Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Αποτρίχωση...Παντου.!!

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος alexxxx, στις 3 Ιανουαρίου 2014.

1. Voyager

Voyager Regular Member

Για τον εαυτό μου σιχαίνομαι και το ελάχιστος ίχνος τρίχας. Έχει να κάνει βέβαια μα το κόμπλεξ μου με την μετάβαση, αλλά έτσι νιώθω πιο οκ.

Τώρα για τους άντρες, για να είμαι ειλικρινής προτιμώ να υπάρχουν λίγες τρίχες. Πιο σημαντική είναι πάντως η περιποίηση, το να είναι καθαρό το σώμα και όχι σαν βρώμικο δάσος, παρά η ποσότητα (μιλάμε για λογικές καταστάσεις πάντα, έτσι, όχι να βλέπω το πέος του και να νομίζω ότι θα ξεπηδήσει κανένα Ναζγκουλ από μέσα).

Πάντως βρίσκω μεγάλο φάουλ το να θέλουν οι άντρες, σε ακραίο βαθμό, να μην έχει μια γυναίκα τρίχες ενώ οι ίδιοι ταυτόχρονα δεν είναι πρόθυμοι να κάνουν αντίστοιχη κίνηση αν τους ζητηθεί.

2. Elena_gr

Elena_gr Regular Member

Συμφωνώ. Πάνω μου δεν ανέχομαι ίχνος τρίχας πέραν αυτές των μαλλιών (που θέλω να είναι πλούσιες) και στα φρύδια.
    Όσον αφοά τους αντρες η περιποίηση μου αρκεί. Δεν θέλω κάποιον που να κάνει αποτρίχωση αλλά ουτε και το άλλο άκρο λες και έχεις να κάνεις με αρκούδα..

3. estelwen

estelwen χρήσιμη Contributor

Όπως είπε η @brenda, και όπως εν μέρει ανέφερα εδώ, η τριχοφυία του ανθρώπου έχει την ρίζες της στην εξέλιξη του βιολογικού είδους, πάντα έχοντας υπόψη ότι κάποιο μη βλαβερό χαρακτηριστικό μπορεί να παραμένει, γιατί δεν διαφοροποιεί την έκβαση της εξέλιξης - δεν χειροτερεύει τις πιθανότητες επιβίωσης της μονάδας (του ατόμου) άρα και του είδους στο οποίο ανήκει. Αυτός είναι και ο λόγος που για κάποιες λειτουργίες δεν έχει βρεθεί μια μονοσήμαντη βιολογική εξήγηση ακόμα.

Οι τρίχες στη μασχάλη και στα γεννητικά όργανα θεωρείται ότι έχουν (είχαν) ως κύριο σκοπό την έκκριση μυρωδιάς ελκυστικής για το αντίθετο φύλο. Η κατανομή των τριχών αυτών συμπίπτει σχεδόν ολοκληρωτικά με την κατανομή των οσμητογόνων αδενών, surprise surprise. Kαι οι τρίχες, με την επιφάνειά τους, προσφέρουν το κατάλληλο περιβάλλον για να την ανάπτυξη "καλών" μικροβίων που θα επεξεργαστούν την έκκριση αυτή και θα την κάνουν "μυρωδιά". Τέλος, στις περιοχές αυτές η θερμοκρασία του σώματος είναι ελαφρώς αυξημένη, λόγω πτυχών, και αυτό βοηθάει τη μυρωδιά αυτή να απλώνεται, όπως όλοι ξέρουμε.  

Πριν κάποιος/α πει "ικκκ", για όνομα, σκεφτείτε το παράλογο της υπόθεσης. Ξυριζόμαστε, βάζουμε αποσμητικό (δεν χρειάζεται εδώ κουβέντα περί της επικινδυνότητας του) και μετά βάζουμε άρωμα. Αντικαθιστούμε τη δικιά μας προσωπική μυρωδιά με κάτι συνθετικό, κοινό, "εγκεκριμένο". Το ίδιο δεν είναι; Θέλουμε να μυρίζουμε, αλλά καταπώς είναι κοινωνικά αποδεκτό.
    Σύμφωνοι, κι εγώ ξυρίζομαι, κι εγώ αποσμίζομαι και αρωματίζομαι, σε αυτή την κοινωνία ζω και επέλεξα να υποταχθώ, χαχα, σε αυτούς τους κανόνες. Αλλά κάθε φορά μου φαίνεται λίγο αστείο, σα να φωτοσοπάρω τον εαυτό μου ένα πράμα (όπως και με το μακιγιάζ, άλλη κουβέντα πάλι).

ΥΓ @Νηρηίς, σ' ευχαριστώ που δυο φορές την ίδια μέρα μου έδωσες την ευκαιρία να παραληρήσω περί εξελικτικής βιολογίας, είναι ένα από τα φετίχ μου. Τριχωτό θέμα.  

4. brenda

brenda FU very much

Οι τρίχες έχουν την δική τους ιστορία... 
    Για μένα το οσφρητικό κομμάτι της φυσικής μυρωδιάς του σώματος είναι εξαιρετικά σημαντικό.
    Άρα το αν θα αφεθεί να υπάρχει η φυσική μας οσμή, εξαρτάται εν πολλοίς και από τις τρίχες.
    Αυτό δεν έχει τόσο πολύ σχέση με τους κανόνες υγιεινής (στους οποίους έχουμε μακρόθεν εκπαιδευτεί να υπερβάλλουμε), αλλά με το αν επιλέγουμε την μόνιμη κάλυψη των φυσικών οσμών.
    Ουσιαστικά δεν ξέρουμε αν μας αρέσει η μυρωδιά που αναδίδει το σώμα του άλλου, παρά μόνο αν την μυρίσουμε στην πρωτογενή της μορφή.
    Δηλαδή, σε καθαρά σώματα, που στα πλαίσια της ερωτοτροπίας, εκλύουν ιδρώτα, που αυτός με την σειρά του, έχει το μοναδικό, προσωπικό μας αποτύπωμα, το δικό μας ''άρωμα''.
    Για μένα αυτό είναι ένα από τα υποσυνείδητα κριτήρια της φυσικής επιλογής.
    Μου έχει τύχει να με απωθεί η μυρωδιά που φτάνει στην (άκρως διερευνητική) μύτη μου και αυτό να έχει αποτελέσει αιτία να απωθηθώ, ακόμη και αν άλλα στοιχεία, μοιάζουν αρκετά ελκυστικά.
    Δεν υπήρξα ποτέ σε σχέση που δεν με τρέλαινε (με την καλή έννοια ) η μυρωδιά του άλλου.
    Φυσικά, το να μπορείς να διακρίνεις την μυρωδιά, να την αναγνωρίζεις ή ακόμη και να την επιζητάς, να την νοσταλγείς είναι κάτι που δεν γίνεται αμέσως, αλλά με την σταδιακή εξοικείωση που αποκτούν οι άνθρωποι, στα πλαίσια του ερωτικού παιχνιδιού και της συμβίωσης.
    Έχουμε ''εκπαιδευτεί'' τόσο καλά να κρύβουμε την φυσική μας μυρωδιά, με την αποτρίχωση, το ξύρισμα, τα αποσμητικά και τα αρώματα, που τείνει να γίνει δυσεύρετη, ακόμη κι εμείς οι ίδιοι μπορεί να μην την θυμόμαστε.
    Βέβαια, αυτό που αρέσει σε μένα σε σχέση με τους άλλους, έχω θέμα να το εφαρμόσω στον εαυτό μου, το πρώτο βήμα το έκανα σχετικά πρόσφατα, επιλέγοντας τουλάχιστον να μην καλύπτω την δική μου μυρωδιά με την καθημερινή, η υπερβολική χρήση αρώματος, όταν είμαι με τον άνθρωπό μου.
    Και αν και δεν μου αρέσει η τρίχα σε μένα, θεωρώ ότι στους άνδρες ένα διακριτικό trimming, όταν και όπου χρειάζεται είναι αρκετό, για το κομμάτι της αισθητικής και της υγιεινής, χωρίς να με έλκει καθόλου το αποτριχωμένο ή ολότελα ξυρισμένο ανδρικό σώμα.
    Λειτουργώ αρκετά στερεοτυπικά φοβάμαι, αλλά άμα ο άνδρας δεν έχει ίχνος τρίχας και προσωπικής οσμής, νομίζω ότι χάνει την ιδιαιτερότητά του.
    Είμαι υπέρ της χρήσης αποσμητικών ορυκτών κρυστάλλων, που δεν ''καλύπτουν'' την φυσική μυρωδιά, δεν κλείνουν τους πόρους και δεν εμποδίζουν την έκλυση ιδρώτα, απλά επειδή λειτουργούν αντιβακτηριδιακά, εμποδίζουν την δυσοσμία που οφείλεται στον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων. Εδώ και πέντε χρόνια περίπου οι κρύσταλλοι δεν με έχουν προδώσει, τους συνιστώ ανεπιφύλακτα, ως μία λύση να μην καλύπτουμε τουλάχιστον την φυσική οσμή με κόστος για την πραγματική υγεία, αλλά απλά να έχουμε καθαρότερες εκκρίσεις, με ή χωρίς τρίχα στην μασχάλη.

ΥΓ Βέβαια είμαι junkie με την μασχάλη του, δεν μπορώ να ξεκολήσω το μουσουδάκι μου από κει όταν είμαστε μαζί, έχω μάθει να ξεχωρίζω (yeahhhhh ) την μυρωδιά του και είμαι ευτυχής, ακόμη και με τις οσφρητικές παραισθήσεις μου, όταν νιώθω να τον μυρίζω, ακόμη κι όταν δεν είμαστε μαζί... 

5. Panas

Panas New Member

Καλησπερα και απο μενα. Ωραιο το ατριχο σωμα προσπαθω και εγω να ειμαι ατριχος γιατι αρεσεις σε καποιες γυναικες αλλα δεν εχω βρει ακομα τον τροπο για το επιμαχο και τα μπαλακια. Με ξυραφι γδερνει και φοβαμαι μην κοπω. Κανεις/καμια να προτεινει κατι;

6. freddoccino

freddoccino Regular Member

αγορασε ξυραφακι που δεν ειναι μπικ με 0,10Ε.

7. Panas

Panas New Member

Πιο εννοεις;

8. freddoccino

πες μου οτι τοσο καιρο δεν ξυριζες τα αρχιδια σου με αυτο

9. Panas

Panas New Member

Οχι δεν ηξερα οτι υπαρχει αυτο ακομα.

10. freddoccino

μεχρι τωρα τι κανεις για το θεμα αποτριχωσης εκει?

11. Panas

Panas New Member

Τριμαρισμα με μηχανη μονο.

12. freddoccino

καλυτερα ξυρισμα μην φοβασαι εαν κοπεις απλα καντο σωστα