Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Δανειολήπτης νίκησε τράπεζα

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος James_Bondage, στις 21 Απριλίου 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. James_Bondage

    James_Bondage Regular Member

    Να κι ένα ευχάριστο νέο, όπου ένας δανειολήπτης κέρδισε τη δικαστική διαμάχη με την τράπεζα, η οποία πλέον του οφείλει 6.000 ευρώ για ηθική βλάβη, επειδή παρέδωσε τα δεδομένα του σε εισπρακτική εταιρεία, χωρίς την έγκριση του.

    Όπως γράφει σε ρεπορτάζ του ο Ρωμανός Κοντογιαννίδης στην εφημερίδα Αγγελιοφόρος, το Εφετείο Αθηνών δικαίωσε το δανειολήπτη, καθώς θεώρησε ότι όντως προσβάλλεται η προσωπικότητα του οφειλέτη, όταν οι τράπεζες παραδίδουν χωρίς δισταγμό τα στοιχεία του σε εταιρείες ρύθμισης οφειλών, χωρίς τη γραπτή άδεια του οφειλέτη.

    Οι καταναλωτικές οργανώσεις κάνουν λόγο για μια πάρα πολύ σημαντική απόφαση, καθώς ενδεχομένως να σταματήσει η κατάσταση που έχει παγιωθεί πια, όπου οι εισπρακτικές εταιρείες ενοχλούν κατ' εξακολούθηση τους οφειλέτες των τραπεζών.

    Όπως αναφέρει στον Αγγελιοφόρο ο δικηγόρος Δημήτρης Αλβανός, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, οι εισπρακτικές εταιρείες δεν έχουν δικαίωμα να παίρνουν τηλέφωνο τον οφειλέτη πάνω από μια φορά την ημέρα, ούτε και να τον ενοχλούν στον χώρο εργασίας του.

    Το ωράριο επικοινωνίας είναι 9 το πρωί μέχρι 9 το βράδυ, ενώ σε περίπτωση που εκφράσει ενόχληση ο οφειλέτης είναι υποχρεωμένοι να σταματήσουν.


    Πηγή: Δανειολήπτης νίκησε τράπεζα
     
  2. OwnerSadist

    OwnerSadist Regular Member

    Απάντηση: Δανειολήπτης νίκησε τράπεζα

    Εχει ξαναγινει με δανειοληπτη που γλιτωσε το σπιτι του απο κατασχεση της citibank..ιδου και η αποφαση.Κρατηστε την ειναι δεδικασμενο:
    Untitled Document
     
  3. Durcet

    Durcet In Loving Memory

    Re: Απάντηση: Δανειολήπτης νίκησε τράπεζα

    Δύο παρατηρήσεις.

    Πρώτον, δεν πρόκειται για τελεσίδικη απόφαση, αλλά για αναστολή κατάσχεσης. Επομένως, το πώς θα εξελιχθεί η υπόθεση είναι κάτι που δε γνωρίζουμε.

    Δεύτερον, η Citibank Ελλάδας δε θεωρείται τραπεζικό ίδρυμα με έδρα την Ελλάδα αλλά παράρτημα της Citibank Plc, με έδρα το Λονδίνο. Δεν ξέρω τι συμβαίνει με τα δανειακά προϊόντα της εν λόγω τράπεζας, πάντως όσον αφορά τις καταθέσεις και τα επενδυτικά προγράμματα, στη σύμβαση που υπογράφεις αναφέρεται ως εφαρμοστείο δίκαιο, αυτό της έδρας της τράπεζας (Ηνωμένο Βασίλειο) κι όχι αυτό της Ελλάδας. Επομένως, όποια και να 'ναι η τελεσίδικη απόφαση, φαντάζει λίγο δύσκολο το να θεωρηθεί ως δεδικασμένο για αντίστοιχες υποθέσεις που αφορούν αμιγώς ελληνικές τράπεζες (ή έστω τράπεζες με ξένη ιδιοκτησία που έχουν ωστόσο την έδρα τους στην ελληνική επικράτεια).
     
  4. OwnerSadist

    OwnerSadist Regular Member

    Απάντηση: Δανειολήπτης νίκησε τράπεζα

    Εχει γινει και σε αλλες χωρες κατι παρομοιο.Τρωνε πορτα σιγα σιγα πολλες τραπεζες γιατι ουσιαστικα οι συμβασεις των δανειων ειναι παρανομες μια και το χρημα που δινουν οι τραπεζες ειναι fake.Οποιον ενδιαφερει μπορει να το ψαξει περισσοτερο.Ειναι οντως αναστολη και σιγουρα δεδικασμενο σε ελληνικα δικαστηρια.Οπως και ναχει ειναι μια αρχη και πατημα εναντια στους τοκογλυφους που σιγουρα μας δουλευουν.Εμεις ειμαστε με τον καταναλωτη ετσι δεν ειναι?
     
  5. Sirbaid

    Sirbaid Regular Member

    Re: Απάντηση: Δανειολήπτης νίκησε τράπεζα

    Σχετική έννοια εφαρμόζεται το δίκιο του Ην Βασιλείου... αφορά τη λειτουργία και τα προϊόντα και οχι της τηλεφωνικές κλήσεις... και ενοχλήσεις... οι οποίες γίνονταν μεχρι πριν από εταιρείες εκτός (συγκέντρωσης οφειλών) και στη συνέχεια εγκαταστάθηκαν με ένα δικηγόρο στο όνομα του οποίου σε καλούν....

    Αυτα εν ολίγοις....


    Ελπίζω να μην τονώνεται κάποιος ... με τα τηλ από τις τράπεζες χαχαχα
     
Thread Status:
Not open for further replies.