φωνάζει επιτακτικά για την εκπλήρωση της... είτε σου προσφέρει ευχαρίστηση είτε πόνο
     
  5. anchor

    anchor Regular Member

    Re: Απάντηση: "Ανάγκη" και "θέλω"... έχει διαφορά?

    Συγγνώμη, επειδή προηγουμένως βιαζόμουν, δεν ολοκλήρωσα τη σκέψη μου.
    Η γνώμη μου είναι πως παραμένει, εν μέρει γιατί ο συγκεκριμένος της καλύπτει πιθανόν ανάγκες, κυρίως όμως παραμένει, επειδή ενδόμυχα θέλει ("ελπίζει") μέσω της παραμονής της, αυτός να μεταπεισθεί.
    Ακόμα όμως κι αν αυτό συμβεί, θα συνεχίσει να υποφέρει, γιατί δεν θα έχει πάψει να θέλει, δεν θα έχει ξεφύγει από το θέλω. Θα θέλει να μην είχε κοιμηθεί στο παρελθόν με άλλες και θα θέλει επίσης να μην το επαναλάβει στο μέλλον.
     
  6. Armida

    Armida Regular Member

    Απάντηση: "Ανάγκη" και "θέλω"... έχει διαφορά?

    Ακριβως, εμαθε να εισπραττει ετσι την αγάπη και το ενδιαφερον. Αυτές είναι οι ουσιαστικές του ανάγκες. Ο ψυχολογικός πόνος δεν είναι ανάγκη αλλά συνήθεια
     
  7. TheWildOne

    TheWildOne Regular Member

    Re: Απάντηση: "Ανάγκη" και "θέλω"... έχει διαφορά?

    Για σενα μπορει να ειναι απλα ενα παιχνιδι, για άλλες είναι το οξυγονο της ζωης. Μη κρινεις για να μη κριθεις...
     
  8. NobodyKP

    NobodyKP Contributor

    Απάντηση: "Ανάγκη" και "θέλω"... έχει διαφορά?

    ΕΠΕΙΔΗ έχει ανάγκη από συντροφικότητα, ΕΠΕΙΔΗ φοβάται την μοναξιά ΕΠΕΙΔΗ έχει ανάγκη από ασφάλεια, ΕΠΕΙΔΗ έχει ανάγκη από αυτοεκτίμηση κλπ ανέχεται όσα λες. Προτιμά να τον μοιράζεται και τον αφήνει να κοιμάται με άλλες.όχι από συνήθεια αλλά από φόβο μη χάσει έστω και αυτή την ελάχιστη κάλυψη των αναγκών που έχει...

    Και ΝΑΙ αυτό ισχύει για όλους! Η "ανάγκη" της συντροφικότητας είναι από τις βασικές ανάγκες του ανθρώπου μαζί με την ανάγκη για ασφάλεια. Τώρα το πως εκδηλώνονται και το πως ο καθένας προσπαθεί να τις καλύψει είναι άλλο θέμα. Και εκεί είναι που μπαίνουν τα "θέλω"… "Ανάγκη" και "θέλω" σε καμία περίπτωση δεν ταυτίζονται ως έννοιες. Πολλές φορές οι "επιθυμίες" εμφανίζονται σαν "ανάγκες" αλλά δεν είναι! Πολλές φορές μάλιστα δεν είναι καν σαφές ποια "θέλω", ποιες "ανάγκες" καλύπτουν διότι καλύπτουν πολλές μαζί.

    Η "ανάγκη" δεν είναι να είναι κανείς, με τον ένα ή τον άλλο συγκεκριμένο άνθρωπο! Η "ανάγκη" είναι να είναι με κάποιον! Το με ποιόν και το πως είναι "θέλω".

    Οσο και να θέλω κάτι (γιατί έτσι επιθυμώ να καλύψω μια ανάγκη μου) ή έχω συνηθίσει κάτι, αυτό δεν το μετατρέπει αίφνης σε "ανάγκη". Οι "ανάγκες" είναι συγκεκριμένες και ίδιες για όλους. Αυτό που κάθε φορά αλλάζει είναι τρόπος με τον οποίο τις ικανοποιούμε. Δηλαδή τα "θέλω" μας.

    Τέλος (εκτός και αν το εννοείς μεταφορικά) κανείς δεν έχει ψευδαισθήσεις του τι είναι αγάπη επειδή δεν του προσφέρθηκε ποτέ. Η αγάπη είναι έμφυτα γραμμένη στο DNA μας ως βασικό ένστικτο και την ξεχωρίζουμε μόλις την αισθανθούμε δεν χρειάζεται να μας την μάθει κανείς. Οταν αγαπάει κανείς κάποιον δεν θα εκφράσει την αγάπη του με το να τον κάνει μαύρο στο ξύλο επειδή μεγάλωσε χωρίς αγάπη. Αντιλαμβάνεται οτι αυτό που του δώθηκε δεν ήταν αγάπη και αποφεύγει να το επαναλάβει.

    M KOstas
     
  9. Red Star

    Red Star Regular Member

    Απάντηση: "Ανάγκη" και "θέλω"... έχει διαφορά?

    αν και κινδυνεύει να γίνει ένα γαιτανάκι, να πω εν τούτοις ότι στην πραγματικότητα το να κάνεις τα θέλω ενός τρίτου είναι και αυτό ένα θέλω και είναι εντελώς δικό σου, κατά την γνώμη αυτό που είναι σημαντικό είναι αυτό που είπα και σε παραπάνω πόστ αναλυτικά, τα θέλω εξυπηρετούν κάποιες ανάγκες επι της ουσίας δεν είναι διαφορετικά πράγματα ...

    σε αυτό που λες δηλαδή, ότι ξυπνάς και συνειδητοποιείς ότι έχεις ζήσει άλλη ζωή είναι το αν αυτό το "θέλω" σου να ικανοποιήσεις τις επιθυμίες άλλου κάλυπτε μια βαθύτερη ανάγκη σου, να το πω και αλλιώς αν ήταν αυτό που πραγματικά ήθελες και βέβαι το σημαντικότερο ...   .... αν ο άλλος αυτά που του δίνεις και αν τα επιστρέφει με κάποιο τρόπο πίσω.
     
  10. Armida

    Armida Regular Member

    Απάντηση: "Ανάγκη" και "θέλω"... έχει διαφορά?

    Δεν μπορεί να είναι αυτό που πραγματικά θες. Συνήθως γίνεται γιατι έτσι νομίζεις οτι θα κρατήσεις τους άλλους ανθρώπους κοντά σου.
     
  11. Red Star

    Red Star Regular Member

    Απάντηση: "Ανάγκη" και "θέλω"... έχει διαφορά?

    χμμ ναι,έχεις δίκιο έτσι όπως το λες το σκέφτομαι αν και το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό είναι τελικά γιατί το κάνεις, γιατί δηλαδή κάνεις τα "θέλω" του άλλου αν είναι ο λόγος που αναφέρεις τότε ναι είναι ένας εφιάλτης νομίζω, πολύ αγχωτικό δηλαδή...
    εγώ το καταλαβαίνω σαν ερωτικό παιχνίδι, το καταλαβαίνω σαν μια παράδοση σε κάποιον που έχεις εμπιστοσύνη, σαν μια αναζήτηση να δείς πόσο δυνατός είσαι που να παραδίδεις τα πάντα σε έναν άλλο αλλά να κάνεις τα θέλω του για να μην χάσεις τον άλλο είναι πράγματι άσχημο και καταστροφικό.
     
  12. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: "Ανάγκη" και "θέλω"... έχει διαφορά?

    Κατανοώ ότι η ζέστη σε συνδυασμό με την υγρασία μάλλον δεν σε βοηθάει, αλλά τί σχέση έχει αυτό που γράφεις με αυτό που έγραψα?