Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Απορριπτικό Στυλ Δεσμού

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος Lady in Corslet, στις 20 Απριλίου 2016.

1. gkass

gkass τέταρτος τοίχος

με μια πρώτη και διαγώνια ανάγνωση (θα το μελετήσω αργότερα) δεν βρίσκω ποια είναι η σχέση με το bdsm και κυρίως από που προκύπτει η δυνατότητα να αξιολογηθεί το σωστό ή το λάθος της εμπλοκής του Κ ατόμου με το bdsm.

πολύ περισσότερο συνδέεται με τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε το άτομο στα παιδικά του χρόνια (πρόωρη γεύση της απόρριψης άμεσης ή έμμεσης )

αλλά αν επιμείνουμε να το σχετίζουμε (το άρθρο) με το bdsm.....μήπως θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σαν μια εξήγηση για την καταφυγή στην υποτακτικότητα προκειμένου να μετατοπιστεί η ευθύνη της σχέσης σε άλλο κέντρο;

2. Lady in Corslet

Lady in Corslet Mind the gap...

Σ'ευχαριστώ για το σεντόνι και που μοιράστηκες εδώ προσωπική οπτική σου για τα πράγματα once more  
    Διάλεξα να απομονώσω αυτό το κομμάτι της απάντησής σου μόνο και μόνο για να πω ότι κατ'εμέ δεν χρειάζεται όλα να είναι ή μαύρο ή άσπρο...υπάρχουν αμέτρητα υπέροχα χρώματα  

3. bumblebee

bumblebee Contributor

Το αρθρο εχει μεγαλη σχεση με το βδσμ κατα την γνωμη μου για Κ . Αν εχεις πετρωσει για διαφορους λογους σαν χαρακτηρας , αυτο που θα σε συγκινησει καλυτερα ειναι η το αθωο , ανευ σκοπιμοτητων, οπως ειναι το ειδος της υποτακτικοτητας που προτιμω εγω η το καλυτερο αντικειμενικα, με ορους αναταγωνισμου. Δηλαδη το βδσμ με τα ακροβατικα του και ολα και τις εντονες συγκινησεις του, θα μπορουσε να ειναι το τελειο καταφυγιο και η τελευταια προσπαθεια για καποιον Κ που χρειαζεται να περασει απο τα χιλια κυματα καποιον αλλο , για να αποκτησει σιγα σιγα μια οικειοτητα και να τον αποδεχτει ως κτημα του και η ζωη συνεχιζεται.

4. Jack Wolfskin

Jack Wolfskin the big bad Wolf

Καποια στιγμη θα τυχει να υπερασπιστεις καποιος ή καποιαν για μια π.χ. ΚΛΗΣΗ για διπλοπαρκαρισμα.

Μιλαμε, θα τον στειλουν στο Γουδη για εκτελεση.....  

5. Tenebra_Silente

Tenebra_Silente Contributor

Υπάρχουν αμέτρητα υπέροχα χρώματα, αλλά θα τα δω αφού πρώτα παρατηρήσω το άσπρο και το μαύρο. Και αφού η όποια άλλη μου δείξει, ότι το άσπρο και το μαύρο δεν αποφεύγει, να τα κοιτάξει. Όταν κάποιος/α πάει να χτίσει ένα σπίτι, δεν ξεκινάει απ' τα παράθυρα, τα κουφώματα, τα πόμολα ή την ταράτσα, αλλ' απ' τα θεμέλια.  
    Να είσαι καλά, εγώ σ' ευχαριστώ για την φιλοξενία  

Θα έχει πεθάνει κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας από βαθιά γεράματα χαχαχα...  

6. Lady in Corslet

Απλά σκέφτομαι πως ότι πολλοί άνθρωποι πάνε στο μαύρο ή στο άσπρο στην προσπάθεια να αποφύγουν το άλλο άκρο, χάνοντας παντελώς πολλές φορές το ενδιάμεσο.

7. Tenebra_Silente

Tenebra_Silente Contributor

Μια που κάνουμε κουβεντούλα. Το ποσοστό εκείνων που αποφεύγουν το ενδιάμεσο δεν το γνωρίζω. Μπορεί να είναι και πολλοί/ες, όπως λες κι εσύ.
    Πάντα βάσει δικής μου εμπειρίας μιλάω. Το ποσοστό εκείνων που έκαναν προσφυγή στις όποιες αποχρώσεις, το έκαναν για να δικαιολογήσουν ( κυρίως στον εαυτό τους ) τα όποια αδικαιολόγητα.
    Ή για να περάσουν πλαγίως το δικό τους και ήταν πολύ μεγάλο. Σε κάθε περίπτωση, ο/η καθένας/καθεμία έχει τον τρόπο λειτουργίας του/της. Εγώ όσο σεντονάκιας είμαι στην σκέψη.
    Τόσο δρεπάνι είμαι στις προσωπικές μου σχέσεις και οι "αποχρώσεις" δεν μ' ενδιαφέρουν ιδιαιτέρως. Πάνω απ' όλα κοιτώ το αποτέλεσμα. Είπαμε, είμαι απορριπτικός χαχα.  

Last edited: 20 Απριλίου 2016
  8. gkass

gkass τέταρτος τοίχος

δεν διαφωνώ τελικά γιατί πιστεύω ότι ο άνθρωπος διαμορφώνει τη σχέση του. το εντύπωμα/κουσούρι που κουβαλάει θα επηρεάσει ανάλογα τις σχέσεις του σε όποιο φάσμα του σεξουαλικού τόξου και αν αναπτύσσονται.

έτσι θα μπορούσα να προσθέσω ότι ένα άτομο απαθές θα μπορούσε να βρει σαν "τέλειο καταφύγιο" την υποταγή, την ένταξη σε μια σύμβαση που το μόνο που θα του ζητούσε θα ήταν συγκεκριμένα καθήκοντα και ελάχιστη έως μηδαμινή συναισθηματική εμπλοκή.

"Ενθουσιάζεται με κάθε νέα σχέση και πέφτει με τα μούτρα, κάνοντας δηλώσεις και δίνοντας υποσχέσεις χωρίς να το πολυσκεφτεί, ενώ, μετά από λίγο, κάτι συμβαίνει και όλος αυτός ο ενθουσιασμός εξαφανίζεται και τα παίρνει όλα πίσω. Αποδεικνύεται ότι, παρά τα φαινόμενα, δεν παύει στιγμή να βρίσκεται σε επιφυλακή. Έχει το βλέμμα συνεχώς στραμμένο προς την έξοδο κινδύνου, ώστε να διαφύγει εγκαίρως σε περίπτωση που η οικειότητα υπερβεί τα ανεκτά επίπεδα"... πόσοι "όρκοι υποταγής" δεν έχουν δοθεί πάνω σε αυτή την κάψα;

με άλλα λόγια: πιστεύω ότι κάθε δυσλειτουργία στο τρόπο διαχείρισης μιας σχέσης χτυπά...ανεξαρτήτως στάτους !

9. bumblebee

bumblebee Contributor

Θα συμφωνησω, το λαθος λογοι δεν κολλαει πουθενα πιστευω, απο την στιγμη που υπαρχει συναινεση ολα τα βλεπω κομπλε. Και για μενα χωρις το καταλληλο προσωπο, που θα μου κανει το μπαμ, δεν υπαρχει βδσμ 24 7.Θα βαρεθω στο πιτσ φιτιλι.
    Τι να μου πουν οτι δεν υπαρχει ; Αστους να λενε, αφου υπαρχει. 

Last edited: 20 Απριλίου 2016
  10. E. Dantes

E. Dantes Uno, nessuno e centomila

Κατα τη δική μου οπτική, η θεωρία της προσκολλησης του Bowlby στην οποία εν πολλοίς βασίζεται η περιγραφή του άρθρου (με χρήση κάπως πιο σύγχρονου μοντελου), έχει να κάνει άμεσα με την ταση εξάρτησης ή αποφυγής.
    Και η ταση εξαρτησης είναι ουσιώδης διάσταση στις σχέσεις Bdsm, όσο μεγαλώνει ο βαθμός κυριαρχίας.
    Άλλωστε εξαρτηση και υποταγη, κατα τους ψυχολόγους, συμπλέκονται.

Επομένως το άρθρο μπορει να μη σχετίζεται άμεσα με το BDSM, αλλα εφάπτεται στις σχέσεις του, ίδίως στις πιο κυριαρχικές μορφές τους.

11. Master_A

Master_A New Member

Δυστυχώς στην προσπάθεια αποφυγής του Μαύρου και του Άσπρου δημιουργήθηκε το τερατούργημα με γενικό τίτλο "50 shades of grey"

Just kidding !!!

12. Lady in Corslet

Ειλικρινά αδυνατώ να καταλάβω γιατι αιθάνεσαι την ανάγκη να "αμυνθείς" ως προς το στάτους και να σπευσεις να αναφερθείς στα λάθη των υ.
    Ο μόνος λόγος που στο αρχικό ποστ αναφέρθηκα σε Κ είναι γιατι οι συμπεριφορές που αναλύει το άρθρο είναι συμπεριφορές που απαντόνται σε Κ συνήθως.
    Προφανώς και υπάρχουν και αντίστροφα ανάλογοι λάθος λόγοι που μπορεί άτομα να εμπλακούν με το bdsm ως υ, απλά δεν έχουν να κάνουν με το παρόν άρθρο.