Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Αυτοεκτίμηση – Ίσως ένα από τα κλειδιά για μια καλύτερη bdsm σχέση.

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος Amanteus, στις 10 Μαϊου 2010.

  1. Sado_M

    Sado_M Owner of pet kathavra

    Απάντηση: Αυτοεκτίμηση – Ίσως ένα από τα κλειδιά για μια καλύτερη bdsm σχέση.


    tender lilly στο άρθρο μου 42 του νήματος, ανάφερα ένα δεδομένο πρακτικό παράδειγμα σαν κοινό παρανομαστή που το έχουμε συνάντησή όλοι, έναντι κάποιου άλλου παραδείγματος σε προσωπικό επίπεδο που για τον καθένα ίσως να ήταν διαφορετικό, από κάποιο άλλο. Τα συμβατά βλήματα φυσικό είναι να κάνεις ένα βηματάκι να σε προσπεράσουν. Με τα τηλεκατευθυνόμενα που σε ακολουθούν από πίσω τι κάνεις?

    Το έθεσα σαν "συγκαιρία υπό μελέτη" ώστε να διασαφηνιστούν όλα τα σημεία και οι παράμετροι που αναγκάζουν κάποιο άτομο να υποτίμηση την αυτοεκτίμηση του. Δίνοντας έμφαση σε αναφορές όπως “βουτούσε το χέρι του μέσα στη τσέπη”, “ομαδική και προσωπική διάκριση”, “υφή & βαρύτητα περιβάλλοντος” κλπ.


    Στη σκέψη μου συμπεριέλαβα και τις απορίες σου η κάποιες αμφιβολίες σου όσον αφορά τις δυο προτάσεις ( άρθρο 39) που εγκέντρισαν το ενδιαφέρον σου, και αυτές είναι:


    - 4. Να μην έχουν συχνά την τάση να προσαρμόζουν τη ζωή τους στις επιθυμίες και τις απαιτήσεις των άλλων και στις σχέσεις τους να εξαρτώνται από τους άλλους.
    -5. Να μην αντιδρούν πολύ ευαίσθητα στην κριτική, ακόμη και όταν αυτή είναι καλοπροαίρετη, και συμπεριφέρονται καχύποπτα και αμυντικά.


    Για να γίνω πιο κατανοητός σε κάποια σημείο δηλώνεις κάποια αντίθεση με τον αρνητικό χαρακτήρα των προτάσεων.


    Με την σειρά μου, για συντομία χρόνου, σε ρωτάω ευθέως τι θα έκανες όταν ο άλλος σε αναγκάζει να υποτιμήσεις την αυτοεκτίμηση σου προβαίνοντας σε εχθροπραξία?

    Ευχαριστώ
     
  2. aspa1987

    aspa1987 Regular Member

    Απάντηση: Αυτοεκτίμηση – Ίσως ένα από τα κλειδιά για μια καλύτερη bdsm σχέση.

    Αρχικα, μου την δινει που ολα τα σχετιζεται με το bdsm!
    Ωραια εχεις δικιο, το μονο που δεν εχεις σκεφτει ειναι οτι η σκλαβα για να το κανει αυτο, πρεπει να εχει περασει το σταδιο της αυτοεκτιμησης και να το εχει ξεκαθαρισει μεσα της οτι αυτο που κανει,το κανει
    1. Σε καποιον που θα επιλεξει (οχι στον καθενα)
    2. Συνειδητα και μονο μεσα σε αυτη την σχεση (δεν ειμαστε σκλαβες οι σκλαβοι σε ολο τον κοσμο)
    3. Κατα επιλογη

    Επομενως, μπορεις να φανταστεις τι θα γινει αν μια σκλαβα δεν εχει φτασει στο σημειο της αυτοεκτιμησης?
    Αν δεν εχει καταλαβει τι ειναι και που παταει?

    Απολυτη καταστροφη!!!Κοινος θα χασει και τον λιγο εαυτο της που εχει ανακαλυψει!

    Προσωπικα πιστευω οτι το bdsm ειναι το τελικο σταδιο, πριν φτασεις στο σημειο της αυτοεκτιμησης δεν μπορεις να μπεις καθολου σε μια σχεση bdsm διοτι ειναι επικινδυνο! 
     
  3. kali crow

    kali crow Guest

    χμ...εχω μια χλιαρη εικονα του εαυτου μου.ειτε εμφανισιακα ειτε εσωτερικα.δεν νομιζω οτι ειμαι κατι το τρομερο.αλλα ξερω οτι αν θελησω μπορω να καταφερω πολλα μα παρα πολλα.οποτε δε μου λειπει ουτε η αυτοεκτιμηση ουτε η αυτοπεποιθηση,κι ας προσπαθουν πολλοι καθημερινα να με μειωσουν η να με κοροιδεψουν....δε χρειαζεται να κανω κατι περαιτερω για να ενισχυσω αυτο που πιστευω για μενα.
     
  4. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: Αυτοεκτίμηση – Ίσως ένα από τα κλειδιά για μια καλύτερη bdsm σχέση.

    Δεν έχω ιδέα. Μάλλον θα αξιολογούσα νοερά τον συσχετισμό δυνάμεων και ανάλογα θα έπρατα.

    Αλλά αυτό δεν επηρεάζει την αυτοεκτίμησή μου, αν δεν έχω αφήσει περιθώρια δεν μπορεί να με ταπεινώσει κανείς.
     
  5. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Re: Απάντηση: Αυτοεκτίμηση – Ίσως ένα από τα κλειδιά για μια καλύτερη bdsm σχέση.

    Κάτι δεν κατάλαβες μάλλον. Δεν συμφώνησα με την αγαπητή Syrah, όσον αφορά τους δικούς της στόχους για τις υπηρεσίες [sic] ενός σκλάβου, αλλά συμφώνησα με την γενική αρχή, την οποία υπενθύμισα στην εκλεκτή ομήγυρη. Αναφέρθηκα λοιπόν, σ' εκείνη την παλιά εξαιρετική διαπίστωση του MasterJp, ότι η σκλάβα δεν θέλει τίποτε άλλο παρά να είναι αυτό που θέλει ο Αφέντης της. Εάν δεν θέλει να είναι αυτό που θέλει ο Αφέντης της, τότε είναι με λάθος Αφέντη. Πράγμα με το οποίο συμφωνώ.

    Και indeed, εκεί ακριβώς πατάω, στην αλήθεια αυτού του πράγματος και στο ότι μπορώ να το στηρίξω με αυτό που είμαι, και κοτσάρω το κεφαλαίο D κάτω από το όνομά μου, και μια πορφυρή υπογραφή που βγάζει μάτι κι όποιον πάρει ο Χάρος. Δεν μοιάζει αρκετά σκλαβίσιο όλο αυτό; Κι είχα μια σκασίλα ρε tender... 

    Έχω πάψει προ πολλού να προσπαθώ να ταιριάξω σε ταμπέλες. Μερικοί ενοχλούνται κιόλας. Τους κάνω πολύ γούστο. 
     
  6. Sado_M

    Sado_M Owner of pet kathavra

    Απάντηση: Αυτοεκτίμηση – Ίσως ένα από τα κλειδιά για μια καλύτερη bdsm σχέση.

    Μάλλον μιλάμε για το ίδιο πράμα, άλλα χρησιμοποιούμε διαφορετικές λέξεις που δίνουν άλλη έννοια. Αν θα αφαιρούσαμε τον αρνητικό χαρακτήρα των δυο εμφαντικών προτάσεων που αναφέρονται άρθρου 39, θα είχαμε κατάφαση το ότι κάποιος όταν αναγκαστεί, συσχετισμένα ερωτημάτων άρθρου 42&50, να υποτιμήσει την αυτοεκτίμηση του, θα υποταζόταν χωρίς θυμό η μη στη δεδομένη κατάσταση που του υποβάλουν, ώστε να αποφύγει κάποια ενδεχόμενη εχθροπραξία, σχετικά με την μελέτη ισορροπίας αυτοεκτιμήσεων ανάμεσα σε δυο μέρη .


    Σε μια σκέψη μεταξύ αποφυγής εχθροπραξίας και του παραπάνω δεδομένου γεννιέται μια νέα πραγματικότητα η οντότητα και αυτή είναι η καθαυτού ανάγκη. Σε αυτό σημείο διακρίνεται καθαρά ότι κανείς δεν θα υποτιμήσει την αυτοεκτίμηση του για επιθυμία κάποιου άλλου, όπως αναφέρεται στο άρθρο 39, η θα ενδώσει η ενδώθει σε κάποια ευκαμψία επιθυμιών, άλλα σε κάποια ανάγκη. Αν εκείνος ο κάποιος ενδιαφέρονταν για παράδοση του σε επιθυμία, τότε δεν θα υπήρχε ανισορροπία αυτοεκτίμησης. Όμως για να μην υπάρξει ανισορροπία αυτοεκτίμησης και στην περίπτωσιν της ανάγκης, μια διαπραγμάτευση αναγκών του ατόμου που προκαλεί την εχθροπραξία, θα ήταν το ίδιο αποτελεσματικό, όπως και η υποταγή του στις επιθυμίες του. Μια ανάλυση των αναγκών με προσέγγιση στο κεντρικό ενδιάμεσο του εκάστου ορίου φάσματος υπαγόμενο στο σύνολο όλων των πληροφοριών που θα ενέδιδε μια λιγότερη δαπανηρή λύση έναντι κάθε ενδεχόμενης εχθροπραξίας, για ομαλότητα ισορροπιών αλληλοεκτιμήσεων μεταξύ δυο μελών με στόχο την απόλαυση, είναι ότι καλύτερο. Εν ειρήνη πολέμου.



    Ευχαριστώ για το χρόνο σου, και τις απαντήσεις σου.
     
  7. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: Αυτοεκτίμηση – Ίσως ένα από τα κλειδιά για μια καλύτερη bdsm σχέση.

    φιλενάδα,

    για όποιον σε ρώτησε τέτοια πράγματα περί υπογραφής και στάτους και λοιπά προτείνω σφαλιάρα, όχι ότι μου πέφτει λόγος βέβαια.

    Δεν έχω ποτέ αμφισβητήσει στάτους ή σώψυχο ή υπογραφή ή οτιδήποτε που έχει να κάνει με την προσωπικότητα του συνομιλητή μου πόσο μάλλον για μια πολύ αγαπημένη φίλη όπως είσαι εσύ για μένα.

    Απλά αυτό παρακάτω μου φάνηκε τραβηγμένο.

    Από τη μία έχουμε το γλοιώδες υποκείμενο και από την άλλη την σκλάβα που ακτινοβολεί θετική ενέργεια και ισορροπίες; Ενδιάμεσες ή μικτές καταστάσεις; Διόλου;

    Εκεί πήγαινε το σχόλιό μου και όχι στα άλλα, που ούτε από δύο στενά πιο μακριά δεν πέρασε απ το νου μου να σχολιάσω  
     
  8. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Re: Απάντηση: Αυτοεκτίμηση – Ίσως ένα από τα κλειδιά για μια καλύτερη bdsm σχέση.

    Είχα την χαρά να γνωρίσω εκ του σύνεγγυς και τα δύο είδη.

    Ως ιδανικό, όχι. Διόλου. Αν εννοείς ότι τα περισσότερα Υ βολοδέρνουν κάπου στο κέντρο μίας τεράστιας κλίμακας που εκτείνεται από την αξιοπρέπεια ως την γλοιωδία, θα διαφωνήσω. Εκτός αυτού, η μετριότητα ποτέ δεν υπήρξε ιδανικό για μένα και ελπίζω τα ευαίσθητα και ασταθή και ευάλωτα και ονειροπαρμένα και δυνατά Υ που υπάρχουν εκεί έξω να το συμμερίζονται αυτό. Η μέτρια σκλάβα; Ε όχι. Εάν ποτέ γίνω σαλτιμπάγκος, θα γίνω ο καλύτερος σαλτιμπάγκος που υπάρχει. Λολ.

    H συμβουλή της σφαλιάρας δεν μπορεί να εφαρμοστεί, πρόκειται για ένα πολύ αγαπητό μου άτομο που είχε μία εύλογη απορία. Με όλα τα στερεότυπα που κυκλοφορούν εκεί χάμω, ήταν επόμενο να μπερδευτεί ο άνθρωπος... 
     
  9. Sado_M

    Sado_M Owner of pet kathavra

    Απάντηση: Αυτοεκτίμηση – Ίσως ένα από τα κλειδιά για μια καλύτερη bdsm σχέση.

     

    Άντε να βρεί κανείς ποιος θα μπορούσε να επονομαστεί διαπροσωπικά Master/Κ η slave/Y, καί ποιος έχει λιγότερο η περισσότερο αυτοεκτίμηση για τον εαυτό του, στή παραπάνω εικόνα. 
     
  10. alnair

    alnair Regular Member

    Απάντηση: Αυτοεκτίμηση – Ίσως ένα από τα κλειδιά για μια καλύτερη bdsm σχέση.

    Μα το είχα δηλώσει από το αρχικό μου ποστ: και τη θέση μου (την πραγματική) και το γεγονός ότι χαίρομαι όταν κάνω τους άλλους να νιώθουν γαμάτοι.
     
  11. thaleia

    thaleia Contributor

    Απάντηση: Αυτοεκτίμηση – Ίσως ένα από τα κλειδιά για μια καλύτερη bdsm σχέση.

    δεν ξερω για bdsmικους σκλαβους κι αφενταδες αλλα η αφισσα ειναι εξαιρετικη.
     
    Last edited: 14 Μαϊου 2010
  12. vautrin

    vautrin Contributor

    Re: Απάντηση: Αυτοεκτίμηση – Ίσως ένα από τα κλειδιά για μια καλύτερη bdsm σχέση.