Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

"Ανάγκη" και "θέλω"... έχει διαφορά?

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος NobodyKP, στις 20 Ιουλίου 2012.

  1. θάλασσα

    θάλασσα Regular Member

    Απάντηση: "Ανάγκη" και "θέλω"... έχει διαφορά?

    ικανοποιούμε τις ανάγκες μας μέσα απο τα θέλω? αυτή την στιγμή εξισώνεις τις 2 έννοιες...
    απο την μία υποστηρίζεις πως οι ανάγκες είναι όλες ίδιες για όλους και απο την άλλη λες πως αυτές εκφράζονται μέσα απο τα θέλω μας που είναι διαφορετικά στον κάθε άνθρωπο

    κάπως τυποποιημένα διαβάζω τα πράγματα στο μυαλό σου..

    κάνουμε λόγο για συναισθήματα

    η αγάπη καλλιέργείται μέσα σ'ένα παιδί... είναι σενάριο φαντασίας στο ξεκίνημα της ζωής του να κατανοήσει και να αναγνωρίσει αν ο τρόπος με τον οποίο έγινε δέκτης αυτών των συναισθημάτων είναι και ο σωστός.. όπως νιώθει και βιώνει , επιπλέον είναι πολύ γλυκό αλλά λίγο αφελές να θεωρείς δεδομένο οτι βρίσκεται γραμμένο στο ανθρώπινο DNA..
    η ίδια η βιολογία δεν παίρνει όρκο όσον αφορά τα συναισθήματα.. ακόμα κι αν το δεχτούμε.. είναι επιστημονικώς γνωστό πως το περιβάλλον είναι ικανό να μεταλλάξει τις κωδικοποιημένες πληροφορίες που φέρει αυτή η έλικα

    Το οτι η αγάπη πρέπει να βιώνεται με θετικό τρόπο το μαθαίνουμε μέσα απο την λογική καθώς μεγαλώνουμε απο τον εξωτερικό κόσμο πολλές φορές, όχι μέσα απο το συναίσθημα ή τον εσωτερικό μας κόσμο

    και σίγουρα όχι όσο είμαστε παιδιά

    ευλογημένοι οι ικανοί να τιθασεύουν τα συναισθήματα τους...
     
    Last edited: 28 Ιουλίου 2012
  2. Armida

    Armida Regular Member

    Απάντηση: "Ανάγκη" και "θέλω"... έχει διαφορά?

    Στο ερωτικό παιχνίδι ναι είναι υπέροχο. ΣΜετα απο αυτό όμως χαλάει το πράγμα  
     
  3. TheWildOne

    TheWildOne Regular Member

    Βαριεμε να διαβασω ολο το threat τωρα αλλα

    Θαλλασα,

    Καποτε και εγω πιστευα ότι είναι λογο κακης παιδικης ηλικιας και με πηγε 6 χρονια πισω, αλλα δεν είναι αυτό τελικα. Βλέπω παλιες φωτογραφιες μου και ειμαι στραβομενος από 5 χρονων, δε μπορει να μου καναν τοσα πολλα στα 5 μου. Τωρα που μεγαλωσα βλεπω οτι ολοι στο σοι μου εχουν επιθετικες συμπεριφορες. Σαδιστοκαθαρματα. Τρελαρες. Ευτυχως εγω τρελενομαι μονο οταν πατησουν κουμπια. Αυτοι ειναι λιγο χαλια

    Προς θεου μη κανεις καμια τρελα και μπλεξεις με γιατρους θα χασεις ωραια χρονια από την ζωη σου και παλι εδώ θα καταληξεις. Θυμησου τα λογια μου.

    Δες μια BDSM τσοντα(εκπαιδευτικο πες το) και δες ποσο πολυ το απολαμβανουν και οι 2, απλα πραματα. Δες και ποσες φορες θα ερθει σε οργασμο η γκομενα. Διαλεξε και παρε
     
  4. TheWildOne

    TheWildOne Regular Member

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: "Ανάγκη" και "θέλω"... έχει διαφορά?

    λιγη ευγενεια δε βλαπτει

    έγραψες οτι η υποταγη δεν ειναι αναγκη, για σενα ισως δεν ειναι για άλλες είναι
     
    Last edited: 29 Ιουλίου 2012
  5. mmm

    mmm

    "θέλω" και "ανάγκη" είναι διαφορετικες λέξεις, αλλά μιλώντας για τον εαυτό μου κατάλαβα πώς το θέλω στην υπερβολή του γίνεται πόθος και ανάγκη...είναι πρόβλημα βρίσκω, αλλά μαθαίνεις να ζείς με αυτό
     
  6. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: "Ανάγκη" και "θέλω"... έχει διαφορά?

    Τα περί ευγένειας να τα απευθύνεις πρώτα προς τον εαυτό σου. Και δεύτερον αν θές ξαναδιαβάσε προσεκτικά αυτή τη φορά το πόστ και ρώτα, ό,τι δεν κατάλαβες να σου διευκρινιστεί και να αφήσεις κατά μέρος τις νουθεσίες και τις προκλήσεις. Κατά τα λοιπά θέλω να πιστεύω ότι είναι θέμα ζέστης και μόνο.
     
  7. TheWildOne

    TheWildOne Regular Member

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: "Ανάγκη" και "θέλω"... έχει διαφορά?

    Πας καλα παιδι μου ή το έχεις χασει τελείως; Ψοφια εισαι μεσημεριατικα. Σε προκαλεσα εγω; Ασε τις τσαμπα μαγκιες σε παρακαλω
     
  8. NobodyKP

    NobodyKP Contributor

    Απάντηση: "Ανάγκη" και "θέλω"... έχει διαφορά?

    Ακριβώς! Αλλά που βλέπεις την εξίσωση δεν καταλαβαίνω!

    Ναι οι "ανάγκες" είναι ίδιες για όλους. ΔΕΝ είπα πουθενά όμως πως εκφράζονται μέσα από τα "θέλω" μας. Είπα και υποστηρίζω πως ο καθένας επιλέγει τα "θέλω" του για ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕΙ τις "ανάγκες" του.

    Στο μυαλό μου δεν διαβάζεις τίποτε τα γραπτά μου διαβάζεις.  

    Και λοιπόν? ΤΙ πάει να πει αυτό? Δεν μπορούμε να εξορθολογίσουμε τους μηχανισμούς που δημιουργούν συναισθήματα μέσα από ένα κομφούζιο έκρισης ορμονών στον οργανισμό μας?

    Δηλαδή αν κατάλαβα καλά υποστηρίζεις πως ένα παιδί που το πέταξαν στον δρόμο και δεν γνώρισε ποτέ στοργή θα είναι ανίκανο να δείξει στοργή και αγάπη σε άλλους? Μα συνήθως συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Αυτά τα παιδιά ξεχειλίζουν από αγάπη.

    Αφελές ξεαφελές δεν ξέρω που διάβασες πως ακόμα και η βιολογία δεν παίρνει όρκο για την φυσιολογία των συναισθημάτων, αλλά το ότι, μπορούμε εν δυνάμει να αλλάξουμε την σειρά των αμινοξέων στο DNA δεν σημαίνει πως ΔΕΝ είναι εκεί γραμμένος ο τρόπος με τον οποίο αντιδρά ο άνθρωπος σε εξωτερικά ερεθίσματα. Οι μεταλλάξεις δε που επικαλείσαι και οι οποίες συντελούνται σε αυτό δεν είναι αποτέλεσμα μιας καλής ή κακής "ψυχολογικά" παιδικής ζωής αλλά ποιο πολύπλοκων μηχανισμών που διαρκούν πολλές γενιές.

    Τα συναισθήματα δεν μαθαίνονται υπάρχουν και είναι αυθόρμητα, ανεξέλεγκτα, και συνεπώς με απρόβλεπτες συνέπειες. Κανείς δεν μπορεί να τα τιθασεύσει που θα σήμαινε να τα απαλείψει. Μόνο να τα καλύψουμε μπορούμε και αυτό όχι πάντα επιτυχώς μακροπρόθεσμα.

    Αλλά αν και ενδιαφέρον το θέμα "τι είναι αγάπη" μάλλον έχουμε ξεφύγει από το θέμα του thread. Ίσως θα έπρεπε να ανοίξουμε ένα άλλο ειδικά γιαυτό!

    M KOstas
     
  9. TheWildOne

    TheWildOne Regular Member

    Η ανιμαλιστικη αγαπη ειναι η πιο δυνατη, πιο προτογωνη πιο καθαρη. Οσοι δε το εχουν γνωρισει χανουν. Θα ξεχασεις καθε φοβια και ηθικη αναστολη. Σου παιρνει τα μυαλα

     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  10. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: "Ανάγκη" και "θέλω"... έχει διαφορά?

    @ TheWildOne, post # 55,

    στ αλήθεια έλεγε κάτι διαφορετικό από αυτό που εντοπίζεις η elfcat  
     
  11. TheWildOne

    TheWildOne Regular Member

    Re: Απάντηση: "Ανάγκη" και "θέλω"... έχει διαφορά?

    καλα μωρε δεν εγινε και τιποτα, καλη καρδια
     
  12. _voltage_

    _voltage_ Ιδιόκτητη. Contributor

    Απάντηση: "Ανάγκη" και "θέλω"... έχει διαφορά?

    Νομίζω ότι ξεχνάμε πως σε όλα τα πράγματα έτσι και σε αυτό υπάρχουν διαβαθμίσεις.
    Για ορισμένους ανθρώπους το να Κυριαρχούν είναι ανάγκη και για άλλους είναι θέλω.Το ίδιο ισχύει σαφώς και για αυτούς που θέλουν να κυριαρχούνται. Καποιοι δεν μπορούν να ζήσου χωρίς αυτό και για κάποιους δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια φάση ίσως και λόγο trend.
    Το άλλο ζήτημα είναι τι είναι ανάγκη και τί θέλω. Δεν μπορούμε όμως να καθορίζουμε τέτοιες έννοιες εκτός συγκεκριμένου πλαισίου. Και εξηγώ. Οι ανάγκες και τα θέλω σε μία σχέση Τ/β φαντάζομαι έχουν την ίδια βαρύτητα και αντιμετωπίζονται σαν εξίσου σημαντικά.
    Σε μία σχέση Κ/υ, ενώ οι ανάγκες της υ παίζουν πάλι σημαντικό ρόλο, τα θέλω αρχίζουν σιγά σιγά να αλλάζουν και σταματάνε να παίζουν καθοριστικό ρόλο.
    Τώρα στο Μ/σ αυτό που συνήθως γίνεται είναι ότι τα θέλω της σ έχουν αντικατασταθεί απο τα θέλω του Μ σε τέτοιο βαθμό που να αντιμετωπίζονται και ως τέτοια ενώ οι ανάγκες τις είναι πλέον ελεγχόμενες και καθορίζονται απο τον Μ. Καταλαβαίνω ότι this may not always be the case.
    Παρατήρησα στα λίγα ποστ που διάβασα ότι έγινε προσπαθεια να καθοριστούν οι ανάγκες και τα θέλω αλλά της μονάδας και όχι του ζευγαριού. Σε αυτήν την περίπτωση θα συμφωνήσω απόλυτα με την lara E_P στο ότι ανάγκη είναι κάτι χωρίς το οποίο δεν μπορείς να είσαι υγιής και πλήρης ενώ θέλω είναι το αντίθετο.