Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ανθρώπινα δικαιώματα, Κυριαρχία και S/M

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σαδομαζοχισμός' που ξεκίνησε από το μέλος Dolmance, στις 8 Οκτωβρίου 2008.

  1. SM_Art_Lady

    SM_Art_Lady Contributor

    Φίλε El_Gato...
    Ο αγαπητός Μου Dolmance, έχει μέσα στον χώρο Μ/μας το δικό του ταξίδι και μια σεβαστή άποψη περί του λιμπερτινισμού, τον οποίο απ΄οτι ξέρω ασπάζεται.

    Από αυτή την οπτική μιλά για τα "ανθρώπινα δικαιώματα της Κυριαρχίας και του S/M" αλλά και τα αποτελέσματα που μπορούν να επιφέρουν οι διεκδικήσεις τους και καλά κάνει.

    Είναι ένας άνθρωπος καλά ψαγμένος και χρόνια στο κουρμπέτι (με ότι αυτό συνεπάγεται) Οπότε πάνω σε αυτά, τα τόσο φιλοσοφημένα, τι θα μπορούσα να του πω Εγώ μια lifestyle Mistress …! Δεν έχω ούτε ένα πτυχίο που να πιστοποιεί, ότι αυτό που δηλώνω Είμαι! Οπότε διαβάζω αυτά που γράφει με ενδιαφέρον, πολλές φορές και με ανοιχτό το στόμα τα ρουφάω, αλλά στο επίπεδο που γράφει και με τα επιχειρήματα που έχει, ότι και να πω θα πάει …άπατο…
    Αποφεύγω να μπαίνω σε χωράφια που δεν γνωρίζω καλά και που αν τα βαδίσω έχω πολλές πιθανότητες να σπάσω τα μούτρα Μου.

    Εγώ μιλώ γι αυτά τα δικά Μου…. Για τα "δικαιώματα των ανθρώπων στο δημόσιο ΒDSM". Αυτό το BDSM που το ξέρουμε κατά κάποιο τρόπο όλοι εδώ μέσα....
    Αυτά τα απλά τα μικρά και τα καθημερινά με ενδιαφέρουν, γι αυτά ζω!

    Ευχαριστώ που Μου έδωσες την ευκαιρία να απαντήσω
     
     
  2. Dolmance

    Dolmance Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Re: Ανθρώπινα δικαιώματα, Κυριαρχία και S/M

    Eri
    το γεγονός ότι δεν κρατήθηκες και σου ξεφύγανε τσισάκια είναι οφθαλμοφανές από το Avatar σου.


    ΥΓ Αν η εξάσκηση στο bdsm περιλάμβανε και το κάθισμα των πισινών σε καρέκλα, για περισσότερο από τρία λεπτά, όλοι θα καταλάβαιναν αβίαστα τα πάντα. Η Έυα, φερ' ειπείν, δεν διαμαρτύρεται για ακαταληψία, δηλώνει απλώς ότι η συζήτηση, σε αυτό το μάλλον αφηρημένο επίπεδο, δεν την αφορά προσώρας. Και η elfcat ζητά ορισμένες διευκρινήσεις - πιθανότατα ευλόγως.
    Πάντως, αντελήφθησαν πλήρως τα γραφόμενα, τοσον ο cornilios όσον και ο El gato - ειδικώς του δεύτερου, η απάντηση, ξεκαθαρίζει ορισμένα από τα προς συζήτηση.
     
    Last edited: 8 Οκτωβρίου 2008
  3. Noble

    Noble Regular Member

    To πρώτο βήμα για την δημιουργία ενός βδσμ-ικου κοινωνικού κονστρουξιονισμού; Ή απλά το προϊόν ενός πολύ πρωϊνού αυνανισμού, σε συνδυασμό ίσως με την λύση κάποιου παραισθητικού εννοιολογικού σταυρολέξου; Στοιχηματίζω το δεύτερο και συστήνω ξεκούραση και καλή διατροφή.
     
  4. Dolmance

    Dolmance Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Ανθρώπινα δικαιώματα, Κυριαρχία και S/M

    Η συνομιλία με πνευματικώς υπολειπόμενα ανθρωποειδή με διασκεζάζει. Συνεχίστε παρακαλώ, Noble.
     
  5. llazouli

    llazouli Contributor

    Αν το S/M γίνει μόδα και διαδοθεί ευρέως, σημαίνει βέβαια σ' ένα πρώτο επίπεδο, αποδοχή και ανοχή στη διαφορετικότητα, όμως με τους όρους που εξυπηρετούν την αγορά και ευνοούν την κατανάλωση. Όσο δηλαδή έχει να κάνει με το ''φαίνεσθαι'' και λειτουργεί ανώδυνα, λανσάροντας νέα μοντελάκια πάσης φύσεως, προς κατανάλωση, όλα θα βαίνουν καλώς. Από τη στιγμή που υπάρξει η υποψία πως διεκδικεί περισσότερα και φανεί επικίνδυνο προωθώντας αιτήματα που αποσυντονίζουν την υπάρχουσα τάξη πραγμάτων, τότε πανεύκολα μπορούν να το ενοχοποιήσουν και να το αποδυναμώσουν, συνδέοντας το με πράξεις ακραίας βίας, ίσως και μαύρης μαγείας - σατανισμού, που προκαλούν φρίκη και αποτροπιασμό στη συνείδηση του κόσμου.

    Η πολιτικοποίηση θα ήταν ''ευχής έργον'' και πιστεύω ότι μπορεί να γίνει όταν όλες οι μικρές ομάδες, λεσβίες, ομοφυλόφιλοι, τρανσέξουαλ, αλλά και όλοι οι άνθρωποι χωρίς παρωπίδες, ''συνενωθούν'' συνειδητοποιώντας ότι η ελευθερία στη σεξουαλική έκφραση δεν αφορά μόνο κάποιους, αλλά όλους μας. Είναι στάση και πράξη βαθιά επαναστατική, όταν εκδηλωθεί μαζικά, που έρχεται σε σύγκρουση με ένα ολόκληρο σύστημα θεσπισμένων αξιών και μπορεί να προκαλέσει αναταράξεις και πιθανώς ''σεισμούς'' πολλών ρίχτερ.
    Πόσο όμως αυτό είναι εφικτό στην εποχή της αποβλάκωσης είναι ένα ζήτημα...

    Το θέμα σου δεν είναι πιασάρικο για τέτοιες ανταλλαγές φιλοφρονήσεων. Προσφέρεται καλύτερα για να ''σφαχτούμε'' με το γάντι  
     
    Last edited by a moderator: 8 Οκτωβρίου 2008
  6. Noble

    Noble Regular Member

    Παραθέτω εδώ ένα κειμενάκι απο το http://xastetoulaxistoneikosikilaseoktomeres.blogspot.com/ που το βρίσκω διασκεδαστικό και απολύτως συναφές:

    Το λεξιγλωσσικον υπερκουστουμι
    Ηταν μεταξυ αλλων, ενας γλωσσομαθης ραπτης που επλεκε κουστουμια τετοιας ολκης, που παρειχαν εις τους ιδιοκτητας των -και μονον οταν τα φορουσαν- αξιοζηλευτους ιδιοτητας. Οι πελατες του μπορουσαν, με την φορεσιαν ετουτην, να πραγματοποιουν κεραυνοβολους λεξικους υπερπηδουλες, να μετατρεπονται προσωρινως σε ακαταμαχητα μεγαθηρια της διαλεκτικης, μερικας φορας να καθιστανται λεκτικως αορατοι ή να μεταμορφωνονται εις ειδημονα του ερωτικου λογου, πρωταθλητην των επιστημονικων παρατηρησεων ή καμια φορα απλως και μονον εις χωρατατζην.

    Οταν κατα την σβυσην της ηλιακης φωτισεως γυρνουσε στα ενταυθα του, ο δυστυχης ραπτης ητο τοσο ευτυχης, που επινε μια παγωμενη πορτοκαλαδα κοιτωντας τις γατες απο το μπαλκονι.
     
  7. Dolmance

    Dolmance Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Re: Ανθρώπινα δικαιώματα, Κυριαρχία και S/M

    Λάθος. Ενεφανίσθη ήδη ο πρώτος δραπέτης του ζωολογικού κήπου.
     
    Last edited by a moderator: 8 Οκτωβρίου 2008
  8. Incomplete_

    Incomplete_ Contributor

    Απάντηση: Ανθρώπινα δικαιώματα, Κυριαρχία και S/M

    Τα είπαμε στην πεθερά για να τ΄ακούσει η νύφη  
     
  9. Noble εγώ πάλι για σένα θα στοιχημάτιζα ότι ισχύει το πρώτο από τα δυο
    που γράφεις αλλά δεν είναι κακό. Κι εγώ έριχνα πολλές φορές καμιά
    πρωινή αλλά το έκοψα γιατί μετά άνοιγε η μύτη μου.

    ΥΓ Να και ο δευτερος δραπετης
     
  10. Dolmance

    Dolmance Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Ανθρώπινα δικαιώματα, Κυριαρχία και S/M

    Πρόκειται περί γνωστού φαινομένου, Κορνήλιε. Το περιγράφει ο Εμμανουήλ Ροϊδης:

    "Tοιούτους εν Eλλάδι γιγαντείους ποντικούς έτυχεν άπαξ να ίδω εν Σύρω κατά την ανασκαφήν υπογείου οχετού εν τοις θεμελίοις ηρειπωμένης οικίας. Oι Συριανοί ονομάζουσι τούτους 'νυφίτσας', φαίνονται δε αντιστοιχούντες εις τους παρά τοις Γάλλοις λεγομένοις surmulots ή rats de Montfaucon, κατά τινας όμως παρ' ημίν λογίους η νυφίτσα ανήκει εις άλλο συγγενές είδος. Προ τριακονταετίας περίπου αντήχει την νύκτα εν τη επί της λεωφόρου Aμαλίας οικία του αοιδίμου Δ. Mαυροκορδάτου ανεξήγητος θόρυβος, τον οποίον απέδιδον αι γραίαι γειτόνισαι εις επιφοιτήσεις βρυκολάκων και εθεώρουν την οικίαν ως στοιχειωμένην, τούτο δε συνετέλεσε ν' απομακρύνη τους ενοικιαστάς. Aλλά κατά την γενομένην υπό του κληρονόμου επισκευήν ανεκαλύφθησαν εν υπογείω οχετώ οι ταράσσοντες τον ύπνον των κοιμωμένων θορυβοποιοί, οίτινες ουδέν άλλο ήσαν ή τεραστίου μεγέθους ποντικοί."
     
  11. Dolmance

    Dolmance Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Ανθρώπινα δικαιώματα, Κυριαρχία και S/M

    Παρακαλώ ας τελειώνουμε με αυτή την ιστορία. Επιθυμία μου είναι να συνεχιστεί το νήμα χωρίς αντεγκλήσεις. Αν θέλουμε οπωσδήποτε να τσακωθούμε, ανοίγω νέο νήμα, με τίτλο 'Έριδες περί του νήματος Ανθρώπινα δικαιώματα...κλπ'
     
  12. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Ανθρώπινα δικαιώματα, Κυριαρχία και S/M

    Dolmance, δύο διευκρινιστικά ερωτήματα (έχω διαβάσει ουσιαστικά μόνον την εισήγηση, το υπόλοιπο νήμα και ιδίως από κάποιο σημείο και κάτω, θεώρησα καλύτερο να το προσπεράσω. Άρα, δεν ξέρω αν τυχόν έχουν ξανατεθεί τα ίδια, από άλλον):

    Πρώτον, πότε ακριβώς, και πώς κατέρρευσε ο Διαφωτιστικός λόγος; (κατά κάποιο τρόπο, μου διέφυγε. Κρότο δεν άκουσα, και δεν διαβάζω και εφημερίδες...).

    Δεύτερον, πέραν της δυνατότητος ή μη, συνάγεται από κάπου το συμπέρασμα ότι η (όποια) μπιντιεσεμική κοινότης, επιθυμεί να αναγνωρισθεί ως υποκείμενο διακριτών αστικών δικαιωμάτων;