Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ασυμμετρία - αιτήματα και αξιώσεις

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος underherfeet, στις 17 Ιουνίου 2017.

  1. aimilia

    aimilia Iagos property

    Καλημέρα σας.

    Θα ήθελα να πω δύο λόγια στο θέμα τσιγάρο και πως το βιώνω εγώ.
    Έχω υπάρξει καπνίστρια στο παρελθόν. Τώρα δεν είμαι καπνίστρια και ευχαριστώ τον Ιδιοκτήτη μου που σέβεται το γεγονός πως έχω κόψει το κάπνισμα.
    Ο Ιδιοκτήτης μου είναι θεριακαλής.
    Σε παράκληση μου και πάντα μέσα από τη θέση μου επικοινώνησα μαζί Του πως υπάρχουν στιγμές που η ατμόσφαιρα "βαραίνει" από τον καπνό.
    Με ρώτησε κάθε πότε θεωρώ πως συμβαίνει αυτό και Του απάντησα πέραν των τριών τσιγάρων.
    Η απόφαση Του ήταν η εξής:
    Στο τέταρτο τσιγάρο να φροντίζω και χωρίς να ζητήσω άδεια να ανοίγω τον χώρο να αερίζεται για 10 λεπτά.
    Αυτή ήταν η απόφαση Του και αυτήν τηρώ χωρίς δεύτερη κουβέντα.
    Πρακτικά αυτό βοήθησε έτσι ώστε να παραμένει ο χώρος καθαρός από την κάπνα.
    Από τότε όταν βρισκόμαστε στον ίδιο χώρο μετράω τα τσιγάρα που καπνίζει και στο τέταρτο ανοίγω την πόρτα για δέκα λεπτά.

    Τώρα αν ο Ιδιοκτήτης μου αποφασίσει να ξεκινήσω το κάπνισμα ξανά φυσικά και θα το ξεκινήσω. Δεν χωρά καμία κουβέντα για αυτό.
    Βέβαια γνωρίζω πως πιστεύει πως δεν βρίσκει τον λόγο να ξεκινήσω το κάπνισμα ξανά αλλά αν αυτή είναι η επιθυμία Του θα το κάνω.

    ΥΓ: Τα κείμενα μου αναρτώνται μετά από άδεια Του και με τις διορθώσεις που Εκείνος κρίνει πως είναι απαραίτητες.

    aimilia
     
  2. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Ερώτηση πρώτη. Λες ακατάλληλη για σχέση D/s. Μήπως εννοείς για σχέση Μ/s που είναι υποσύνολο των σχέσεων D/s;

    Ερώτηση δεύτερη. Λες πριν από τις γραμμές, σωστή απάντηση μίας υποτακτικής είναι το "Μάλιστα Κύριε". Δηλαδή για να καταλάβω σε μία σχέση ακόμα και Μ/s, το s δεν μπορεί να αρνηθεί σε καμία απαίτηση του Κ;

    Και για να βοηθήσω, αν ο Κ απαιτήσει από το s, για παράδειγμα μία άνομη πράξη, αν το s την αρνηθεί τότε αυτό είναι ακατάλληλο για σχέση D/s;

    Μήπως σε μία σχέση D/s υπάρχουν όρια και κόκκινες γραμμές που θέτει η κοινωνία;
     
  3. espimain

    espimain Contributor

    Ο Κυρίαρχος δεν είναι έξω από την Κοινωνία ούτε εγκληματίας. (Μην πέφτεις στην διαλεκτική παγίδα αυτών που απεχθάνονται ή δεν κατανοούν το D/s)
    Η διαδικασία όμως της επικοινωνίας στο D/s ζευγάρι έχει πρωτόκολλο και αφορά τον δικό τους τρόπο.
    Εκεί είναι και όλη η μαγεία και η παραμυθία της απόλαυσης, της υποταγής της υποτακτικής.
     
  4. espimain

    espimain Contributor

    Λέω D/s και ξέρω τι λέω.
    Μήπως εσύ εννοείς T/b με την συνεχή, ανά σέσιον, διαπραγμάτευση;
     
  5. elfcat

    elfcat . Contributor

    Ξαναβάζω την επίμαχη παράγραφο να την έχουμε μπροστά μας, μήπως καταλάβω τί πήγε στραβά, γιατί έκανα δυο μέρες να την διατυπώσω έτσι πριν την ανεβάσω...
    @Gloriana Majestica
    Αν βάλετε το ποστ μου δίπλα στην απάντησή σας, με ένα απλό Ctrl-F θα δείτε ότι οι λέξεις "ανισότητα" και "καταπίεση" υπάρχουν μόνο στο δικό σας. Στο δικό μου λέει:"παραδοχή" - άρα κανείς δεν καταπιέζεται, απλώς παραδέχεται και αποδέχεται...

    "ΔΕΝ θα είμαστε ισότιμοι και ομότιμοι στην απόλαυση, τα Κ και τα υ" - άρα δεν υπάρχει καμμία ανισότητα, λέει ακριβώς πού θα είναι η διαφορά ισοτιμίας και ομοτιμίας, όχι στο γκολφ ή στην κοσμολογία, φερ' ειπείν όπου μπορούμε να είμαστε μια χαρά ισότιμοι και ομότιμοι, ή τα υ να έχουν τον πρώτο λόγο αν αυτό προκύπτει από γνώσεις και εμπειρία...

    "αυτή θεωρώ την θεμελιώδη ασυμμετρία" - άρα ότι άλλες ασυμμετρίες υπάρχουν σε ύψος / πάχος / μύες / χρήμα / διαδακτορικά / ικανότητα επιδιόρθωσης ηλεκτρικών και υδραυλικών κλπ. είναι κοινωνικόβιολογικές ασυμμετρίες με τοπική εμβέλεια και πραγματολογική και μόνον σημασία αφού δεν αποτελούν εν πολλοίς επιλογή και μπορούν να εμφανιστούν σε οποιοδήποτε ζεύγος ανθρώπων οπότε δεν συνιστούν κριτήριο bdsm...

    "Και από κει απλώνεται, όταν απλώνεται, η ασυμμετρία σε άλλες σφαίρες της ζωής," - άρα μπορεί και να μην απλώνεται, συνεπώς καμμία ανισότητα δεν προκύπτει και πάλι, ούτε καμμία υποχρέωση ο έλεγχος να είναι πλήρης, καθολικός κλπ σε κάθε bdsm σχέση, αλλιώς δεν θα είναι bdsm....

    "καθώς η απόλαυση ρίχνει τη σκιά της στις περισσότερες (σφαίρες)" - άρα αυτός είναι ο μηχανισμός με τον οποίο εκτιμώ ότι ο έλεγχος επεκτείνεται ΑΝ επεκταθεί και σε άλλες σφαίρες πέραν της ερωτικο-σεξουαλικής....

    Τί άλλο να κάνω για να είναι σαφές τι λέω; Να το φτιάξω σε κόμικς; Ε, δεν πιάνουν τα χέρια μου...

    Πού διαφωνούν τα παραπάνω με αυτό που ξε-καρυκώσατε από το κείμενο του @Iagos; Εγώ διαβάζοντας όλο το κείμενο του @Iagos και γενικά τις σκέψεις του, καταλαβαίνω να εννοεί πως στις D/s σχέσεις δεν βρίσκουν τα Κ ένα "ζαβό" υ ή ένα υ "πτωχό" τω πνεύματι, τω σώματι ή τω χρήματι κλπ. ωστε να εκμεταλλευτούν εκείνη την ανισότητα και να στήσουν πάνω της μια bdsm σχέση. Καταλαβαίνω να εννοεί ότι τα Κ δεν εκμεταλλεύονται την φύσει ή θέσει αδυναμία του υ για να το υποτάξουν σε μια καταπιεστική σχέση.

    Τί εννοεί λέγοντας δεν υπάρχει "ανισότητα" και "καταπίεση"; Εννοεί ότι δεν είναι bdsm το να είσαι τσιφλικάς και να πηδάς τη γυναίκα του κολλίγα σου, όπου εμφανώς κανείς από τους δυό τους δεν μπορεί εύκολα να αντιδράσει - ελπίζω βέβαια, να αντιδράσουν και οι δύο με μια καλή σφαγή του τσιφλικά, αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση.
    Ειλικρινά, δεν μπορώ να δω άλλο λόγο παρερμηνείας από αυτόν που επισήμανα ήδη: αν εσείς "μεταφράζετε" έτσι αυτά που διαβάζετε, πρέπει να οφείλεται στην βανίλα οπτική σας. Και στην ανταγωνιστικότητα εντός των σχέσεων που ο βανίλα κόσμος προκρίνει.

    Προσέξτε ότι ανταγωνιστικός σε μια σχέση δεν είναι μόνο όποιος λέει "μία σου και μία μου". Είναι κι όποιος λέει "κάτι θα δώσω, κάτι θα πάρω, ας φροντίσω στο σύστημα αξιών μου να είναι τέτοια αυτά που θα δώσω και θα πάρω όπου στο τέλος πάλι πάτσι-πόστα θα μαστε".

    Τέλος, γι αυτό που λέτε με την μη μετρησιμότητα της απόλαυσης. Εχετε δίκιο. Δεν μετριέται η απόλαυση. Ούτε οι σταγόνες νερού μετριούνται. Αλλά τα φράγματα μπορούν να τις φρενάρουν, μπορούν να τις εκτρέψουν. Μπορούν δλδ. να τις ελέγξουν.

    @underherfeet
    Πού στα παραπάνω βλέπεις να υπάρχει σύγκρουση με αυτό που έκανες quote από τον @MasterJp; Δεν καλύπτουν τα παραπάνω το "όσο και για όσο";

    Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση ίσως έβγαινε από την ερώτηση: αν δεν υπάρχει καθόλου έλεγχος στην ερωτικο-σεξουαλική απόλαυση, θεσμοθετείται D/s μόνο από τον έλεγχο σε άλλες σφαίρες της ζωής; Αλλά αυτό είναι λίγο "τζιζ"...

    Στα άλλα που λες στα παραδείγματα με τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, χρειάστηκε να κάνω κανά δυό μέρες γιόγκα για να μην απαντήσω αυθόρμητα. Σε καλό μου βγήκε και σε ευχαριστώ.

    Στα του τσιγάρου θα επανέλθω όμως, γιατί δεν το διάλεξα τυχαία το παράδειγμα. Είναι ένα σημείο που συναντιούνται η ανάγκη με την επιθυμία, άρα ιδανικό για να συζητηθεί ο έλεγχος και η "καταπίεση".
     
  6. Seras Victoria

    Seras Victoria My "give a fucks" are on vacation Contributor

    Εχω επιλέξει το D/s και όχι το M/s επειδή θεωρώ ότι θέλω να έχω κόκκινες γραμμές και όρια τα οποία σε μια αρχική συζήτηση θα τα θέσω και θέλω να είναι σεβαστά από τον Κ μου.

    Αν στην πορεία της σχέσης ο Κ μέσα από την εμπιστοσύνη, την λογική ή ακόμα και την καύλα με κάνει να αισθανθώ ότι μπορώ να τα ξεπεράσω και υπάρχει λόγος για να το κάνω τότε θα το δεχτώ.

    Μπορεί επίσης και μέσα στη διάρκεια της σχέσης να αλλάξω από μόνη μου ως άνθρωπος και μαζι και η οπτική μου πάνω στο τι θεωρώ ως προσωπικό όριο.

    Αν γίνει αυτό ή το παραπάνω τότε είναι καλοδεχούμενη η αλλαγή. Αν όχι τότε διατηρώ το δικαίωμα μου να τα κρατήσω και αυτό στο δικό μου μυαλό δεν με κάνει λιγότερο υποτακτική.

    Αν ήθελα να μην έχω όρια και να μην ισχύουν όλα αυτά τότε απλά θα επέλεγα το M/s.
     
  7. espimain

    espimain Contributor

    Για να επιλέξει κάποια "υπτακτική" D/s ή Μ/s πρέπει πρώτα να καταλάβει τι είναι το καθένα.
    Μια άλλη βασική προϋπόθεση είναι να βρει Κυρίαρχο.
    Από μόνη της αν επιλέγει να κάνει D/s, απλά αυνανίζεται.
     
  8. Seras Victoria

    Seras Victoria My "give a fucks" are on vacation Contributor

    Αν αναφέρεσαι σε εμένα μόλις εξήγησα τι θεωρώ ότι είναι. Αν διαφωνείς, δεν αποδεικνύει ότι έχω λάθος.

    Ο λόγος για τα εισαγωγικά στη λέξη υποτακτική;
     
  9. espimain

    espimain Contributor

    Αγαπητέ @Ηλίας
    Υπάρχουν άτομα που προσπαθούν να εκφραστούν με σύντομο και πυκνό λόγο και άτομα που το κάνουν με πολλά λόγια σε σελίδες με φιοριτούρες και σοφίσματα.
    Είναι σαφώς ευκολότερο να σχολιάζεις τις μικρές και πυκνές φράσεις παρά τις σελίδες επί σελίδων τις γεμάτες παπαριές.
    Σκέφτομαι λοιπόν
    1. Να θεωρήσω οτι κάθε φορά που μου αντιπαρατίθεσαι διαλεκτικά σε κείμενο με το οποίο εγώ αντιπαρατίθεμαι διαλεκτικά, με κάποιο τρόλ, ότι συμπλέεις διαλεκτικά με το τρολ. (όταν για παράδειγμα δεν λες τίποτα σε κάποιον που θεωρεί βλάκα όποιον έχει IQ 125).
    2. Όταν το κάνεις θα γράψω έξι εφτά σελίδες με μαλακίες και μέσα θα βάλω και μερικά πραγματάκια να θίγουν άτομα πρακτικές και απόψεις. Θα είναι η τιμωρία μου που θα κάτσεις να διαβάσεις του κόσμου τις μαλακίες.
    Φιλικά.
     
    Last edited: 21 Ιουνίου 2017
  10. espimain

    espimain Contributor


    Δεν αναφέρομαι σ΄εσένα.
     
  11. Seras Victoria

    Seras Victoria My "give a fucks" are on vacation Contributor

    Καλώς.
     
  12. Elric m

    Elric m Leave No Cross Unturned

    Εάν η επιθυμία Του είναι να ξαναρχίσεις το κάπνισμα, πρέπει να βρεις άλλο Κύριο.