Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Από πότε και μετά μιλάμε για Κ/υ

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος margarita_nikolayevna, στις 8 Φεβρουαρίου 2025.

1. margarita_nikolayevna

margarita_nikolayevna Captain's property Contributor

Σωστό, συμφωνώ. Απλά ήθελα να υπερτονισω ότι δεν είναι προς το Πρόσωπο.

2. ἀστράρχη

ἀστράρχη an asteroid ☆•○•°¤●° Contributor

Μαργαρίτα μου !

δεν μπορώ να σκεφτώ , ένα σενάριο σε προσωπαπαγες D/s που να μην χρειάζεται άλμα πίστης για να πούμε ότι ξεκινάει ! ..ακόμα και αυτό που λες περί ετοιμότητας … θες να μου το αναλύσεις λίγο;
    Εννοείς να είσαι έτοιμη εκπαιδευμένη, δουλεμένη ; Από Έναν και στην πορεία να βρεθείς να ξεκινήσεις νέο Κ/υ άλλου; Θεωρείς εκεί δεν χρειάζεται άλμα ;

Το αν είναι για Τον , προς Τον κτλ άστο σε αυτό το νήμα… πες ας μην το αναλύσουμε …

3. ἀστράρχη

Σαν γενικό ορισμό του άλματος εγώ θα συμφωνήσω !

Στο συγκεκριμένο ερώτημα , θεωρώ ότι μόνο σε προσωποπαγές D/s είναι απαραίτητο το άλμα. Σε μη προσωποπαγές αν, όπως αναφέρει και η @margarita_nikolayevna πιο πάνω, εκεί που θες να πας δεν έχει conflict με εκεί που ήδη είσαι και έχεις αποφασίσει no prob!

Στο προσωποπαγές επειδή όπου και να κατοικείς … το νέο Κ/υ έρχεται σίγουρα και με κάποιο conflict σε σχέση με το πριν … θεωρώ σχεδόν ουτοπικό να μην βρεθείς αντιμέτωπος με ένα άλμα ( μικρό ή μεγάλο )

Και εκεί … αν το κάνεις … για μένα ξεκινά το Κ/υ .

4. margarita_nikolayevna

margarita_nikolayevna Captain's property Contributor

Όπως έγραψα κι έχω γράψει παλαιότερα το άλμα πίστεως γίνεται όταν υπάρχει έλλειμμα πίστεως.
    Με το άλμα πίστεως ουσιαστικά εγκαταλείπεις το γνώριμο, το πεπατημένο, το ασφαλές, το σύνηθες προς μια επικράτεια που σε ελκύει, χωρίς ωστόσο να τη γνωρίζεις.
    Θεωρώ αρκετά κοινό και χαρακτηριστικό των υποτακτικών το να βιώνουν ενδοπροσωπικες συγκρούσεις. Και θεωρώ ότι μια από τις τεράστιες ευεργετικές επιδράσεις της εκπαίδευσης (και της Κυριαρχίας βέβαια) είναι ότι κατευνάζει πάρα πολύ αυτές τις συγκρούσεις. Το αυτό και οι περιορισμοί... προσωπικά ακόμα όταν έχω επιλογές δεν ξέρω τι στην ευχή να τις κάνω, νιώθω ασφυξία.
    Και το ότι κατευνάζει τις συγκρούσεις και αυτό τον πανικό των επιλογών, κάνει λιγότερο πιθανό το να υπάρχει έλλειμμα πίστεως. Για αυτό λέω ότι θεωρώ πιο πιθανό ότι μια εκπαιδευμένη υποτακτική να μην χρειάζεται το άλμα.

Το άφησα  

5. ἀστράρχη

Τα καταλαβαίνω οοοολα τα παραπάνω και συμφωνώ, ισχύουν αλλά διαφωνώ με το τελευταίο
    καθώς πραγματικά πιστεύω ακράδαντα πως και εκπαιδευμένη να είναι θα έχει πάντα ενδοσκοπικές συγκρούσεις ερχόμενη στην νέα Κ/υ είτε γιατί είναι δύσκολο να αποτινάξεις το προηγούμενο από την ψυχή σου είτε γιατί με το νέο Κ έρχονται πράγματα και καταστάσεις που μπορεί να μην είχες καν διανοηθεί σε προηγούμενο.

Αλλά εγώ επίσης πιστεύω πως και εντός Κ/υ συνεχίζονται αν περιόδους τα άλματα… ακριβώς επειδή η ζωή εξελίσσεται και καλείσαι να τα ξανακάνεις , για διάφορους σημαντικούς λόγους, και εκεί πάλι φαίνονται πολλά για την πορεία του Κ/υ. ( γνώμη μου ίσως και να είμαι λάθος )