Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Αυτοτιμωρία

Συζήτηση στο φόρουμ 'Φετιχισμός' που ξεκίνησε από το μέλος Incomplete_, στις 24 Μαϊου 2007.

  1. Incomplete_

    Incomplete_ Contributor

    Απάντηση: Διόρθωση

    Γράφεις για δράση αντίδραση μεταξύ δύο ή λάθος εννόησα;
     
  2. Syrah

    Syrah Contributor

    Re: Απάντηση: Διόρθωση

    Δεν καταλαβαίνω τη διατύπωση. Η τιμωρία και η εκδίκηση αντιδράσεις στο ίδιο ερέθισμα είναι, και προκύπτουν πιθανώς από τον ίδιο αλγόρυθμο.

    Σε όποιον μας επιτίθεται, προσπαθούμε αρχικά να επιβάλουμε μία ποινή. Αν αυτό δεν μπορεί να γίνει για κάποιο λόγο, (και αν ο χαρακτήρας μας προσανατολίζεται σε αυτή την κατεύθυνση) αποδίδουμε αντίποινα. Δηλαδή το ενδεχόμενο της τιμωρίας λογικά εξετάζεται πριν από αυτό της εκδίκησης. Επομένως υπάρχει χρονική συσχέτιση των εννοιών, κατά τη δική μου αντίληψη.
     
  3. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Re: Διόρθωση

    @Syrah:
    Νομίζω πως η έννοια της εκδίκησης περιέχει την απόρριψη της δυνατότητας επιβολής τιμωρίας και εξ αυτης (της απόρριψης) προκύπτει και όχι την παράκαμψη της τιμωρίας αυτής καθ' εαυτής. Η παραπάνω προσέγγιση συναδει πιστεύω και με τον συσχετισμό των εννοιών "ποινή" - "αντίποινο".

    Το αποτέλεσμα είναι και πάλι η παράκαμψη της τιμωρίας, οι αιτίες όμως διαφέρουν.

    Συνεπως βρίσκω σωστό το

    και γι' αυτό η εκδίκηση έπεται χρονικά της τιμωρίας. Στο μυαλό του εκδικούντος αντικαθιστά την έννοια της τιμωρίας και εμφανίζεται ως τέτοια ακόμη και όταν εκδικών και εκδικούμενος είναι το ίδιο πρόσωπο.
     
  4. Incomplete_

    Incomplete_ Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Διόρθωση

    Ναι..ρωτάω αν αναφέρεσαι σε δύο άτομα ..
     
  5. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Re: Απάντηση: Διόρθωση

    @Syrah: φιλική παρατήρηση οφειλουμενη σε επαγκελματική διαστροφή <χ>

    αλγόριθμος και όχι αλγόρυθμος από το όνομα του άραβα μαθηματικού Al Ho Rithmi και καμία σχέση με ... άλγη και ρυθμούς.
     
  6. Syrah

    Syrah Contributor

    Re: Διόρθωση

    Αυτή ακριβώς ήταν και η δική μου σκέψη αλλά αποφάσισα να χρησιμοποιήσω τον όρο "παράκαμψη" γιατί ενδέχεται να υπάρχουν και άλλοι λόγοι παράκαμψης της τιμωρίας που αδυνατώ να σκεφτώ.
    Ευχαριστώ για τη διόρθωση στο ορθογραφικό, μόλις πληκτρολόγησα τη λέξη, μου φάνηκε αρκετά αλλόκοτη, αλλά δεν έδωσα περισσότερη σημασία.

    Ναι, αναφερόμουν σε καταστάσεις δύο τελεστών. Αλλά και στην περίπτωση του ενός τελεστή ισχύει ο ίδιος συλλογισμός. Για να αρχίσεις να λιθοβολείς τον εαυτό σου θα πρέπει να έχεις σκεφτεί και απορρίψει το ενδεχόμενο να τον διορθώσεις.
     
  7. Incomplete_

    Incomplete_ Contributor

    Απάντηση: Re: Διόρθωση

    Στο θέμα όμως γίνεται λόγος για ατομική δράση αντίδραση σε ένα άτομο.Είναι κάτι διαφορετικό αυτό που περιγράφεις..
    Το να διορθώσεις τον εαυτό σου είναι κάτι που δεν εξαρτάται πάντα από το άτομο.Όταν το περιβάλλον ωθεί σε τέτοιες καταστάσεις ,η μόνη διόρθωση προφανώς είναι κάποιος συμβιβασμός στον οποίο το άτομο αδυνατεί να εισέλθει..
    Μιλάμε για τέλμα..
     
  8. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Re: Απάντηση: Re: Διόρθωση

    Συνεπως αναφέρεσαι σε πράξη απόγνωσης ή και απελπισίας. Πέραν του γεγονότος πως τον να διορθώσει ενα άτομο τον εαυτό του εξαρτάται από το ίδιο και μόνο (η τιμωρία υπογραμμίζει το σφάλμα, δεν το διορθώνει) η διόρθωση δεν αποτελει συμβιβασμό αλλά συνήθως υπέρβαση. Υπέρβαση της (ατομικά καθεστυκυίας) τάξης πραγμάτων που οδήγησαν στο σφάλμα.

    Στην περίπτωση των περιβαλοντικών επιροών στις οποίες αναφέρεσαι, απότελουν προφανώς καταστάσεις τις οποίες ο τελεστής (κατά Syrah) δεν δύναται να επηρεάσει (συχνό φαινόμενο σε υπό) και (αυτό)ωθείται σε τιμωρία του εαυτου του ακριβώς λόγω αυτής της αίσθησης αδυναμίας. Όταν απορρίπτει την δυνατότητα διόρθωσης (κατ' εσε συμβιβασμό κατ' εμέ υπέρβαση) η εικόνα του εαυτού του ευτελιζεται στα μάτια του. Η διπλή αυτή απόρριψη και της δυνατότητας διόρθωσης και της δυνατότητος επιβολής τιμωρίας (στην περίπτωση αυτή όχι γιατί δεν μπορεί αλλα γιατι κρίνει πως δεν του αξίζει) οδηγεί κατα την γνώμη μου στην αυτεκδίκηση.

    ...Che fece .... il gran rifiuto...
     
  9. female

    female Contributor



    Η αυτοτιμωρία, ο αυτοτραυματισμός, είναι συχνό φαινόμενο στην εφηβεία. Πολλοί λόγοι, όπως ο ανέφερε και ο Incomplete_, ένας που συχνά μας διαφεύγει είναι κάπως πιο ... ανθρωπολογικής απόχρωσης.

    Σε πολλούς πολιτισμούς, κουλτούρες και θρησκείες, υπήρχε και υπάρχει κάποια, συμβολική, έστω, αποδοχή του έφηβου στην ενήλικη κοινωνία. Κάποια δοκιμασία, μεγάλη ή μικρή, εύκολη ή δύσκολη, είτε ήταν να φέρει στη φυλή ένα θήραμα που έπιασε μόνο του, είτε να μάθει κάποια ιερά κείμενα, όταν περνάει αυτή τη δοκιμασία υπάρχει κάποια συμβολική τελετή αποδοχής, ανγνώρισης. Είναι ένα κρίσιμο κοινωνικό πέρασμα από το να είναι καποιος / κάποια παιδί στο να είναι υπεύθυνος, ισότιμος, περήφανος ενήλικος.

    Στο σύγχρονο δυτικό πολιτισμό δεν υπάρχει κάτι ανάλογο πια. Πιστεύω πως λείπει. Το τεστ αντοχής στον πόνο (κάτι που δεν χαρακτηρίζει ένα παιδί) ως συμβολικό πέρασμα σε ενήλικη κατάσταση, σε συνδιασμό με κάποιες εσωτερικές διεργασίες πόνου, συναισθηματικών και ψυχικών αδιεξόδων, πιθανώς ενοχών και ψυχικού άχθους, ωθεί κάποιους έφηβους να αυτοτραυματίζονται. Οι σύγχρονες κοινωνικές δομές και απαιτήσεις εναποθέτουν όλο και μεγαλύτερα βάρη στα παιδιά, στους έφηβους, στους ενήλικες, βάρη που καλούνται να κουβαλήσουν χωρίς ουσιαστική κοινωνική ή και οικογενειακή συμπαράσταση. Ο ερχομός της έμμηνης ρήσης στα κορίτσια εξακολουθεί συχνά να είναι μια τραυματική εμπειρία, και σε πιο γκετοποιημένες κοινωνίες, ίσως μόνο οι συμμορίες μπορούν να συμβολίσουν τη συμμετοχή στην ενήλικη κοινωνία.

    Έχω γίνει μάρτυς από κοντά πολλών εφηβικών αυτοτραυματισμών και αυτοτιμωριών. Ποτέ δεν είμαι σίγουρη οτι αν δεν βρεθεί κάποιος να σπάσει την, έστω πρόσκαιρη, αδιέξοδη μοναξιά τους, δεν θα βρεθεί κάποιο ή κάποια από αυτά τα παιδιά να έχει, τελικά αφαιρέσει το ίδιο τη ζωή του.

     
  10. Incomplete_

    Incomplete_ Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Διόρθωση

    Σαφώς
     
  11. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Προσωπικά μου θυμίζουν πολλά (και όχι Dolce δεν τα συγχίζω με το ΣΜ   κι ούτε θεωρώ πως χρειάζομαι βοήθεια).

    Πιστεύω πως ο πάτος έχει ανεξερεύνητες γωνιές και η υπέρβαση είναι διδακτική. Μέσα από τον πόνο της ψυχής ωριμάζεις, διδάσκεσαι, δυναμώνεις πνευματικά.
    Το αυτομαστίγωμα, είτε από τους σπαρτιάτες μπροστά στο άγαλμα της Αρτέμιδος αν δεν κάνω λάθος μέχρι και σήμερα σε κάποιες θρησκείες θεωρείται αποδεκτό για διάφορους λόγους αλλά σίγουρα όχι αυτοκαταστροφικούς.
    Η αφαίμαξη και η φλεβοτομία που τόσο συχνά χρησιμοποιούσαν οι γιατροί παλιά είχε πνεύμα κάθαρσης- σωματικής πνευματικής και ηθικής επίσης.

    Δεν έχω ιστορικό αυτοτραυματισμών σωματικών, παρά μόνο μερικές σκόρπιες – στα 40 μου χρόνια μπορώ να τις μετρήσω στα δάκτυλα του ενός χεριού.
    Οι στιγμές που η ανάγκη για φυσικό πόνο ήταν τόσο έντονη και τόσο ανίκητη, ήταν στιγμές που η ψυχή μου δεν άντεχε άλλο πόνο και χρειαζόταν εξωτερική βοήθεια, μια απόσπαση της προσοχής από τον τρελό εσωτερικό πόνο που σε φέρνει στα όρια της παραφροσύνης με τη βοήθεια του φυσικού πόνου.

    Τόσο απλά.
     
  12. female

    female Contributor







    Ίσως μια από τις ουσιαστικότερες και βαθύτερες αναλύσεις που έχω διαβάσει στο forum. Απλή; Όχι.