Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ανάγνωση χαρακτήρων

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Maverick, στις 31 Δεκεμβρίου 2016.

1. Maverick

Maverick Good guy to a fault.

Καλή σας μέρα και με το καλό να σας έρθει ο νέος χρόνος!!

Να ρωτήσω και εγώ κάτι.

Πόσο εύκολο σας είναι να διαβάσετε κάποιον/α που έχετε απέναντι σας ;

Είτε το απέναντι αυτό είναι σε μια κατ' ιδίαν συνάντηση είτε πίσω (ή μπροστά για μερικούς) από μια οθόνη.
    Υπάρχουν πχ κάποιες συμπεριφορές που έχετε ξεχωρίσει και κάνουν την όποια ανάγνωση ευκολότερη εκ μέρους σας ;
    Αλήθεια, πόσο συχνά πέφτετε μέσα στην ανάγνωση σας και πόσο έυκολα ή δύσκολα αλλάζετε άποψη για το εν λόγω άτομο ;

Από την άλλη πάλι πιστεύετε ότι εσάς μπορούν να σας διαβάσουν εύκολα ή δύσκολα ;

Ας ξεκινήσω εγώ σημειώντας για αρχή ότι δεν είναι τεστ να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις που έθεσα.

Πίσω λοιπόν από μια οθόνη βγάζω εύκολα συμπεράσματα για κάποιον/α χωρίς καν να συνομιλήσω μαζί του/της.
    Το αν έχω δίκιο ή όχι αν δεν μιλήσω μαζί του/της δεν μπορώ να το ξέρω.

Πάντως τις περισσότερες φορές η αλήθεια είναι κάπου στην μέση.

Από κοντά μου είναι πιο εύκολο. Ακούω, βλέπώ τον/την άλλον/η και σε συνδιασμό με τη γλώσσα του σώμματος μπορώ να τον/την διαβάσω καλύτερα και με περισσότερη επιτυχία.

Όσο για το πόσο εύκολα μπορούν να με διαβάσει κάποιος/α θα έλεγα ότι είμαι "ανοιχτό βιβλίο" αλλά και αυτό για να το διαβάσεις πρεπει να φέρεις κοντά σου για να βλέπεις τα γράμματα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, τις προάλλες κάποια με είδε δεύτερη φορά χωρίς να έχουμε συζητήσει ποτέ, πέρα από κάποιες τυπικές κουβέντες και άρχισε να μου λέει για μένα λες και με ήξερε απο καιρό....
    Και το γαμώτο είναι ότι σε κάποια έπεσε μέσα.

Αυτά τα ολίγα απο μένα και ελπίζω να μην σας κούρασα με όλο αυτό το κατεβατό.

2. vussinada

vussinada ελεγχόμενη Contributor

Στο να "διαβαζεις" τον αλλον σιγουρα παιζει ρολο το ποσο πολυ παρατηρεις γενικως,ποση σκεψη εχεις βαλει σε καθε συμπεριφορα δικη σου και αλλων,σε καθε δραση κι αντιδραση.Κι αυτο ειναι κατι που συνηθως ή το κανεις απο μικρος ή οχι,γι αυτο κι η αναγνωση που περιγραφεις,ειναι κατι που, ή εχεις ή δεν εχεις.Ομως το να εισαι απολυτος με το οποιο συμπερασμα βγαζεις μεσα απο αυτη τη διαδικασια,ειναι αλλη ιστορια.Εγω συνηθως θελω να επιβεβαιωνω ο,τι εχω θεωρησει για κατι ή καποιον κι ας εχω μεχρι τωρα μηδεν λαθη.

3. gkass

gkass τέταρτος τοίχος

δυστυχώς ολοένα και συχνότερα διαπιστώνω ότι οι άνθρωποι διαβάζονται ευκολότερα. ακόμα και πίσω από μια οθόνη γίνεται εμφανής μια τυποποίηση συμπεριφορών και χαρακτήρων. με λίγες σχετικά ερωτήσεις μπορώ να σχηματίσω μια αρκετά ασφαλή εντύπωση για τον συνομιλητή μου γιατί απλά μπορώ εύκολα να τον κατατάξω σε ένα από τα παγιωμένα μοντέλα συμπεριφοράς που τελικά εδράζεται σε τυποποιημένες εκφάνσεις χαρακτήρων.και αυτά τα μοντέλα γίνονται ολοένα και λιγότερα.

σίγουρα μια προσωπική επαφή μου προσφέρει περισσότερες πληροφορίες αλλά σπάνια ανατρέπει την αρχική ανάγνωση.εξάλλου δεν προχωρώ σε μια τέτοια επαφή εάν δεν έχει προηγηθεί η κατανόηση εκ μέρους μου των βασικών χαρακτηριστικών του συνομιλητή.

στον επαγγελματικό μου χώρο έχω καταφέρει να διαβλέπω τις συμπεριφορές μέσα σε ελάχιστα λεπτά. μου αρκούν κάποια σημάδια για να κατατάξω τον "πελάτη" σε κάποια από τις ομάδες (κοινωνικές, οικονομικές, μορφωτικές) που έχουν διαμορφωθεί στην ελληνική κοινωνία.

αυτό είναι πρόβλημα. αντί να εξελίσσεται η κοινωνία με την έκφραση, ενσωμάτωση και εκδήλωση νέων αντιλήψεων, τη βλέπω να συστρέφεται και να εγκλωβίζεται μέσα σε στερεότυπα. οι αιτίες είναι πολλές αλλά δεν αναλύονται εύκολα και επιφανειακά.

ακόμα και η προσπάθεια κάποιων να εμφανιστούν σαν "αντισυμβατικοί", "προοδευτικοί", "αναθεωρητές", "απροσδόκητοι" κλπ, πολύ γρήγορα καταλήγει πάλι σε μια...πεπατημένη:

παρόμοια γούστα (από ρούχα, μουσική έως διατροφικές συνήθειες)
    τυποποιημένη "εναλλακτική" ζωή (ακόμα κι αυτοί αναζητούν ομάδες, συλλογικότητες για να ενταχθούν και μόδες για να ακολουθήσουν)
    αναμενόμενες αρνητικές αντιδράσεις
    σφιχτοδεμένες πεποιθήσεις
    αποξηραμένες επαναστάσεις και αμφισβητήσεις
    σισύφεια πάλη εναντίον ταμπελών που καταλήγει σε...νέες ταμπέλες
    αυτιστικές επαναλήψεις συμπεριφορών
    εγκλωβισμοί σε απορριπτικές εμμονές
    αυτοματισμοί εκφραστικών μέσων
    τυποποιημένο λεξιλόγιο
    στερεότυπη προσέγγιση της πραγματικότητας

κι εγώ είμαι πολύ εύκολος στην ανάγνωση. κι εγώ είμαι εύκολος για να με εντάξουν σε κάποια ομάδα με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. και όποιος δεν τα κατάφερε δεν ήταν ιδιαίτερα ευφυής και προσεκτικός....ή απλά δεν τον ενδιέφερε!

4. Δεν ειναι πολυ δυσκολο να διαβασω καποιον αλλα μεχρι ενος οριου 90-95% καθως ολοι κρυβουν κι ενα τουλαχιστον "σκοτεινο" μυστικο που μπορει να τους κανει απροβλεπτους υπο ορισμενες συνθηκες. Απο την αλλη, κανενας/καμια δεν εχει καταφερει να με διαβασει πανω απο το 70-80% μαξιμουμ. Δεν ταιριαζω στα γνωστα στερεοτυπα.

5. aenaosss

aenaosss Regular Member

Νομίζω ότι είναι "χάρισμα" να μπορείς να "διαβάσεις " ένα χαρακτήρα. Όλα έχουν να κάνουν με το πώς βλέπεις τον άλλον, κινήσεις, τρόπος εκφράζεσθαι κινήσεις , βλέμμα!( αν έχεις οπτική επαφή), ταχύτητα αντίδρασης και τρόπος. Ο καθένας έχει το δικό του τρόπο να "δαιβάζει" τελικά, αν μπορεί βέβαια.

6. Ampelofilosofos

Ampelofilosofos Regular Member

Το να διαβασεις εναν ανθρωπο δεν εξαρταται μονο απο εσενα αλλα και απο τον ιδιο, υπαρχουν ανθρωποι που νομιζουμε οτι ειναι ανοιχτα βιβλια και ομως δεν ειναι, ισα ισα το αντιθετο, ο πραγματικος τους εαυτος δεν εχει καμια σχεση με αυτο που φαινεται. Αντιστοιχα κι εμεις ορισμενες φορες αφηνουμε τους αλλους να πιστευουν πραγματα για εμας τα οποια δεν ισχυουν.

7. aenaosss

aenaosss Regular Member

Εκεί ακριβώς είναι το ζητούμενο. Να "διαβάσεις " όχι αυτό που δείχνει αλλά αυτό που πραγματικά είναι. Πιστεύω ότι είναι κάτι σαν ..χάρισμα θάλεγα να το καταφέρνεις αυτό. Ίσως έχοντας την ικανότητα, πείρα ίσως, να μπορείς να βλέπεις τι κρύβεται πίσω απ όλο αυτό που βλέπεις.

8. libra

libra Regular Member

Να διαβασω τον αλλον? Γιατί? Χανεται η εκπληξη!

9. tithon

tithon Contributor

καλή ιδέα να ξεκινήσουμε απ' τον εαυτό μας, πολύ βοηθάει.