Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Αφορισμοί, ρήσεις, γνωμικά, σατιρικά, αποφθέγματα...

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Dolmance, στις 1 Μαρτίου 2007.

  1. Απάντηση: Αφορισμοί, ρήσεις, γνωμικά, σατιρικά, αποφθέγματα...


    Ρεπ!
     
  2. Olympos

    Olympos Regular Member

    Απάντηση: Αφορισμοί, ρήσεις, γνωμικά, σατιρικά, αποφθέγματα...

    Καλο !

    Και ενας προβληματισμος....

    Το δικαιωμα αυτο το εχει ενας Master? μια sub ? η ενας perv ?  
     
  3. mona

    mona mea_maxima_culpa

    Απάντηση: Αφορισμοί, ρήσεις, γνωμικά, σατιρικά, αποφθέγματα...

    "Εμείς οι νωχελικοί επιβήτορες της συνήθειας με ανακούφιση μετράμε τα ρίγη των καιρών μας και τότε πιότερο νιώθουμε την παρακμή μας."

    (Σκέψεις του Ξέρξη μετά από ερωτικό φαγοπότι με την Αρταϋντη, κόρη του αδελφού του.)
     
  4. mona

    mona mea_maxima_culpa

    Απάντηση: Αφορισμοί, ρήσεις, γνωμικά, σατιρικά, αποφθέγματα...

    "Το κτήνος αρπάζει το μαστίγιο από τον αφέντη του και αυτομαστιγώνεται για να γίνει αφέντης, μη γνωρίζοντας ότι αυτό είναι μόνο μια φαντασίωση που παράγεται από έναν καινούριο κόμπο στο βούρδουλα του αφέντη."

    Franz Kafka
     
  5. Απάντηση: Αφορισμοί, ρήσεις, γνωμικά, σατιρικά, αποφθέγματα...


    Το έχει όποιος το ασκεί.  
     
  6. mona

    mona mea_maxima_culpa

    Απάντηση: Αφορισμοί, ρήσεις, γνωμικά, σατιρικά, αποφθέγματα...

    "Eπέλεξα το είδος της μελαγχολίας που ελπίζει, που αγωνίζεται και αναζητά, προτιμώντας την από την μελαγχολία που απελπίζεται, αδρανεί και ασφυκτιά..."

    Βαν Γκονγκ, Ιούλιος 1880
     
  7. mona

    mona mea_maxima_culpa

    Απάντηση: Αφορισμοί, ρήσεις, γνωμικά, σατιρικά, αποφθέγματα...

    «Και ο Θεός επιχείρησε να φιλοπονήση συγγράμματα. Πεζογραφία του είναι ο ανήρ, ποίησίς του η γυνή.» (Ναπολέων ο Α’)

    «Οι άνδρες όσω οξυδερκείς κα αν ώσι δεν δύνανται να προσλάβωσιν εν διαστήματι ολοκλήρου του βίου αρκούσαν πείραν, όπως εξακριβώσωσιν άπασαν την ποικιλίαν των ερωτοπλάνων γυναικών.» (Mme Cottin)

    «Η καρδία της γυναικός είναι ως το κάνιστρον της Κλεοπάτρας. Επί της επιφανείας τα άνθη και αι οπώραι, εν τω πυθμένι η ασπίς.» (Arsène Houssaye)

    «Ουχί αδίκως η νήσος της Ιθάκης εγένετο εν τη ιστορία περίφημος. Μία γυνή υπήρξεν εκεί πιστή.» (Stahl)

    «Η γυνή είναι της πλάσεως το αριστούργημα, μετέχει και του ανθρώπου και του αγγέλου.» (Μπαλζάκ)
     
  8. Απάντηση: Αφορισμοί, ρήσεις, γνωμικά, σατιρικά, αποφθέγματα...

    "Αν ακούγαμε τη λογική μας, ποτέ δεν θα ερωτευόμασταν. Ποτέ δεν θα είχαμε φιλίες. Ποτέ δεν θα ασχολούμασταν με επιχειρήσεις. Θα ήμασταν πολύ κυνικοί. Λοιπόν, όλα αυτά είναι ανοησίες. Πρέπει συνέχεια να πηδάς στο κενό από βράχους και να φτιάχνεις τα φτερά σου καθώς κατεβαίνεις προς τα κάτω."

    Ray Bradbury
     
  9. Απάντηση: Αφορισμοί, ρήσεις, γνωμικά, σατιρικά, αποφθέγματα...

    “When I am with you, we stay up all night.
    When you're not here, I can't go to sleep.

    Praise God for those two insomnias!
    And the difference between them.”

    Jalal ad-Din Rumi
     
  10. mona

    mona mea_maxima_culpa

    Απάντηση: Αφορισμοί, ρήσεις, γνωμικά, σατιρικά, αποφθέγματα...

    «Aimer, Τravailler et Souffrir»/«Να Aγαπάς, να Εργάζεσαι και να Υποφέρεις»

    Τζακ Κέρουακ
     
  11. Stressine

    Stressine New Member

    Απάντηση: Αφορισμοί, ρήσεις, γνωμικά, σατιρικά, αποφθέγματα...

    Η πλήξις και η αργία είναι, ως πολλάκις έκτοτε παρετήρησα, τα κυριώτερα, ίνα μη είπω τα μόνα, του έρωτος ελατήρια, ικαναί ούσαι εν ελλείψει νέων και τ’ αρχαία να αναζωογονήσωσι πάθη.

    Αι κακαί νόσοι, η πανώλης, η ευφλογία, ο έρως και τα εξ αυτού πηγάζοντα επώνυμα της ξανθής μητρός του πάθη, έχουσι τούτο τουλάχιστον το καλόν, ότι άπαξ μόνον υποκείμεθα εις αυτά.

    Δεν έτυχε ποτέ καθήμενος το έαρ υπό την σκιάν πίτυος ή ροιάς και συ, αναγνώστα μου, να επιθυμήσης να είχον αι γυναίκες πάσαι εν μόνον στόμα, ίνα όλας ομού τας ασπασθής;

    Κατά τον γέροντα Πλούταρχον του αληθούς έρωτος ουδέ την σκιάν γνωρίζουσιν αι γυναίκες· εγώ δε φρονώ μάλλον ότι ούτος είναι παρ’ αυταίς παράσιτός τις νόσος, πηγάζουσα εκ της πλήξεως και μοναξίας, ως αι φθείρες εκ της ρυπαρότητος. Αι γυναίκες του κόσμου αφ’ ενός εις άλλου ανδρός την αγκάλην μεταβαίνουσαι καθ’ εσπέραν (εις τον χορόν εννοώ) ούτε να στενάζωσιν έχουσι καιρόν ούτε ν’ αγαπήσωσιν άλλο τι πλην του ριπιδίου των. Ομοιάζουσι τον όνον εκείνον, όστις έμενε νήστις εν μέσω τεσσάρων σωρών τριφυλλίου, μη γνωρίζων ποίον πρώτον να προτιμήση. Πιθανόν ν’ απατώμαι, αλλ’ όσας ερωτολήπτους εγνώρισα, ήσαν ή κατάκλειστοι ή κορασίδες, φρουρούμεναι υπό αγρύπνων γονέων ως τα μήλα των Εσπερίδων, ή πολύπειροι δέσποιναι, αριθμούσαι περισσότερα έτη παρά οδόντας.

    Ο καιρός, λέγουσι, θεραπεύει πάσας τας πληγάς· αλλ’ ουχί, νομίζω, τον έρωτα και την πείναν· απ’ εναντίας όσω περισσότερον μένη τις σώφρων ή νήστις, τοσούτω η όρεξις αυτού αυξάνει, μέχρις ου καταντήση να φάγη τα υποδήματά του

    Αι θρησκείαι ομοιάζουσι τας γυναίκας. Αμφότεραι ενόσω είναι νέαι ούτε καλλωπισμών χρήζουσιν ούτε ψιμυθίου, ίνα περικυκλώνται υπό λατρευτών προσκλινών, ετοίμων και την ζωήν υπέρ αυτών να θυσιάσωσιν, ως οι πρώτοι χριστιανοί και οι ερασταί της Ασπασίας· αλλ’ άμα γηράσωσιν ανάγκη να καταφύγωσιν εις το φύκος και τα κοσμήματα, ίνα επ’ ολίγον ακόμη διατηρήσωσι τους αραιουμένους θιασώτας.

    ...τας μυρίας εκείνας ακάνθας, αίτινες κατά τον Άγ. Βασίλειον καθιστώσιν "εργαστήρια οδυνών" τας γυναίκας

    ...αγνοών δε ο δυστυχής νεανίας ότι η καρδία της γυναικός είναι άμμος κινητή, επί της οποίας μόνον σκηνή διά κατάλυμα μιας νυκτός δύναται ν’ ανεγερθή, είχεν οικοδομήσει εκεί κατοικίαν, εν η όλην του την ζωήν εσκόπευε να διαμείνη.

    Μεταξύ των χιμαιρικών τούτων προϊόντων των παρελθόντων χρόνων πρέπει, νομίζω, να κατατάξωμεν και τον έρωτα, όπως εννόουν αυτόν οι ιππόται του μεσαιώνος και του Πλάτωνος οι παρεξηγηταί, ενώ κατά την υγιά φιλοσοφίαν δεν είναι άλλο τι ειμή μόνον «πρόσψαυσις δύο επιδερμίδων»

    Αλλά πάσαι ανεξαιρέτως αι γυναίκες ομοιάζουσι τους αποθηριωθέντας εκείνους της παρακμής Ρωμαίους, οίτινες απήτουν παρά των σφαζομένων εν τοις αμφιθεάτροις θυμάτων να πίπτωσι μετά χάριτος, τείνοντα ευθύμως τον τράχηλον εις την ρομφαίαν.

    Ευσπλαγχνικώτερον λοιπόν και εν ταυτώ φρονιμώτερον ενόμισε ν' αποκοιμίση αυτόν εις τας αγκάλας της, πριν τον εγκαταλείψη, ως προσέφερον οι δήμιοι της Ιουδαίας εις τους καταδίκους μεθυστικόν ποτόν, πριν τους σταυρώσωσι.

    Αι γυναίκες, τα ενσαρκωμένα ταύτα κράματα αγάπης, αφοσιώσεως, ευσπλαγχνίας και όλων των άλλων τρυφερών αρετών, οσάκις η χρεία το καλέση, βυθίζονται εις το αίμα ως εις ευώδες λουτρόν.

    Ο θάνατος λοιπόν του πάπα ήτο αληθής χαρά διά τους υπηκόους του, οίτινες, ως σήμερον οι συνταγματικοί λαοί, εν μόνον είχον κτήμα, την ψήφον των, παρέχουσαν κατά πάσαν νέαν εκλογήν και εις αυτούς τους αχθοφόρους την τιμήν να σφίγξωσι την χείρα καταχρύσου άρχοντος, πίνοντας φαλέρνειον νέκταρ εις το χρυσούν αυτού ποτήριον και εις της μοσχοβόλου εταίρας του αναπαυόμενος τα στήθη. Κατά τον Άγιον Προυδέντιον υπάρχουσιν εις τον Άδην ημέραι, καθ’ ας σβύνεται το αιώνιον πυρ και διακόπτονται τα βάσανα των κολασμένων. Τοιαύται και επί γης ήσαν και είναι ακόμη διά τον λαόν αι ημέραι των εκλογών, αι μόναι καθ’ ας ενθυμείται ότι ο δούλος και ο αυθέντης, το πήλινον και το πορφυρούν αγγείον, είναι σκεύη αδελφά, εκ του αυτού πηλού και υπό του αυτού πηλοπλάστου πλαστουργηθέντα.



    Ροΐδης
     
  12. mona

    mona mea_maxima_culpa

    Απάντηση: Αφορισμοί, ρήσεις, γνωμικά, σατιρικά, αποφθέγματα...

    "Τελικά, αγαπάει κανείς τον πόθο του κι όχι το ποθούμενο."

    Φρειδερίκος Νίτσε


     ​