Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Απαντήσεις σε ερωτήματα

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος MasterJp, στις 30 Ιουνίου 2007.

  1. ilektra

    ilektra New Member

    Απάντηση: Απαντήσεις σε ερωτήματα

    Αν και πολύ καινούρια εδώ για να απαντήσω σε ένα τέτοιο θέμα..κατά τη γνώμη μου..η γνώση των αδυναμιών Αυτου που μας κυριαρχεί δεν έχει να κάνει με την κυριαρχία Του προς κάποια υποτακτική.Είναι ανθρωπος και έχει αδυναμίες,το να τις γνωρίζουμε δημιουργεί οικειότητα χωρίς αυτό να σημαίνει πως Του αναιρεί τη δυνατότητα της κυριαρχίας του μυαλού,του κορμιού και κατ'επέκταση ολόκληρου του είναι της υποτακτικής του..(με ή χωρίς "σκλαβίσια ωριμότητα")
     
  2. Elvira

    Elvira Regular Member

    Κατοπιν Αδειας του Κυριου μου

    Δεν κατανοω ακριβως ποιος μπορει να ειναι ο "σωστος" και ο "λαθος" τροπος για να δεις την ολη εικονα ενος ανθρωπου, και επισης δεν κατανοω ακριβως τον ορο "ωριμοτητα σκλαβισια".
    Οι Κυριαρχοι ειναι Ανθρωποι οπως ολοι οι αλλοι. Και σαν ανθρωποι εχουν τα ασχημα και ομορφα σημεια Τους. Τις ατελειες Τους, τα ελατωματα Τους και τις αδυναμιες Τους. Δεν ειναι Θεοι και δεν μπορω να δω πως ειναι ο λαθος τροπος να βλεπεις εναν ανθρωπο ετσι ακριβως οπως ειναι.
    Νομιζω πως Ενας Κυριαρχος ειναι τοσο ειληκρηνεις με την υποτακτικη Του, οσο και εκεινη μαζι Του. Αλλιως δεν ειμαι σιγουρη πως ειναι κατ ουσιαν σχεση Κυριαρχιας/υποταγης, αλλα πλανη, μιας και δεν στηριζεται στην αληθεια και την ειληκρινεια, αλλα στα μισα κοματια του εαυτου μας που μας αρεσουν περισσοτερο.
    Δηλαδη ενας Κυριαρχος που παρουσιαζει μονο μια πλευρα (την καλυτερη) του εαυτου Του, δεν Κυριαρχει ουσιαστικα Εκεινος, αλλα μονο μια πλευρα Του εικονα Του που Του αρεσει περισσοτερο απο τις αλλες. Οταν εκεινη κλεινει τα ματια στις ατελειες και βλεπει μονο αυτα που θελει να δει, δεν εχει αφησει να την Κυριαρχησει Εκεινος αλλα μονο ο αντικατροπτισμος των ιδιων τις των σκεψεων (ονειρων) για Εκεινον. Αυτο μου θυμιζει περισσοτερο "παιχνιδι" της μιας ωρας που ολοι περνουμε τους ρολους που μας αρεσουν για να περασουμε καλα, παρα μια αληθινη σχεση με βαθος, ετσι οπως νομιζω πως ειναι κιολας μια τετοιου ειδους σχεση.
    Πιστευω πως η υποταγη και η εμπιστοσυνη εμπνεεται απο την γενικη εικονα Εκεινου, με τα καλα Του και τα κακα Του. Πριν δωθει η συναινεση που (πιστευω) μια υποτακτικη την εχει ζυγισει απο ολες τις πλευρες θεωρω πως ειναι σημαντικο να εχει γνωση ολων των πλευρων Εκεινου. Δεν ξερω κατα ποσο οταν Εκεινος κρυβει συνειδητα μερικες πλευρες Του σημεια Του η εκεινη συνηδειτα κλεινει τα ματια σε καποιες αδυναμιες Του μπορουμε να μιλησουμε για ουσιαστικη σχεση Κυριαρχιας/υποταγης η να μιλησουμε για συνεναιση η οποια να ειναι και ουσιαστικη, η συνεναιση δεν μπορει να στηριζεται στην πλανη γιατι απλα τοτε και η ιδια η συναινεση γινεται μια πλανη. Το πιο σημαντικο ειναι η ειληκρινεια, πρωτα στον εαυτο μας και στην κατανοηση των θελω μας και μετα σε εκεινον που ειναι διπλα μας.
    Ξερω η απομυθοποιηση καταστασεων, προσωπων, ακομα και του ιδιου μας του εαυτου ποναει και ειναι δυσκολη, περνει χρονο μερικες φορες ισως και χρονια, ομως καλο ειναι να γινεται. Γιατι τοτε νομιζω πως ενα "ναι" αποκτα αξια και ειναι αληθινο.
     
    Last edited: 3 Ιουλίου 2007
  3. Dome of Affection

    Dome of Affection Contributor

    θα διαφωνήσω λίγο, τόσο δα tender μου. Καλύτερα νομίζω είναι να τα βλέπουμε και να τα βλέπουμε όπως είναι. Η ωριμότητα είναι ανθρωπίσια...εντελώς ανθρωπίσια!! και αφορά και τους σκλαβους και τους Κυρίαρχους ακριβώς στον ίδιο βαθμό!!

    Βλεπουμε την πραγματικότητα , τα καλά και τα κακά και διαχειριζόμαστε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα 'αρνητικά' σημεία που έχει ο άλλος, είτε Κυριος είτε σκλάβος είτε βανίλας σύντροφος. Μονο έτσι στηνονται αληθινές σχέσεις (πιστεύω) μόνο έτσι έχουν γερές βάσεις και δυνατότητα εξέλιξης.
    Αλλιως είναι μπαλόνια που στο χρόνο ... πουφφφφφ!!! ξεφουσκώνουν!

    (μήπως αυτό εννοείς και συ και δεν το κατάλαβα?   )
     
  4. BaD_HabitS

    BaD_HabitS Regular Member

    χμμ αν εμπενα πρωτη φορα σε bdsm site και διαβαζα αυτα που γραφονται μερικες φορες θα εβγαζα το συμπερασμα πως οι slaves subs ειναι αβουλα πλασματα που πρεπει να τα παραμυθιαζεις για να ειναι ολοι ευχαριστιμενοι!δηλ ενας Master δεν μπορει να εχει αδυναμιες και ελατωματα?για μενα σωστος αφεντης και γενικα θα ελεγα ανθρωπος ειναι αυτος που τις ξερει και τις παραδεχεται!θα ελεγα η μαγκια ειναι να τις γνωριζεις αλλα να μπορεις να τις ελεγχεις!
     
  5. Astarty

    Astarty Contributor

    Re: Θέτοντας ερωτήματα στον εαυτό μου..

    Μετάφραση των απαντήσεων σου που είναι στα αγγλικά Μάστερ Τζι Πι;
     
  6. gaby

    gaby Guest

    εννοουσα ότι η σκλάβα μπορεί να κατανοεί και να αναγνωρίζει τα αδύνατα σημεία του Κυρίου της - ευχής έργο - αλλά δεν προσπαθεί να Τον αλλάξει, ή να Του πει τί πρέπει να κάνει και πώς θα έπρεπε να είναι, όπως θα έκανε μία βανίλλα.
     
  7. Dome of Affection

    Dome of Affection Contributor

    οι άνθρωποι ΔΕΝ αλλάζουν, αν βελτιώνονται , βελτιώνονται μόνοι τους και με προσωπική δουλειά και μόχθο. Οποιος πιστεύει οτι μπορεί να αλλάξει κάποιον ... (ανεξαρτήτως στατους) είναι μάλλον ανώριμος.

    Και μη βιαστει κανείς να μου πει για τους σκλάβους και τους υπο που γίνονται όπως τους θέλει ο Αφέντης τους.
    Αυτοι , θέλουν οι ίδιοι να αλλαξουν, ή αποζητούν κάποιον να τους τραβήξει απο το χέρι... Δεν τους αλλάζει κατ'ουσιαν ο Αφέντης αλλα η θέλησή τους να υποταχθουν και να ακολουθήσουν.

    αυτό άλλωστε είναι και το main συστατικό της διατήρησης μιας οποιασδήποτε σχέσης. Επιλέγεις ότι ο Α/αλλος ειναι πιο σημαντικός , για σενα, υπερτερούν τα θετικά επομένως αποδέχεσαι τα όποια αρνητικά και πορεύεσαι. Ετσι κάνει και εκεινος. Σε όλες τις σχέσεις!!

    Αυτος ειναι και ο ορισμος (κατα μια έννοια ) της ωριμότητας!
     
  8. Astarty

    Astarty Contributor

    Φευ...νάτο πάλι το μιαρό πλάσμα, η βανίλλα γυναίκα.
    Ναι βρε κορίτσια...αυτή τα κάνει όλα...και συμφέρει;-)
     
  9. gaby

    gaby Guest

    Συμφωνώ μαζί σου στα υπογραμμισμένα. Και μου αρέσει να είναι έτσι. Αν το δεις ως προς Μ/σ νομίζω ότι το υπογραμμισμένο κομμάτι σου αναιρεί το υπόλοιπο, αλλά αυτό δεν με πειράζει <χ>

    Γιατί όμως νομίζεις ότι αυτά που πολύ ωραία πιστεύεις ή έχεις δει ή συμπεραίνεις ότι ισχύουν, έχουν καθολική ισχύ;

    Στις ανθρώπινες σχέσεις, ότι μπορείς να φανταστείς υπάρχει.
    Είναι πολύ δύσκολο να κρίνεις όταν είσαι απέξω και αδύνατο όταν είσαι μέσα.

    Περισσότερα από μένα περί ωριμότητας, στο πολύ ωραίο νήμα που άνοιξες για αυτά που μας άλλαξαν για πάντα και σχολίασε η llazouli <χ>
     
  10. gaby

    gaby Guest

    Πάντα προτιμούσα να είμαι... ασύμφορη <χ>
    Για το μιαρό... θέλει κι άλλη προσπάθεια ακόμα <χ> υπομονή, επιμονή και κέφι και όλα γίνονται <χ>
     
  11. Dome of Affection

    Dome of Affection Contributor

    θα χαρώ να συζητήσουμε αναλυτικότερα το θέμα tender μου,
    όσο γιατο ότι το ένα αναιρεί το άλλο , εγω δεν το βλέπω

    Και οσο για το ότι οι ανθρωποι δεν αλλάζουν, απο άλλους, παρα μόνο αν το θέλουν οι ίδιοι...Δεν ανακάλυψα εγω την Αμερική!! (μακάρι να ημουν η πρωτοπόρος) , το εχουν ανακαλύψει γενιές και γενιές πριν απο μας!!
    (θελω να πω εν ολίγοις ότι δεν ειναι δικό μου αποφθεγμα , ουτε παρατήρηση εκ των εμπειριών μου, μπορώ μάλιστα να πω ότι πολλάκις έπεσα και γω παλαιοτερα σ'αυτο το τρυπάκι-και ίσως το ξαναπάθω!!  ανθρώπινο είναι!!-)

     
     
  12. Elvira

    Elvira Regular Member

    Απάντηση: Re: Απαντήσεις σε ερωτήματα

    Τοτε ισως να μην καταλαβα σωστα μιας και στην πρωτη προταση εγραφες πως ισως να μην θελουμε να δουμε τα ελαττωματα Εκεινου που μας Κυριαρχει, πραγμα που εξηγησα στο πρωτο μου ποστ πως το σκεφτομαι.
    Οσο τωρα να προσπαθει να Τον αλλαξει. Θα συμφωνησω με την προλαλησασα MPslave πως οι ανθρωποι, ο χαρακτηρας ενος ανθρωπου δεν αλλαζει, οτι στατους και να εχει η να μην εχει. Οι ανθρωποι, εξελισονται, βελτιωνονται μεσα απο τις σχεσεις τους, στον κοινο τους δρομο και το βρισκω φυσιολογικο. Και φυσικα μια σκλαβα δεν προσπαθει να "αλλαξει" τον Κυριο της σε οτιδηποτε, δεν το θεωρω "ωριμοτητα σκλαβισια" αλλα απλα επιγνωση της θεσης της και απλα ωριμοτητα σε αυτα που αποζητα. Και για αυτο θεωρω σημαντικο να εχει την απολυτη επιγνωση των καλων αλλα και των κακων πλευρων Του και να εχει δεχθει αυτο που Ειναι Εκεινος αλλα και αυτο που ειναι η ιδια.