Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ασύμμετρη φροντίδα

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος thanasis, στις 21 Μαρτίου 2011.

1. Uther

Uther Contributor

Απάντηση: Re: Ασύμμετρη φροντίδα

Sυμφωνώ και θα μου άρεσε να το δω όντως σε νήμα.

Πράγματι το ξεχνάνε και οι δύο λολ.

Η φαινομενική ασυμμετρία θα σημειώσω.

Ναι αλλά νομίζω ότι η εξίσωση σου συμπεριλάμβανε και τον τρόπο που η έκφραση της φροντίδας, επηρεάζει (και κατά πόσο και με ποιο τρόπο) τους ρόλους και άρα την μορφή της ασυμμετρίας.

Επειδή όμως δεν αναφέρθηκες τόσο στον τρόπο φροντίδας, αλλά στην παρουσία ή απουσία της, διευκρίνισα ότι δεν είναι η ίδια η φροντίδα, αλλά ο τρόπος με τον οποίο εκφράζεται, ο οποίος βασίζεται μεν στους ρόλους αλλά και τους διαμορφώνει εξίσου. Είναι αλληλοεξαρτώμενα δηλαδή.

Αν κατάλαβα σωστά εννοείς ότι το πλαίσιο D/s διαμορφώθηκε έτσι ώστε να εξυπηρετεί τις ανάγκες αυτών που εκφράζουν την φροντίδα τους με τους συγκεκριμένους τρόπους? ή ότι χρησιμοποιούμε ένα ήδη κατασκευασμένο πλαίσιο για να μην νιώθουμε ότι δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε? ( Πως να συνεννοηθείς με κάποιον, που όταν νιώθεις τρυφερά και θέλεις να τον μαστιγώσεις σου απαντάει, "Γιατί? Σου έκανα κάτι κακό?" λολ )

2. thanasis

thanasis Contributor

Re: Απάντηση: Re: Ασύμμετρη φροντίδα

@assassina
    Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και την τοποθέτηση.

Στους τρόπους της φροντίδας αναφερόμουν στο αρχικό νήμα, όχι στο on/off. Excuse my poor choice of words.

Εχμ, δεν εννοώ αυτό. Αλλά είναι ένα πλάισιο μέσα στο οποίο εγώ, π.χ., που μπορεί να εκφράζω την φροντίδα μου προστατευτικοκαθοδηγητικά να μπορώ να το κάνω και αυτό να γίνεται αντιληπτό ως φροντίδα και όχι ως pushing around/ξερολισμό κλπ. Προφανώς δεν δημιουργείται για αυτόν τον σκοπό (έχει άλλους, πιο λαχταριστούς), αλλά η ελεύθερη και φυσική έκφραση της φροντίδας είναι ένα (ακόμα) παράπλευρο όφελος.

3. Brigitte

Brigitte Premium Member Contributor

1. Η γνωμη μου ειναι οτι το ιδιο συμβαινει και σε βανιλλοειδεις καταστασεις. Πολλες απο αυτες βεβαια θα μπορουσαμε να πουμε οτι εχουν στοιχεια D/s..αλλες λιγοτερα, αλλες περισσοτερα..απλα δεν εχουν επιγνωση οτι υπαρχουν αυτες οι εννοιες με την bdsm λογικη ή απλα δεν τους ενδιαφερει να το δουν ετσι.
    Για 'μενα η φροντιδα του συντροφου μου θα μπορουσε να ειναι και ενδειξη ασυμμετριας. Αυτο εξαρταται απο τον ανθρωπο που εχω απεναντι μου και απο το ειδος της σχεσης που εχω μαζι του.

Εξηγουμαι:
    Μου εχει τυχει να συγκατοικησω και ως βανιλλα αλλα και με D/s χαρακτηριστικα. Και στις δυο περιπτωσεις μ' αρεσε να φροντιζω τους συντροφους μου, οπως και εκανα. Η διαφορα ηταν κυριως μεσα στο μυαλο μου. Στη δευτερη περιπτωση επιανα τον εαυτο μου να σκεφτεται οτι καποια πραγματα ηταν στα "καθηκοντα" μου να τα κανω, χαιρομουν ιδιαιτερα οταν τον ικανοποιουσα με οποιονδηποτε τροπο και προσπαθουσα να βρισκω νεους τροπους για να μην εχει κανενα παραπονο. Οσο κουρασμενη και να ημουν, οσο και να βαριομουν φροντιζα να καλυψω τις όποιες αναγκες του. Προσπαθουσα να φροντισω για κατι πριν καν χρειαστει να μου το ζητησει. Στη βανιλλα σχεση ενδεχομενως να μου επετρεπα να τεμπελιασω και λιγο ή να μη με απασχολουσε τοσο πολυ.

2. Απαξ και ο αλλος με εμπνευσει να του υποταχθω και το επιτυχει αυτο ειτε σε μικρο ειτε σε μεγαλο βαθμο, δε νιωθω οτι το να τον φροντιζω θα ερχοταν σε αντιθεση με οποιοδηποτε στατους μου. Θα θελω να τον φροντισω και να τον ικανοποιησω με οποιονδηποτε τροπο (με βαση παντα τα ορια μου).

3. Για 'μενα δε λειτουργει ετσι. Επιλεγω το στατους με βαση τί μου αρεσει περισσοτερο, σε τί ανταποκρινομαι περισσοτερο και για μεγαλυτερο χρονικο διαστημα. Τη φροντιδα σε μια σχεση θα την παρεχω ουτως ή αλλως, γιατι μ' αρεσει να περιποιουμαι τον συντροφο μου, απλα αυτο που διαφερει σε μια σχεση D/s χαρακτηρα εχει να κανει με το ποση επαγρυπνηση νιωθω για την ικανοποιηση του αλλου και ποσο μ' ενδιαφερει το καλυτερο δυνατο αποτελεσμα.

Με λιγα λογια το ειδος της σχεσης επηρεαζει τον τροπο που αντιλαμβανομαι εγω τη φροντιδα που παρεχω στο αλλο μελος και ενδεχομενως την ποιοτητα και την ποσοτητα της.

Last edited: 27 Αυγούστου 2016
  4. ἀστράρχη

ἀστράρχη an asteroid ☆•○•°¤●° Contributor