Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Αφιέρωμα στον Νίκο Δήμου

Συζήτηση στο φόρουμ 'Τέχνη' που ξεκίνησε από το μέλος dora_salonica, στις 19 Οκτωβρίου 2008.

  1. El_Gato

    El_Gato Regular Member

    Re: Απάντηση: Αφιέρωμα στον Νίκο Δήμου

    "Ο γιατρός για να θεραπεύσει καυτηριάζει"

    Ηράκλειτος


    Επιπλέον θα σε παρακαλούσα πριν να βάλεις την Ελλάδα στο στόμα σου, να μάθεις τα σημεία στίξης (κόμματα, τελείες κτλ) όπως και να χρησιμοποιήσεις τόνους. Σίγουρα ο Αλβανός Οδυσσέας Τσενάι, έγραφε καλύτερα ΕΛΛΗΝΙΚΑ από εσένα. Εκτός και αν πιστεύεις ότι τα σημεία στίξης τα επέβαλαν οι εβραίοι πράκτορες αλλοιώνοντας την ελληνική γραφή. Αν το πιστεύεις αυτό και θες να γράφεις αρχαιοπρεπώς κάντο τουλάχιστον σωστά. Όλα κεφαλαία και χωρίς, όχι μόνο σημεία στίξης, αλλά και κενά.

    Έτσι και αλλιώς μας βγαίνουν τα μάτια για να καταλάβουμε τι γράφεις. Αν δεν τον κάνεις για εμάς, κάντο τουλάχιστον από σεβασμό προς την ελληνική γλώσσα, έστω και την νέο-ελληνική. Γιατί μάλλον από τον τρόπο που γράφεις, γίνεσαι μοιραία εχθρός της Ελλάδας. Ίσως και πιο επικίνδυνος από τον Νίκο Δήμου. Τουλάχιστον αυτός έγραφε ελληνικά και δεν διέστρεφε τον γραπτό ελληνικό λόγο.

    Σε ευχαριστώ για την κατανόηση.
     
    Last edited by a moderator: 1 Νοεμβρίου 2008
  2. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Re: Απάντηση: Αφιέρωμα στον Νίκο Δήμου

    Συ είπας
     
  3. Απάντηση: Αφιέρωμα στον Νίκο Δήμου

     
     
  4. Dolmance

    Dolmance Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Αφιέρωμα στον Νίκο Δήμου

    Λόγοι ειδικοί με αποτρέπουν από τη συμμετοχή στη συζήτηση. Σημειώνω, πάντως, ότι δεν αισθάνομαι διόλου υποχρεωμένος να επιλέξω ανάμεσα στον αξιοδάκρυτο 'κήνσορα' Λαζόπουλο και τον εξίσου φαιδρό Πλεύρη. Ούτε να διαλέξω μεταξύ Ρεπούση και χρυσαυγίτικης αρλουμπολογίας.
    Επίσης, με κουράζουν οι (σκόπιμες; ) παρανοήσεις. Ρατσισμός δεν είναι η υπαρξιακή, απόλυτη εχθρότητα προς τον Άλλο, ούτε η άρνηση της δικαιωματοκρατικής ιδεολογίας. Ρατσισμός σημαίνει: Διατράνωση της πολιτικής και πολιτισμικής ανωτερότητας μιας φυλής, είτε συμπίπτει είτε δεν συμπίπτει με ένα εθνικό κράτος, επί τη βάσει των υπέρτερων βιολογικών χαρακτηριστικών της. Τα υπόλοιπα, μπορεί να είναι 'αντιδημοκρατικές πεποιθήσεις', 'αντιφιλελεύθερες ιδεοληψίες', πάντως ρατσισμός δεν είναι.
    Συμμετρικώ τω τρόπω, 'αντεθνικό μένος΄δεν μπορεί να λογίζεται η καταγραφή του ιστορικού υλικού και ο πραγματολογικός του έλεγχος. Και από την άποψη αυτή, το παπαρηγοπούλειο ιδεολόγημα της 'ιστορικής συνέχειας' του ελληνικού έθνους (έστω και με την έννοια του 'ελληνισμού') έχει καταδειχθεί σαθρό.
     
    Last edited: 2 Νοεμβρίου 2008
  5. El_Gato

    El_Gato Regular Member

    Re: Απάντηση: Αφιέρωμα στον Νίκο Δήμου

    Σε μία κίνηση καλής θέλησης έβαλα σημεία στίξης στο κείμενο σου. Επίσης έκανα ορθογραφικές διορθώσεις.

    Το μόνο που σου ζήτησα είναι να γράφεις σωστά ΕΛΛΗΝΙΚΑ, αν θες να λέγεσαι ΕΛΛΗΝΑΣ, μιας και ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά ενός έθνους είναι η γλώσσα.

    Αν πάλι σε έχει βάλει στο μάτι η μοσάντ και αδυνατείς, πάω πάσο.

    Πάντως φωτογραφία έβαλες, οπότε αναιρείς ότι είπες πρωτύτερα. Φυσικά και ένας από τους σκοπούς του φόρουμ είναι να συναντιόμαστε και να γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Έτσι αποκτά βαρύτητα ο λόγος μας, μιας και δεν κρυβόμαστε πίσω από την ανωνυμία.

    Δεν έχω κανένα πάθος με τον Δήμου. Εξέφρασες ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ απόψεις, οι οποίες πέραν του ότι με βρίσκουνε παντελώς αντίθετο, δεν συνάδουν με τους όρους λειτουργίας αυτού του φόρουμ. Οπότε είναι δικαίωμα μου να τοποθετηθώ.

    Εγώ δεν σε ειρωνεύτηκα προσωπικά, εκτός και αν θεωρείς ειρωνεία το ότι σου ζήτησα να γράφεις με σημεία στίξης, τονισμό και ορθογραφία. Αυτά τα αστεία "βάλεις μια φωτογραφία του στο μπάνιο, να την βλέπεις να φτιάχνεσαι όταν είσαι μόνος" να τα κάνεις με τους ομοίους σου. Οπότε μάζεψε τα λόγια σου.

    Το μόνο που έχω να σου πω είναι ότι με τέτοια συμπεριφορά, το μόνο που καταφέρνεις είναι να επιβεβαιώνεις αυτά που λέει ο Ν. Δήμου για την προβληματική συμπεριφορά των νέο-Ελλήνων. Πριν τον λιθοβολήσεις κοίτα μήπως και εσύ κάπου κάνεις κάτι λάθος και τρίζουν τα κόκαλα των αρχαίων από ντροπή για την σημερινή κατάντια μας.

    Πριν να πιάσουμε το φαινόμενο Ν. Δήμου, ας πιάσουμε καλύτερα την ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ενός ολόκληρου λαού που προσκυνά ως άγιο τον αποκαλούμενο "Μέγα" Κωνσταντίνο και ρίχνει στο πυρ το εξώτερο τον μεγάλο ήρωα των Ελλήνων τον Ιουλιανό τον αποκαλούμενο "Παραβάτη".

    Αυτούς που προσκυνάνε μία εκκλησία που χαρακτήρισε την λέξη "Έλλην" βρισιά, στο όνομα της επιβολής μίας εβραϊκής αίρεσης που έχει ως θεό της τον θεό των Εβραίων Γιαχβέ, ελληνιστή Ιαχωβά.
     
    Last edited: 1 Νοεμβρίου 2008
  6. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: Αφιέρωμα στον Νίκο Δήμου

    @ Grenadieros.

    Επιμένω γιατί κρίνεις έναν άνθρωπο από την καταγωγή της μητέρας του. Ερωτώ σοβαρά, θέκω να ξέρω τις συνέπειες διότι η δική μου μητέρα κατάγεται από τον Άρη.... Ήρθε με διαστημόπλοιο με τους δικούς της πριν δύο γεννεές στη Γη.

    Ευχαριστώ.
     
  7. Elysium

    Elysium Contributor

    Re: Απάντηση: Αφιέρωμα στον Νίκο Δήμου



    Διακρίνω μεγάλη δυσκολία στο να επικεντρωθείς στο θέμα και στα στοιχεία που παρέθεσα που αφορούν τον Δήμου. Εκτός κι αν το αποφεύγεις για λόγους δικούς σου.

    Προσωπικά την άποψή μου την έγραψα και την τεκμηρίωσα (και θα επανέλθω προσθέτοντας νέα στοιχεία).

    Δε βλέπω το ίδιο όμως να γίνεται από την άλλη πλευρά.
    Οι αόριστες γενικεύσεις δεν είναι επιχειρήματα.

    Υ.Γ. Το «πριν πιάσουμε το φαινόμενο Δήμου να πιάσουμε ...άλλα», ανέφερέ το στο νηματοθέτη, όχι σ’ εμένα.
     
    Last edited: 2 Νοεμβρίου 2008
  8. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: Αφιέρωμα στον Νίκο Δήμου

    @Grenadieros

    Όχι, τίποτε από όσα έγραψες και ισχυρίστηκες εσύ και άλλοι δε με έγγιξαν. Βλέπεις, εγώ δεν πιστεύω σε πατρίδα, σύνορα και θρησκεία. Πατρίδα μου είναι η όποια γη πατώ και οι άνθρωποι.

    Επίσης επειδή δεν παριστάνω το θεό, δεν κρίνω ανθρώπους. Μόνο απόψεις και το έργο τους. Και αυτό που σίγουρα δεν κάνω είναι να κρίνω έναν άνθρωπο από το αν η μητέρα του ήταν Εβραία. Το βρίσκω χ υ δ α ι ο, εθνικιστικό και φασιστικό. Ευτυχώς η ανθρωπότητα αποφάσισε με αίμα εκατομμυρίων ανθρώπων γι αυτό πριν 50 χρόνια περίπου.

    Αυτά.
    ΄
     
  9. Durcet

    Durcet In Loving Memory

    Συγγνώμη, Grenadieros, έχω μία απορία: από πότε ο Δήμου παριστάνει τον αριστερό; Απ' όσο γνωρίζω είναι ένας από τους ελάχιστους αξιόλογους φιλελεύθερους αστούς που έχει η χώρα μας. Εκτός, φυσικά, αν ισχύει η φράση "πας μη ελληνάρας αριστερός".
     
  10. zinnia

    zinnia Contributor

    Βρε συ γρεναδιέρε.. Εχω την εντύπωση, μη σου πω την πεποίθηση, πως και καλημέρα να σου πουν εσύ θα απαντήσεις: Ναι, καλημέρα , τι καλημέρα δηλαδή, έλεγε ο " τάδε " καλημερα, όταν εστελνε εκατομμύρια κοσμο στον αφανισμο;..κλπ κλπ κλπ

    Δηλαδή θέλω να πω, πως επι τούτου χαλάς το νήμα.. Δεν σταματάς και λιγο μπας κι αναπνεύσει;

    Αν θες, σου λέμε πόσο σωστά τα λες και σε χειροκροτάμε κιόλας, να τελειώνουμε   Αλλά να τελειώνουμε έτσι; Και η γραφικότητα εχει τα όρια της.

    Αμα είναι επικίνδυνος ο Δήμου και ο κάθε Δήμου, α γ ν ό η σ ε τον.. Τι ασχολείσαι μαζί του;

    Αν το κάνεις για να μας προστατέψεις, απλά θα σου πω πως είμαστε κι εμείς ενήλικες , οπότε ασε να βγάλουμε τα δικά μας συμπεράσματα. Δεν χρειαζόμαστε προστάτες  
     
  11. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Καλέ τί πάθατε; Μύγα σας τσίμπησε;

    Έχω ξεραθεί από τα γέλια. 
     
  12. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Το επόμενο νήμα μου στον τομέα της Λογοτεχνίας θα είναι ένα αφιέρωμα στον Έζρα Πάουντ.

    Πλήττω θανάσιμα.