Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Απελευθέρωση απο σκέψεις

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Εμπειρίες' που ξεκίνησε από το μέλος Sweet....Singularity, στις 10 Ιουλίου 2024.

  1. slave32

    slave32 Contributor

    Αν απελευθερωνεσαι στο βδσμ κ αν λειτουργει λυτρωτικα για εσενα ρωταει. Οχι συμβουλες για το πως να αντιμετωπισει τη δεπυ
     
  2. slave32

    slave32 Contributor

    Το οτι κανετε σμ με καποιο ατομο, πως σου δινει το δικαωμα να εκθετεις στο δημοσιο κοινο "πραγματα" απο το ιατρικο του απορρητο;
     
  3. de7

    de7 s

    Δεν το *έχω* κρυφό.
    Όλος ο κόσμος το ξέρει.
    *έχω* διαγνωστεί με Οριακή Διαταραχή της Προσωπικότητας.

    Κάτι άλλο;
     
  4. slave32

    slave32 Contributor

    Οτι αποκαλυπτεις η ιδια πραγματα ιατρικα για σενα, δικαιωμα σου. Δεν αναιρει αυτο που εκανε. Τωρα οτι βγαινει το σ να δικαιολογησει το Κ, ανμπιλιβαμπλ
     
  5. de7

    de7 s

    Έχει κάθε δικαίωμα να αποκαλύψει για *εμένα* ό,τι Επιθυμεί χωρίς να σας ρωτήσει.

    Κάτι άλλο;
     
  6. rea..

    rea.. Contributor

    Ξέρεις πολύ καλά ότι είναι Μ/σ και όχι σμ , άρα ως σκλάβος που δηλώνεις ότι είσαι, σίγουρα ήξερες ήδη την απάντηση πριν εκφράσεις την ερώτηση.
     
  7. kinvara

    kinvara Δική Του Contributor

    Κ/υ μεταξυ συναινούντων ενηλίκων. Κατά προτίμηση ξεκαύλωτους με πλήρη διαύγεια. 50ευρώ.
     
  8. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Παλιά δεν λογιζόταν καν η ΔΕΠ-Υ σαν ειδική μαθησιακή δυσκολία. Γενικά δεν υπήρχε μέριμνα ενταξιακής εκπαίδευσης και συμπερίληψης. Κάπου στο 2008 έγινε μια αρχή στην Ελλάδα κι εδώ που τα λέμε, στην αρχή είμαστε.
    Η πρώιμη ανίχνευση και παρέμβαση, όπως συμβαίνει στο εξωτερικό, είναι το κλειδί της λειτουργικότητας.
    Η παρέμβαση δεν αφορά μονάχα τις μαθησιακές επιδόσεις. Το βέβαιο είναι ότι η ιατρικοποίηση ανήκει στο παρελθόν και σε απαρχαιωμένες μελέτες. Γενικά, το κοινωνικό μοντέλο δίνει αποτελεσματικότερες και όχι μεσοβέζικες λύσεις καταστολής.
     
  9. Seras Victoria

    Seras Victoria My "give a fucks" are on vacation Contributor

    Να προσθέσω επίσης ότι σωστά γράφει η @Dark_Explorer ότι η δεπυ δεν είναι ψυχιατρικο νόσημα όμως μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα στο άτομο που την εχει. Για αυτό τα τελευταία χρόνια άτομα που είχαν διαγνωστεί με κάποιο ψυχικό νόσημα τώρα αποκαλύπτεται ότι η πηγή του προβλήματος τους ήταν τελικά η δεπυ. Για παράδειγμα άτομα που θεωρούνταν ότι πάσχουν από αγχωδης διαταραχή τελικά μπορεί να έχουν δεπυ.

    Μερικά συμπτώματα:
    Η υπεραναλυση τους οδηγεί πολλές φορές σε αυτό που λέμε freez mode, θα κάνουν τα πάντα για να αποφύγουν την υπεραναλυση οπότε και πολλές φορές καταλήγουν να βλέπουν τις ίδιες και τις ίδιες σειρές στο ίντερνετ μόνο και μόνο επειδή δεν τους προκαλούν άγχος και μουδιάζουν το μυαλό τους, θα σκρολαρουν με τις ώρες στο ίντερνετ για να αποφύγουν τις σκέψεις τους, θα είναι πολύ ευαίσθητοι στην κριτική των γύρω τους ακόμα και αγνώστων ακριβώς επειδή υπεραναλυουν τα πάντα, θα είναι τελειοθηρικοι οπότε και θα προτιμούν τελικά να μην τολμούν να κάνουν σχεδόν τιποτα από φόβο μην αποτύχουν ή θα ξεκινούν να ασχοληθούν με κάτι αλλά σύντομα θα το παρατανε, θα νιώθουν συνεχώς κουρασμένοι νοητικά (overwhelming emotionality), θα έχουν μεγάλο φόβο να πάρουν αποφάσεις μήπως τυχόν και πάρουν την λάθος απόφαση, αν έχουν κάποια υποχρέωση πχ το απόγευμα δεν θα μπορούν να κάνουν απολύτως τίποτα μέχρι να φτάσει εκείνη η ώρα (adhd paralysis).

    Όλα αυτά έχουν επίδραση στην αυτοπεποίθηση τους, η ακραία αναβλητικοτητα για παραδειγμα μπορεί εύκολα να χαρακτηριστεί τεμπελιά από τους γύρω τους.
    Στις γυναίκες ειδικά η διάγνωση μπορεί να γίνει σε πολυ μεγαλύτερη ηλικία καθότι μαθαίνουν από μικρες να κάνουν masking των συμπτωμάτων τους.

    Για αυτό πολλές φορές μπερδεύεται η δεπυ διάγνωση με άλλες. Το freezing mode για παράδειγμα μπορεί να θεωρηθεί ότι ειναι αποτέλεσμα ptsd ή cptsd. Όπως έγραψα και πιο πάνω γίνονται πολλές νέες ανακαλύψεις για την δεπυ και άνθρωποι που βασανίζονταν όλοι τους τη ζωή μπορούν επιτέλους να λάβουν την κατάλληλη και απαραίτητη βοήθεια.
     
  10. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Το M/s δεν έχει νομική υπόσταση, το ιατρικό απόρρητο έχει, και μόνο το ίδιο το άτομο μπορεί να παραιτηθεί από αυτό.

    Τούτου λεχθεντος, κι επειδή είμαστε σε φόρουμ του οποίου τα μέλη αναγνωρίζουν το M/s, θα μπορούσε να έχει γίνει πιο κομψή, και κατά προτίμηση ιδιωτική, παρέμβαση .
     
  11. slave32

    slave32 Contributor

    Ασφαλως. Αλλα οταν κουναμε το δακτυλο για τα δικαιωματα και την ανθρωπινη υποσταση, τα πεταμε στον κουβα οταν αφορα εμας. Εδω ειναι φορουμ οχι το παρεακι τους ή ο κυκλος τους.

    @Arioch σωστα, μονο που εχει κλειστη την προσβαση σε προσωπικο μηνυμα.
     
  12. Seras Victoria

    Seras Victoria My "give a fucks" are on vacation Contributor

    Υπάρχουν περιπτωσεις στις οποίες το άτομο δεν είναι έτοιμο και ίσως να μην είναι ποτέ έτοιμο να μιλήσει ανοιχτά για αυτά τα θέματα του, υπάρχουν όμως και αρκετές περιπτώσεις όπου είναι απελευθερωτικό να μιλάει ανοιχτά αποβάλλοντας έτσι το φορτίο της ντροπής, βοηθάει με αυτό τον τρόπο και τον εαυτό του αλλά και τους γύρω του.