Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

ΒDSM πνευματική κυριαρχία και αλλοτρίωση

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Nemo, στις 13 Νοεμβρίου 2009.

  1. Nemo

    Nemo Nemo D/s Jongleur

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΒDSM πνευματική κυριαρχία και αλοτρίωση

    Tυφλώνεσαι πολλές φορές από συναισθήματα, ναι, ίσως έχεις δίκιο, και γίνεται εκείνη ο κόσμος σου και δεν βλέπεις τίποτε άλλο.

    ---------- Post added at 11:15 ---------- Previous post was at 11:14 ----------

    Γιατί ήδη έχει αναπτυχθεί πολύ έντονος και απόλυτος συναισθηματικός δεσμός και βαθειά υποτακτική αγάπη.

    δεν μπορεί θα το νοιώσανε κι άλλοι πριν το τέλος πως μοιάζει η σιωπή σαν αγάπη μεγάλη...
     
  2. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΒDSM πνευματική κυριαρχία και αλοτρίωση


    Yποτακτική αγάπη; 
    Eγώ ήξερα ό,τι η αγάπη είναι μια.
     
    Last edited by a moderator: 14 Νοεμβρίου 2009
  3. thelma

    thelma Regular Member

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΒDSM πνευματική κυριαρχία και αλοτρίωση

    Ποια η διαφορα της υποτακτικης αγαπης με τη σκετη αγαπη?
     
  4. Nemo

    Nemo Nemo D/s Jongleur

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΒDSM πνευματική κυριαρχία και αλοτρίωση

    Λάθος διατύπωση. Εννοώ την αγάπη του σκλάβου για την Κυρία του, την αγάπη εκείνου που θέλει αποφασισμένα να την εκφράσει χωρίς όρια.
     
  5. thelma

    thelma Regular Member

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΒDSM πνευματική κυριαρχία και αλοτρίωση

    Αυτο μου θυμιζει τη συζητηση σε ενα αλλο νημα για τις κακοποιημενες γυναικες. Τις σαπιζει στο ξυλο ο αντρας τους αλλα καθονται γιατι τον αγαπανε.
     
  6. Nemo

    Nemo Nemo D/s Jongleur

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΒDSM πνευματική κυριαρχία και αλοτρίωση

    Η γνώμη μου όμως είναι ότι εκδηλώνεται και εκφράζεται διαφορετικά στο bdsm, περισσσότερο απόλυτα, με περισσότερη ένταση και πάθος και ίσως και με πολύ περισσσότερη ανιδιοτέλεια απ'ότι στις συνήθεις σχέσεις. Είναι ένα από αυτά που με έχουν τραβήξει στο bdsm.
     
  7. Απάντηση: ΒDSM πνευματική κυριαρχία και αλοτρίωση

    Αν όντως έχει δημιουργηθεί αγάπη και από τις δύο πλευρές και αν η επικοινωνία μεταξύ σας δεν είναι προβληματική, τότε μην ανησυχείς.  
     
  8. thelma

    thelma Regular Member

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΒDSM πνευματική κυριαρχία και αλοτρίωση

    Αυτο που περιγραφεις ειναι παρα πολυ ωραιο. Το εχεις ζησει , το εχεις φανταστει η διαβασες οτι ετσι ειναι οι bdsm σχεσεις?
     
  9. Nemo

    Nemo Nemo D/s Jongleur

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΒDSM πνευματική κυριαρχία και αλοτρίωση

    Το έχω δώσει.
     
  10. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΒDSM πνευματική κυριαρχία και αλοτρίωση


    Δεν κατάλαβες τι εννοώ. Εννοώ ότι θεωρείς τον εαυτό σου ανίκανο να διακρίνει την ποιότητα του άλλου, σε τέτοιο βαθμό που να πάς να ερωτευτείς ό,τι να ναι... Είσαι αντιφατικός. Για να αγαπήσεις βαθιά και έντονα θέλει χρόνο και αμοιβαιότητα και σε αυτή την αληλοσύνδεση ο άλλος θα σου αποδεικνύει την δική του ποιότητα. αν μια γυναίκα απεχθάνεται τη λογοτεχνία, νομίζω οτι θα το διαπιστώσεις μέσα σε δέκα λεπτά... και αν απεχθάνεται τη λογοτεχνία, πιθανολογώ ότι θα απεχθάνεται και πολλά άλλα πράγματα, και αν είναι ανισόρροπη πάλι σε λίγο διάστημα θα το έχεις πάρει χαμπάρι, οπότε τίθεται το ερώτημα. Αν εσένα σου κάνει και όχι αν της κάνεις εσύ, αν εσύ μπορεί να αγαπήσεις έναν τέτοιο άνθρωπο και όχι αν αυτή μπορεί.
     
  11. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @hephestus: Όχι, δεν το ισχυρίσθηκες, είναι όμως διάχυτο στον τρόπο που φαίνεται να αντιμετωπίζεις το θέμα. Είναι άτοπο να δέχεσαι πως δεν υπάρχουν όρια και ταυτόχρονα να αναρωτιέσαι αν υπάρχουν δικαιώματα, καθώς το δικαίωμα να πει κανείς "οχι"είναι αυτό που καθορίζει την ύπαρξη ορίων.

    Δεν υπάρχουν στοιχειώδη και μη στοιχειώδη δικαιώματα στο TPE, αλλιώς θα έλειπε το "Τ", εκείνο που υπάρχει είναι στοιχειώδης (τουλάχιστον) λογική και συμβατότητα. Όπως ανέφερε η Avalonia, στόχος και για τους δύο είναι η καλύτερη παροχή υπηρεσιών προς το Κ (κάτι που δεν μπορεί να επιτευχθεί αν δεν ληφθεί υπ' όψιν η ιδιοσυγκρασία και οι ανάγκες του υ) και που, θεωρητικά, αποτελεί πηγή απόλαυσης, ικανοποίησης και πληρότητας και για τους δύο και όπως ανέφερε η alnair, όταν η παράδοση του ελέγχου έχει επιτευχθεί, δεν υπάρχουν τέτοιου είδους αγωνίες για τις ασυμβατότητες στον τρόπο που απολαμβάνουν τον ελεύθερο χρόνο τους, κάτι, που και ό ίδιος αντιλαμβάνεσαι και αποδέχεσαι, όπως είναι προφανές από το "τότε ίσως να ήταν αργά να πω όχι". Με τίνος κριτήρια κρίνεται η ποιότητα της παροχής υπηρεσίας είναι προφανές, ο δε τρόπος που αυτό επιτυγχάνεται δεν αποτελεί αντικείμενο του παρόντος νήματος.

    Εξ ίσου προφανής είναι και ο φόβος -ανησυχία που αυτό το "τότε ίσως να ήταν αργά να πω όχι" σου προκαλεί, κρίνεις όμως χωρίς να έχει επιτευχθεί η πλήρης ανταλλαγή εξουσίας - παράδοση ελέγχου χρησιμοποιώντας, αναπόφευκτα τον τρόπο που σκέφτεσαι τώρα και όχι τότε, και ζητάς από τους συνομιλητές σου να κρίνουν έναν τρόπο ζωής στον οποίο οι μόνοι κανόνες που υφίστανται είναι αυτοί του εκάστοτε Κ, αναπόφευκτα λοιπόν θα πάρεις απαντήσεις βασισμένες στις δικές τους προσεγγίσεις όσον αφορά τον βαθμό που η παράδοση ελέγχου είναι αποδεκτή, προσπαθώντας να δικαιολογήσεις στον εαυτό σου τις επιλογές σου με τα δικά τους κριτήρια.

    Αντ' αυτού χρησιμοποίησε τα δικά σου, ξεκινώντας από το ο,τι "ολική" σημαίνει ακριβώς αυτό: ολική.
     
  12. Nemo

    Nemo Nemo D/s Jongleur

    Eυχαριστώ για τις απαντήσεις και το χρόνο σας, αλλά τονίζω τα παραπάνω λεγόμενα σας με bold για να καταλάβω κάτι. Και εσείς και η Avalonia γράφετε ότι το TPE δεν μπορεί να επιτευχθεί αν δεν ληφθούν υπόψην οι ανάγκες του υποτακτικού. Από την άλλη, εσείς γράφετε ότι στο TPE δεν υπάρχουν δικαιώματα. Αυτό δεν μπορώ να καταλάβω κι αυτό είναι από την αρχή το ερώτημά μου. Πώς είναι δυνατόν να δεχθούμε ότι ο σκλάβος έχει ανάγκες, αλλά όχι δικαιώματα; Κάποιος που έχει ανάγκες, όπως εσείς τουλάχιστον αναγνωρίζετε, δεν συνεπάγεται ότι έχει και δικαιώματα ;