Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Απορία σκλάβας ίσως που δεν βρήκε ακόμη απάντηση.

Συζήτηση στο φόρουμ 'Master / slave' που ξεκίνησε από το μέλος KloKlo, στις 7 Ιουνίου 2011.

  1. Storm

    Storm Regular Member

    Re: Απάντηση: Απορία σκλάβας ίσως που δεν βρήκε ακόμη απάντηση.

    Η ευχή μου για τέτοιους τύπους είναι να πέσουνε σε τρελή που έχει κάνει πολεμικές τέχνες και έχει άδεια οπλοφορίας.
     
  2. MasterAndreas

    MasterAndreas Master of Scorpio

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Απορία σκλάβας ίσως που δεν βρήκε ακόμη απάντηση.



    Καλή μου Dora, άν ακολουθούσαμε όλοι τους κανόνες με παροπίδες και χωρίς κριτική σκέψη, δεν θα υπήρχε κανενός είδους πρόοδος και εξέλιξη, σε κανέναν τομέα της κοινωνικής μας ζωής. Κατά καιρούς, προικισμένοι άνθρωποι, τόλμησαν και αμφισβήτησαν και ξεπέρασαν τα εσκαμένα, ανοίγοντας νέους δρόμους και βάζοντας την δική τους σφραγίδα στην πρόοδο και την εξέλιξη επιστημών, τεχνών, μόδας, κοινωνικών συμπεριφορών κλπ. Δεν αποδέχομαι λοιπόν αυθεντίες και στεγανά σε κανέναν χώρο,γιατί η εξέλιξη είναι..... και πρέπει να είναι συνεχής. Θυμήσου πως όλα τα σπουδαία πρόσωπα, που συνέβαλαν με τον τρόπο τους ο καθένας, στην εξέλιξη της κοινωνίας μας, κατακρίθηκαν έντονα και χλεβάστηκαν...αλλά η ιστορία τους δικαίωσε και εμείς οι νεότεροι τους, τώρα τους τιμούμε.

    Με εκτίμηση (και σεβασμό στην ιδιοτέλεια που επιζητάς) 
    Ανδρέας.
     
  3. striggla

    striggla Regular Member

    Απάντηση: Απορία σκλάβας ίσως που δεν βρήκε ακόμη απάντηση.

    θα μου γνωρίσεις τους άλλους 3-4?
     
  4. dora_salonica

    dora_salonica Contributor


    Αυτό είπα κι εγώ. (Σταματήστε να με κοιτάζετε και ακούστε αυτά που λέω, λολ.)

    Δεν επιζητώ τίποτα. Ότι θέλω το παίρνω μόνη μου (ή μάλλον μου το δίνουν, όσοι κρίνουν ότι καλό θα ήταν να μου το δώσουν...) Υπενθύμισα απλά έναν όρο που περιγράφει τα κίνητρα στις μπιντιεσεμικές σχέσεις, όταν αυτές είναι πραγματικά μπιντιεσεμικές και όχι συναλλαγές μπακάλικου.
     
  5. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Απάντηση: Re: Απορία σκλάβας ίσως που δεν βρήκε ακόμη απάντηση.

    @Dora ποιο είναι το βιβλίο που όποιος τολμήσει να αλλάξει κάποια από τις εντολές του γίνεται ο παραβάτης?
    Όχι τίποτα άλλο να ξέρουμε κι εμείς οι υπόλοιποι γιατί μάλλον εσύ είσαι ο Μωυσής κι ο Θεός του bdsm μόνο σε σένα το έδωσε.  

     
     
  6. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Απορία σκλάβας ίσως που δεν βρήκε ακόμη απάντηση.

    Είναι το βιβλίο του οποίου το απόσταγμα σε έχει κάνει αυτό που είσαι (πιστεύω). Βιωματική η γνώση ασφαλώς.

    Παρόλα αυτά, έχω ξεκινήσει πριν κάμποσο καιρό ένα πόνημα, όπως έχω ενημερώσει και τον MasterJp και τη Syrah, των οποίων τη βοήθεια θα χρειαστώ για κάποιες ιστορίες που θα ήθελα να συμπεριλάβω ως case studies, όπου θα προσπαθήσω να αποτυπώσω αυτές τις βασικές αρχές τις οποίες ανέφερα ανωτέρω. Θα αργήσει λίγο να ολοκληρωθεί, καθότι έχω κάποιες πιο πιεστικές ανάγκες αυτή την εποχή με τελειωμένα projects. Πιστεύω όμως ότι το αποτέλεσμα θα είναι κάτι ποιοτικό, εάν τα καταφέρω και διατηρήσω ένα χαλαρό ύφος με μπόλικο χιούμορ (ο αυτοσαρκασμός παραμένει ένα αγαπημένο σπορ...)

    Εννοείται ότι ένα βιβλίο - οδηγός πρέπει να ανοίγει ορίζοντες αντί να περιορίζει τη φαντασία και τη δημιουργικότητα. Η γνώση βασίζεται στην αμφιβολία και στις σωστές ερωτήσεις. Ας πούμε ότι ένας μπιντιεσεμικός οδηγός του τύπου που φιλοδοξώ να ολοκληρώσω, θα θέτει τις σωστές ερωτήσεις.

    Η άποψή μου όμως είναι ότι ο κάθε άνθρωπος οφείλει να δίνει μόνος του τις απαντήσεις.
     
  7. Lost Hours

    Lost Hours Regular Member

    από παλιό νήμα
    https://www.greekbdsmcommunity.com/...αι-με-άλλη-σκλάβα-πως-νιώθω-6.html#post181818

    ...Ποιός να έχει το βιβλίο άραγε??  
     
  8. llazouli

    llazouli Contributor

    Απάντηση: Re: Απορία σκλάβας ίσως που δεν βρήκε ακόμη απάντηση.

    από παλιό νήμα
    https://www.greekbdsmcommunity.com/...αι-με-άλλη-σκλάβα-πως-νιώθω-6.html#post181818

    ...Ποιός να έχει το βιβλίο άραγε??  [/QUOTE]

      

    Έχω να καταγγείλλω πως η τοιαυτη βίβλος που αναφέρεις είναι σκλαβοκεντρική!  

    Σύμφωνα με τη σύγγρονη αναθεωρημένη έκδοση, η σκλάβα που έχει κάνει βαράκια, σηκώνει τη βίβλο και την εξφενδονίζει στην κεφάλα του κυρίαρχου, ώστε να ακουστεί ένας κρότος bdou, μετά στο κεφάλι του να ακουστεί το βελτιούμενο σφύριγμα, SmbaaaM σαφής ένδειξη ότι πέτυχε στόχο!!

    H βίβλος περιφέρεται από χέρι σε χέρι..με προσθήκες και βελτιώσεις κυρίως στο εξώφυλλο!  
     
  9. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απορία σκλάβας ίσως που δεν βρήκε ακόμη απάντηση.

    Dora θα διαβάσω το πόνημα σου με μεγάλο ενδιαφέρον.

    Αλλά εκείνο που λέω εδώ είναι πως αν δούμε για παράδειγμα τον τρόπου που αντιλαμβάνομαι εγώ κάποια πράγματα, με τον τρόπο που αντιλαμβάνεσαι εσύ κάποια πράγματα και τον τρόπο που τα βλέπει κάποια 3η, διαφέρουν.

    Με απίστευτα πολλά που έχεις γράψει δε, όχι απλά έχω διαφορετική άποψη αλλά εκ διαμέτρου αντίθετη.

    Οπότε πως μπορεί να υπάρχει μία βίβλος που να λέει οτιδήποτε πέρα από όσα ανέφερα ως βασική αρχή, δηλαδή την ύπαρξη ανταλλαγής εξουσίας και όχι απλά να καλύπτει άπαντες, αλλά να θεωρούνται και παραβάσεις οι αποκλίσεις?

    Τι μπορεί να πραγματεύεται πέρα από τις δικές σου, υποκειμενικές, προσωπικές απόψεις, ή απόψεις άλλων ατόμων, που είναι πάντα χρωματισμένα με τα προσωπικά χρώματα του καθένα, που προέρχονται μέσα από τις εμπειρίες, βιώματα, αντιλήψεις, ψυχοσύνθεση, υπόβαθρα νοητικά, ψυχικά, κοινωνικά κ.ο.κ.?
     
  10. vautrin

    vautrin Contributor

    από παλιό νήμα
    https://www.greekbdsmcommunity.com/...αι-με-άλλη-σκλάβα-πως-νιώθω-6.html#post181818

    ...Ποιός να έχει το βιβλίο άραγε??  [/QUOTE]


     

    Ιδού το βιβλίο, βρέθηκε.

    Απλό κι ευσύνοπτο... (βάρδα μόνο μη σε πάρει κατακούτελα).  
     
  11. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απορία σκλάβας ίσως που δεν βρήκε ακόμη απάντηση.

    Ως απάντηση στα εύλογα ερωτήματά σου, παραθέτω μερικά αποσπάσματα από τον Οδηγό που γράφω:

    (Από την Εισαγωγή)

    Η ελληνική BDSM κοινότητα που βρήκα όταν εισήλθα στον χώρο, ήταν ένα συνονθύλευμα από ανθρώπους, που βρίσκονταν εδώ παρακινούμενοι από διάφορα ασαφή κίνητρα: την περιέργεια, τις συγκυρίες, απωθημένα, μοναξιά, ερωτικές ανησυχίες, ειλικρινείς και συνειδητές αναζητήσεις στον σαδομαζοχισμό, επιθυμία για διαδικτυακή ενασχόληση με το αντικείμενο, προσπάθειες να βρουν ταίρι κλπ. Αυτό που έλειπε ήταν μία βασική γραμμή, μία φιλοσοφική άποψη σχετικά με το τί ήταν αυτό που μας ένωνε όλους...

    Στο εγχείρημά μου, το οποίο γνώριζα ότι θα ήταν πολύ δύσκολο, κυρίως διότι έπρεπε να διατηρήσω το μυαλό μου ανοιχτό, ασχέτως δικών μου προτιμήσεων και κρίσεων, και να μην εγκλωβιστώ σε υποκειμενικές θεωρήσεις του ερωτισμού, πράγμα που θα ανατίναζε το εγχείρημα στον αέρα, αναζήτησα την βοήθεια τριών εξαιρετικών συμβούλων από τον χώρο...


    (Από το Πρώτο Κεφάλαιο)

    ΜΠΟΡΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΝΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ;

    Όχι. Δεν υπάρχει ένα αδιαπραγμάτευτο Εγχειρίδιο με το οποίο κάποιος μπορεί να προσεγγίσει την Κυριαρχία, στο πλαίσιο των εναλλακτικών ερωτικών πρακτικών και φιλοσοφίας του BDSM. Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα εδώ που απαιτεί μία οργανωμένη προσέγγιση. Υπάρχουν άνθρωποι που προσέρχονται στον χώρο σε πλήρη σύγχυση σχετικά με το τί είναι το BDSM. Το εγχειρίδιο αυτό γράφτηκε για να τους βοηθήσει να κατανοήσουν περισσότερο αυτό που οι ίδιοι αναζητούν.

    Το lifestyle ασφαλώς και δεν έχει συγκεκριμένους κανόνες. Ο καθένας έχει την δική του οπτική γωνία. Το καλύτερο που μπορεί να κάνει ο καθένας είναι να επιδεικνύει αυξημένη αυτογνωσία και συνέπεια ανάμεσα σε αυτά που πιστεύει και αυτά που πράττει. Σεβόμαστε όλες τις απόψεις και όλες τις προσεγγίσεις στον ερωτισμό, εφόσον οι φορείς τους επιδεικνύουν αυτογνωσία και συνέπεια.

    Υπάρχουν όμως μερικοί γενικοί κανόνες, κάποιοι «οδηγοί» συμπεριφοράς και σκέψης, οι οποίοι θα μπορούσαν ενδεχομένως να βοηθήσουν κάποια άτομα να διασαφηνίσουν εντός τους τα εξής: πού θα μπορούσαν να τους οδηγήσουν οι τάσεις τους, πώς θα μπορούσαν να τις χειριστούν καλύτερα και αποτελεσματικότερα και πώς θα δημιουργήσουν μία πιο ξεκάθαρη στάση ζωής απέναντι στον ερωτισμό τους.

    ..............

    Το Εγχειρίδιο Κυριαρχίας δεν μπορεί να δημιουργήσει Μάστερς και σκλάβους, Σαδιστές και μαζοχιστές, Κυρίαρχους και υποτακτικούς. Μπορεί όμως να δώσει κάποιες κατευθυντήριες γραμμές, κυρίως για πιο άπειρους, αλλά και να παρέχει έναν ηθικό κώδικα, ιδίως για τους πιο αδύνατους μέσα σε τέτοιες ασύμμετρες σχέσεις: δηλαδή αυτούς που υπόκεινται ή επιθυμούν να υπόκεινται στον έλεγχο των δυνατών. Προσπάθησα ο τρόπος που χειρίστηκα ηθικά θέματα να είναι προς το συμφέρον των αδυνάτων, ακόμη και αν αυτό αποβαίνει σε κάποιες περιπτώσεις εις βάρος της σεξουαλικής διέγερσης. Η προσωπική ασφάλεια των ανθρώπων είναι η πρώτη προτεραιότητα στο BDSM, εάν θέλουμε να ασχοληθούμε με αυτό ωσάν να ήταν ένα ευγενές σπορ και όχι ένα ρηχό τσαλαβούτημα σε ανθρώπινες ψυχές και ανθρώπινα κορμιά.

    Η προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν υπάρχει σωστό και λάθος στο BDSM. Είναι όλο θέμα αισθητικής. Υπάρχει ο όμορφος τρόπος να σκεφτόμαστε, να αισθανόμαστε, να σχετιζόμαστε, να εξερευνούμε τον ερωτισμό μας, αλλά υπάρχει και ο άσχημος.

    Ως μανιώδης οπαδός της ομορφιάς, καλώ όλους τους αναγνώστες του εγχειριδίου να αναζητήσουν τις όμορφες στιγμές της ζωής και να αποφύγουν την ασχήμια γύρω τους και μέσα τους.

    (Από το Δεύτερο Κεφάλαιο)

    Πολλοί Μάστερς μου εξομολογήθηκαν προσωπικά ότι διδάχθηκαν πώς να λειτουργούν καλύτερα από μία έμπειρη σκλάβα, που τους καθοδήγησε με συνέπεια και ταπεινότητα να γίνουν καλύτεροι, πιο αποτελεσματικοί και κυρίως λιγότερο επικίνδυνοι. Ένας Μάστερ που έχει το χάρισμα της κυριαρχικότητας, μπορεί εύκολα να γίνει επικίνδυνος αν του λείπει η εμπειρία και η γνώση. Κυρίως, αυτό που πρέπει να ενσταλλάζεται, μέσα από το βίωμα, σε κάποιον νέο Μάστερ, είναι η αίσθηση της τεράστιας ευθύνης που αναλαμβάνει μέσα σε μία σχέση ελέγχου. Πρέπει να μάθει να κουβαλάει το βάρος αυτό, να το αντέχει και να το τιμά.

    (Από το Τρίτο Κεφάλαιο)

    Ένας Μάστερ δεν αναλαμβάνει να πάει κάποια υποτακτική κάπου όπου η ίδια δεν θέλει – η δεν μπορεί – να πάει. Είναι σαν το γνωστό ανέκδοτο, όπου ο πρόσκοπος βοηθάει τον τυφλό να περάσει τον δρόμο, μόνο και μόνο για να ανακαλύψει ότι ο τυφλός δεν επιθυμεί να βρίσκεται από την μεριά του δρόμου όπου βρέθηκε άθελά του. Ο δρόμος προς την κόλαση είναι στρωμένος με καλές προθέσεις.


    ..........................

    Ο λόγος που θεωρώ ότι το "βιβλίο" του BDSM είναι σταθερό και ενιαίο, έχει να κάνει με τις βασικές αρχές που φαίνεται να ασπάζονται οι αξιοπρεπείς μπιντιεσέμερς worldwide, ασχέτως ηλικίας, εθνικότητας και στάτους. Είχα την τύχη να είμαι αδέσποτη για μεγάλα χρονικά διαστήματα και να έχω την δυνατότητα να σχετίζομαι και να συναναστρέφομαι με έναν μεγάλο αριθμό ανθρώπων. Τυχαίνει επίσης να είμαι πολύ παρατηρητική και να κρατώ σημειώσεις για τα πάντα. Δεν μπορεί να είναι τυχαίο ότι δεν υπάρχουν παρεκκλίσεις από τις αρχές αυτές, σε γενικές γραμμές. Έτσι, αποφάσισα να τις καταγράψω. Τις λίγες φορές που κατέγραψα αυτό που ονομάζω "παραβατική συμπεριφορά", τα ίδια τα άτομα μου εξομολογήθηκαν ότι αυτό που κάνουν αντιβαίνει στις αρχές τους και στις αρχές του BDSM, αλλά ότι επέλεξαν να το κάνουν αναλαμβάνοντας το βάρος της ευθύνης (κυρίως απέναντι σε τρίτους). Έχω αρκετά Case Studies να μοιραστώ, δεν θα είναι ένας ξερός οδηγός αλλά ένα βιβλίο γεμάτο με ιστορίες, άλλες αστείες, άλλες τραγικές...

    Δεν νομίζω ότι θα χρειαστεί όλοι να συμφωνούν με όσα έχω καταγράψει. Προσωπικά πιστεύω ότι αξίζει να επικοινωνήσω αυτά που έχω να πω, με όσους θέλουν να τα ακούσουν. Ευελπιστώ να το κάνω με την ταπεινότητα που αρμόζει σε μία σκλάβα και κυρίως ελπίζω να τιμήσω αυτούς που μου δίδαξαν όσα μου δίδαξαν.
     
    Last edited: 21 Ιουνίου 2011
  12. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Απάντηση: Απορία σκλάβας ίσως που δεν βρήκε ακόμη απάντηση.

    @dora άρχισα να απαντώ, σταμάτησα, ξανάρχισα κι αναρωτιόμουν αν πραγματικά υπάρχει νόημα να επεκταθώ επί του συγκεκριμένου θέματος.

    Τελικά αποφάσισα πως από εκτίμηση προς το άτομο σου και το μυαλό σου είμαι υποχρεωμένη να το κάνω.

    Μπορείς και προσωπικά θεωρώ πως πρέπει να επικοινωνείς την προσωπική σου άποψη και να γράφεις όσα μανιφέστα και κανόνες για Αφέντες και σκλάβες θέλεις, όπως εσύ προσωπικά αντιλαμβάνεσαι και πρεσβεύεις και όπως είπα με ενδιαφέρον θα τα διάβαζα, παρά το ότι αντιβαίνουν αρκετά απ αυτά τη δική μου κοσμοθεωρία και αντίληψη τόσο περί κατηγοριών σκλάβας/Αφέντη όσο και στη γενικότερη bdsm θεώρηση που έχω μέχρι στιγμής καταλήξει.
    (Και λέω μέχρι στιγμής γιατί πιστεύω πως αν σταματούσε να εξελίσσεται η όποια θεωρία και κατέληγε σε δόγμα θα ήταν ισοδύναμο με τον πνευματικό θάνατο. Όταν σταματάς να ερευνάς, να αναζητάς, να σκέφτεται και να αμφισβητείς ακόμα και τις ίδιες σου παγιωμένες απόψεις, να τις επαναεπιβεβαιώνεις ή να βλέπεις πως χρίζουν περαιτέρω ανάπτυξης ή τροποποίησης, έχεις σταματήσει να εξελίσσεσαι.)

    Την δική σου υποκειμενική άποψη λοιπόν, ιδιαίτερα δε αν αυτά όλα που γράφεις σε σένα προσωπικά έφεραν ικανοποίηση κι ευχαρίστηση, όχι απλά θα σεβαστώ αλλά θα απολαύσω ιδιαίτερα.

    Εν ολίγοις, όσο επικοινωνείς τις προσωπικές σου απόψεις όλα καλά και σεβαστά.

    Για μένα εκεί που βρίσκω να στραβώνει το θέμα είναι η καθολικότητα που όχι απλά φιλοδοξείς αλλά αναμένεις και θεωρείς ως αυτονόητο, να έχουν αυτές σου οι προσωπικές απόψεις.
    Δηλαδή δεν τα μοιράζεσαι ως δικά σου αποστάγματα και να επιτρέψεις στον καθένα να κρίνει και να αποφασίσει για τον εαυτό του, αν και πόσα κοινά έχει με την προσωπική σου φιλοσοφία και κοσμοθεωρία ο ίδιος, αλλά εκ των προτέρων λες, το bdsm ήταν ένα χάος πριν εμφανιστώ εγώ κι έρχομαι εγώ να σας δείξω τους παγκόσμιους θέσφατους κανόνες του…

    Δεν θα κρίνω τις πιο πάνω απόψεις σου, απλά αν έπαιρνα ένα βιβλίο που είχε τέτοια εισαγωγή, θα ήμουν εξ αρχής προκατειλημμένη με την αλαζονεία του συγγραφέα που έρχεται σε άμεση αντίφαση με την υποτιθέμενη ταπεινότητα με την οποία έγινε η προσπάθεια αυτή.

    Ταπεινότητα ντόρα μου ποτέ δεν σου βγήκε και αμφιβάλλω αν ποτέ σου βγει.
    Πάντα γράφεις ως ειδήμων και ως κριτής, ως εκείνο το μέτρο βάση του οποίου κρίνονται οι αυθεντικοί και οι wannabe, το «καλό και ορθό» bdsm από το «κακό και παραβατικό» και επειδή σε μάθαμε, απλά το παραβλέπουμε για να μπορέσουμε να δούμε την ουσία αυτών που λες και είναι πραγματικά άξια προσοχής και ανάλυσης και όχι τον τρόπο με τον οποίο τα δίνεις…

    Ήδη διαφωνώ σε σημεία από τα λίγα που διάβασα πιο πάνω, σημεία που έρχονται σε σύγκρουση με τη δική μου φιλοσοφία και κοσμοθεωρία, αλλά ήδη έχω καταχραστεί τον χώρο της kloklo της οποίας την ανοχή ζητώ για λίγο ακόμα  

    Θα πω μόνο πως μπορώ να κατανοήσω την ανάγκη σου για κανονικοποίηση όλων όσων εσύ αντιλαμβάνεσαι μέσα από την πορεία σου στο χώρο και αναγωγή αυτών σε νόμους…

    Μπορώ να την κατανοήσω απόλυτα γιατί πέρασα μια ανάλογη περίοδο.
    Την εποχή που ένιωθα πως όλα πρέπει να υπάγονται σε αυστηρούς κανόνες και αν είναι δυνατό καταγεγραμμένους -δική μου ανάγκη ήταν την τότε περίοδο για να νιώσω ίσως δικαιωμένη για τις επιλογές μου? Να επιβεβαιώσω και να «νομιμοποιήσω» τις επιλογές μου? Να σιγουρευτώ πως είμαι στο σωστό δρόμο και για να γίνει αυτό, έπρεπε να υπάρχει ένα βιβλίο όπου θα έγραφε πως όλα όσα έχει μέχρι σήμερα η λάρα αντιληφθεί κι όλα όσα είναι, βάση των ιερών και θέσφατων αυτών κανόνων, εγκρίνονται?

    Δεν μπορώ να είμαι βέβαιη ποιο απ όλα ή ποιος συνδυασμός ήταν απλά πέρασα από μια τέτοια φάση, όπου διάβαζα οτιδήποτε έβρισκα είτε ρωσικά είτε αγγλικά και τα λιγοστά ελληνικά, μετάφραζα, μελετούσα, έμπαινα σε φόρουμ, σε chatroom, διάβαζα παλιά Logs συζητήσεων από άτομα με ονόματα παγκόσμια γνωστά πλέον σε όσους ασχολούνται με τη φιλοσοφία του bdsm σοβαρά, έκανα ερωτήσεις, συζητήσεις , έγραφα αποστάγματα κ.ο.κ.
    Ακόμα διαβάζω και μελετώ και γράφω βέβαια, απλά όχι με τον ψυχαναγκασμό και τη μανία που με διακατείχε τότε.

    Διαβάζοντας ένα καταπληκτικό κείμενο, διάβαζα μια φράση που με προβλημάτισε... Έγραφε πως εκείνοι που δεν νιώθουν πως οποιοσδήποτε μπορεί να αμφισβητήσει αυτό που οι ίδιοι είναι και είναι ήρεμοι και κατασταλαγμένοι τόσο αναφορικά με την ταυτότητα τους, όσο και με τις επιλογές τους, είναι πιο ανεκτικοί στη διαφορετικότητα μέσα στο χώρο του bdsm, από αυτούς που δεν είναι βέβαιοι ούτε για την ταυτότητα τους, ούτε για τις επιλογές τους.
    Με έβαλε σε σκέψεις, αποτέλεσμα των οποίων ήταν να αποδεχτώ πως δεν υπάρχει μία μοναδική παγκόσμια κι αναμφισβήτητη αλήθεια, πέραν της βασικής αρχής κι έχουν δικαίωμα συνύπαρξης διάφορες κοσμοθεωρίες και φιλοσοφίες.
    {Προσπαθώ ακόμα να αποδεχτώ την ύπαρξη των δήθεν και των υποκριτών και των αρτηριοσκληρωμένα αντιδραστικών, δεν τα έχω πλήρως καταφέρει.}

    Σε θεωρώ ένα λαμπρό μυαλό και απολαμβάνω ιδιαίτερα τις συζητήσεις μαζί σου.
    Αλλά βρίσκω πως το «δογματική», ήταν από τις πιο πετυχημένες σου υπογραφές.

    Σέβομαι τις απόψεις των ατόμων που εκτιμώ προσωπικά ως πανέξυπνα.
    Είναι ένα από τα φετίχ μου.

    Αλλά πάντοτε πίστευα πως οι δογματικές διδασκαλίες ήταν καταπιεστικές και πολέμιοι του μεγαλύτερου αγαθού κατά την γνώμη μου.
    Της Ελευθερίας ….για διαφορετικότητα, για εξέλιξη και πρόοδο με τον τρόπο που ο καθένας μεμονωμένα μπορεί, επιθυμεί, πετυγχαίνει.
    Για μένα οτιδήποτε κανονικοποιείται τόσο απόλυτα όσο να ορίζεται ως δόγμα είναι θάνατος της διανοητικής, ερωτικής και γενικότερης Ελευθερίας του ζωντανού Νου.

    Έγινα σκλάβα ακριβώς μέσα από την αγάπη μου και την ανάγκη μου για Ελευθερία.
    Ξέφυγα από τους κοινωνικούς κανόνες και όσα περισσότερα μπόρεσα από όσα μου γαλουχήθηκαν, επιβλήθηκαν εκ των εξωτερικών κέντρων εξουσίας και απελευθερώθηκα από την ανάγκη να είμαι όπως όλοι για να νιώθω αποδεχτή.
    Μέσα από την αγάπη μου για την Ελευθερία, κατανοώντας βαθύτερα τις ανάγκες της φύσης μου, παραχώρησα τον έλεγχο αυτής Στον Μοναδικό μου Ήλιο.

    Θα ήταν εσχάτη προδοσία προς όλα όσα ασπάζομαι, πιστεύω και πρεσβεύω το να έρθω τώρα να μπω σε άλλα στεγανά και άλλα πρέπει και άλλους κανόνες, επειδή το λες και το ασπάζεσαι είτε εσύ είτε ο ίδιος ο Θεός.

    Κι παρά το ότι δεν συμφωνώ με πολλά από όσα αναφέρεις στους κανόνες, μανιφέστα κ.τ.λ. που κατά καιρούς έχεις αναρτήσει, σέβομαι το δικαίωμα σου να είσαι αυτό που μπορείς κι επιλέγεις και κατορθώνω να μην καταλήγω σε αναγωγές του είδους:

    Είμαι σκλάβα, πιστεύω αυτά – η ντόρα δηλώνει επίσης σκλάβα αλλά πιστεύει πράματα που εγώ θεωρώ απαράδεχτα για μένα ως σκλάβα, για το Ms όπως εγώ το αντιλαμβάνομαι κ.ο.κ. ΑΡΑ μόνο μία από μας μπορεί να είναι ορθή και μόνο μία από μας μπορεί να είναι αυθεντική και μόνο της μίας από μας η σχέση είναι Ms.
    (Παρά το ότι επαναλαμβάνω, για το δικό μου βιβλίο προς δική μου κατανάλωση, πολλά που πρεσβεύεις, ασπάζεσαι και ορίζεις ως Ms είναι εντελώς όχι απλά μακριά αλλά στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση. Δεν θα μπορούσα ποτέ να κάνω bdsm με τον τρόπο που το κάνεις εσύ.)

    Βασισμένη λοιπόν στις πιο πάνω σκέψεις και είχα ρωτήσει:
    στο οποίο το πιο πάνω σου ποστ, υποτίθεται απαντούσε, αλλά δυστυχώς απάντηση αυτό δεν ήταν.
    Ήταν απλά μια επιπρόσθετη επιβεβαίωση, πως τίποτα που γράφει ο οποιοσδήποτε δεν μπορεί παρά να είναι χρωματισμένο με τα προσωπικά του χρώματα και ποτέ τίποτα δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως δογματική διδασκαλία, ως Ιερή Βίβλος, οτιδήποτε γράφει οποιοδήποτε άτομο, όση ιδιοφυία και να διαθέτει.

    Αν δηλαδή για παράδειγμα ένα άτομο βαριέται το σεξ ή είναι ανοργασμικό, θα του βγαίνει η περιφρόνηση και η ακύρωση του σεξ, όταν θα αναφερθεί σ αυτό, όσο και να προσπαθήσει να το κρύψει.

    Γι αυτό θεωρώ πως το καλύτερο που μπορεί να κάνει κάποιος είναι να προσπαθήσει όσο πιο αντικειμενικά είναι ικανός, να εκφράσει τις δικές του απόψεις και συμπεράσματα και να αφήσει τον καθένα που θα το διαβάζει να κρίνει ο ίδιος τι του ταιριάζει και τι όχι.

    Προσωπικά δεν ανέχομαι και δεν πρόκειται ποτέ να ανεχτώ να μου κανονικοποιήσει ο οποιοσδήποτε τις απόψεις μου.
    Θα προτιμούσα να απέχω απόλυτα από μια κοινότητα που θα προσπαθεί να μου ορίσει πώς να φέρομαι, τι να βιώνω, πως επιτρέπεται να καυλώνω και πώς να χύνω, αν θέλω να εγκρίνομαι από το Ιερό της Βιβλίο και θα θεωρούμαι αυθεντική.

    Θα προτιμούσα μια κοινότητα που να είχε για αρχή, κοινές ερμηνείες για τα απόλυτα βασικά και να μην λέμε κότα και να έχουμε στο μυαλό ελέφαντα.
    Μια κοινότητα που θα ήταν ανεκτική και ευγενική και θα μοιραζόταν απόψεις προς την ειλικρινή περιέργεια και επιθυμία μάθησης του οποιουδήποτε και αμείλικτη προς όσους επανειλημμένα λοιδορούν, αποπροσανατολίζουν και απορρίπτουν την ίδια την ουσία του bdsm.

    Η οποία δεν είναι άλλη από διάφορες μορφές, σε διάφορα επίπεδα με διάφορους τρόπους Ανταλλαγής Ελέγχου.