Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Αποριες προς κυριαρχους

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος cornilios, στις 24 Σεπτεμβρίου 2008.

  1. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Ομολογω πως δεν είμαι βέβαιη πως κατάλαβα.
    Μπορεί να υπάρξει Ds σχέση χωρίς να αναφέρεται η εξουσία?
    Αφού πρόκειται για μια σχέση ανταλλαγής αυτής της εξουσίας.
    Κι ακριβώς επειδή συνήθως οι Ds σχέσεις είναι ανάμεσα σε άτομα Κ και υ δεν υπάρχει αντιπαλότητα ή σύγκρουση - τουλάχιστο θεωρητικά.

    Ξέρετε τι άλλο δεν κατανοώ?
    Δεν αμφισβητώ την δυνατότητα σύναψης δεσμού ανάμεσα σε Κ. και Κ. ή υ και υ.
    Εαν όμως ανάγκη του Κ. είναι να εξουσιάζει και του υ να εξουσιάζεται, του Κ. να διατάζει και το υ να υπακούει κ.ο.κ. πως μπορούν να είναι άτομα που μόνο στη σκέψη παράδοσης εξουσίας αρρωσταίνουν να είναι ολοκληρωμένα και να μην έχουν ανάγκη να εξουσιάσουν όταν είναι με κάποιο που έχει τα αντίστοιχα γνωρίσματα. Ποιος αποφασίζει, ποιος εκτελεί, ποιος τελικά υπακούει κι αν δεν υπακούει κανένας και μιλάμε για μια απόλυτα ισότιμη straight σχεση τότε μήπως για να μπορούν τα δύο άτομα να είναι ολοκληρωμένα να χρειάζονται πάντα κάποιο/α σκλάβο σαν 3ο στη σχέση?
    Και πόσο μπορεί να κρατήσει μια τέτοια σχέση, όταν οι πραγματικές ανάγκες και των δύο είναι άλλες αν δεν καλύπτονται παραπλευρα από 3ους?
    Γιατί αν δεν είναι άλλες κι αν δεν είναι τόσο έντονες αυτές οι ανάγκες ώστε να χρειάζονται κάλυψη τότε μήπως απλά μιλάμε για άτομα που ίσως μπορούν να συνυπάρξουν όσο κρατάει ο έρωτας και υποκύπτουν και οι δύο χάρην έρωτα όσο αυτός κρατάει ή άτομα που δεν έχουν τόσο έντονες αυτές τις ανάγκες όσο να μην μπορούν να αδιαφορήσουν για αυτές?

    Ειλικρινά προσπαθώ να καταλάβω, δεν προσπαθώ να κάνω την έξυπνη, δεν μπορώ να δω πως χωρίς 3ους μπορούν να καλύπτονται οι ανάγκες ενός Κ με Κ ή υ με υ.
     
  2. elfcat

    elfcat . Contributor

    Προσωπικά συμφωνώ μαζί σου. Δύο αληθινά κυριαρχικά άτομα δεν μπορούν να συνυπάρξουν για μακρόν μαζί. Για εμένα, όμως που βλέπω το ζεύγος Κ + υ στην συμπλήρωση, στο ταίριασμα, και άρα στην πλήρωση. Μετά από αυτά που διάβασα όμως καταλαβαίνω ότι κυριαρχικοί άνθρωποι βλέπουν τη σχέση Κ - Κ μέσα από την διαρκή επίδειξη δύναμης, συναγωνισμού και επικράτησης ή αναγνώρισης του άλλου - αντιπάλου. Οπότε γι αυτούς μιας σχέση Κ- Κ πιθανόν να μπορεί να υπάρξει σε διάρκεια, αφού νοηματοδοτούν αλλιώς μια δυνατή σχέση.

    Δηλαδή εν τέλει ο καθείς όπως αρέσκεται...
     
  3. SensualTorturer

    SensualTorturer Regular Member

    Λάρα Λάρα - περιπίπτεις στο ίδιο αμάρτημα ... το ότι δεν ξέρεις δεν σημαίνει οτι δεν γίνεται και οτι δεν ζουν ευτυχισμένοι ... μην γενικεύεις!
    ΕΙΠΑ !
     
  4. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Re: Αποριες προς κυριαρχους

    Όπως θα σου απαντήσει πιστεύω (και πάλι) όταν επιστρέψει, δεν γενικεύει. Ρωτάει, επειδή δεν το κατανοεί, γιά να μάθει. Όπως δεν το κατανοούν προφανώς, και πολλοί άλλοι. Θυμάσαι; Από κάτι τέτοιο ξεκίνησε η "βεντέτα" μας. Αντί να σημειώνεις γιά δεύτερη φορά το ίδιο (κατά τη γνώμη σου τουλάχιστον) λάθος, γιατί δεν εξηγείς; Πιθανότατα, δεν ξέρουμε, γιατί δεν το έχουμε δει, δεν μας έχει τύχει. Εσύ που όπως λες ξέρεις, δώσε τα φώτα σου, αντί να κάνεις απλώς παρατηρήσεις...

    (Μόνο αν το κάνεις, κάνε το στα Ελληνικά, γιά να καταλάβουν όλοι. Τα λατινικά, ασ' τα γιά μεταξύ μας...   ).
     
  5. tinkerbelle

    tinkerbelle Regular Member

    O κοινός avatar του Dolmance και της DominaArsAmatoriaAugusta νομίζω πως είναι μια εύγλωττη μεταφορά για τις σχέσεις μεταξύ κυρίαρχων.
     
  6. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Re: Αποριες προς κυριαρχους

    Ίσως. Απαντά όμως στο ερώτημα που έχει τεθεί εδώ και μέρες, εάν δηλαδή οι εν λόγω σχέσεις διαφέρουν από τις οποιεσδήποτε vanilla, και έχουν την οποιαδήποτε επαφή με το BDSM; (το kinky play, φυσικά, δεν μετράει).
     
  7. SensualTorturer

    SensualTorturer Regular Member

    Re: Απάντηση: Re: Αποριες προς κυριαρχους

    patriam amamus dum spiramus ... οτι θυμάμαι πια είναι λίγος Βιργίλιος και αυτός αποσπασματικός - οπότε προτιμώ άλλες γλώσσες
    Η κυρία λάρα είνια γνωστή για τις γενικεύσεις της .. και της το επισημαίνω παλαιόθεν ... άρα δεν περιμένω απόκριση ... δες το σαν αυτόματο μετρητή .. θα απαντούσες στον μετρητή της Δεη πχ?
     
  8. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αποριες προς κυριαρχους

    Την προηγούμενη φορά πάντως που έκανες την ίδια ακριβώς παρατήρηση, αν θυμάμαι καλά (και θυμάμαι), σου απάντησε. Από υπερβολική ευγένεια ίσως, αν ήξερε ότι πρέπει να σε αντιμετωπίσει όπως το μετρητή της ΔΕΗ... Μάλλον δεν θα το είδε έτσι...

    Θα μπορούσα να πω και κάποια άλλα πράγματα, αλλά δεν είμαι η lara.

    Πέραν αυτών όμως, το ερώτημα παραμένει: Γιατί δεν προσφέρεις (στα υπόλοιπα μέλη του φόρουμ, άσε τη lara, και άσε με κι εμένα, που δεν είμαι ημέτερος) τα φώτα σου, αφού τα έχεις; Από πού θα διδαχθούν οι αδαείς, αν όχι από τους γνώστες; Εκτός βεβαίως, κι αν υπάρχει κάποια συντεχνία Masters στην οποία ανήκεις, και η οποία δεν επιτρέπει στα μέλη της να αποκαλύπτουν τα μυστικά της τέχνης τους...

    Μπορεί και ν' απαντήσεις... Dum spiro, spero λοιπόν...
     
  9. G_E

    G_E Contributor

    Απάντηση: Αποριες προς κυριαρχους

    Οι σχέσεις που δημιουργούνται από κοινή επιθυμία (δε μιλώ για σε σχέσεις συμφέροντος ή γιατί δε μας έκατσε κάτι καλύτερο) δεν είναι τυχαίες. Ακόμα κι αν η ιστορία των σχέσεών μας μοιάζει πολυποίκιλη κάπου υπάρχει ένας συνδετικός κρίκος που τις συσχετίζει.

    Όσο λιγότερο «διαταραγμένη» είναι η λιμπιτική μας δομή, τόσο λιγότερο είμαστε εντοπισμένοι σε ατομικά ερωτικά «πρότυπα». Κι αντίστροφα, όσο πιο «νευρωτικοί» είμαστε (και δεν το λέω με την έννοια της αρρώστιας, αλλά της ατομικής ιδιαιτερότητας) τόσο αυτή η ιδιαιτερότητα καθορίζει τις σχέσεις μας.

    Υπάρχουν π.χ. άτομα που, όπως λένε, ερωτεύονται μονίμως «λάθος ανθρώπους». Δεν κάνουν κανένα λάθος. Ερωτεύονται αυτούς τους ανθρώπους γιατί, για κάποιο βαθύτερο ψυχολογικό αίτιο, αυτοί οι άνθρωποι τους διεγείρουν. Με την ίδια έννοια, ένα άτομο έντονα υποτακτικής ψυχολογίας θα διεγερθεί κατά κανόνα από άτομα που καλύπτουν αυτή την τάση του. Σ' αυτό η lara έχει δίκιο.

    Επειδή όμως κανενός η ψυχή δεν είναι μονοδιάστατη κι επειδή πολλά συμβαίνουν μέσα μας, γι' αυτό και βλέπουμε σχέσεις που φαινομενικά δεν είναι λογικό να υπάρχουν. Αν όμως αν τις ψάξει κανείς βαθύτερα, θα βρει πως υπάρχουν αιτίες.
     
    Last edited: 28 Σεπτεμβρίου 2008
  10. SensualTorturer

    SensualTorturer Regular Member

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αποριες προς κυριαρχους

    que paras filia?

    δεν είπα ποτέ ότι κατέχω οποιαδήποτε γνώση .. μην με βάζεις να λεω πράγματα που δεν έχω πει ... απλά προσπαθω να στρέφω την συζήτηση σε πιο ουσιαστικά - σημαντικά - με γενικότερο ενδιαφέρον θέματα, ωστε να οφελούνται όλοι .. τώρα .. αν θες τις προσωπικές μου - και ενδεχομένως - λανθασμενες θέσεις , ρώτα με

    Επί παντός επιστητού ......... ( ego et pico)
     
    Last edited: 28 Σεπτεμβρίου 2008
  11. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αποριες προς κυριαρχους

    Ε, όχι και "filia"!!! Αυτό είναι υβριστικό!!! Δεν θα κάνω report, μόνο και μόνο, επειδή δεν είμαι σίγουρος ότι πρόλαβες να μάθεις τί είναι αυτό...

    Υπέθεσα, πως γιά να κακίζεις όχι μία, αλλά δύο φορές τη lara γιά γενίκευση (ασχέτως του αν έχεις δίκιο γιά τη γενίκευση ή όχι), όταν μιλάει γιά κατά την αντίληψή της δυσκολία στην επιτυχία μιάς σχέσης δύο Κυριάρχων, έχεις την αντίθετη άποψη και γιά να την έχεις -υπέθεσα επίσης- ότι έχεις και κάποια γνώση. Εάν οι υποθέσεις μου ήταν λανθασμένες και μιλάς απλώς θεωρητικά γιά κάτι που θα μπορούσε να συμβεί, αλλά ούτε κι εσύ δεν το έχεις δει να συμβαίνει, τότε όχι, δεν με ενδιαφέρει η προσωπική σου, και, όπως λες, ενδεχομένως λανθασμένη θέση. Εάν έχεις άποψη που βασίζεται σε γνώση και όχι σε εκτιμήσεις ή παραδοχές, ναι, με ενδιαφέρει και σε ρωτώ...
     
  12. SensualTorturer

    SensualTorturer Regular Member

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αποριες προς κυριαρχους

    Μα τι διαμαρτύρεσαι; μετά τον spiro είναι! και δεν είσαι τόσο νέος να έχουν αλλάξει το βιβλίο!
    είσαι γκρινιάρης τελικά!