Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Για όσους και όσες δεν τολμούν

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Seduction, στις 31 Μαρτίου 2010.

1. thelma

thelma Regular Member

Απάντηση: Για όσους και όσες δεν τολμούν

Η αίσθηση φόβου και ανασφάλειας έχει ξεφύγει απο τα σεξουαλικα μας κι εχει επικεντρωθεί στα οικονομικά μας. Με τέτοια κρίση πού να σου σηκωθεί.

2. Seduction

Seduction Regular Member

Καλησπέρα σε όλους και όλες

Ευχαριστώ για τις τοποθετήσεις σας έως τώρα.

Φρονώ πως χρειάζεται να εξηγήσω και στην ουσία να διαχωρίσω τα παρακάτω σημεία από το αρχικό νήμα μου.

Α. Πολλοί-ες είναι αυτοί που επισκέπτονται το φόρουμ (όπως και άλλους παρόμοιους τόπους πληροφόρησης και "έρευνας") αλλά ελάχιστοι-ες γίνονται μέλη του και ακόμα λιγότεροι-ες συμμετέχουν έστω και κάπως ενεργά σε αυτό.

Β. Ενώ φαίνεται και υπάρχει η επιθυμία ή έστω το ενδιαφέρον, τουλάχιστον για αναζήτηση και εξερεύνηση των σεξουαλικών τους προτιμήσεων και ενός τρόπου ζωής ή εμπειριών μέσα από το χώρο του BDSM που θα εκφράσει τα όσα αντιλαμβάνονται - νιώθουν - αισθάνονται και σκέφτονται, εντούτοις υπάρχει διάχυτη η αίσθηση του φόβου και της ανασφάλειας.

Δεν συνδέω το Α με το Β! Σε ότι αφορά το Α, απλά το αναφέρω ως μια "ένδειξη", όσο τέλος πάντων μπορεί να το εκλάβει κάποιος ως ένδειξη.

Σχετικά με το Β, αναδεικνύω μια τάση που όλοι μας λίγο πολύ έχουμε γνωρίσει, συζητήσει κλπ και εδώ το ενώνω-συνδέω με το Α, σε σχέση πάντα με το πόσο επηρεάζουν τους επισκέπτες τα όσα γράφονται και οι τρόποι που παρουσιάζονται πολλά θέματα εδώ μέσα, όπως και πως -αρκετές φορές- αντιμετωπίζονται τα νέα μέλη κλπ κλπ κλπ

Τα ερωτήματα συνεπώς παραμένουν. Ας επικεντρωθούν οι όποιες απαντήσεις-σχόλια σε αυτά:

Mήπως κάποια "extreme" κείμενα που είναι στη διάθεση των αναγνωστών;
    Μήπως αυτή η αντίληψη του "γαμάω και δέρνω" που επικρατεί σε πολλούς από εδώ μέσα;
    Mήπως η λανθασμένη αντιμετώπιση προς τα νέα μέλη που γίνεται σε αρκετές περιπτώσεις μόνο βάση του status που επιλέγουν;
    Mήπως η εσφαλμένη άποψη που προσπαθούν να περάσουν ορισμένοι, ότι BDSM είναι μόνο Sadism Masochism;
    Μήπως επειδή μετά το πρώτο βήμα (συνομιλία ή επαφή) εύκολα τεκμηριώνει ο/η έχων λίγο νιονιό την αναντιστοιχία λόγων και πράξεων;
    Μήπως η ύπαρξη 21 διαφορετικών (!) επιλογών status?
    Mήπως γιατί ο όρος "σεξουαλικές προτιμήσεις" σε πολλούς εδώ είναι άγνωστος, όπως και το sex;
    Μήπως στο ότι οι περισσότεροι εδώ, όπως και έξω από εδώ, αποδεικνύονται γρήγορα ότι δεν είναι τίποτα άλλο απο μια μικρή ρηχή θάλασσα;

3. ariadni

ariadni Regular Member

Re: Απάντηση: Για όσους και όσες δεν τολμούν

Οι αναγνώστες έχουν στη διάθεση τους μια μεγάλη γκάμα θεμάτων και κειμένων. Προσωπικές εξομολογήσεις, συζητήσεις, ακόμη και tutorials για το πώς θα μπορούσε να γίνει το x και το y. O καθένας διαλέγει και παίρνει.
    Την αντίληψη γαμάω και δέρνω την βρίσκεις παντού, με τη διαφορά πως εδώ μέσα εκτός από αντίληψη θα μπορούσε να είναι και γεγονός.
    Κάποιοι μπορεί να βλέπουν το bdsm κι έτσι. Δεν βλέπω όμως πώς μια τέτοια προσέγγιση αποκλείει κάποιον από τη διάθεση να γίνει μέλος ή να συμμετέχει ενεργά.
    Πράγματι , μπορεί κάποιος να απογοητευτεί. Η δειγματοληψία όμως έχει πάντοτε τα θέματά της, γι αυτό και οι γενικεύσεις θέλουν προσοχή.
    O καθένας δηλώνει status, ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία του, και ανάλογα με την (πρώτη) εικόνα που θέλει να περάσει προς τα έξω. Η μεγάλη ποικιλία status, ίσως βοηθάει κάποιον να δηλώσει με μεγαλύτερη ακρίβεια αυτό που επιθυμεί. Από κει και πέρα προφανώς, ο καθένας προσδιορίζεται από τα όσα λέει και πράττει.

Η μικρή συμμετοχή θεωρώ πως οφείλεται κυρίως στην έλλειψη εμπειρίας. Πώς να συμμετέχει κάποιος ενεργά, πώς να τοποθετηθεί σε ένα θέμα, εαν δεν έχει γνώμη; Από την άλλη, το φαινόμενο, να απαξιώνονται ή να κατακρίνονται συχνά, οι όποιες απόψεις διατυπώνονται κατά καιρούς στα διάφορα νήματα, σίγουρα όχι μόνο δεν βοηθάει, αλλά σταδιακά κάνει το χώρο φτωχότερο τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά.

4. thaleia

thaleia Contributor

οταν δινονται τετοιες μισαλοδοξες απαντησεις απο καποιους "πατριαρχες" του χωρου απαξιωνοντας νεοφωτιστα μελη αντε να σταθει και να επιβιωσει καποιος στο χωρο αν δεν εχει ατσαλινα νευρα και σιδερενιο στομαχι.

Υ.Γ. βεβαια η απαντηση ειχε δωθει στην "νεοφωτιστη Θαλεια"      

5. MindMaster

MindMaster Contributor

Ευχαριστώ γιά το "Πατριάρχης", thaleia, που έβαλε τα πράγματα στη θέση τους. Ευτυχώς, γιατί εκείνο το "Δεσπότης" που γράφτηκε πρόσφατα ήταν υποτιμητικό, μου είχε σταθεί στο λαιμό...  

Κατά τα άλλα θα λάβεις την απάντηση που σου αρμόζει, λίγη υπομονή μόνο, γιατί αυτές τις μέρες περνώ μιά φάση βαριεστημάρας. Μόλις περάσει, θα επανέλθω (δεν ξέρω εάν "θα επανέλθω δριμύτερος", δριμύς πάντως, σίγουρα  )...

Last edited: 2 Απριλίου 2010
  6. MasterPerris

MasterPerris Contributor In Loving Memory

Ωχ, τρέμε..., thaleia.  

7. dora_salonica

dora_salonica Contributor

Θα πρότεινα κάποια στοιχειώδη αυτο-κυριαρχία στα πάθη όσων δηλώνουν Μάστερ εδώ μέσα. Εάν μπορώ εγώ και άλλα Υ μέλη του φόρουμ να μάθουμε να σεβόμαστε ο ένας τον άλλον και να μην ενδίδουμε στον πειρασμό για μπηχτές (παρά τις χαμογελαστές φατσούλες, που ρίχνουν στάχτη στα μάτια) εναντίον όσων δεν συμπαθούμε ή εναντίον όσων έχουν διαφορετική άποψη από τη δική μας, τότε θα έλεγα ότι θα πρέπει να το κάνει και όποιος δηλώνει Μάστερ.

Αυτό είναι το είδος της άποψης το οποίο δεν θα έπρεπε ποτέ ένα Υ να αποποιείται, ούτε και κατόπιν εντολής. Αλίμονο αν δεν κρίνουμε το άτομο το οποίο έχουμε απέναντί μας. Εκκινώντας βεβαίως από μία κριτική του εαυτού μας. Ακριβώς όπως τα λέει και η υπογραφή σας, MasterPerris.

Συγνώμη για την παρέμβαση. Είμαι κάπως κουρασμένη από τις φιλονικίες και από τις προσπάθειες υποβάθμισης των συνομιλητών, καθώς και από μπηχτές κάθε είδους, οι περισσότερες εκ των οποίων πιστεύω ότι προέρχονται από ανασφάλεια και κακοήθη εγωπάθεια (I am the One to talk, lol), τις οποίες παρατήρησα πρόσφατα, σε παράπλευρα νήματα. Σας διαβεβαιώ, ότι ακόμη και ως d (μικρό, για όσο το δικαιούμαι) του V (κεφαλαίο, για όσο το δικαιούται), διατηρώ το δικαίωμα να έχω άποψη και να την εκφράζω, με πάσα επιφύλαξη στην πιθανότητα να σφάλλω, και με όση ευγένεια απαιτείται σε έναν διαδικτυακό διάλογο.

Και φυσικά, Χρόνια Πολλά. 

8. innerneed

innerneed Regular Member

Νομίζω ότι ο Seduction δεν ήθελε να επικεντρωθεί στο φόρουμ και το πόσο ο καθένας μας συμμετέχει σε αυτό. Μα γενικότερα στην ατολμία, είτε αυτή υποδηλώνει κάτι επιφανειακό, είτε όχι. Προσωπικά ζω την ατολμία μου και με στεναχωρεί αυτό. Το γιατί δε μπορώ να το καταλάβω. Θέλω να ρίξω σε μένα το φταίξιμο, αλλά από την άλλη εκτός από πολλούς slave wannabes υπάρχουν και τόσοι Master wannabes. Δε φοβάμαι να δώσω. Φοβάμαι την έλλειψη έμπνευσης. Φοβάμαι μήπως τελικά δεν αξίζουν Κύριοι να τα δώσεις όλα. Από βάθους καρδιάς, δε θέλω να προσβάλλω Κανέναν. Ίσως εγώ να φταίω, ίσως να μη μπορώ να ταιριάξω στα πόδια Κάποιου.

9. MasterPerris

MasterPerris Contributor In Loving Memory

Απάντηση: Re: Απάντηση: Για όσους και όσες δεν τολμούν

Αγαπητή Δώρα, σεβαστή η όποια άποψή σου, αλλά νομίζω ότι κάποτε επιτέλους πρέπει να δεχόμεθα και το χιούμορ που κάνει κάποιος και να μην τα ονομάζουμε όλα "μπηχτές".

Και κάτι ακόμα: ένας Κυριαρχικός Άντρας δεν παύει ποτέ να είναι άνθρωπος και ως άνθρωπος έχει και αυτός τα πάθη του, τους εγωισμούς του κ.λ.π. Η κυριαρχικότητα που τον διακατέχει δεν τον κάνει Θεό, ούτε το τελειότερο ον σ΄ αυτόν τον πλανήτη. Αν εσύ δηλώνεις υ και εγώ Κ η διαφορά είναι στα γούστα μας - ως άνθρωποι έχουμε και οι δύο τα πάθη μας, τους εγωισμούς μας κ.λ.π.

Ποτέ στην ζωή μου δεν είπα ότι, επειδή είμαι Κυριαρχικός σαδιστής, είμαι και ο τέλειος άνθρωπος. Η Κυριαρχικότητα που με διακατέχει από μικρό παιδί στα ερωτικά μου αλλά και γενικά στην ζωή μου δεν μου αφαιρεί τα πάθη που έχουμε όλοι οι άνθρωποι. Και οι Μάστερ, καλή μου, κάνουν λάθη. Δεν είναι αλάνθαστοι και μην τους θεοποιείς. Κατ΄ εμέ, όποιος Μάστερ θεωρεί τον εαυτόν του τέλειο στα πάντα και αλάνθαστο, το λιγότερο που θα μπορούσα να πω γι΄αυτόν θα ήταν ότι είναι ένας κομπλεξικός που έχει καβαλήσει ένα τεράστιο καλάμι... (προσωπική μου άποψη).

Ως Μάστερ (Κυριαρχικός σαδιστής), ξέρω να παίρνω ηδονή από τις σκλάβες που ανέκαθεν χρησιμοποιώ, αλλά ταυτόχρονα και να δίνω ηδονή σ΄αυτές με τον τρόπο που τους χρειάζεται και τους αξίζει... Ως άνθρωπος όμως έχω τα πάθη μου και εγώ, τους εγωισμούς μου, κάνω και τα λάθη μου, γιατί απλά είμαι άνθρωπος και όχι Θεός!

Καλό Πάσχα και σ΄ εσένα, Σαλονικιά μου, έστω και αν εμμέσως πλην σαφώς μου την "είπες".    

Last edited: 2 Απριλίου 2010
  10. dora_salonica

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Για όσους και όσες δεν τολμούν

Ευχαριστώ για την απάντηση. Κατανοητά όσα λέτε, ιδίως για άτομα κυριαρχικής ιδιοσυγκρασίας, που απολαμβάνουν τον σαδομαζοχισμό ως εναλλακτικό ερωτισμό. Φοβούμαι ότι ο προσωπικός μου ορισμός του Μάστερ είναι κάπως διαφορετικός. Με αυτή την έννοια, δυσκολεύομαι πάρα πολύ να θεοποιήσω έναν Μάστερ, διότι ο ορισμός μου είναι ένας εξαιρετικά απαιτητικός ορισμός, όσο είναι και ο ορισμός μου της σκλάβας. Δεν αρνούμαι την ύπαρξη των παθών, υποστηρίζω όμως μία συνειδητή προτίμηση στον έλεγχό τους. Εάν ήθελα να ενδώσω στα πάθη μου ανενόχλητη, δεν θα μου είχε ξεφύγει κανένας σας εδώ μέσα. 

ΥΓ. Περί χιούμορ: θα προτιμούσα να μην με αποκαλείτε "καλή σας", όπως εγώ δεν σας αποκαλώ "κακέ μου". 

11. dora_salonica

Προσωπικά θεωρώ ως την πλέον κατάλληλη προσέγγιση στο θέμα του ταιριάσματος, του compatibility, την δύναμη να ξεφεύγεις από τους πολύ στενούς ορισμούς, οι οποίοι όσο απαιτητικοί και αν είναι, δέον όπως λειτουργούν ως δείκτες περισσότερο, ως ιδεώδη σε μία πορεία υπέρβασης προσωπικών ορίων, εκατέρωθεν, παρά ως αφυκτικά προσαρμοσμένες καπότες πάνω στο υπερμεγέθες, εξ ορισμού, πέος της επιθυμίας μας. Ναι μεν, είμαστε απαιτητικοί, ιδίως αναλογιζόμενοι το τί έχουμε κάνει ή τί θα μπορούσαμε ακόμη να κάνουμε για το ταίρι μας, ή για ένα μελλοντικό ταίρι, αλλά όλα αυτά έχουν τα όριά τους. Όποιος δεν αναγνωρίζει τα δικά του, μπορεί άραγε να αναγνωρίσει - και κυρίως να αποδεχθεί - τα όρια του συντρόφου του;

Η έμπνευση είναι ένα μυστήριο θέμα, πραγματικά. Έχω ανακαλύψει ότι μπορεί να με εμπνεύσει και το πλέον ακατάλληλο άτομο για να πλάσω το "δικό μου παραμύθι". Ιδίως όταν η εικόνα του εαυτού του που μου επιτρέπει να έχω είναι ασαφής και θολή, διότι η σκέψη μας τείνει να συμπληρώνει τα κενά με τον πιο μαγικό τρόπο. Όταν όμως έρχεται η ώρα του ειλικρινούς συσχετισμού με το άτομο της επιλογής μας, ανακαλύπτουμε ότι πρόκειται για ένα συνεχές πλάσιμο και κτίσιμο της σχέσης, που συμπεριλαμβάνει την ικανότητα επαναδιαπραγμάτευσης. Πολύ μακριά από την απολυτότητα μίας άκαμπτης προκατασκευασμένης εικόνας.

Ποια είναι η λεπτή γραμμή ανάμεσα σε μία δημιουργική επαναδιαπραγμάτευση και σε έναν πικραμένο συμβιβασμό σε μία μπούρδα, ή ακόμη και την επιλογή της διακοπής της σχέσης, το αποφασίζει ο καθένας μόνος του. Υποτίθεται ότι μέχρι τα 18, οι περισσότεροι έχουν ήδη αναπτύξει τις δεξιότητες που απαιτούνται για ένα επιτυχές ταίριασμα ανάμεσα στην επιθυμία και στην απόλαυση.

12. Elvira

Elvira Regular Member

Αγαπητε Seduction σου ζητω εκ των προτερων συγνωμη για την ασχετη με το θεμα σου απαντηση μου.
    Καλο θα ειναι πριν προσδωσουμε καποιον τιτλο στον εαυτο μας να εχουμε μαθει κ την εννοια του.
    Αν δεν την γνωριζουμε ... υπαρχουν κ λεξικα. Κ στα ελληνικα μαλιστα για οποιους δυσκολευονται.

Seduction επιφυλασσομαι να επανελθω με κανονικη περι του θεματος σου απαντηση. Σε ευχαριστω για την κατανοηση κ την υπομονη σου.