Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Αναρχία, (αναρχο)φεμινισμός, (BDS)M και μάγισσες

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος hecate, στις 7 Σεπτεμβρίου 2014.

  1. hecate

    hecate Regular Member

    ε, ναι. επειδή κάποιΟΣ πρέπει να το αποδείξει. όπως έχετε αποδείξει όλα όσα λέτε εδώ
     
  2. Elysium

    Elysium Contributor

    Ερωτήματα θέτουμε hecate. Από που προκύπτει ότι οι συναινετικές σχέσεις κυριαρχίας - εξουσίας είναι συμβατές με τον αντι-εξουσιασμό; Θα αποδειχθεί ή θα μας παραπέμψεις πάλι στο αρχικό σου post (που φυσικά δεν το αναφέρει).
    Οτιδήποτε συναινετικό είναι συμβατό με τον αναρχισμό; Που τα διάβασες τέλος πάντων όλα αυτά να τα δούμε έστω από εκεί;


    Και τέλος πάντων, ο λαός σε μία δημοκρατία δίνει τη συναίνεσή του (και μάλιστα επίσημη) μέσω των εκλογών. Ο αναρχισμός έπρεπε να είναι εντάξει με αυτό.
     
    Last edited: 7 Σεπτεμβρίου 2014
  3. Η «Αναρχική Ομοσπονδία Μεγάλης Βρετανίας» (Anarchist Federation, UK) συνοψίζει απόψεις και συζητήσεις αναρχικών ως προς το σεξ και τη σεξουαλικότητα
    Οι αναρχικές οπτικές στο σεξ κυμαίνονται από την ιδέα ότι «όλα επιτρέπονται» μεταξύ συναινούντων ενηλίκων μέχρι πιο παραδοσιακές προσεγγίσεις τού τι αποτελεί ελεύθερο έρωτα μεταξύ ατόμων.
     
  4. Siren_Peisinoe

    Siren_Peisinoe Ανενεργή επί του παρόντος.

    Λοιπόν μικρή μου μαγισσούλα, λες εδώ το εξής : Η κυριαρχία και η υποταγή στις δικές μου τις σχέσεις δεν αφορούν το σύνολο μιας σχέσης μου, αλλά το σεξουαλικό κομμάτι μόνο. Δεν θα μπορούσα με τίποτα να είμαι υποτακτική κανενός συνολικά. Μου αρέσει να παίζω με τα όριά μου όσον αφορά τον πόνο κυρίως, αλλά και την υποταγή, μόνο στο σεξ.

    Όσοι έχουν ψάξει έστω και στο Google το αρτικόλεξο BDSM γνωρίζουν ότι αντιπροσωπεύει έξι λέξεις: Bondage, Discipline, Dominance, Submission, Sadism, and Masochism. Δηλαδή; Δέσιμο και Πειθαρχεία (B/D), Κυριαρχεία και Υποταγή (D/S), Σαδισμός και Μαζοχισμός(S/M).
    Αφού ξεκαθαρίσαμε ποιο είναι το πλαίσιο του BDSM να προχωρήσω και να σου πω ότι τα έχεις μπερδέψει λίγο τα πράγματα.
    Eπιμένεις να αναφέρεσαι στο BDSM ως σεξουαλικό παιχνίδι ενώ δεν είναι τέτοιο. Λες πως είναι άποψη σου, μάθε όμως πως αυτή σου η άποψη έχει όνομα και λέγεται SM η οποία περιλαμβάνεται μεν στο BDSM αλλά υπάρχει και ξεχωριστά από αυτό.
    Δεν είναι κακό να ναι κανένας μόνο μαζοχιστής ή φετιχιστής , γνώριζε όμως πρώτα για τι πράγμα μιλάς.
    Το βρίσκω πολύ εκνευριστικό και εγώ αλλά και πολλά άλλα άτομα να βλέπουμε διάφορους να γράφουν και να μην ξέρουν για τι μιλάνε.
    Θα μπορούσα να ασχοληθώ ώστε να μιλήσω και για τον αναρχισμό (σίγουρα θα το κάνω κάποια στιγμή, τώρα δεν είναι η κατάλληλη) δε μπορώ όμως να μιλήσω στη παρούσα φάση γιατί έχω μια γενική και αόριστη γνώση , οπότε άφησα να εκφραστούν αυτοί που γνωρίζουν και δεν μπλέχτηκα στα μονοπάτια τους.
    Πιστεύω πως καλό θα είναι να κάνεις και εσύ το ίδιο με τη σειρά σου.
    Ή ψάξε να ξέρεις σε τι τοποθετείσαι πάνω ή κάτσε στην άκρη και άσε τους υπόλοιπους να το κάνουν.
     
  5. _DaRkNiGhT_

    _DaRkNiGhT_ femdom art

    @hecate

    Ωραια λοιπον, θα σου πω ένα υποθετικο σεναριο για εσενα, υπαρκτο για εμας που ζουμε 24/7.

    Εισαι εξω σε μια παρεα και μιλας με μια φιλη σου η οποια ξερεις οτι ειναι 24/7 σκλαβα μιλατε κι εκεινη την ωρα περναει η αφεντρα της ειτε ο αφεντης της και την διαταζει να μην μιλαει άλλο. Της παιρνει το δικαιωμα εκφρασης.

    Εσυ ως φεμινιστρια και αναρχικη πως θα αντιδρασεις?

    Θα σωπασεις γιατι αναγνωρισεις την φυση της σχεσης τους, ειτε θα αντιδρασεις για να υποστηριξεις τα πιστευω σου?
     
  6. Elysium

    Elysium Contributor

    Και η κακοποίηση και ο κανιβαλισμός και ο φόνος επιτρέπεται αν υπάρχει συναίνεση; Αυτά πιστεύουν οι αναρχικοί;
     
  7. gaby

    gaby Guest

    Πολύ απλά, Μαρκούζε, η μόνη εφικτή απελευθέρωση εντός κοινωνικού πλαισίου, η οποία αποτελεί και αναγκαία συνθήκη για την όποια άλλη απελευθέρωση, είναι η σεξουαλική απελευθέρωση.

    Ενδεχομένως να έχω χάσει επεισόδια από άποψη αναρχικής ιδεολογίας, δε νομίζω όμως ότι ο Μαρκούζε έχει ξεπεραστεί.

    Δεν έχει ο οποιοσδήποτε κανένα λόγο να αντιδράσει στα συμβαίνοντα στη ζωή του άλλου. Ιδίως αν αυτός είναι αναρχικός.

    Σοβαρολογείς; Ή απλά έτσι σου έχει φανεί; Επειδή η γενικότερη ιδεολογία του BDSM είναι αφενός του ατομισμού και αφετέρου της σεξουαλικής απελευθέρωσης. Οι επιμέρους έννοιες του ακρωνυμίου μπαίνουν κάτω από αυτή την ομπρέλα. Μπορεί να υποτάσσομαι σε κάποιον αλλά υποτάσσομαι επειδή το θέλω, στο πλαίσιο της μεγιστοποίησης της απόλαυσής μου και επειδή θεωρώ ότι είμαι σεξουαλικά ελεύθερη να το κάνω.[/user]
     
    Last edited by a moderator: 8 Σεπτεμβρίου 2014
  8. Βλέπω πως υπάρχει προβληματική άποψη, ότι δηλαδή κάθε σεξουαλικό καπρίτσιο (που συνήθως κατονομάζεται ως «αποκλίνουσα», «διεφθαρμένη συμπεριφορά» ή «διαστροφή») κατά έναν τρόπο συνιστά προϊόν του καπιταλισμού, γνώρισμα αστών. Αν ισχύει αυτό, τότε το σεξ, η σεξουαλική πρακτική σε μια αναρχική κοινωνία θα είναι μόνο το είδος το οποίο είναι βαθύτατα ριζωμένο στην αναρχοκομμουνιστική κοινωνική πραγματικότητα; Ή, πιο ωμά, αυτό σημαίνει πως από κάθε πιθανή μελλοντική αναρχική-κομμουνιστική κοινωνία θα έλειπαν τα βίτσια, οι σεξουαλικοί εκκεντρισμοί; Προσωπικά τουλάχιστον, ελπίζω πως όχι. Ένα σεξουαλικό μέλλον σαν αυτό με παραπέμπει στην οπτική της παιδικής ηλικίας περί χριστιανικού «παραδείσου», όπου θα πρέπει κανείς να κάθεται σε ένα σύννεφο όλη μέρα παίζοντας την άρπα του. Και, πολύ ορθά, η κόλαση πάντοτε μ’ έλκυε περισσότερο.
    Το σεξ, βέβαια, μπορεί συχνά να αντανακλά κοινωνικές πραγματικότητες, αλλά δεν πρέπει και μπορεί να είναι εντελώς άσχετο με οτιδήποτε γνωρίζουμε ή έχουμε βιώσει. Ας το παραδεχτούμε: το σεξ δε λειτουργεί πάντα πολύ καλά σε ορθολογιστικό και φιλοσοφικό επίπεδο . Κι οι άνθρωποι κάνουν, κανουμέ κάθε είδους ανεξήγητα, παράξενα και εκκεντρικά πράγματα όταν βρίσκονται σε καθαρά σεξουαλική λειτουργία, πράγματα όπως σεξουαλικά παιχνίδια εξουσίας, ανταλλαγή φαντασιώσεων, φετιχισμός, τρανσεξουαλικές δραστηριότητες κ.λπ. Συχνά, οι λόγοι που μας αρέσει να κάνουμε ό,τι κάνουμε δεν μπορούν ακριβώς να εξηγηθούν, ούτε και θα θέλαμε να τους εξηγήσουμε απαραίτητα (μόνο και στο ενδεχόμενο ότι ξαφνικά θα γειώσουμε κάτι που μας συναρπάζει)
    Αν άρχιζαμε οι επαναστάτες αναρχικοί να καταγγέλλουμε και να απορρίπτουμε οποιοδήποτε άτομο με «μη mainstream» σεξουαλικό προσανατολισμό ή προτίμηση, θα ήταν σκέτη καταστροφή όχι μόνο για τον αναρχισμό ως φιλοσοφία, αλλά και για την τάξη μας και για το μέλλον της ανθρωπότητας.
    Ελπίζω να έγινα κατανοητή!
     
  9. Elysium

    Elysium Contributor

    Έχει καμία σχέση η σεξουαλική απελευθέρωση με τις σχέσεις Κυριαρχίας / υποταγής στο bdsm;
     
  10. _DaRkNiGhT_

    _DaRkNiGhT_ femdom art

    Η γη ειναι στρογγυλη κι εσεις ακομη προσανατολιζεστε με βορα,νοτο,δυση και ανατολη.
     
  11. gaby

    gaby Guest

    Απόλυτη σχέση έχει, Elysium, και το ξέρεις  
    Αυτό με το οποίο δεν έχει την παραμικρή σχέση η κατά BDSM Κυριαρχία και υποταγή είναι η οποιαδήποτε "παραδοσιακότητα" ή άλλα - που θα εξέτρεπαν το νήμα της @hecate σε ατραπούς των εκατοντάδων ποστ.

    Μη με βάζεις να γράφω σεντονιάδες τώρα, ίσα ίσα για να καταφάσκω στο προφανές!
     
  12. Elysium

    Elysium Contributor

    Όχι δεν γνωρίζω. Δεν γνωρίζω καν τον ορισμό της «σεξουαλικής απελευθέρωσης» ούτε το πως αυτή συνδέεται με τις σχέσεις του χώρου. Επίσης δεν κατάλαβα τι είναι αυτά τα «παραδοσιακά» με τα οποία δεν έχει σχέση το bdsm (αλλά μάλλον δεν μας αφορούν για το συγκεκριμένο θέμα).