Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Δημοσιοποίηση και Εκθεση του Ιδιωτικού μας βίου

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος zinnia, στις 15 Μαϊου 2008.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. zinnia

    zinnia Contributor

    Ομολογώ πως δεν περίμενα τόση ανταπόκριση. Πίστευα πως θα πάει "άπατο" και χαίρομαι που διαψεύστηκα.  

    Ο λόγος που το έβαλα ήταν πράγματι το ερέθισμα που πήρα διαβάζοντας σας, όμως δεν στεκομαι εκεί. Αυτό ήταν μόνο η αφορμή. Τώρα σκέφτομαι πως συναντάμε παντού τέτοιες συμπεριφορές και μπορούμε να μην το περιορίσουμε αυστηρά στα πλαίσια ενός δημοσίου bdsm session, όπου αν θέλετε, μπορώ να καταλάβω τους βαθύτερους λόγους (σ αυτό με βοηθησαν πολύ τα λόγια της Μistress Vanda που μίλησε για ένα ισχυρό αφροδισιακό).

    Το θέμα είναι ευρύτερο. Βλέπουμε στον κύκλο μας πολλά ζευγάρια που φλερτάρουν μόνο όταν βρίσκονται μαζί με άλλους. Σχέσεις υποτονικές που παίρνουν «ζωή» μόνο όταν εκτίθενται σαν να χρειάζονται τα μάτια, την επιβεβαίωση των άλλων για να λειτουργήσουν. Υπάρχουν όχι γι αυτούς αλλά μέσα από τους άλλους. Ξαφνικά, το προσωπικό γίνεται δημόσιο, η δέσμευση για να λειτουργήσει χρειάζεται την έκθεση, σαν η κύρια ανάγκη να μην είναι η απόλαυση των δύο αλλά η μεταβίβαση της στα μάτια, στις κρίσεις ή τις επικρίσεις ξένων. Όπως ακριβώς κι ένας ηθοποιός πάνω στη σκηνή. Η μόνη διαφορά που βλέπω , είναι πως ο ηθοποιός, υποδύεται κάποιον άλλον χωρίς να εκθέτει τον ίδιο, αλλά το ρόλο. Βέβαια και στη ζωή μας ρόλους παίζουμε συνειδητά η μη. Τελικά, ίσως η έκθεση να είναι το ισχυρότερο αφροδισιακό για κάποιους, που δεν αντέχουν να είναι, αλλά να φαίνονται πως είναι….
     
  2. Apollyon

    Apollyon God's Demon Contributor

    Re: Απάντηση: Δημοσιοποίηση και Εκθεση του Ιδιωτικού μας βίου

    Πραγματικα V. το συλλογικα μου φανταζει απιστευτα αστειο πλεον...Σε ολα τα αλλα συμφωνω αλλα στο συλλογικα οχι
     
  3. iJ

    iJ Regular Member

    Απάντηση: Re: Δημοσιοποίηση και Εκθεση του Ιδιωτικού μας βίου

    Μόνοι με το σύντροφό τους, μέσα στη σχέση τους θα συμπλήρωνα.
     
  4. Mirella_trans_Domme

    Mirella_trans_Domme Contributor

    Δεν ξερω αν απαντω σωστα και αν "επιασα" το νοημα, ομως και το εννοω, προτιμω να πεθανω παρα να εκθεσω καποιον.
    Το τι κανει ενας ανθρωπος μεσα στους 4 τοιχους, μεσα στην κρεββατοκαμαρα του, η το μπανιο του κλπ. αφορα αποκλειστικα και μονον τον ιδιο.
    Και απο την αλλη, πως περιμενω να με σεβαστει καποιος οταν ξερει οτι τον εχω εκθεσει????????????
     
  5. Dolmance

    Dolmance Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Δημοσιοποίηση και Εκθεση του Ιδιωτικού μας βίου

    Τα όρια ανάμεσα στο ιδιωτικό και το δημόσιο είναι ιστορικά προσδιορισμένα και ευμετάβλητα. Σπάνια η διαφύλαξη ή η υπέρβαση της εκάστοτε κυρίαρχης ιδέας περί ιδιωτικότητας, έχει να κάνει με την 'επίδειξη', δηλαδή με υποκειμενικές αιτίες.
    Ποιά είναι και ποιά δεν είναι κατάλληλα 'αφροδισιακά' απασχολεί τους επίδοξους 'λαγνουργούς', αλλά αφήνει παγερά αδιάφορη την κοινωνική ανάλυση - άρα και τη μελέτη του bdsm lifestyle.
    Η 'υπόδυση', αντίθετα παρουσιάζει ενδιαφέρον - σε σχέση, ενδεχομένως, και με το νήμα για τη Μάσκα. Στη νεωτερική εποχή, όταν η Ταυτότητα ήταν λίγο πολύ σχηματοποιημένη και ταξικά διαφοροποιημένη, η 'υπόδυση' ήταν ο μοναδικός τρόπος ψυχικής και σαρκικής απόλαυσης του άσυνήθους'. Η ψυχική λήψη απόστασης του υποκειμένου από τις ενέργειες του, το συνειδητό μασκάρεμα, ήταν μια επιβιωτική αλλά και ηδονιστική στρατηγική.
    Στη μετανεωτερική εποχή μας η Ταυτότητα, πολυδιασπασμένη, κατακερματισμένη, διάχυτη, έκκεντρη, εφήμερη δεν έχει ανάγκη ούτε να υποδυθεί ούτε να μασκαρευτεί, αφού δεν υπάρχουν 'ρόλοι' διακριτοί από την ίδια και τα ρευστά ενεργήματα της. Υποδύομαι όταν παριστάνω κάτι άλλο από όσα είμαι. Όταν δυνητικά είμαι τα πάντα σε σύμπραξη με όλα, δεν υπάρχει πιά ηθοποιός, μόνο παραστάσεις. Δεν υποδύομαι το 'άλλο' επειδή είμαι και το 'άλλο', το συγκυριακό προϊόν τυχάρπαστων συνδυασμών ανάμεσα σε απολύτως ετερόκλητα στοιχεία.
    Η επίδειξη, σε αυτό το πλαίσιο, είναι ο μοναδικός, παρά τις διαβαθμίσεις στην ένταση, τρόπος ύπαρξης. Αφού δεν υπάρχει τίποτα πίσω από την αυλαία, όσα είμαι ή μπορώ να γίνω λαμβάνουν χώρα μπροστά από αυτήν. Η διάκριση δημόσιου και ιδιωτικού, αν και είναι άλλης τάξης πρόβλημα, υφίσταται τις συνέπειες και καταλύεται. Η επίδειξη είναι ασίγαστη καταναλωτική βουλιμία ενός Εγώ που δεν είναι ο Εαυτός μου και δεν είναι δυνατόν να επιζήσει παρά μόνον αναπαράγοντας τη ριζική του αυτο-ετερότητα.
    Με δύο τρόπους. Αφενός την ψευδαίσθηση του ιδιώτη ότι αποτελεί ακόμα κάτι ξεχωριστό από τη δημόσια έκθεση του και αφετέρου τη ραγδαία εισβολή του δημόσιου σε οτιδήποτε λογιζόταν, στην κλασική αστική κοινωνία, ως ιδιωτικό. Το αποτέλεσμα είναι απτό:
    Οι άνθρωποι της μετανεωτερικότητας είναι μάσκες που πασχίζουν να υποδυθούν τον ανύπαρκτο Εαυτό τους σε μια αέναη δημόσια παράσταση/έκθεση, απείρως μεταλλασσόμενη, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Αστυνομίας και της Κατανάλωσης.

    Αναρωτιέμαι: Σε τί διαφέρει να επιδεικνύεις το καβλί σου στα πάρκα από το να μοστράρεις Prada μαστίγια σε λαοσυνάξεις;
    Μια διάκριση βλέπω: Δεν υπάρχουν, ακόμη, καβλιά Prada.
     
    Last edited: 16 Μαϊου 2008
  6. SM_Art_Lady

    SM_Art_Lady Contributor

    Re: Απάντηση: Δημοσιοποίηση και Εκθεση του Ιδιωτικού μας βίου

    Ειναι και αυτο ενα θέμα...
    Φροντισε να το λυσεις το συντομοτερο...
    Ετσι θα εχεις ελπιδες να καταδεχτει να στο πιασει με το χερι και καποια Μistress, ακομη και δημοσια!
     
     
  7. Dolmance

    Dolmance Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Δημοσιοποίηση και Εκθεση του Ιδιωτικού μας βίου

    Πέφτω με τα μούτρα στην προσπάθεια. Αλλά δεν περίμενα ότι η αγαπημένη φίλη μου, άσχετα αν με έχει η ίδια απορρίψει ερωτικώς, θα με παρέδιδε σε οποιαδήποτε, έτσι ανυπεράσπιστο!
     
  8. Elysium

    Elysium Contributor

    (Εκτός των άλλων που παρατέθηκαν)

    Η ανάγκη του να τραβήξει κάποιος τα βλέμματα των άλλων ανθρώπων, όταν δεν μπορεί με διαφορετικό τρόπο.
     
  9. Syrah

    Syrah Contributor

    Περί της άποψης που εκφράστηκε αναφορικά με την εκπαιδευτική σημασία της δημοσιοποίησης της ιδιωτικής μας ζωής: Παροχή σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης δεν είναι ένα και το αυτό με έκθεση του παρατηρητή στη σεξουαλική δραστηριότητα των έτερων. Η female είχε αναρτήσει ένα σχετικό νήμα πολύ επιτυχημένο ακριβώς επί αυτού του θέματος. Δεν στέκει να ειπωθεί πως κάνει κάποιος σεξ δημόσια γιατί θέλει να καταδείξει ότι η διείσδυση δεν πρέπει να ενοχοποιείται. Και τούτο δεν είναι θέμα ηθικής αλλά αισθητικής. Για τον ίδιο λόγο δεν στέκει να αποπατεί κάποιος σε δημόσια θέα για να καταδείξει πως η αποπάτηση είναι απλώς μία φυσική λειτουργία. Αν από την άλλη πλευρά, ο ίδιος αισθάνεται καλλιτέχνης και νιώθει την ανάγκη να εκφράσει αυτή την ανησυχία του, μπορεί να την εκφράσει στους κατάλληλους χώρους, όπως παρατήρησε ο Dolmance, υπό τους κατάλληλους όρους, και οι δημιουργίες του να ερμηνευτούν κατά το δοκούν. Όχι όμως να θεωρεί εαυτόν διδάσκαλο.

    Περί της άποψης που εκφράστηκε αναφορικά με την φετιχιστική αξία της επίδειξης: Καταρχήν πόθεν το συμπέρασμα πως η επίδειξη είναι "φετίχ"; Οτιδήποτε μας αρέσει (πολύ) ή μας ερεθίζει ΔΕΝ είναι φετίχ. Φετίχ είναι ένα αντικείμενο ή σημείο του σώματος που πρωτογενώς στερείται ερωτικής σημασίας (δεν είναι λ.γ. το αιδοίο ή το πέος) και στο οποίο αποδίδεται ερωτική και δη τεράστια σημασία. Αυτά περί φετιχισμού σε ό,τι αφορά στο σεξ, καθώς η λέξη φετίχ κυριολεκτικά αναφέρεται σε αντικείμενο στο οποίο αποδίδονται θεϊκές ιδιότητες. Αν κάνω λάθος αναφορικά με τη σημασία του όρου, ας με διορθώσει κάποιος. (Αν γίνεται λόγος για επιδειξιομανία, ως παραφιλία, καλό είναι να αποσαφηνιστεί.)

    Φρονώ πως το θέμα του νήματος, όπως τουλάχιστον το ερμηνεύω εγώ, αφορά σε επίδειξη, και όχι εκπαίδευση, συνεπώς θα συνεχίσω προς αυτή την κατεύθυνση. Το θέμα της επίδειξης είναι για εμένα ευρύτερης σημασίας:

    Οι άνθρωποι συχνά αυτο-προσδιορίζονται μέσω ετερο-προσδιορισμού. Αντιλαμβάνονται δηλαδή την ύπαρξή τους, ως το σύνολο των προβολών τους στους άλλους. Είναι το σύνολο των εικόνων που οι άλλοι έχουν γι αυτούς, και οι ίδιοι για τους εαυτούς τους πιθανώς δεν έχουν απολύτως καμία άποψη. Τα ζευγάρια που φλερτάρουν επιδεικτικά κυρίως μπροστά σε κόσμο είναι τόσο λυπηρά όσο και οι κυρίες που όταν νιώθουν αποτυχημένες βάφουν τα μαλλιά τους κόκκινα γιατί πιστεύουν ότι ο κόσμος θεωρεί τις κοκκινομάλες δυναμικές. Μη αυθύπαρκτη αυτοεκτίμηση: παίρνει πάντα την τιμή της εκτίμησης των άλλων. Και τούτο διότι όπως σωστά κατά την άποψή μου γράφει ο Dolmance (αναφέρομαι στη φράση που υπογράμμισα):

    Πουκάμισα αδειανά.

    Επίσης με το παραπάνω συμφωνώ απολύτως.

    Ως προς τον αποχρόντα λόγο, σε τίποτα απολύτως.

    Με ό,τι γράφει ο Lost boy επίσης συμφωνώ, και θεωρώ την επιθυμία επίδειξης σε όλες τις εκφάνσεις της όχι ασφαλώς ως φετίχ, αλλά ως βαθύ αμιγώς αυτοαναφορικό θέμα που αφορά προφανώς κατ εμέ σε σύμπλεγμα αναφορικά με αυτό το οποίο επιδεικνύεται ή με αυτό που υπονοείται μέσω της επίδειξης, η οποία επί της ουσίας είναι μόνο αυτοεπιβεβαίωση.

    ΥΓ. Εννοείται ότι αναφορές σε Shows εμπορικού ή καλλιτεχνικού χαρακτήρα δεν έχουν θέση στην παρούσα συζήτηση για τους λόγους που σημείωσε ο Dolmance στο post No 30.
     
  10. Guest05

    Guest05 Guest

    Re: Απάντηση: Re: Φωτό από το Erotica

    Ενα τέταρτο πριν τις εννέα. Ελπίζω να μην γίνει ο πρώτος παγκόσμιος πόλεμος του d/s μετά την προβολή του αφιερώματος.
    Να συμπληρώσω πως αφιέρωμα στην έκθεση θα έχουν οι γουίκεντγκικς στο επόμενο βίντεοκαστ τους.
     
  11. Tropical_Storm

    Tropical_Storm Regular Member

    Exactly!!!

    Και συμφωνω απολυτα με τον Apollyon

    Και επιδη μολις τωρα διαβασα ολο το νημα, συμφωνω απολυτα και με την Mistress Vanda.

    BTW- what's so wrong with exhibitionism?   
     
    Last edited: 16 Μαϊου 2008
  12. SM_Art_Lady

    SM_Art_Lady Contributor

      Ουπς ...είναι ατιθασα!

     

    Γνώμη σου ...αλλά μην παίρνεις και όρκο!

     

    Φρονούμε πως όλ αυτά αντιπροσωπεύουν εσένα ....!!
    Ευτυχώς, διότι προς στιγμήν Μ/μας ανησύχησες!

    :sleep:zzzzzz

    Α, μάλιστα! Κατάλαβα! Πληροφορήθηκες για τις στιλιστικές Μου αλλαγές ...
    Το έμαθες ότι έγινα από ξανθιά που ήμουν κοκκινομάλλα και άφησες τις άμοιρες τις ξανθιές ήσυχες ….
    Χμμ, Θα αλλάξω όμως σύντομα το μαλλί και τώρα που διάβασα ολ΄ αυτά γραμμένα από τα χεράκια σου, από εκρηκτική κοκκινομάλλα θα γίνω καστανή, μήπως και πάρω λίγο από την ευστροφία των μελαχρινών!
     
Thread Status:
Not open for further replies.