Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ασφάλεια και Εξευτελισμός.

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σαδομαζοχισμός' που ξεκίνησε από το μέλος SadalMelik, στις 10 Οκτωβρίου 2008.

  1. Tόσα νήματα για τον εξευτελισμό, σκέφτηκα να επαναφέρω και αυτό (ας είναι καλά η Emma βέβαια  )

    Κατά τη γνώμη μου είναι πρώτα απ΄όλα απαραίτητη η υπομονή από την πλευρά του κυρίαρχου μέλους και φυσικά η συζήτηση ανάμεσα στους ενδιαφερόμενους κυρίως για το μετά. Οι γυναίκες έχουμε το φόβο ότι αν επιτρέψουμε στον άλλο να μας φερθεί εξευτελιστικά στη διάρκεια του παιχνιδιού, ίσως αλλάξει η συνολική εικόνα του για μας. Αλλά στο κάτω κάτω, ένα παιχνίδι είναι  
     
  2. Emma

    Emma Contributor

    Είχα κι αυτό στα bookmarks, απλά δεν πρόλαβα να το διαβάσω (μέχρι σήμερα) για να το επαναφέρω. Με πρόλαβες όμως   (έχω άλλα δύο να επαναφέρω - θα βοηθήσεις;  )


    Επί του θέματος:

    Εγκράτεια. Η ανάγκη/επιθυμία/ανυπομονησία κάποιου ατόμου για extreme εξευτελισμό είναι, ίσως και κάποιες φορές, ευσεβής πόθος. Δηλαδή, ναι μεν σαν ιδέα ακούγεται καλό, αλλά στη πράξη είναι που καταλαβαίνει κανείς πόσα απίδια χωράει ο σάκος και ίσως τότε να είναι ήδη αργά και να έχει γίνει κάποια ή η όποια ζημιά.

    Η άριστη γνώση της ψυχοσύνθεσης του αποδέκτη. Τα γιατί, τα πώς, τα πότε, τα πού, τα πόσο της επιθυμίας για εξευτελισμό και απαραιτήτως λεπτομερές feedback με απόλυτη ειλικρίνεια αμέσως μετά (και από τις δύο πλευρές) αλλά και αργότερα (όταν έχει δωθεί η ευκαιρία για περισσότερη ανάλυση στο μυαλό του καθενός).

    Σεβασμός των ορίων. Ξέρω, it goes without saying, αλλά better safe than sorry.


    Και μία απορία: Πώς είναι δυνατόν ο εξευτελισμός να είναι επιτυχής/ικανοποιητικός αν υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού η "ασφαλιστική δικλείδα" ότι είναι παιχνίδι, ότι γίνεται με προσοχή για αποφυγή "ζημιάς" στον αποδέκτη (σε βάθος χρόνου), ότι δεν θα ξεπεραστούν όρια κτλ; Δεν είναι δύσκολο (αν όχι ακατόρθωτο) για κάποιον να ζήσει κάτι σε όλη του την ένταση (σαν πραγματικό/αληθινό γεγονός δηλαδή), αν γνωρίζει/είναι καθησυχασμένος εξ' αρχής ότι γίνεται εκ του ασφαλούς;
    Απ' τη μία δηλαδή ναι μεν η ασφάλεια είναι απαραίτητη για τους λόγους που δίνονται στο αρχικό (και όχι μόνο) ποστ αλλά, ταυτόχρονα, αυτή η ασφάλεια "εμποδίζει" την αποτελεσματικότητα της πρακτικής, θα υπέθετα.
    Γίνεται να ξεπεραστεί αυτό το εμπόδιο κι αν ναι, πώς;


    Υ.Γ. Πωπω είμαι πολύ vanilla τελικά μάλλον ε;
     
  3. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Νομίζω πως έχει μεγάλη διαφορά ο εξευτελισμός - παιχνίδι και ο αληθινός εξευτελισμός, ο οποίος βιώνεται ως ένας θάνατος της εικόνας που έχει η sub για τον εαυτό της. Για παράδειγμα, το ακόλουθο είναι ξεκάθαρα ένα παιχνίδι:

    Εδώ, δεν υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος, πιστεύω, και είναι μάλλον ερεθιστικό, διασκεδαστικό κλπ. Ένα παιχνιδάκι, στα πλαίσια του kinky lovemaking...

    Υπάρχουν όμως και οι εξευτελισμοί οι οποίοι δεν είναι παιχνίδια. Δεν ξέρω πώς μπορεί να επιτευχθεί η ασφάλεια του Υ εκεί. Το θεωρώ edge play. Νομίζω πως μόνο πολύ έμπειροι Κυρίαρχοι μπορούν να αναλάβουν την ευθύνη για ένα τέτοιο τεράστιο ρίσκο.